Moja bezdetná sestra nerozumie mojim povinnostiam pri deťoch
Ahojte, prisla som sa vyzalovat, sestra (40r) nechape zivot a detmi, byva v inom meste a vzdy, ked pride ocakava, ze jej budem k dispozicii, ci uz ako taxik alebo spolocnost. Momentalne ide vlakom domov k rodicom a uz mi volala, ci po nu pridem na stanicu, ze ma tasky. Vravim, ze neviem, ci budem stihat, nech si vezme taxik (stoji cca 5-6 eur). A uz ofucana, ze by som to mohla zvladnut a bla bla bla. No a ja dnes ledva zijem, mladsiemu sa tlacia zuby a ma sople, uz asi 3 noci som nespala, ja mam tiez sople, hlavu mi ide roztrhnut, poobede mi treba ist po starsieho do skolky a dnes mam jedinecnu sancu si pospat s mensim poobede prave v tom case, ked by som mala ist po nu. Ale to ona nepochopi, podla nej sa asi mozem natiahnut na gauc vecer a oddychnut si (vtipna je, vsakze?). A vzdy ked je tu, tak je to takto dako. No ako jej to vysvetlit, ze sa to neda, vzdy sa jej prisposobit? Ja viem, ze je tu len par dni za dva mesiace, tak ale neroztrham sa teraz...
Prečo mám pocit,že tieto príspevky v poslednej dobe nepíšu realne matky, ale admin si vymýšľa témy? Všetky sú písané narovnako
Normálne by som jej povedala, že som chorá a necítim sa dobre.
A ak to nevie pochopiť a ofučí sa, jej problém.
Neviem, ci to ma nieco spolocne s tym, ze nema deti. Asi bola vzdy takato.
Sestre odporuc nech si kupi auto…. ale taxik je tiez ok
Ani keby si nemala deti odvoz si mala organizovať pár dní dopredu.
Vieš ako sa cítiš, tak nech ti nerobí výčitky.Ona ako dospelá by to tiez mohla zvládnuť s taškami na stanicu sa ako dopravila?Nech si zoberie taxík.
Ty sa máš obetovať, dve deti a ona kráľovná ide domov.
Nech sa nechá nabúchať a potom začne rozumieť a veľmi dobre.
Obdivujem Ta ze si jej uz nenakricala do tvare, mne keby toto vycita pravidelne tak by dostala prednasku. Strasne
nevysvetluj, oznam, a hotovo. aj tak nepochopi. zbytocne sa vykvacujes, setri sa...
1.) bezdetna nikdy nepochopi co to je. toto nevysvetlis. ona si vzdy pojde to svoje.
2.) nastav si hranice a drz ich. tu ale ocakavaj ze sa bude stale pokusat o prekracovanie ale nepovol. mysli na seba. ja mam rada citat: "Hranice sú ako svaly – rastú, keď ich používaš." nech nie si nabuduce opat taxikarka alebo ina handra na pouzitie ked ona chce.
teraz si v klude chod lahnut a oddychuj, urobila si spravnu vec pre seba 🙂
Na čo udržiavaš vzťah s toxickým človekom?
posli mi ju 😉🙂
nevysvetluj, oznamuj, že si na materskej alebo rodičovskej neznamená že si k dispozícii vždy keď si niekto pískne
Neda sa ti, nech praskne ked je ofucana
Neminaj energiu na vysvetlovanie. Mna by ani nenapadlo sestru obtazovat s odvozom. Povedala si jej,preco nemozes. Ze to ona nechape je jej problem. Nech sa oduva kolko chce.
Co by som dala ja za sestru, urcite by som sa premohla a isla po nu na stanicu, ved ta nenuti ist s nou shopingovat na niekolko hodin.
1.) bezdetna nikdy nepochopi co to je. toto nevysvetlis. ona si vzdy pojde to svoje.
2.) nastav si hranice a drz ich. tu ale ocakavaj ze sa bude stale pokusat o prekracovanie ale nepovol. mysli na seba. ja mam rada citat: "Hranice sú ako svaly – rastú, keď ich používaš." nech nie si nabuduce opat taxikarka alebo ina handra na pouzitie ked ona chce.
teraz si v klude chod lahnut a oddychuj, urobila si spravnu vec pre seba 🙂
@lauruska_sumienka nehádž všetky bezdetné do jedného vreca
nevysvetľuj,sucho jej povedz NIE.
Co by som dala ja za sestru, urcite by som sa premohla a isla po nu na stanicu, ved ta nenuti ist s nou shopingovat na niekolko hodin.
@0kristina0 kľudne si ju adoptuj, môžeš ju voziť
Fuha sa mi páči ako ste sa tu všetci pustili do sestry ale pravdu povediac.. Ja keď vidím moju sestru raz za čas tak asi očakávam že mi bude venovať trošku pozornosti. Keď ma niekto pozve na návštevu a vie, že prídem vlakom tak je to podľa mňa základná slušnosť prísť pre neho.
Ak sa ti teda sestra nanominovala na návštevu tak beriem späť čo som povedala ale ak si ju ty pozvala a nevieš ísť pre ňu ani na stanicu príde mi to divné. Ak máš choré deti to sa dá povedať aj dopredu. Nedáva mi to zmysel.
Fuha sa mi páči ako ste sa tu všetci pustili do sestry ale pravdu povediac.. Ja keď vidím moju sestru raz za čas tak asi očakávam že mi bude venovať trošku pozornosti. Keď ma niekto pozve na návštevu a vie, že prídem vlakom tak je to podľa mňa základná slušnosť prísť pre neho.
Ak sa ti teda sestra nanominovala na návštevu tak beriem späť čo som povedala ale ak si ju ty pozvala a nevieš ísť pre ňu ani na stanicu príde mi to divné. Ak máš choré deti to sa dá povedať aj dopredu. Nedáva mi to zmysel.
@ms_green Čítanie s porozumením - autorka uviedla hneď v druhej vete: "Momentálne ide vlakom domov k rodičom..." Čiže sestra autorky cestuje na návštevu k rodičom, nie k autorke. Len potrebuje taxikára🙈
Anča nepridem pre teba, casovo mi to vychadza, zober si taxi. A ziadne dalsie vysvetľovanie.
@ms_green pozornejšie čítať treba,aj ona je chorá a vyčerpaná
Nie si povinna robit nikomu taxik.nesla k tebe ale k rodicom mala volat im.ku mne ked pride sestra z AT tiez sa dopravi vlakom najprv do BA potom do mesta na stanicu a odtial.
si berie taxik k nam na dedinu.ani by ma nehlo kvoli tomu zobudit nachystat a zbalit babo dat ho do sedacky do auta a ist pre nu a potom zas naspat..
Zase založená téma bez odpovede autorky
Zase založená téma bez odpovede autorky
@pikachu999 tento týždeň už téma s číslom milión

A prečo sa ofucala,keď si jej povedala,že môže ísť taxíkom? Veď podľa mňa si jej poradila správne. Jedna dospelá žena sa nevie sama dopraviť zo stanice na miesto určenia? Ja by som tiež okolo nej neskakala a už tobôž nie,keď je taká urážliva. Nemám rada takych ľudí