icon

Moja dcéra je na tom zle

bea_s8
4. júl 2017

Prosím aby niekto kto má naozaj múdry názor na svet a chce niekomu troška pomôcť, prečítajte si to aj keď to bude veľmi dlhé. Viem, že mám na tom veľký podiel ja a urobila som veľkú chybu. Mám 26 r. syna, 17 r. dcéru a manžela. Moja dcéra bola vždy veľmi vnímavé dieťa a už v skorých rokoch rozumela niečomu čo začína normálne až v pubertálnom veku. Mala 5 rokov boli sme v Chorvátsku a išiel okolo párik, ktorí sa hádal (boli Slováci) a ona na mňa pozrela "Maminka, keď sa takto budú často hádať sa rozvedú". Môj manžel ma podviedol vraj v Chorvátsku kde mala 6 rokov so ženou tiež z mesta, z ktorého pochádzame a s niekym kto mal syna a s mojou dcérou chodili do triedy. Vždy vedela všetko skôr ako ja a na všetko prišla. Hneď ako to začalo byť u nás iné vedela, že ma môj manžel podvádza. Videla viac toho ako ja, smsky, správy na facebooku a veľakrát môjho manžela stretla s tými frajerkami v meste. Nemal ich v tom čase viac, ale viackrát ich menil. Ja som o tom nevedela. Nechcela mi o tom hovoriť, pretože manžela mala rada, ale to sa všetko zmenilo. Nastali u nás každodenné hádky, pretože som to zistila a boli to naozaj škaredé slová. Len čo je najhoršie ja sa môjho manžela bojím. Som bez práce, aspoň sa snažím učiť v súkromných jazykových školách a doučujem, sem tam pomáham manželovi s prácou, ale normálnu prácu sa mi nedarí zohnať. A ja sa nemôžem len tak zobrať a odísť keď nemám skoro ani peniaze. Raz som utiekla z domu, ale manžel ma stihol chytiť v jednom meste a zobral mi všetky peniaze aj mobil na pár tyždnov. Vtedy sa to stalo kvôli tomu, že on ešte nevedel, že som bez práce a vedela som, že by ma za to obrazne povedané zabil a chcela som si nájsť niečo niekde inde. Ale vrátim sa späť k dcére. Môj manžel toho napáchal veľa a aj tak si nevie uvedomiť, že by mal ostať konečne ticho a robiť len dobrotu. Ale on ešte viac priťažuje a vôbec sa necíti vinný za to čo urobil. Na dieťa to spraví veľa keď sa manželia hádajú viac ako 4 roky. Na dovolenke mi raz povedal nech idem s prepáčením do pi*e. Prišla som na izbu plakala som a dcéra bežala sa známymi, s ktorými sme tam boli. V tom prišiel jej otec na izbu opitý a začal jej nadávať aká je je**utá. Už od jej 12tich rokov jej rozprával, že nič v živote nedokáže. Do všetkého sa jej staral a keď urobila niečo inak ako by on chcel hneď začal na ňu útočiť krutými nadávkami. Prestala sa učiť a raz keď mala 14 rokov sa aj opila. Nie preto, že bola s kamarátmi bola sama doma a pila sama. Manžel ju otrieskal o steny skoro jej rozbil nos a mala monokel. Ja som nemala čo robiť iba som kričala a chcela som zasiahnuť, ale udrel trocha aj mňa. Raz keď išla do školy si robila ginko čaj a žihľavový. Jeden si dala luhovať do inej nádoby a druhý do inej logicky. On prišiel za ňou, že čo robí prečo chvíľu nepočká a nedá to do tej istej a v tom, jej začal nadávať, že je neschopná a nevie nič robiť v kuchyni a ani navariť. Mala 12. Postupne ako rástla sa nadávky viac zostrovali a už 2 roky jej viackrát povedal, že je drbn**á krava, pri**baná a tak ďalej. Toto všetko už pretrváva strašne dlho a je toho viac toto čo píšem je len slabý odvar, ale čo nám on všetko povedal a urobil sa napísať ani nedá a to ako to vplýva na psychiku mojej dcéry tiež nie. Ona nič iné nepočúva na jej osobu iba hnusné veci a má 17. Doteraz sa nevie s tym vysporiadať a neskutočne sa podcenuje. On z nej spravil niekoho kto nemá vôbec chuť do života. Ale ona nemá odpor len k nemu ale už k celej rodine. Zo všetkého sme ju vynechávali. Keď som zistila, že ma podviedol ako rodina bez mojej dcéry sme sa zišli a rozprávali sa o tom, teda môj syn to tak chcel. Ona ale mala vtedy tak 14 rokov nechceli sme ju do toho zaťahovať. No dnes už viem, že práve deti sú najcitlivejšie a na nich sa to všetko odzrkadlí. Nikto iní to už nerieši len ona je na tom psychicky zle. Môjho manžela nenávidí a vždy odíde z domu keď prichádza domov. Nemôže už vraj ani zdraviť a je mu z neho zle. Ale ja naozaj neviem čo mám robiť keď nemám tu prácu ani nič. U mamy bývať nemôžem tam nie je dostatok postelí, pretože tam býva môj brat, ktorý je v procese rozvádzania sa. Ona už nechce chodiť ani oslavy lebo všetci ju vidia len v zlom svetle, neznáša celú rodinu a najhoršie čo je pokúsila sa o sebevraždu. Plus má aj priateľa a ja ho poznám som k nemu normálna, ale ona chce rodinu ako ostatní, ktorí príjmu niekoho nového do rodiny ( už je s ním 2 roky) ale môj manžel ho ani nechce videť. Teraz keď bolo vysvedčenie a videl, že mala jednu trojku ostatok mala 10 jednotiek a dvojky a chodí na veľmi ťažkú školu a mala ešte aj nejaké zdravotné problémy, tak sa iba pozrel na vysvedčenie, že no ty si dobre retardovaná keď máš z materinského jazyka dvojku. Pritom on sám má učňovku a prepadal na prvom stupni na ZŠ. Je to typ človeka, ktorý seba vidí najlepšie a ostatných stále ohovára. Veď celú našu rodinu poohováral všade kde mohol, ale keď príde domov tvári sa úplne normálne a vie to dokonale zahrať, že je už normálny človek. A toto všetko čo píšem je minulosť už iba psychicky napadá moju dcéru, ale neviem ako sa mám s ním rozísť a povedať mu dôvod a ako keď nemám peniaze ani nič.

Strana
z3
lorela
4. júl 2017

@bea_s8 Dostala som sa zhruba do polovice napísaného a napadla mi len jedna otázka: Prečo sa na to prizeráš a nič si za tie roky neurobila?

sissy27
4. júl 2017

@bea_s8 ja normálne neverím, že jedna žena sa len slepo prizerá tomu, ako jej chlap ničí decko... fyzicky aj psychicky... a budeš sa ľutovať, že chudinka si nevieš nájsť prácu a preto s ním musíš zostať... to ako dlho si bez roboty??? do lidla za pokladňu sa ti hnusí alebo čo? sa čudujem dcére, že sa s tebou ešte baví... normálne som ostala akurát tak vytočená z tvojho príspevku...

vroni
Odpoveď bola odstránená
sissy27
4. júl 2017

👏👏👏

majulino
4. júl 2017

Oh, Kriste chudák dievča... Zažívala som čosi podobné, našťastie somnou to netukla, aj keď pubertu som mala extra divokú, na sestri sa to riadne podpísalo. Dodnes neviem normálne vychádzať s nikým s rodiny....
A dodnes dávam matke za vinu všetko čo som musela prežiť.... Keby nebola taká prepáč za výraz jebla ako ty mohli sme žiť inak, normálne a moje sestru aj keď majú svoje deti, prv pozerajú na oca....

dominika6
4. júl 2017

@bea_s8 taaaak som to prečítala celé..
máš dospelé deti,ktoré sú zdravé a životaschopné a ty tiež,ja nevidím najmenší dvod podať žiadosť o rozvod,zbaliť sa do igelitky a ísť do podnájmu.ty niesi schopná si nájsť akúkolvek prácu aj za minimum,ked môžu s tebou bývať deti a kedže sú práceshopné prispievať na nájom?
chlap ťa zo zákona musá vyplatiť z bytu polovicu a kedže mladá študuje má nárok na prídavky...ty namiesto toho aby si sa schopila a chránila deti riešiš,že nemáš prácu a budeš bývať s debilom aj na úkor psychického týrania..deti skončia na depresívach a to len kvôli tebe

1andrea111
4. júl 2017

@bea_s8 dcéra musí odísť z domu, keď už to nedokážeš Ty, musíš pomôcť jej. Čo 26 ročný syn? Nemôže pomôcť finančne? Čo keby dcéra bývala u Tvojej maminy? Jedna posteľ by sa snáď našla. Musí odísť z toho prostredia. Zničila si jej život.

alex49
4. júl 2017

tak radšej budeš s drbnutým chlapom, ako pomáhať svojej dcére, svojej vlastnej krvi, aby bola v živote šťastná, chúda dieťa, dúfam, že aspoň jej priateľ má normálnu rodinu a raz k nemu odíde a na svojich skvelých rodičov zabudne

dankagirl
4. júl 2017

@bea_s8 neviem ako ty si môžeš hovoriť mama !!!prepáč mi sle ako sa môžeš na take niečo pozerať a nechať týrať seba a svoje deti psychické tyranie je horšie ako bitka na či čakáš zničila si svoje dieťa ber nohy na plecia a utekajte ...ja som tak žila moji reč bol despotický tyran boli sme pre neho jebnute ku.rvy a poviem ti ,že moja psychika do dnes trpí tak ako aj mojich sestier dve sa krčili s depresi ..jedna sa pokúsila zabiť našťastie žije a vďaka bohu ,že ja som dostala úžasného manžela ktorý má drží nad vodou ...nevieš si predstaviť čo tvoja dcéra prežíva ...😱😱😱😱zdrhaj pokial sa da...

dominika6
Odpoveď bola odstránená
zuzu2901
4. júl 2017

Dobry den mam 29 rokov toto ked citam presne viem ako sa citi Vasa dcera.Cely zivot ma otec tyral,ci uz fyzicky,ci psychicky,nadaval mi,ponizoval ma.Pre nho som bola retardovana(lebo sa mi trasu ruky).Poviem Vam len tolko ta retardovana dcera je teraz vydata,zije 5 rokov mimo domova,ma pracu v ktorej sa jej dari a je stastna.Moja mama sa raz chcela rozviest s otcom no v tej dobe jej prislubil,ze on sa zmeni(trvalo to 5 rokov) ostala s nim.A teraz ked uz ma 60tku na krku sa jej rozvod nechce riesit.Su spolu,ale vobec sa nebavia,len si zdravia.Ja svoju mamu lubim,ale otca neznasam.A posledny mesiac mi davaju zabrat aj sestry.Takze viem sa vcitit do roly Vasej dcery.Jej nazor uz asi nezmenite na otca.No Vy by ste si mohli najst hocijaku pracu.Ja robim vo vyrobe a zarabam krasne peniaze,ale robim.Popri praci sa ucim este aj jazyk.A mali by ste sa rozviest jednoznacne uz ste si vytrpeli dost.Ja som si povedala ked som si brala muza,ze ak na mna polozi ruku alebo ma bude ponizovat rozvediem sa s nim.Radsej budem zit sama ako s clovekom ktory by ma ponizoval.A vidim to aj na mame,ze keby sa s nim rozviedla mala by sa ovela lepsie ako takto sa trapit.To nie je dobre.Drzim palce

mandala77
4. júl 2017

@bea_s8 vyhľadaj si vo fóre nick charity. Ona prispievala do tém, kde boli podobné typy ako Tvoj muž. Si týraná žena. Tvoja dcéra je len dôsledok a treba tam asi riešiť najskôr niečo iné. Skús zavolať na bezplatnú linku pre týrané ženy, tam Ti poradia najlepšie: 0800 212 212 Potrebuješ pomoc ale nie tu na koníku, lebo budeš mať zo seba ešte horší pocit viny ako máš.
Filtruj všetky negatívne komentáre. Kto tomu nerozumie, má byť v tomto prípade ticho.
Skús pozrieť aj toto: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/106178683...

https://www.youtube.com/watch?v=X-uhLFz_4W4
sardinka336
4. júl 2017

@bea_s8 tvoja dcera je na tom zle, lebo si jej ta a tvoj manzel pripravili zlé detstvo, zlé prostredie....ani som to nedočitala sorry len po to ako tvoja dcera videla tatkove frajerky a pod....davno si toho chuja mala nechat. Za tie roky si sa mohla postavit na nohy, finančne atd...ale niee....rola trpitelky ti vyhovovala a svoju dceru si nikdy nebranila, nemala v tebe pocit bezpečia a istoty. Tak čo čakaš? To je vysledok vašej vychovy a ona si tieto zranenia bude ,,riešiť,, ešte roky a mozno s pomocou cvokara, psychologa.....

eliska54
4. júl 2017

@bea_s8 necitam odpovede iba tvoj prispevok.Budem neuveritelne hnusna a kruta.Co si ty za matku, ze toto dopustis?tvoja dcera bude mat cely zivot psychicke problemy nebude si verit a dovoli kazdemu sa k nej spravat ako ku handre.Tak, ako sa tvoj muz sprava k Vam!to, ze nemas kam ist a nemas pracu je tvoj problem mala si na to roky.Ak dobre pocitam v dcerinych 6 rokoch Ta podviedol teraz ma 17!
deti Ti budu utekat z domu a aj, ked sa ozenia vydaju nebudu za Vami chodit
neviem preco mat take nizke sebavedomie a dovolis mu, aby Ti to robil.Je to dlhotrvajuce psychicke fyzicke tyranie.Co ma dievca zo zivota, ked jej niekto hovori aka je blba, retardovana, ale to je vsetko tvoja chyba spamataj sa!

yollanda
4. júl 2017

Nedkoro pises mojs draha! Emocionalne ste ju zabili uz davno. Nevyhovaraj sa ze nemas pracu! Doucujes jazyky po skolach? Tak si otvorim za 1€ zivnost a robim to takto! Viem ze sa to da!

yasmeena
4. júl 2017

@bea_s8 nenormalne si ma nasrala!!!!!lebo ulohou matky je postarat sa o dieta hlavne tym,ze ho ochranis pred zlom /aj keby si ty mala na to doplatit/-takze manzel ju otrieskal o stenu,depta ju,dievca sa pokusi o samovrazdu-a ty sa tu vypytujes na koni,ze co robit?!? to nikdo neriesil-skola,lekari a pod.-ten pokus?dnesna doba je ina-dnes presetruju vsetko... mna sa to dotyka osobne,lebo ja som v psycho prostredi vyrastala-aj ked navonok normalna super rodinka,tiez som kvoli tomu sa pokusila otravit-znicene detstvo,spomienky nezmazes a zanecha to na cloveku stopy navzdy...a hla,tu je dalsia,co vyckava roky-ze snad to prejde,nie? 😈

mamana4
4. júl 2017

:O tu ti nikto reálne nepomôže..je veľmi vela žien,ktoré sa dokázali postaviť na vlastne nohy,ktoré sa starajú o seba a deti.ze sa bojíš manžela-nerozumiem?on ta drží zamknutú v byte den noc?preco si nehľadala prácu cez internet?doucujes jazyky,preco nejdem niekam do zahraničia?chod do podnájmu,odíď od neho a dcére sa nečudujem,ani ja by som nechcela zit s takými rodičmi, v takom prostredí...verim,ze to zvládne!je mladučká,ak ma okolo seba ľudí,ktorí jej pomôžu,ktorí ju maju radi,bude šťastná.

natalushka
4. júl 2017

Malokedy saa vyjadrujem..ale teraz musim..co je tvoj maznel za debila?a prepac,ale ty asi tiez nemas vsetkych 5pohromade,ked nechas so sebou takto zametat..aby sa mi chlap roky kur..l a ja sa tomu prizerala,nedaj boze moje deti..aby bol len obycajne hovado,co ten tvoj ocividne je a ja to tolerovala..ja neviem,ale predpokladam,ze tvoje detstvo nebolo uplne normalne,kedze dokazes svoj zivot zahadzovat s niekym takym a este nicit zivot svojim detom,ktore si na 99% odnesu rovnaky vzorec spravanie muza voci zene do zivota..a budu zit rovnako ubohy zivot ako ty..ak nie horsie..povien to sprosto..ak je chlap svina,ale k detom a k rodine je uzasny..neviem,mozno sa tie frajerky a vsetko daju tolerovat..niekto to kozno zvladne..ale ak sa niekto chova ako kkt k MOJMU DIETATU,este k tomu vlastny otec..tak ako ja som kludna,nekonfliktna povaha tak by teda joooo spoznal co som zac..asi byu aj jedna priletela i s rizikom toho,ze sa mi vrati..a tahal by z domu aj keby mali trahace z neba padat..pre moje dieta som ochotna spravit vsetko,hkavne pre to,aby bol z neho dobry,schopny a sebavedomy clovek,ktory ponesie toto vsetko dalej..a ne troska,ktora necha po sebe orat a rovnako jej deti a deti jej deti..lebo proste rodina ta ovplyvnuje uplne maximalne..su aj vynimky,ktore sa vspamataju,pretrhaju vztahy a so vztycenou hlavou su z nich nromani ludia,ale tych moc nie jeje..takze ked nie koli sebe,ked uz ty si natolko slaba osobnost,KOLI DETOM ho kopni do riti a odid..ulavi sa tebe a j detom..prepac,ale nechapem ako toto mozu zeny trpiet a nechat trpiet aj svoje deti..drz sa,prajem ti nech sa vzchopis a zabojujes za spravnu vec..i ked myslim,ze uz je bohuzial neskoro..a tvojim detom do zivota len dobre prajem..

dzjanetta
4. júl 2017

@sissy27ahoj, plne s tebou suhlasim, som sa normalne nanu nasrala..ako to moze jedna mamka dopustit..taketo psych.tyranie???. Nerozumiem zakladatelke diskusie..normalne mi je luto, to co uz ked dieta musi odist z domu ked pride manzel domov..
@bea_s8 toto ti nestaci,ze strasne trpi??? SI DOSPELA MOZES SA ROZHODNUT..TVOJA DCERKA ESTE NIE..ale ver tomu,ked dovrsi 18r odide z domu..a potom budes trpiet 100x viac TY výcitkami..dcerke drzim palce aby to vydrzala..a zacala krajsi zivot plny lasky..dufam ze sa vyberie spravnou cestou🍀

charlie1980
4. júl 2017

Zvlastny nazov temy .....tvoja dcera je na tom zle....to je take vytrhnute z kontextu.
"Moja dcera je na tom zle vdaka nam, rodicom", by bolo vystiznejsie.
Preco si to vsetko zhrnula dnes, ked ma dcera 17r ? Uz teraz by som nic neriesila, ked ma 17rokov. Cochvila zavrie za sebou dvere. O tom nepochybujem. Dufam, ze si aspon zvoli dobru cestu v zivote.
A ty dalej ved svoj spokojny "manzelsky zivot". Keby som bola na jej mieste, nedokazala by som odpustit ani jednemu.

deti95060810
4. júl 2017

ale ja stále nachápem prečo si nevieš nájsť prácu. Z akého dôvodu....aj ten čo nemá vzdelanie - napr. má len nejakú učňovku alebo ani to nie, nájde si prácu....píšeš že chodíš vypomáhať na školu....prečo sa nezamestnáš tam? Alebo hoc kde inde kde potrebujú človeka čo ovláda jazyky....alebo aj niekde úplne inde, v inom odbore....Asi by som nemohla byť takto mužovi na krku a ten to pekne zneužíva a drží vás celú rodinu v šachu. Vládne tam ako kapitalista....
V prvom rade by som si našla prácu a tomu doma čo sa tvári ako POLOBOH by som ukázala, že to takto ďálej nepôjde....
a na úradoch si vedená ako čo....nezamestnaná, samost. zárob. osoba....prečo si vlastne vzdala sa zamestnania....či len preto že ten poloboh doma nariadil???? ja by som takto nemohla žiť. tiež nezarábam, nechodím do práce, ale mne mm všetky peniaze dáva - som doma s deckom....Vie, žeby som do práce rada, ale nejde to momentálne...

deti95060810
4. júl 2017

ešte by som rada vedieť čo ťa drží pri tom mm...No jeho inteligencia a gentlemanské spôsoby to asi nebudú že?
Majetok, deti?, čo vlastne, sobáš pred Bohom?....Však on si ťa vôbec neváži keď má frajerky.....

vroni
Odpoveď bola odstránená
lujziana44
4. júl 2017

Čo najrýchlejšie si nájsť prácu a požiadať o rozvod, to je najlepšie čo ti môžem poradiť. Len stále nemôžem prísť na to ako to, že si od neho neodišla hneď keď si vedela, že ťa začal podvádzať a keď si videla ako sa správa k dcére. Veď keď to začalo už keď bola malá tak to si ešte prácu mala nie?

mimi1237
4. júl 2017

@bea_s8 citam tvoj pribeh a toto je extrem toto zdravy rozum nechape ☹ prizerat sa nato ako tvoj manzel ublizuje tvojej dcere ,prepac ja som sa az vytocila.
Toto nevratis proste chapes tomu ☹
A ako sa z nim rozist ?co by si mu chcela povedat ?ved si zasluzi akurat tak basu zato co napachal na svojej dcere a ty mu chces nieco vysvetlovat ?daavno si mala byt prec od neho !!!,zavolaj do krizoveho centra vsetko im povedz a tam ti poradia je to bezplatne ,i ked zachranis teraz akurat tak seba lebo detom uz detstvo nevratis ☹

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
leusko217
4. júl 2017

Mame nieco podobne v rodine a poviem vam nic moc. Ta matka ktoru mam na mysli ja, sa sice tvari ze nema ani city ale v skutocnosti je to obycajna slabejka. Nevedela si zastat syna pred svojim muzom, jeho otcom cele roky. Dokonca musel syn spavat vonku a kade-tade a ta sa ho nevedela ani zastat. Otec ho vzdy ponizoval a nikdy synovi oporou nebol. Mne je z tychto ludi grcanie. A citim neskutocnu zlost. Syn je tym navzdy poznaceny, ma pocit menejcennosti atd. Navyse stary chlastal ako zepelin. A teraz je chory, pomaly zomiera, zoziera ho rakovina. A ta uzasna matka mu dobreze obklady nedava kazdy den.

mawka
4. júl 2017

@zltyslonik nemyslim si, toto su zeny, ktore vedia, vidia, co sa deje, ale nechcu to vediet a vidiet a potom sa z casu na cas vyplacu, v tejto dobe online a zivot im bezi nadalej taky isty. mozes povzbudzovat, radit, drzat, ale ked clovek sam nechce, neurobis nic. neni mi luto autorky, ale jej dcery. a suhlasim aj s ostatnymi kočkami, ze sa necha zena otlkat okej, ale pozerat sa na to ako chlap otlka decko a ponizuje, tak toto jedna matka nedovoli. a nech si mysli kto chce, co chce, toto neni matka. ved uz aj samice v prirode su schopne zabit ak sa co len chlp skrivi mladatu... tu je pre autorku chlap boh, ona ma IQ tykve a nulove EQ.

alexandraalexandrova
4. júl 2017

Uff, nehnevaj sa, ale cely tvoj prispevok je o tom ze muz je taky a hentaky, urobil to a to, znicil tvojej dcere psychiky, neviemco. Ano, tvoj muz ne bezpochyby psychopat, Ale spytaj sa skor seba, preco si to dovolila??? Preco si neodisla uz davno davno pred rokmi, hned ako si zistila s akym psychopatom to zijes? Ja sa vobec necudujem ze dcera sa pokusila o samovrazdu, dokonale ste ju znicili. Nie tvoj muz, ale obaja. Aj ty si zodpovedna za to ako je na tom. Bolo tvojou povinnostou ju ako dieta chranit a ty si sa len necinne prizerala roky rokuce, divala si sa na to ako vas muz tyra, ako jej nadava aku ju udrie a neurobila si NIC aby to bolo inak. Nepis tu ze si nedokazes najst pracu, to je hovadina. Aj keby si mala ist makat na tri smeny za pas, ale praca sa najst da! Bedakas tu ze nemas peniaze, och...ked ja som si mohla najst podnajom a platit ho len z rodicaku a vyzivneho, tak si mohla urobit tak aj ty. Ale mam pocit ze tu hladas len vyhovorky a obvinujes len muza, ty sa zodpovedna byt necitis...och, fakt nemam slov a je mi neskutocne luto tvojej dcery 😔

mandala77
4. júl 2017

mne zastáva rozum nad komentármi. Napíše tu očividne dlhodobo týraná žena, ktorá prosí o radu a čo sa stane? Začnú na ňu útočiť a obviňovať ju. A ako kruto.
@bea_s8 prosím Ťa, pre svoje dobro tému nerozvíjaj a obráť sa na odborníkov. Toto nie je miesto, kde Ti niekto môže pomôcť. Práve naopak. Jedine ak si pozrieš tie príspevky od charity vo fóre, možno čo to pochopíš. Ona už je neaktívna na koníku, inak by Ti určite pomohla.

Strana
z3