icon

Moja dcéra je na tom zle

bea_s8
4. júl 2017

Prosím aby niekto kto má naozaj múdry názor na svet a chce niekomu troška pomôcť, prečítajte si to aj keď to bude veľmi dlhé. Viem, že mám na tom veľký podiel ja a urobila som veľkú chybu. Mám 26 r. syna, 17 r. dcéru a manžela. Moja dcéra bola vždy veľmi vnímavé dieťa a už v skorých rokoch rozumela niečomu čo začína normálne až v pubertálnom veku. Mala 5 rokov boli sme v Chorvátsku a išiel okolo párik, ktorí sa hádal (boli Slováci) a ona na mňa pozrela "Maminka, keď sa takto budú často hádať sa rozvedú". Môj manžel ma podviedol vraj v Chorvátsku kde mala 6 rokov so ženou tiež z mesta, z ktorého pochádzame a s niekym kto mal syna a s mojou dcérou chodili do triedy. Vždy vedela všetko skôr ako ja a na všetko prišla. Hneď ako to začalo byť u nás iné vedela, že ma môj manžel podvádza. Videla viac toho ako ja, smsky, správy na facebooku a veľakrát môjho manžela stretla s tými frajerkami v meste. Nemal ich v tom čase viac, ale viackrát ich menil. Ja som o tom nevedela. Nechcela mi o tom hovoriť, pretože manžela mala rada, ale to sa všetko zmenilo. Nastali u nás každodenné hádky, pretože som to zistila a boli to naozaj škaredé slová. Len čo je najhoršie ja sa môjho manžela bojím. Som bez práce, aspoň sa snažím učiť v súkromných jazykových školách a doučujem, sem tam pomáham manželovi s prácou, ale normálnu prácu sa mi nedarí zohnať. A ja sa nemôžem len tak zobrať a odísť keď nemám skoro ani peniaze. Raz som utiekla z domu, ale manžel ma stihol chytiť v jednom meste a zobral mi všetky peniaze aj mobil na pár tyždnov. Vtedy sa to stalo kvôli tomu, že on ešte nevedel, že som bez práce a vedela som, že by ma za to obrazne povedané zabil a chcela som si nájsť niečo niekde inde. Ale vrátim sa späť k dcére. Môj manžel toho napáchal veľa a aj tak si nevie uvedomiť, že by mal ostať konečne ticho a robiť len dobrotu. Ale on ešte viac priťažuje a vôbec sa necíti vinný za to čo urobil. Na dieťa to spraví veľa keď sa manželia hádajú viac ako 4 roky. Na dovolenke mi raz povedal nech idem s prepáčením do pi*e. Prišla som na izbu plakala som a dcéra bežala sa známymi, s ktorými sme tam boli. V tom prišiel jej otec na izbu opitý a začal jej nadávať aká je je**utá. Už od jej 12tich rokov jej rozprával, že nič v živote nedokáže. Do všetkého sa jej staral a keď urobila niečo inak ako by on chcel hneď začal na ňu útočiť krutými nadávkami. Prestala sa učiť a raz keď mala 14 rokov sa aj opila. Nie preto, že bola s kamarátmi bola sama doma a pila sama. Manžel ju otrieskal o steny skoro jej rozbil nos a mala monokel. Ja som nemala čo robiť iba som kričala a chcela som zasiahnuť, ale udrel trocha aj mňa. Raz keď išla do školy si robila ginko čaj a žihľavový. Jeden si dala luhovať do inej nádoby a druhý do inej logicky. On prišiel za ňou, že čo robí prečo chvíľu nepočká a nedá to do tej istej a v tom, jej začal nadávať, že je neschopná a nevie nič robiť v kuchyni a ani navariť. Mala 12. Postupne ako rástla sa nadávky viac zostrovali a už 2 roky jej viackrát povedal, že je drbn**á krava, pri**baná a tak ďalej. Toto všetko už pretrváva strašne dlho a je toho viac toto čo píšem je len slabý odvar, ale čo nám on všetko povedal a urobil sa napísať ani nedá a to ako to vplýva na psychiku mojej dcéry tiež nie. Ona nič iné nepočúva na jej osobu iba hnusné veci a má 17. Doteraz sa nevie s tym vysporiadať a neskutočne sa podcenuje. On z nej spravil niekoho kto nemá vôbec chuť do života. Ale ona nemá odpor len k nemu ale už k celej rodine. Zo všetkého sme ju vynechávali. Keď som zistila, že ma podviedol ako rodina bez mojej dcéry sme sa zišli a rozprávali sa o tom, teda môj syn to tak chcel. Ona ale mala vtedy tak 14 rokov nechceli sme ju do toho zaťahovať. No dnes už viem, že práve deti sú najcitlivejšie a na nich sa to všetko odzrkadlí. Nikto iní to už nerieši len ona je na tom psychicky zle. Môjho manžela nenávidí a vždy odíde z domu keď prichádza domov. Nemôže už vraj ani zdraviť a je mu z neho zle. Ale ja naozaj neviem čo mám robiť keď nemám tu prácu ani nič. U mamy bývať nemôžem tam nie je dostatok postelí, pretože tam býva môj brat, ktorý je v procese rozvádzania sa. Ona už nechce chodiť ani oslavy lebo všetci ju vidia len v zlom svetle, neznáša celú rodinu a najhoršie čo je pokúsila sa o sebevraždu. Plus má aj priateľa a ja ho poznám som k nemu normálna, ale ona chce rodinu ako ostatní, ktorí príjmu niekoho nového do rodiny ( už je s ním 2 roky) ale môj manžel ho ani nechce videť. Teraz keď bolo vysvedčenie a videl, že mala jednu trojku ostatok mala 10 jednotiek a dvojky a chodí na veľmi ťažkú školu a mala ešte aj nejaké zdravotné problémy, tak sa iba pozrel na vysvedčenie, že no ty si dobre retardovaná keď máš z materinského jazyka dvojku. Pritom on sám má učňovku a prepadal na prvom stupni na ZŠ. Je to typ človeka, ktorý seba vidí najlepšie a ostatných stále ohovára. Veď celú našu rodinu poohováral všade kde mohol, ale keď príde domov tvári sa úplne normálne a vie to dokonale zahrať, že je už normálny človek. A toto všetko čo píšem je minulosť už iba psychicky napadá moju dcéru, ale neviem ako sa mám s ním rozísť a povedať mu dôvod a ako keď nemám peniaze ani nič.

osky
4. júl 2017

@mandala77

dobre ze si jej dala tie linky.
presne ma napadlo,ze zufala zena hlada pomoc ale zatial sa jej dostalo len dalsich nadavok od cudzch udi a obvinovanie...

zena-obet,nie je schopna oslobodit sa od svojho tryznitela a casto s nim ostava,pretoze ma tak podlomene sebavedomie,sebaistotu z je schopa zit lepsie,krajsie...ze skratka nevidi,ze to dokaze.
deti su len vysledkom tejto nemohucnosti.
to nie je zlyhanie,to je strach,totalna nemohucnost a neistota....

psychicke tyranie sa dokazuje veeeeelmi tazko ale ked sa zena pokusi nieco rieit,casto pride aj k bitkam az natolko ze die o zivot...takyto muz zene nedaruje ani jedn slovko proti nemu,nieto by jej odpustil pokus o unik...

sama si neporadi.ani dcera,ani matka...

mimi1237
4. júl 2017

@bea_s8 ja tak nad tebou teraz premyslam,mas len 26 rokov a aj napriek vsetkemu zivot mas predsebou,ty potrebujes bezpecie ,napadlo starych rodicou alebo surodencou nemas ?zeby vas prichilili?A ja neviem ake vztahy mas z rodicmi,pises ze tam je tvoj brat a malo miesta ,ale skusala si ich aspon kontaktovat ?Mozno iba ty mas ten pocit ,ze by vam nepomohli,lebo z toho vsetkeho uz ani nevies kde je sever.Poskusaj vsetky moznosti obvolaj rodinu ak nebudu vediet pomoct a odmietnu ,kontaktuj ten azylovy dom ,pomahaju tyranym zenam aj z detmi.
Len uz necakaj daljsich 17rokov
A tvojmu manzelovi praveze nic nehovor ,musis to planovat tak aby o tom nevedel a odist najlepsie ked bude v praci.

minutka
4. júl 2017

@mimi1237 jej syn ma 26 rokov.nie ona

lavender273
4. júl 2017

Vsetko je riesitelne! Keby bolo tak zle tak aj keby sekery z neba padali tak sa odstahujem k mame, a urobim vsetko preto aby som ochranila dieta. Tvoj muz je hovado, a tvoja dcera je a bude este velmi dlho dodzubana a podla mna sa z toho nikdy nedostane. Chod s nou k psychologovi cim skor. MK ti neporadi!

mimi1237
4. júl 2017

@minutka mas pravdu a ja citam "mam 26 rokov "

vroni
4. júl 2017

Co som hovorila? Vsetkochapajuce zachrankyne sveta uz ju tlapkaju po pleci. Tato zena vidi svojho manzela vratane jeho vsetkych chyb. Seba z nicoho neobvinuje, prave naopak, ona sa za obet povazuje, dcera je len taka bocna kolateralna skoda, syn je uplne ok, toto teda definicii tyranej zeny nezodpoveda ani nahodou.

yollanda
4. júl 2017

@mandala77 dlhodobo tyrana zena? Mala sa zbadat uz skor. Malo posteli u mamy kvoli rozvadzajucemu bratovi? Ja by som aj v pivnici byvala nez s hentakym chujom. Ja som presne ten typ dcery ktora bola tyrana, matka nic neurobila a teraz sa liecim z tazkej depky, ktora nikdy nepominie. Ja by som OBOM taku *ebla, ze by padli s prvym snehom. A tej matke sj 2x

rusalkablack
4. júl 2017

kks do Lidla by som isla predavacku robit, len aby som mala nejaky prijem a nezavisela od debila....

ukulela
4. júl 2017

@bea_s8 vyhladaj najblizsi dom pre tyrane zeny, zbal dceru. robit chod trebars aj brigadnicku do tesca. taku robotu najdes vzdy. v krizovom centre sa pytaj na odbornu psychologicku pomoc pre seba a dceru. UZ AJ! IHNED!

jana_eyre
4. júl 2017

prepac, nejako nemam chut citat diskusiu.. ja len, ze normalne nechapem ako si to mohla nechat zajst tak daleko.. nechcem ta sudit, nie som v tvojej kozi.. ale aby som nechala svoje deti vyrastat s chlapom, ktory ich psychicky a fyzicky tyra - to nikdy..

aj u nas doma to bolo tazke, otec mal mozgovu porazku v mladom veku, tiez sa to na mne odzrkadlilo po psychickej stranke, kedze otec mal psychicke problemy a trpeli sme tym vsetci.. ale to mi nikto nenadaval, nebil a nepodcenoval ma.. neviem si ani predstavit ako velmi tazke to ma tvoja dcera a nepostavi sa za nu ani vlastna mama, lebo peniaze a praca... nechapem to, prepac hoci sa snazim..

alenkay7
4. júl 2017

@bea odisla by som k rodicom a spavala na zemi alebo pod mostom,ale žiadna matka by toto nedopustila, každá si chrani svoje dieta ako lev. Aj TYRAná žena sa vzoprie ked zauttočia na jej dieta

eludka
4. júl 2017

Nie je toto vymyslená téma? Normalne má to zdvihlo zo stoličky a to si spomeniem na riešenie takejto situácie,, až keď sú decká dospelé? Hruza. Nemať zamestnanie, to aj Tvoj psychopat s ucnovkou ho ma... a pani velkomozna nemôže nájsť úväzok v školách alebo keď už nič iné tak do kasy, alebo upratovať na živnosť - to zarobis tak, že vás 2v pohode uzivis. Fakt je, že keď sa ľutujeme,, aspoň sa veľmi nenarobis...Samozrejme tyrany človek nie je schopný normálne rozmýšľať, chce to psychológa a antidepresiva. A zalarmovať políciu, keď ubližoval dcere, zdokumentovať u lekára poskodenia, ježiš baby Ti tu radia take samozrejme veci, škoda ďalších slov...

loginexistuje
4. júl 2017

Co uz chces teraz robit dcera by mala vyhladat terapeut a mozno aj po yt mimo rodiny kde si moze v klude dokoncit skolu ak teda ma za sebou pokus o sebevrazdu za mna da sa s tymto zit lebo rodicov si pravda clovek nevybera no viem co je to vyrastat s tymtopocitom mna zachranilo spolocenstvo mimo rodiny v uducnosti sa to ai tak nezmeni takyto rodicia si to nikdy nepriznaju ved oni konali s najlepsim vedomim a svedomi jedine co funguje odputat sa a najst si svoje miesto pod slnkom pre nich ale bude vzdy len ta menejcenna a druhorada aj keby sa na hlavu postavila nezmeni to

dominika6
4. júl 2017

Aha ho...masivne mazanie prispevkov...

zibi
4. júl 2017

Podla mna , zacali prazdniny a vonku na niekorych uzemiach Slovenska je chladno a zle pocasie .... 🙊

lizatko1009
4. júl 2017

mas moj velky obdiv, ze tolke roky sa dokazes prizerat a neurobis preto nic, uz davno, mozno po 3 tom jeho vystupe uz so to davno mala urobit, mna keby moj len podviedol, bez tyrania dietata uz s nim niesom a toto je vrchol drzosti, obratila by som sa na policiu mozno, tvoja dcera je v najtazsom veku svojho zivota a taky chuju jej znici osobnost??? za gule vytahat, je suci na psychiatricke oddelenie,co to je za cloveka, to ani nieje clovek, ale hyena, ked take nieco dokaze.

ollynka
4. júl 2017

@eludka tiež si myslím, že je to vymyslená téma.

oli18
4. júl 2017

@zibi Toto môže byť reálny príbeh. Takýchto je na Sk tisíce. Mňa len zarážajú odpovede. Píšu mladé baby, mnohé vo veku jej syna, ktoré prežívajú možno ešte v manželstve medové roky. Všetky jej kydajú, aká je zlá matka a bla, bla, bla. A hlavne všetky majú verných manželov a vyrástli v ukážkových rodinách. Ešte nevedia, čo im život prinesie do cesty. Nevera sa ťažko odhaľuje, len máloktorý muž ju prizná. Preto môže prejsť mnoho rokov, kým sa prevalí. Všetci sa rokmi meníme, aj jej muž taký nebol, keď si ho z lásky brala. Určite hľadala príčiny, prečo sa tak správa. Napokon našla-neveru. A to, že dcéra nebola podľa jeho predstáv, nebol dôvod na odchod. Za roky sa to však nabalilo a zhoršilo, teraz už sama vidí, ako sa tento stav podpísal na dcére. Nemôžete jej dávať všetko za vinu. Najväčším vinníkom je jej manžel. Ona tu píše pre radu, nie pre odsudzovanie.

katkalubkova
4. júl 2017

@bea_s8 to, ze tvoja dcera ma k otcovi uplny odpor sa necudujem. Skor ma na tom zaraza, ze ju, Vas stale dokaze vytocit. Je sebec, clovek arogantny, zavistlivy a neviem este co vsetko. Treba reagovat ani obraz, ani zvuk, uplna ignoracia, to je samozrejme rada, len docasu... Ak to dceru a Teba rozohni, on je este na koni.
Dobreho psychiatra dcere, psychologa Tebe, aspon pre radu. Dcera urcite potrebuje lekara, ked sa pokusila si siahnut na zivot.
Ked sa tvoj manzel nechce stretnut s nastavajucim manzelom svojej dcery, no tak sa vyserte na neho. Nech sa s nim nestretne, aspon nenarobi hanbu. A tvoj nastavaci zat o nic nepride, ked takeho blbca nestretne.
Vidite ho, poznate ho, viete aky je a este sa trapite nad jeho sprostym a arogantnym spravanim. No seba obidve privediete do blaznivca a jemu to bude u riti jedno, nik ho nezmeni. Trocha rozmyslaj...........
Drzim palce

vroni
5. júl 2017

Aha ho, mravnostna policia uz “cistila“. Takze povedat sebeckej a lenivej zenskej, ze je sebecka, leniva a ufnukana je urazka. Ona je vlastne tyrana, chudatko ubohe. Je tu niekde blici smajl? Okrem toho bolo “odbocenie od povodnej temy“ pred par rokmi zrusene, zrazu ho admini zase velmi aktivne pouzivaju.
Tato tema je cisty vysmech a facka vsetkym naozaj tyranym zenam, nejaka puboska sem strelila vymyslenu blbost a viac nereaguje a admin to berie akoze vazne a nedovoli zdvihnut hlas tym neochotnym lutovat autorku...

mandala77
5. júl 2017

@vroni napísať žene (ktorá píše: "Len čo je najhoršie ja sa môjho manžela bojím): " povedat sebeckej a lenivej zenskej, ze je sebecka, leniva a ufnukana je urazka."
Práve pre takéto komentáre ako máš Ty a väčšina žien, je toľko týraných žien dlho ticho. Ozve sa a naložia jej. Ak Ťa vytáča, nerozumieš tomu, neurážaj ju a choď do inej diskusie.

oli18
5. júl 2017

@vroni Pubertiačky skôr zaujímajú iné témy, než týranie v manželstve. Až tak ďaleko neuvažujú. A ak je to vymyslená téma, tak vymyslená vieryhodne. Ak o tom pochybuješ, tak sa radšej nevyjadruj. Ja verím, že je reálna, lebo takéto veci sú v rodinách časté. Na MK chodia mladé baby a toto, čo píše zakladateľka ich ešte len čaká, o 10-15 rokov. To sa môže kľudne stať, že aj dnes šťastné manželstvo sa dostane do takéhoto štádia. To žiadna z vás nemôže vedieť. Nič netrvá večne, ani láska k vlastnej manželke.

emilia25
5. júl 2017

Ano vplyva to na detsku psychyku brutalnym sposobom ani si neviete predstavit ako moc.ta bude stastna prestastna ked stretne chlapa a ujde od vas.len treba dufat ze to nebude taky isty debil ako jej otec kedze stafeta bude pokracovat.zila som v takom prostredi ty pi ty koko toto boli slova co som medzi rodicmi pocuvala furt.ach niektore deti by toto pocuvat a este aj na ich osobu nemali.take detstvo si nezasluzia.

vroni
5. júl 2017

@mandala77, precitaj si este raz, co a ano pise. Mne je luto kazdej jefnej tyranej zeny a na rozdiel od teplych slov na nejakom anonymnom fore sa snazim aj fyzicky pomahat. O to viac ma vytacaju zeny, ktore sa do pozicie tytanych stavaju. Lebo viem, ako taketo vymyslene pribehy vefia uskodit tym, ktore maju tento problem naozaj. Tato zena na mna posobi presne takto. Citaj pozorne: oni dceru vynechavali (ziadne manzel vynechaval, oni), manzel urobil spustu chyb a mal by...., aj syn by mal... ja nie... Teda ak ti toto znie ako tyrana zena, tak mne nie. Ze sa manzela boji tam ma ako konverzacnu vsuvku, fakt by ma zaujimalo, kolko tyranych zien by verejne odsudilo manzela ako hulvata a nevzdelanca. Proste nie, tato historka nesedi.

vroni
5. júl 2017

Sorry, mobil pise to, co uzna za vhodne, snad sa to da pochopit, co som mala na mysli.
@oli18, pubertiacky zaujimaju kontroverzne temy. Skor by som pripustila, ze to pisala taka dcera nez matka a v tom pripade by som temu za realnu povazovala. A zial, do kategorie mlada kocka uz sa nijako nezaradim, takze netrpim utkvelou predstavou, ze sa manzelstvo rokmi nemeni. Aj ked nie som zatrpknuta 😉

mandala77
5. júl 2017

@vroni možno radšej pomáhaj naďalej fyzicky, narozdiel od slov, lebo slovami v tejto diskusii nepomáhaš. Z môjho pohľadu zachádzaš ďaleko. Tvoje komentáre sú vyslovene útočné.
Napísala: "Raz som utiekla z domu, ale manžel ma stihol chytiť v jednom meste a zobral mi všetky peniaze aj mobil na pár tyždnov. Vtedy sa to stalo kvôli tomu, že on ešte nevedel, že som bez práce a vedela som, že by ma za to obrazne povedané zabil a chcela som si nájsť niečo niekde inde."
V celom jej príbehu sú jasné znaky týrania. A Tvoje a iných komentáre sú komentáre od ľudí, ktorí na túto problematiku majú svoj, dovolím si povedať, veľmi skreslený pohľad. A ešte zachádzať do toho, že je téma vymyslená...

vroni
5. júl 2017

@mandala77, ja sa v tejto diskusii vobec pomahat nesnazim, neverim v jej autenticitu. Upozornujem na nezrovnalosti, ale kludne povazuj moj pohlad za skresleny, mne sa zasa zda velmi prifarbeny ten tvoj. Nakolko je tvoj nazor evidentne podobny adminovmu, nebudem tu mutit vodu, nezhodneme sa, ale nevadi, mozno v inej teme.

patrix
5. júl 2017

@bea_s8
Signál ohrozenia, Banská Bystrica
Wolkerova 26, 97401 Banská Bystrica

Centrum Srdiečko zamerané na syndróm CAN (syndróm týraného, sexuálne zneužívaného, zanedbávaného dieťaťa).
http://centrumsrdiecko.sk/

https://www.zoznam.sk/katalog/Institucie-urady/...

Pokial nemas moznost navstivit krizove centrum, chod na urad prace, tam je socialna kuratela, obrat sa na nich a popros o pomoc ! Ked nie pre seba aspon pre tvoju dceru ! Je velmi tazke opustit muza akeho mas ty,ale ja verim,ze by si to zvladla ! Neprizeraj sa uz ako trpi tvoja dcera, ked si uvedomujes,ze nieco nie je v poriadku, tak pre to skus aj nieco spravit,aby sa to napravilo. Nikto to za teba vyriesit nemoze, moze ti len pomoct pri hladani byvania, prace, ale rozhodnut sa a spravit ten najdolezitejsi krok musis iba ty ! Aj to,ze hladas pomoc tu je urcity krok k zmene,ale tu sa tazko pomaha, su na to osoby urcene a v mieste tvojho bydliska, tam ti pomozu najviac. Neprizeraj sa uz prosim trapeniu, vystup z role obete a vzopri sa, zvladnes to ! Vela stastia !

worldtravel
5. júl 2017

Vyhladaj centrum pre tyrane - aj keby ste spali na zemi, je to bezpečne miesto pre Teba aj dcéru

janette321
5. júl 2017

Ale tie maminy jej pisu este dobre . Po spravnosti je ona ako matka spolupachatel na tyrani svojich deti .... a mali by obaja byt odsudeni ...