Moja dospelá dcéra nechce deti.
Ahojte, účet nie je síce môj, ale keďže ide o jednorázovú otázku prišlo mi zbytočné sa registrovať. Chcem len vddieť akoby reagovali ostatné ženy.
Moja dcéra je dospelá, má 25 rokov, nikdy nemala dlhodobého partnera a povedala mi, že ani žiadneho nehľadá, je veľmi cielavedomá, doštudovala aj VŠ a teraz sa chce sústrediť len a len na svoju kariéeu. Povedala mi, že žiadne deti nechce, lebo by ju len brzdili, s jedným priateľom sa po dvoch mesiacoch rozišla aj pre toto, on deti chcel, ona v žiadnom prípade. Reaguje tak vždy, raz sa dokonca nahnevala keď ju na rodinnej oslave riešili a povedala im, že peniaze a cestovanie sú jej oveľa prednejše čo ma naozaj zabolelo. Moja druhá dcéra už nežije a ja som sa vždy veľmi tešila na vnúčatká. Proste by som ich chcela pokojne už aj teeaz, vek na to ostatne má, ale ona sa vždy len hnevá. Problém je aj fakt, že má odmala gynekologické problémy, už v 15stich jej museli vybrať jeden vaječník lebo ho mala tak plný cýst. Bojím sa, že nikdy neotehotnie a nedá mi vnúčatká, že nikdy nebude svadba a manžel...
@livus5510 predstavte si, ze tu nie su len zeny s detmi, ale aj zeny kt. sa nedari prip. potratili a tak...takze hned utocit aka je kazda stastna bo ma deti a preto pise tak ako pise su maximalne blaboly....no aj napriek tomu su tu taketo nazory bo kazdy den je tu diskusia ako zena nevie zabezpecit dieta alebo ho nema rada..ale pozrime sa na to vave "co ak" z druhej strany...co ked sa jej v tehotenstve zhorsi stav? Co ak zomrie pri porode? Co ak potrati? Co ak nebude mat rada svoje dieta? Co ak vam cely zivot bude vycitat ze ma decko, ktore nema rada len aby ste "nefuzovali", nesplnila si svoje sny a ciele? Co ak to dieta bude mat skazeny zivot bo bude videt, ze mama si radsej pestuje mikroorganizmy v petriho miskach ako s nim travi cas? A tychto co ak je vela...moze sa splnit "co ak" z vasho pohladu a aj z jej pohladu - vy ani ona to neovplyvnite, musite to nechat na osud co zivot prinesie....naviac ak sa bojite aby nebola nestastna mali by ste nechat ju rozhodnut v com spociva jej stastie....
@cacianka však toto... Tu na MK sú matky, ale také, ktoré sa rozhodli mat dieťa alebo také, ktoré túžia po dieťati. Dieťa nie je povinnosť. Kto ich chce mať a môže, nech ich ma. Kto ich nechce mať, aj to je dobre rozhodnutie. A kto ich bohužiaľ chce mať a nemôže.. Tak ten musí zvažovať iné alternatívy. Ale adopcia je podľa mňa super vec 🙂 sú deti, ktoré sú opustené a túžia po rodičoch a po láske. A prečo im ju nedať, ak sami chceme dieťa, ale je nemožné mat vlastne? Na každý problém existuje riešenie....
Problematicki ľudia sú akurát takí ako autorka - na každé riešenie majú problém.
Táto komunita tu si na vzájomné radi ohľadne rodičovstva. Ale nikto tu nikoho nepresviedca o tom, aké je super truper úžasné, bezbolestne a bezstarostne mat dieťa.... Lebo každý tu vie o čom...
@livus5510 nebude plakať ani nic. K deťom nemá vzťah. Nepotrebuje ich, nechce ich, vidí ich ako príťaž. Ano, my tu sme matky, ale preto, lebo samé CHCEME, nie preto, že nás niekto dotlacil. Aj muža bude mať dobrého, po rokoch, keď sa budú chcieť o niečo starať, zadovazia si zvieratko. To je večné dieťa. A bude jej tiež robiť radosť. Možno aj väčšiu ako dieťa, lebo je s ním rozhodne menej roboty. A keď si zrazu zmysli v 35 že dieťa chce? No tak hold si ho adoptuje. Bože, akoby nebolo inej cesty k dieťaťu ako to, že si ho sama porodí. Keď bude tak strašne nešťastná a opustená a smutná ako prorokujes, adopcia bude pre ňu ideálne riešenie. Aj ona sa vyhne samote a ešte aj dá domov a lásku dieťaťu, ktore nemôže za to, že rodičia ho nechceli. Ty nevidíš jej potreby, len svoju sebecku túžbu po dieťati. A predpokladám, že také adoptovane by ti už nebolo dobre, lebo to predsa nie je tvoja krv, keď tak hrozne tlačis, aj za cenu život ohrozujúcich ťažkosti a problémov, aby mala vlastne. Potom ti teda vôbec nejde o to, že ona "bude nešťastná, lebo nebude mať dieťa", len ti ide o to, aby sa tvoje gény posúvali ďalej.... A to je snáď ešte sebeckejsie ako to, že ju nutis, aby mala dieťa len preto, lebo ty chceš vnúča. 🙈
@livus5510 v uvodnom prispevku pises, ze chces vediet ako by reagovali ine zeny. ine zeny reagovali. ale diametralne odlisne, inak ako si cakala. chces tu presvedcit vsetkych o svojej pravde, ako dceru. o svojek jedinej spravnej pravde. uvazujem o tebe cele poobedie. a stale viac ma napada, ci tvoja dcera nahodou nezvolila inu cestu prave preto, by nebola matka ako ty. sebecka, nerespektujuca, egoisticka.
@elementissa aj ked sama dieta nemam, hoci sme chceli riesit aj adopciu, len som sa presvedčila ze muz nie je ten pravy, aj tak velmu chapem dceru v jej rozhodnuti.aj ked by si niekto myslel ze ju budem odsudzovať preto ze ja nemam.
Jej telo jej život jej rozhodnutie
@marsmykkok presne.pominuli casy keď sa riešili jaloviny , nesvojpravnost zien, ich volebne pravo, tvrda podriadenost muzom.je ine storočie a ina doba.taka akú si ju urobime
@livus5510 treba vam to asi polopate vysvetlit a mozno date dcere dychat. To ze si da vziat vajecnik, lebo tobuz nemoze vydrzat, to neznamena ze nijdy nebude mat dieta. Ak, opakujem AK si to casom rozmysli, moze pouzit vajicka od darkyne, ktore sa oplodnia spermiami jej partnera, cize aj ten chlap by mal splnenu tuzbu po biologickom potomkovi (co som si vsimla, darcovstvo skor.odmietaju muzi ako zeny). Alebo si moze adoptovat dieta. Ale mozno sa v nej ta tuzba nikdy nezobudi, aj take zeny su. Ale je to jej rozhodnutie, pokracujte v tom co robite a nebudete ucastna jej zivota, ci uz tak alebo tak.
Co ale fakt nechapem je ten pphlad na svet, ze zena co nemoze mat dieta je jalova a ziaden chlap ju nebude chciet. To kde zijete? Tapakovci alebo Gilead? Prw toto sa tu zeny rozculuju. Prave sledujem Pribeh sluzobnice a premyslala som ze co za zeny by dokazali robit to co v tom serialy a hla, tu na MK sa tiez najde zena podla.ktorej jedinou hodnotou zeny je jej schopnost porodit dieta, co na tom ze nechce alebo chce ine, urcite by bola stastnejsia s dietatom ako keby viedlia zivot co si sama vybrala, lebo vy to dobre viete ze by tak bola stastnejsia, ved aj jej sesternice su. Brrr, az ma striasa
Nic ine ti neostava, len respektovat jej rozhodnutia. Inak stratis aj ju. Ja mam dceru 28, mala iba jeden vaznejsi vztah. Momentalne sa venuje praci a kupila si kona. Tak sa smejem, ze vnuca uz mam.
Syn ma 26 a dievca este nemal. Venuje cely cas vyskumu a na dievcata vraj nema cas.
Plne ich oboch respektujem a tesi ma, ze su stastni.
@livus5510 nechaj ju tak,neotvaraj temu deti. Niektore zeny maju neskor materske pudy az neskor a ze deti nechce teraz,neznamena,ze raz nepociti tuzbu po detoch. Pride do veku,ked vsetci naokolo,kamosky budu mat deti a mozno to potom pride. Ak aj nie svet sa nezruti. Hlavne nech je stastna,ci uz s detmi alebo bez nich.
Prečítala som celú diskusiu, súhlasím so všetkými, daj jej pokoj, má právo vybrať si ako naloží si svojím životom... A napadli mi ešte alternatívy čo sa nespomenuli: napadlo ti, že okrem všetkých rizík čo by tehotenstvo prinieslo pre tvoju dcéru to môže byť aj riziko pre vnúča? A keď by sa narodilo postihnuté, aj vtedy by bolo také úžasné a chcené, či ak by si sa ním nemohla chváliť ostatným babkám pri káve tak nech sa dcéra stará sama? A keď by sa ti niečo stalo a dcéra by ostala sama s dieťaťom čo vlastne nechcela a bez možnosti si potom plniť sny, lebo všetky vieme že zas také jednoduché skĺbiť kariéru a dieťa nie je, a možnosti zamestnať sa po X rokoch doma tiež nie sú bohviečo.... Nik nezaručí, že až sa dieťa narodí tak príde aj láska k deťom, prečo by mali všetci trpieť len aby si sa ty mohla pochváliť, že aj ty si babka?
Tak v 25 som dieťa ešte nechcela ani ja, ani nikto z mojich kamosiek čo sme práve skončili VS. Teraz mám 29 a babo na ceste. Nechaj ju tak, 25 je v dnešnej dobe nizky vek pre ženy, väčšina chce deti neskôr.
@livus5510 ma 25. skolu skoncila kedy, pred rokom? ja v tom veku som nemala ani chlapa, nie to myslienku na deti ... prve som porodila v 36, druhe v 40. tvoja dcera ma cas na zmenu nazoru. onanie je sebecka, je cielavedoma s vlastnym nazorom. sebecka si ty, prepac, ale skus sa odosobnit. ako by si sa citila, keby teba niekto tlacil do niecoho, na co sa aktualne necitis. prepac, podla mna trpis stratou mladsej dcery a potrebujes zaplnit citovu dieru.
A druhá vec ked sa tak staráš do všetkého či vieš všetko, nemyslím že chlapi v jej veku nejako extra túžia po dieťati a keby boli do nej zamilovaní a klapalo by im to, neprekáža im že deti nechce, aspoň momentálne. Skôr vidím problém v tom že je úspešná a máloktorý chlap prekusne partnerku čo je úspešná a zarába viac ako on
@livus5510 nepomyslela si ma to, ze na tu dovolenku s tebou chcela ist, pretoze potrebuje tvoju oporu? Pred operaciou ti chcela darovat krasne dni, dcera mame, pretoze si uvedomuje, ze so svojim vlastnym dietatom to nebude moct absolvovat? Mala som problemy s menzesom, mala som strach, ze nebudem moct mat deti (aj lekari si neboli isty), vi sa vcitit do pocitov tvojej dcery. Chces jej to najlepsie, tak jej pomoz vyrovnat sa s touto situaciou. Ak budes na jej strane, mozno si da aj tie vajicka zmrazit. Takto samozrejme vsetko odmieta. Ja by som sa jej prisla ospravedlnit a navrhla, ci by ste to s tou dovolenkou predsalen neskusili. Potrebuje aj virolog vypnut a oddychnut si. Ja by som to brala ako poctu, ze ma dcera vola na dovolrnku. Ona si celu situaciu uvedomuje. Myslis, ze je atastna? A posledneho spojenca = svoju mamku straca. Bud jej oporou. Zmier sa aj ty so situaciou. Pomoz jej.
@livus5510 ale ona predsa mysli na svoju buducnost-vystudovala, chce si budovat karieru... len si tu buducnost pravdepodobne predstavuje inak, ako ty, alebo inak, ako si to pre nu predstavuje jej okolie. To neznamena, ze nebude stastna😊.
@livus5510 prepacte, hovorite, ze vy nepotrebujete psychologa, ale si myslim, ze rozhovor s psychologom by vam pomohol. Vy ako matka to myslite dobre, ale ak to dcera neciti tak ako vy, tak s nou nepohnete. Vzdy ma zaraza, ked ludia od inych ludi ocakavaju urcite chovanie. Aj ked s dobrym umyslom. V cloveku to musi dozriet samo, musi sa na to nastavit. Natlakom to nezmenite. Naopak, skor svoju dceru od seba odhanate. Skuste sa zamysliet, preco vam tolko ludi pise veci, ktore vam pisu. Nebude na tom nieco pravda? Aj ked sa vam to nepaci, stoji za to zamysliet sa nad tym.
Podľa mna sa zbytočne nad tým trápite . Stále je ešte mladá i keď je presvedcena o tom že šťastie nájde v kariére verím že svoj názor časom zmení a kariéra jej šťastie neprinesie pretože sa bude citit nenaplnena. Starosti by som si robila ak by mala po 30.
@livus5510 Ste zla na svoju dceru. Ona nemoze za to, ze ma zdravotne problemy. Ona stratila sestru a pisali ste, ze vam pomahala sa o nu starat. Takze asi aj vie, co je to starat sa o dieta a mozno si vie aj predstavit ake tazke je o neho prist. Ma to celkom tazke na svoj vek a vy jej len robite dalsie problemy. Podla mna sa snazi zit zivot podla toho ake jej dava moznosti a pride mi, ze je velmi rozumna a racionalna. Bohuzial na matku nema stastie. Len jej stazujete zivot. Ona je na vas velmi dobra. Len aby jej to vydrzalo, kym si to uvedomite. Ma vas asi ako jedinu blizku osobu, tak sa snazi. Vy ale vobec. Z vasej strany treba viac lasky, pochopenia, vypocutia.
Keď počujem vetu...Kedy budete mať deti a povinnosťou ženy je mať deti a musíš mať deti a každá žena chce mať deti...Tak ma to maximálne odrádza tie deti vôbec mať už len z tvrdohlavosti aby som neslúžila ako inkubátor.
Za ďalšie keď už náhodou somnou niečo pohne tak sa musím ukľudniť aby ma neničil pocit, že dieťa mať tak skoro nemôžem pretože na to nemám podmienky.A úplne mi stačia tehotné ženy okolo mňa a poznámky...ty nemáš deti atď.Takže sa vlastne cítim menejcenná a radšej si poviem.. buď rada...nemáš aspoň starosti a môžeš robiť čo chceš.
Nálady somnou lomcujú od (nechcem mať nikdy deti po... chcem hneď teraz ale nemôžem...až po- možno ich mať ani nemôžem, nebudem atď...) Keď sa pozriem na môjho muža ktorý deti chce a ja ho neskutočne milujem tak z nálady ... nikdy deti nechcem vznikne...hmmm taká malá kòpia môjho muža by bola aká zlatá.A nech teraz budem tvrdiť ako deti nechcem a ako ich neznesiem a hundrem tak viem, že ak by to prišlo môj názor by sa zmenil.A uvedomujem si to, že vlastne klamem samú seba pretože viem, že teraz mať deti nemôžem 😂.Takže možno taký istý pocit má aj tvoja dcéra, že sama nevie čo chce pretože sa jej to momentálne netýka.Hlavne jej to dookola nepripomínaj lebo ju len odradíš.Mňa osobne cudzie deti absolútne nefascinujú a nebaví ma počúvať o kakaní a papkaní.A myslím, že ma to všetko začne zaujímať až keď sa to začne diať v mojom živote.Ja mám v sebe zakòdované, že som tvrdohlavá ale vnútorne deti chcem.Ale nikto nemôže žene vnucovať deti len preto, že je žena.To je choré.Nie sme rodiace mašiny a tvrdiť, že každá žena je hotová z malého dieťaťa je hlúposť.Ja momentálne neprechovávam žiadne emòcie k deťom.Nemám dôvod mať materinský pud k cudzím deťom.Len viem, že so svojím mužom deti chcem a presviedčam sa, že nie 😂 aby ma to netrápilo.
@livus5510 Noa ja tiež nechcem a deti veľmi v láske nemám.Nech si buduje kariéru keď chce je plnoletá a môže si robit čo chce!
Celkom mna zaujímalo, ako to po takmer 6 rokoch skončilo.

Nič nové, na svete.... dáme si repete.
Áno, padli aj sprosté slová. Ale ked ty furt nechápeš, že mať, či nemať dieťa je vysostne jej rozhodnutie...nie tvoje.
Aj keby nemala ziadne zdravotne problemy.
Snáď vie , čo vsetko obnaša jej rozhodnutie vziat si i druhý vajecník a že je to nezvratitelny zakrok.
Namiesto toho, aby si jej bola oporou, tak sa chováš ako harpia