Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.
@kris_tin257 svokor mal muža v 50tke a teda bolo to vidno a cítiť ked bol dieta vravel a keď mi ukazoval prvýkrát fotky rodiny stále som nechápala kto je otec keď vidím dedka 🫣
@kris_tin257 napríklad na mňa to pôsobí ako všeobecná norma. Nikto nemyslí ..... Ja mám dve deti dospelé , a potom 14,10 a takmer 7 ročného chlapca. Tento rok mám 50 rokov , teda pre posledné dieťa som staršia matka. Necítim ani kúsok sebeckosti voči svojim deťom , ani kúsok . Som mama , starám sa ako najlepšie viem aj vo veku 50, aj môj muž tiež 50+. Ja napríklad nie som babka ako tvoja mama, nepotrebujem spať poobede a ešte mám v živote ciele ktoré chcem dosiahnuť a nie sa len dožiť dôchodku a rozmýšľať kde má aká choroba postretne.
@subartic som rada že poznáš moju mama a tak vieš súdiť 😊 ja ti to nepotrebujem vyvracať ani ti nič dokazovať a presviedčať ťa, rob ako najlepšie vieš 👍
@kris_tin257 nie, to ty tak o nej píšeš. Nie ja. Ako o starej matke ktorá sa ti nevenovala a ako si to cítila .
@ptvw áno chápem, joj koľkokrát sa mi stalo že si v detstve môjho otca pomýlili s mojím dedom 🙈 to je asi bežné v týchto prípadoch
@kris_tin257 ja takisto, ked si napisem svoj nazor na tuto temu, vzdy je to len na zaklade toho co som si zazila JA ako dieta starsich rodicov . Tiez nie vseobecne a tak ako som napisala, vela krat sa pri tejto teme nemysli na tie deti, vzdy len na rodicov
@subartic je zaujímavá tvoja dedukcia a čítanie medzi riadkami to sa musí uznať
@kris_tin257 prestaň prekrúcať. Ty o svojich rodičoch píšeš ako o pomaly neschopných starcoch, fyzicky aj psychicky .Spali , neboli schopný hentoho , tamtoho .
@ivik4 ono je to nebezpečné napísať svoj názor na túto tému, lebo skôr sú tu matky ktoré mali neskoro deti a obhajujú si to ako deti ktorých rodičia mali neskoro... Čiže je tu značná prevaha jednej strany 🤷
autorka: Napísala si o 47r žene že je, citujem, "stará koza"... Myslím, že tu už nejakú ďalšiu podporu asi čakať nemôžeš 🙂
@kris_tin257 ja som mala deti 20,23,26, 35,39 a 43. Jedno mi zomrelo z nich . Viem veľmi dobre porovnať obdobia môjho materstva a ako som sa v nich cítila .
@subartic žiaľ otec mi už zomrel čiže o ňom veľmi nemôžem písať v pritomnom čase a mama ma vážne zdravotné problémy takze vo viacerých smeroch je už neschopná zvládať každodenné činnosti... Ale kľudne na mňa útoč ak ti to robí dobre
@kris_tin257 jemu bolo vždy trapne a ako dieťa sa hanbil za neho ze je taky starý, resp možno by sa nehanbil keby sa mu decka nasmiali, a najhoršie ze v 33 už nemá ani jedného rodica :( (chápem ze ani mladí rodiacia sa nemusia dožiť ale predsa len je väčšia pravdepodobnosť, vnuka stihli poznať plus mínus 1 a pol roka )
@kris_tin257 Nič si z toho nerob. Napíšeš svoju skúsenosť a dostaneš zdrba, že takto to určite nemohlo byť, lebo ony sú svieže a lepšie ako dvadsiatničky. No, čo dodať.
@kris_tin257 aké útočenie, nemám rada tieto citové hry. Mrzí ma že ti otec zomrel, aj že tvoj mama má svoje problémy , ale ty píšeš o svojom detstve ako si nemohla hento a tamto lebo .. . Deti neskôr vyrastú a sú dospelé, ty si vyrástla a si dospelá .
@ptvw áno tomu úplne rozumiem 😔 ja mám 32 a otec mi zomrel tento rok a mame sa začali vážne problémy a vyzerá to tak všelijak... Moje deti si starkeho nebudú pamätať takže áno jedna z mnoha nevýhod 😔
@drahomirrra presne ako píšeš, čo dodať.. ale ďakujem za pochopenie 😊
@subartic A ty by si tiez mohla prestat svoj pribeh aplikovat na vsetkych. Uz dve alebo tri baby ti tu pisali, ze keby si mali vybrat, zvolia sa narodit mladsim rodicom. Absolutne znevazujes a deformujes skusenost tych ludi, zlahcujes ju, lebo “ty to tak nemas a je ti fuk, co si myslela tvoja dcera, ked si otehotnela v 43”.
@drahomirrra napíšem svoju a som nešťastná a nemám čo robiť a závidím mladosť🤣👏👍
@drahomirrra nie ja si píšem svoj názor . Tak ako ty, pragmaticky bez nejakých emócii, ešte s možnosťou to porovnať rodenie v mladom veku a rodenie v staršom veku . A moju dcéru do toho nepleť, mala dosť rozumu sa mi nemiešať do života, tak ako ja jej . Ešte tak aby som žila tak ako si myslia moje deti že je správne .
@kris_tin257 nech sa mamina drží och :( a na komenty tu kašli, však pre nich dobre keď niektorí v 60 dokážu skákať ako 20 roční nech si to užijú...ja sama som rodila tesne pred 33 a keby mam rodit este raz rodím do 23max 🫣
@drahomirrra ja mám pocit,že niekedy som lepšia ako nejaká 15tka.nie výzorom, to sa nedá 🤪, ale niektoré sú také "vyžrate" že až to bolí. A keď sa to navlečie do elastakov, zbohom rodina. Chcela by som mať to sebavedomie 😁
@maciatkolulu Ty si dieta starsich rodicov?
@subartic Ale tebe nejaka zena napise: “bolo to zle, mat stsrych rodicov”. A ty jej normalne odpises “nie nebolo”. Uplne zdeformujes jej nazor a zdegradujes jej osobne hodnotenie vlastneho zivota so starym rodicom.
@subartic ale ona to nemyslela nijak zle na tvoju dceru, aspon ja to tak chapem. Myslela to tak ze ako sa tu uz pisalo, stale sa pozera na rodica a jeho vek, ale nie na to ako sa moze citit dieta 🙂
Moja mamina dodnes nevie ako sa mi deti smiali a som za to stastna,ju by to nicilo keby o tom vedela. Tiez zila v nevedomosti ze okolie pozera divne len na nu ale na jej dieta nie ( kedze som jej to nehovorila). Myslim ze vela starsich rodicov s mladsimi detmi o tom rovnako nevedia . Teda,urcite. Tak ako ja som to nepovedala mamine
narodila som sa, ked moja mamina mala 34 rokov. Ja uz mam 30tku na krku a deti este nemam. Tie budu mozno az o 2 roky. Teda po svadbe by sme chceli. Povodne som chcela skor, no hold nevyslo to a som rada, ze to tak je. No, ale podla toho co som sa tu dnes docitala, tak som stara na prve dieta 🙈
Autorka, mimochodom tiez som macocha, ale nastastie ony su normalne a tesia sa z toho, ze ich otec je stastny.

@eliska13 Ale prosím ťa. Ďalšia, čo diskutovanie s argumentami považuje za hejt, veď už ste s tým trápne. Seriously. A otázne je, čo ty považuješ za normálny príspevok. Všakže. Ale áno, v jednom máš pravdu. Mám averziu voči neschopáčkam, tupkám, špekulantkám, lenivým hnidám čo cicajú systém a podobne. To je pravda.