Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.
@lubina povolenie nepotrebujú, ale keď si dieta spravia, tak sa majú aj starať. a nie potom rozdávať úlohy kto kedy bude a má kocikovat a podobne. obzvlášť ak autorka sama ma malé dieta a nehadzala vlastne dieta “na starosti” druhým
@lalala94 podla mňa to bola úplne bežná reakcia danej situácie. Tak snáď som ich nemala vybozkavat že super urobíme si babyshower ved ma išlo poraziť
@kristinka92 ja som necitala, ze jej urobili rozpis na kocikovanie 😉. To urcite ona nemusi, ak sama nebude chciet.
@kristinka92 tak to určite nie chceli tak sa budú starať ale ešte sa to ani nenarodilo tak nebudem predbiehať už keď je tak nech príde v zdraví ostatne sa nejak urovna..
Strácam sa. Pomoc ti povedal otec že očakávajú od teba alebo brat riešil,že veď pomôžeš keby dačo?
Takže - teba je figuvdo ich rozhodnutia mat dieta.
Ale si ešte príliš mladá a reagujes nedispelo!
@svetlonos oni robia nedospele rozhodnutia myslela som si ze zaľúbení po usi a ruzove okuliare môžu mat len pubertaci ale očividne som sa mýlila
Inak aj otec bol sakra mlady, ked v 20ke mal teba... mozno ta tuzba prisla u oboch prave preto, ze si to vtedy ani poriadne neuzili...
@liusa82 tak cudzie nebude . Bude môjho ocka čiže z polky aj moje .. macocha mi nevadí sú spolu už nejaký rok není na mňa zla o to pokoj ale táto situácia ma veľmi štve..
@anjelicek26 práveže užili vždy hovoril ze nemohol urobit lepšie rozhodnutie ja som mala 10 ocko 30 a pamätám si ako chodil s kamarátmi na "panske jazdy" a potom mi rozprával zážitky.. a vždy hovoril ze vyhral aj "slobodu" nakoľko si mohol chodiť kde chcel keďže som už bola "velka" a aj mňa 😀 takže 2v1
Ježiš aká stužková? Veď hen v ďalšej téme sa rozoberalo, že prepadlíci a ucnovkari sa majú lepšie ako vysokoškoláci a že vzdelanie dnes už nie je potrebné 😀 Tvoj súrodenec žiadnu stužkovú nemusí nakoniec mať!
Tvoj problem je otcova priatelka, nie tvoj buduci nevlastny surodenec. Je pre dospelu zenu tak zlozite pochopit, ze kazdy chce najst svoje stastie. Aj tvoj otec po tom, co sa mu rozpadlo manzelstvo, aj jeho manzelka. Keby nemali vasi menzelstvo na prd, boli by ste jedna stastna rodina a keby tvoja mama vo vyssom veku otehodnela, tak tiez by si tak vyvadzala? Otec ma LEN 45, to mnohi chlapi v tam case cakaju prve dieta, ano, jeho priatelka je uz vo vyssom veku, ale stale to nie je starena nad hrobom a je celkom dost zien, co vtedy maju prve dieta.
O tom, ze aktivne pocitaju s tvojou pomocou celkom pochybujem, mozno to bola len take nezavazna hlaska v ramci debaty a ty sa uz rucas, akoby ti chceli surodenca zverit do opatery
@viestta inak pravda otec vôbec nie je starý. A keď by sa macoche niečo stalo, tak isto tretiu ženu vyberie už mladšiu 😀 alebo preto sa autorka boji, že sa "starej" niečo stane a ona bude musieť opatrovať? 🤔😀
@viestta tak neviem u mňa je normálne ze 47 v novembri to bude 48 už rocne ženy sú babkami a naplno si užívajú vnúčatka A nie mamkami ..🙈 a áno vadilo by mi to aj pri mojej mamke nakoľko ma tiež 47😀
A mimochodom naši majú medzi sebou dobrý vzťah aj keď netvoria par 🙂
Je to ich život, predpokladám, že pre svoje rozhodnutia chceš rešpekt, tak rešpektuj iných. Keby sa ti zdôverili v minulosti, že uvažujú nad dieťaťom, tak by bolo na mieste vyjadriť názor, kľudne aj negatívny, ale keďže už je dieťa na ceste, tak bola tvoja reakcia nechutná.
Véd aj čisto zo zdravotného hľadiska dávajú 80% žien ktoré majú nad 37r na rizikové tehotenstvo a milion prednasok ..prečo? Pretože to je riziko..🙉🙈
@jarnajar 100 ľudí 100 názorov.
To co je pre teba normalne este naznamena, ze kazdy musi tak mat. Niekto ma prve dieta v 45, niekto ma v 45 tri vnucata. Jedno aj druhe je OK.
Mam kamaratku, ktora ma vlastneho surodenca mladsieho ako ona svoje prve dieta. Takze babicka sa starala na materskej so svojim diatatom aj o vnuca.
Ale vasi aj ked vychadzaju po rozchode nieco musi byt za tym, ze nie su spolu, takze tvojmu otcovi skrachoval vztah s tvojou matkou. Predpokladam, ze otec nepraktikuje mnohozenstvo a nema dve zeny simultanne (aj ked ani toto nie je vylucene)
To nie je o názore, ale o schopnosti empatie, rešpektu a taktnosti.
@viestta tak niečo tam bolo áno ale táto téma sa toho netýka tak to nebudem rozoberať ako hovorím majú spolu dobrý vzťah.
Ked vychladnes bude dobre, je to len sok. Zajtra zavolaj, ospravedln sa. Len, ze sa bojis, ci to male bude zdrave a ako to zvladnu, nic viacej.
@anjelicek26 ved reálne sa toho bojím.. len toho či bude zdravé a ako to zvládnu
@viestta
Ideálny vek pre tehotenstvo? Z hľadiska biologického aj genetického je podľa odborníkov najvhodnejší vek pre tehotenstvo okolo 20 až 25 rokov 😉
Oni ti to verim povedali az v 17tom tyzdni, ked mali vysledky z genetiky a babo zdrave je. .. aj my sme z tohoto dovodu povedali o malom nasim detom az na prelome 14-15ho tyzdna, ked sme mali vysledky krvi v rukach... posledne som rodila teraz v marci 39 rocna, ano obavy boli, samozrejme... ale tehotenstvo bolo rovnake, ako to, co bolo pred 18 rokmi s prvou dcerou a maly stal za vsetku tu snahu...
@anjelicek26 tak to je super blahoželám.. áno ja som mala dieta ako 22 ročná tiež.. a nemožno to porovnávať energie mam na rozdávanie behám skáčem okolo neho je to radosť.. a ta macocha predsa len príde z obchodu a už si musi ísť ľahnúť oddýchnuť si no neviem ako to bude zvládať..
Nehejti, daj emócie bokom a na rovinu im povedz, že pomáhať im nejak extra nezvládneš, lebo máš vlastnú rodinu. Ak sa ti bude dať a hodiť, tak pomôžeš, ak nie, tak nie 🤷. Mne to príde cez čiaru namiesto gratulácie im vynadať. Ak to bábo plánovali, tak ho asi chcú. Ich vec, ich starosť, to však neznamená, že im ani nezagratulujem a nebudem im želať to najlepšie... každopádne by som ich pripravila, že nebudem tam na ich písknutie, jednoducho mám svoj život, svoju rodinu a svoje priority.

Tak mne by to prišlo tiež maximálne divné - som dospelá, mám vlastnú rodinu, deti a môj otec si ešte urobí dieťa s inou ženou, ktoré bude maldšie ako moje deti. 😀 Ja celkom chápem tvoju reakciu a nemyslím si, že si sebecká alebo rozmaznaná.