icon

Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?

28. máj 2024

Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.

kristinka92
29. máj 2024

@viestta nazor neberiem, ale realita je realita. ja sa tiež cítim na svoj vek dobre. ale biológia nepustí. určite 30rocna vládzem menej ako keď som mala 20, vtedy som sa mohla ist večer zabavat do noci a rano vstať a ist brigádovať. teraz po 30tke by som asi umrela pri snahe o rovnaký výkon. hoci si môžem povedať že nato ešte mám, ten vekový rozdiel citit proste je…a o dalších 10rokov si tiež môžem povedať že “sa nato ešte cítim” ale pravda bude už niekde inde. 40rocna žena nemôže mat toľko energie ako 20tka. biológia nepustí. a tvarit sa že “mám nato” ako 48rocna je síce pekne, len či by súhlasilo aj to dieta…. a to tu je dôležité. aby to dieta bolo šťastne a nie len “bolo” nejako vychované aby sa nepovedalo, zastrcene v izbe, lebo rodičia sa už nevládzu hrať s tým dietatom.

janage
29. máj 2024

@drahomirrra to nie je. Ale taka odpoveď na otázku, či jej rodicia s jej dieťaťom pomáhali by bola celkom na mieste a k téme. Už som ju položila 2x. Takisto aké staré je dieťa. Lebo v momente nástupu do škôlky, chorobnosti či vykrytia prázdnin možno ešte bude celá rada, že macocha na materskej dozrie aj na jej dieťa čo sa už len doliecuje či má 2 mesiace prázdniny.

kiwi3
29. máj 2024

@kristinka92 ja fakt nechapem, ako sa mozu citit tridsiatnicky bez energie... mozno si si ju minula vtedy, ked si nespala a isla po zatahu brigadovat. fakt tomu nerozumiem, ale niekde asi bude problem.

kristinka92
29. máj 2024

@kiwi3 kde som napisala že som bez energie? pisem že ja sa cítim momentalne dobre. ale rozhodne 30rocny človek nebude mat toľko isto energie ako keď mal 20 a môžeme si tu písať čo chceme, taká je biológia. a popierať, že to tak uuuurcite nie je, je proti realite.

kiwi3
29. máj 2024

@kristinka92 tak ja som asi proti realite.

viestta
29. máj 2024

@kristinka92 zena po 40 mam energie kolko len chce, na rozdiel od mladych uz vie co je a co nie je dolezite a neplytva energiu na zbytocnosti. Zena po styridsiatke je uz dost stara aby mala rozum, ale dost mlada na to aby si vedela zivot uzit tak ako najlepsie vie. Zena po styridsiatke nie je starena nad hrobom, dokonca ani po patdesiatke a po sesdesiatke su mnohe zeny vitalnejsie ako niektore dvadsiatky.
To, ze ty nemas energiu, neznamena, ze ju nema ziadna. A po styridsiatke ti mozno konecne dopne, ze si stracala cas a energiu nedolezitymi sprostostami a budes ju venovat len tym dolezitym veciam

kristinka92
29. máj 2024

@kiwi3 pozri aj moja 70rocna mama si povie že sa nikdy necítila lepšie a koľko ma energie, ale všetci vieme že už nemá 30…starnutie neoklame nikto

jarnajar
29. máj 2024

@maciatkolulu mne už včera napadlo, že autorka vôbec nevie ako to bude o x rokov sama vidieť... len aby po štyridsiatke aj ona nechystala výbavičku 😀

lubkavargova1
29. máj 2024

a teraz si predstav, ze to dieta aj bude detit...cize dalsi dedic do poradia a vy mate zase mensi podiel....to je co....a nebodaj sa rozhodnu, ze to co spolu buduju vas do toho nic a jednoducho otecko sa vezme prepise majetok na svoju partnerku, syna a vy ostanete s holou ritou...skoro holou ritou....biologiu riesis a este len teraz zacne sranda ked sa narodi to dieta...

kiwi3
29. máj 2024

@kristinka92 tak tvoja mama si urcite svoj vek uvedomuje, dufam, ze jej nehovoris, ako to tu pises, aka je vlastne stara. asi sa narozdiel od teba citi dobre aj fyzicky aj psychicky, ked ty uz citis rozdiel aj medzi 20 a 30. to je pre mna cudne proste. pokial nie si vrcholovy sportovec (ktory tiez mimochodom uz dnes funguje kludne aj po 40tke)

subartic
29. máj 2024

@kristinka92 v 30 tke som zabehla max 2 km , dnes behám 15 km 3-4 krát do týždňa, budem mať 50 rokov a syn bude mať 7 rokov. Chystám sa na polmaratón teraz v lete . Kondičku mám lepšiu ako mnohé 30 tničky a dlho si ju chcem zachovať.

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Zase sa tema ide stocit do toho, ake ste vy 40tnicky aktivne, plne energie a vlastne mladsie ako v 20tke? Hoci je to logicky nezmysel? Zas a znova?

zooeynka
29. máj 2024

Ta 47 rocna tehotna starena by podla logiky niektorych zien tuto mala kocikovat vnucata, hojdat sa v kresle, strikovat, hladkat macku a chystat si pohreb. A ajhla, ta mrcha drza ma odvahu sexovat a este aj otehotniet, oj to je strasne a proti prirode....s takymito kravinami si hlavicky zatazuju mlade zeny. Uvidime kolke z nich po 40tke budu tiez tehotne....;)

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra ty si asi este nemala 40, ze? tak ako mozes pisat o lietadle, ked si nim nikdy necestovala?

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 40 som nemala a este ani dlho mat nebudem. Ale urcite sa tu nebudem tvarit, ze vyhravam nad fyzikou, chemiou aj prirodou aj gravitaciou a vlastne som mladsia ako 20 rocne zeny, lebo ved “sa tak citim”. Niektore veci sa staci naucit v skole, nemusis ich zazit. Napriklad ze 40 je oooovela viac ako 20.

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra povedala by som, ze je to o 20 viac. tak ti prajem, aby si tych 20 dalsich rokov zazila, ver mi, ze si ani nevsimnes, ako to preslo... aby si mohla byt zrazu na druhej strane a tiez tvrdila, ze sa citis rovnako dobre. ja naozaj nevidim dovod, preco by sa mal niekto citit inak, ked svojmu telu neublizuje. mozno raz zistis... a snad sa budes citit lepsie aj dusevne.

subartic
29. máj 2024

@zooeynka vieš čo takto som uvažovala keď som si v 23 rokoch chcela kúpiť zimnú bundu a nič poriadne nemali a potom som videla bundu na takej 40+ veľmi peknú bundu a som si pomyslela stará krava komu sa už len tá chce páčiť..🙂 .

zooeynka
29. máj 2024

@subartic a ta stara krava vtedy mala mozno viac sexu a pozornosti od svojho muza ako mnohe 20tnicky 🙂 Ale hold, v 20tke mame inu optiku ako po 40tke ;)

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Ja sa citim velmi dobre, dakujem. Aj dusevne, aj fyzicky. Vobec nepotrebujem mentalne barlicky typu “vek je len cislo”. Lebo nie je 🙂

zuzana76
29. máj 2024

Ach zeny, ja budem mat 48 a teda vyzeram mozno tak na 35 rokov, je to vecou len a len rodicov, tuzili, tak budu mat, ani nahodou by som sa nepytala svojich deti, ci este smiem priviest na svet surodenca. My sa tiez nechranime, manzel 49 onedlho a ja 48, mame dve deti. To ze otehotnela sa rovna zazraku, drzim jej palce, nech je dietatko zdrave a sikovnejsie ako surodenci.

kiwi3
29. máj 2024

@subartic ja mam pocit, ze to bolo nedavno, co mi mama hovorila o kolegyni, ze sa vydala v 36tke a hovorila o nej, ze este mohla mat dieta, ale ze asi muz nechcel alebo co. som si hovorila, ze 36 rocna dieta? takaaa staraa? jasne, ze teraz mam viac a dieta este len v planoch. zivot ma vacsinou ine umysly ako my

zuzana76
29. máj 2024

@drahomirrra nam je jedno, co si ty myslis. Ja sa citim dobre, vyzeram dobre, niekedy lepsie ako nejaka 20-tka, ci 30-tka.

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra ano, ked ma clovek dvadsat alebo tridsat, tak asi sa mu zda uplne legitimne, ze starsi sa maju citit zle a staro, lebo jeho sa to netyka. holt, fakt nevies, o com hovoris este. ale urcite si raz spomenies.

tetapetra
29. máj 2024

@drahomirrra jaaaj drahomira, možno ťa my 40+ ešte aj preskočime 😁. Poznám 40+, ktoré sú také šupy, že wau. Moja mama ma 64 , bože tá má také nohy a štíhle ruky, ja budem asi adoptovana. Jasné,že nie každý deň je "nedeľa" ale to nebolo ani keď som mala 20.

ivik4
29. máj 2024

Toto je ale uplne ina debata za mna tie posledne komenty 🙂
40tnicky su stale mlade zeny a ja sa na ten vek neskutocne tesim . Väcsina z nich schova 20tky do vrecka !
No k teme 40+ babo, ja kladny nazor nemam

b_a_m_b_i
29. máj 2024

@lubkavargova1 ano bude to sranda asi tak do prveho dedenia :D plus este tri dospele deti partnerky z predosleho vztahu

Kazdopadne uz ked sa tak rozhodli drz im palce, dieta do rodiny je vzdy radost za akychkolvek okolnosti bez ohladu na vek

drahomirrra
29. máj 2024

@zuzana76
@tetapetra
@kiwi3 Dievcata, skutocne si potrebujete nieco dokazovat? Nepride vam to usmevne, ze sa vas nik nepytal, na kolko sa citite a na kolko vyzerate, len to nutne potrebujete odprezentovat? To je samo osebe vypovedne. Ako som povedala, zase tema sklzla do hejtovania mladych zien a velebenia starych, lebo autorka napisala ze 48 “rocna stara koza”. Co je realne aj fakt.

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra praveze tu hejtujes asi len ty, este ked priznavas, ze tvrdit, ze 48rocna je stara koza, je vlastne v poriadku... akoze mne to nepride ok ani pri 80rocnej pani, taketo vyjadrovanie.

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Autorka vysvetlila, ako to myslela. Stara na rodenie deti. Jezis, take nechapave sa robite.
Keby mi teraz nejaka 15r tinedzerka povie ze som stara, tak som uplne v pohode, lebo pre nu som.
Nechapem, ako moze mat niekto s tymto problem.

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra robime? co som ja niekoho hovorkyna? ved teba to este dobehne tieto tvrdenia. zrejme budes mat velmi velky problem vyrovnat sa zo starnutim, ked kazdy nad 40 je na odpis.