icon

Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?

28. máj 2024

Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra ale ved nikto tu nema problem s vekom, iba ty. Kto tu hejtuje mlade matky? Nikto, ved nech maju deti aj 18 rocne zeny ak su pripravene a zabezpecene. Ono, castokrat ta 48 rocna je viac pripravena na materstvo, ako mlade dievca co ledva skolu skoncilo. Len ty mas problem so starsimi zenami co mali tu drzost otehotniet, ved ich nemusis presviedcat ake su nemohuce stareny a ako nebudu vladat behat za detmi. Proste budu musiet. A zvladnu to.

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Vobec nemam problem vyrovnat sa so starnutim, co je patrne z mojich vyjadreni. Mna na rozdiel od teba vonkoncom neuraza, ked by ma mladsi clovek oznacil za staru. So starnutim ma problem skor ten, koho sa oznacenie “stary/stara” tak velmi dotyka. 😉

drahomirrra
29. máj 2024

@zooeynka Ak si si nevsimla, autorke som odpisala, nech vobec neriesi otca s partnerkou, ze je to ich vec. Tak si asi citala zle, ked mas pocit ze ja pisem, ze nebude vladat behat za dietatom. 48 rokov je na tehotenstvo a porod extremny vek. Proste ta zena je realne na to stara. A mozeme sa tu hadat dozajtra a porovnavat s kde cim. Za oravdu mi da 10/10 gynekologov, 10/10 vedcov a 20/10 genetikov.

drahomirrra
29. máj 2024

@zuzana76 Ved daj fotku, nech ini posudia, na kolko vyzeras. Inak tvoje komentare maju nulovu vypovednu hodnotu. Aj ja mam 33 a vyzeram na 21. Ked chcem aj na 17.

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra ty si hlavne pisala, ako je nezmysel, ze 40-rocna zena je aktivna a plna energie a podobne hluposti, neviem, kde na to chodis a kde zijes.

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra zas je to len uhol pohladu a tlak"co si mysli okolie". Evidujes Evu Pavlikovu? Herecka, Nitranka. V akomsi rozhovore povedala ze velmi lutuje, ze mala iba jedno dieta(Katarziu- spevacka, ale nie je to podstatne). Ale ze v dobe, ked chceli s muzom druhe dieta, tak uz mala 30 rokov a myslela si, ze je na dieta uz stara....a zrejme by jej v tej dobe 10/10 gynekologov povedalo, ze je ozaj stara. A teraz co? Lutuje to dodnes, vnukov od Katarzie nema. Cize riadit sa tym, co SA NIEKOMU ZDA je hrozne....

lubkavargova1
29. máj 2024

@b_a_m_b_i ta ak umriem tatino skor, jej deti z predosleho vztahu nededia nic, ale moze sa stat, ze budu dobre vychadzat a tu nie a tak sa on vezme a prepise postupne majetky na tieto "deti"..lebo so svojim majetkom si moze kazdy robit co len chce...ona hejtuje ich lebo je tehotna macocha a on jej to vrati, ze jednoducho vysachuje ich postupne....

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Ty vies aj nieco ine ako prekrucat? Ja som napisala, ze je nezmysel, aby 40tnicka sa tvarila, ze je pomaly mladsia ako 20 tnicka, lebo to je logicky nezmysel. 40 je viac ako 30 aj ako 20 a vzdy bude. A ze tie mudre reci, ako je aktivnejsia a krajsia a energickejsia ako mladucka 20 rocna zena je blbost a take tlapkanie sa po vlastnom pleci. 40 rocna nech ma energie kolko chce, ale nech sa netvari, ze schova do vrecka o 20 rokov mladsiu zenu, lebo neschova. Mladost je len jedna. Proste tak to je.
Tak sa tiez nauc citat, mi to pride ako kurnik, ked musim vysvetlovat veci, co su z napisaneho jasne.
Masirujete si ega porovnavanim s 20rocnymi zenami a este ste urazene ked vam niekto napise, ze mate raz tolko rokov ako ony a tym padom nulovu sancu sa im vobec pripodobnit.

drahomirrra
29. máj 2024

@lubkavargova1 Ty vo viacerych temach vo fore riesis iba dedicstvo a dedenie a peniaze. Vies aj nieco ine riesit? Autorka o peniazoch nespomenula ani slovo.

subartic
29. máj 2024

@drahomirrra neskorý vek je pre prvorodičku ale nie pre ženu ktorá reálne čaká 4 dieťa. Je to skôr nie práve ideálny vek už na pôrod . Ale deti sa rodia aj v tomto veku a rodičia sa normálne starajú . Ja by som už v tomto veku dieťa nechcela, ale určite nebudem híkať a klopať si na čelo čo si to dovolili . Ich život a ich rozhodnutie. A autorky vyhlásenie že ona sa s tým nikdy nezmieri ... ako s čím sa ma ona ako zmieriť ? Že jej otec bude mať v 45 rokoch dieťa a ona v 25 rokoch súrodenca ? Veď to nie je jej vec.

drahomirrra
29. máj 2024

@zooeynka V poriadku, ale toto nie je o tlaku okolia. Tlak okolia by som povedala mozno pri 40-43 rocnej. Ale 48? Skoro 50?

kiwi3
29. máj 2024

@drahomirrra cize toto si ty nenapisala, hej? "Zase sa tema ide stocit do toho, ake ste vy 40tnicky aktivne, plne energie..." a poprosim ta, aby si ma nedavala do ziadnej skupiny, ja som tu o svojom vzhlade nic nepisala. a fakt nepochopim, lebo pokial viem, tak mas dost slobodne zmyslenie, preco ta tato tema tak extremne vytaca. preco maju zeny starsie od teba zit podla tvojich predstav? ak moze to dieta mat, vie ho splodit a donosit, tak je to prirodzena vec a je to cisto sukromna zalezitost

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra ak 50 rocna ovuluje a je schopna dieta vynosit a porodit, tak kto sme my aby sme mudrovali ze je to vysoky vek?

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra ono, takych 30-40 rokov dozadu boli tehotenstva zien 40+ velmi zaznavane, ba priam nemyslitelne. Boli, ale viac menej vynimocne. Ludia hikali aka stara a tehotna. Doba sa zmenila, bezne teraz rodia 40tnicky svoje prve dieta. O dalsich x rokov bude mozno uplne bezne aby 50tnicky rodili. Chapes co chcem povedat? Kedysi bola 40 r. zena proste stara, a pozrimeze, zrazu uz nie je.
Moja mama chcela v 80tych rokoch vnutromat.teliesko a gynekolog jej povedal, naco vam bude, uz ste stara. Mala cerstvych 35 rokov. Nemusim ti pisat, ako sa jej to vtedy dotklo.....

drahomirrra
29. máj 2024

@kiwi3 Vsak a my to podla teba debatou vo fore vieme nejako ovplyvnit? Ze ta pani dieta caka, vynosi a porodi? Nevieme. Takze to zostava iba pri rozprave a ta je na fore dovolena, priam ziadana. Nevytaca ma tato tema extremne, vytacaju ma woke nazory; ktore su za hranicou zdraveho rozumu a dobra jednotlivca, v tomto pripade dietata, ktore sa narodi ludom tak starym, ze mu mozu byt stari rodicia. Lebo ono bude znasat ten bilag, lebo ktosi si dupol a povedal ze vek je len cislo. Par zien sa vo fore verejne vyjadrilo, ze mat starsich rodicov nebol med lizat, hoci ich miluju.
Ja neviem, co je nepochopitelne na tom, co pisem.

@zooeynka A volakedy ta zena otehotnela prirodzene, zdrava a pohoda. Prirodzene ovulovala aj pocala. A dnes je obrovske percento IVF deti presne tychto starsich zien, pred cim varuju lekari coraz viac. Tak o com potom tocime? To sa neda porovnat.

kiwi3
29. máj 2024

@zooeynka a este by som dodala, ze kym pred 30-40 rokmi boli povazovane za stare, za monarchie a prvej republiky to take nevidane vobec nebolo, hlavne ak mala zena viac deti. doba sa v tomto proste meni. moja prababka rodila ako 42-rocna a 43-rocna.
@drahomirrra vies, len ty si asi neuvedomujes, ako tym niektorym ludom ublizujes. asi ako keby si gayovi pisala, ze spravne je sa ozenit a hotovo.

tetapetra
29. máj 2024

@drahomirrra už sa s toho nevymotas. Ja nemám problém s vekom. Mám koľko mám a je mi fajn. Dieťa som rodila ako 32r a nemala som pocit, že som stará. Dnes je naozaj úplne bežné,že ženy rodia po 40tke. Tiež je pracdat,že niektoré to už nedávajú,ale to sa stáva aj pri oveľa mladších. Za mňa vek je len číslo

zuzanockamt
29. máj 2024

Zase sa to tu zvrtlo klasicky ako vždy na tomto fóre. Zlietli sa síce vekom mladice,ale mentálne dôchodkyne 🤦 To fakt sa dá v 30-ke byť na tom tak zle, že pôsobíte na 60+?
A dieťa po 45-ke? A čo?

zooeynka
29. máj 2024

@drahomirrra a mlade zeny 20+ nechodia na umele oplodnenia? Pises to akoby kazda 40+ musela absolvovat ivf. Napr.ja som po 40 otehotnela uplne prirodzene a stovky dalsich 40tniciek tiez

subartic
29. máj 2024

@zooeynka to čo ty píšeš bolo v čase asi od 60 rokov minulého storočia do roku 1990, potom sa začala hranica posúvať že sa deti rodia aj v neskoršom veku matky .
Do roku 1960 sa deti rodili aj matkám okolo 50 tky úplne bežne , hlavne na dedinách a nikto to neriešil . Moja babka mala 10 detí a posledné narodené v 46 rokoch . Jej sestra v 48 rokoch , narodené v roku 1949, otcova sesternica. Vtedy sa nikto nad tým nepozastavoval , ženy rodili deti od skorého veku do konca svojej plodnosti .
Nedávno som sa pozerala na kočovných Iráncov , takú krátke seriály o ich živote , 52 ročné ženy pôrody žiadna výnimka . Len tam je silná súdržnosť medzi rodinami , nie ako u nás mikrosvety a pomoc žiadaná len jedným smerom .

fantaghiro21
29. máj 2024

@viestta ja sa pomaly preluskavam diskusiou :D a reagujem na to, co si pisala, ze niektori muzi maju v 45 prve dieta, co je uplny fakt a tiež takých poznam. ..Napr moj kolega atd...
tatko autorky si vybral zenu, buducu matku, ktora ma 47 . Neviem si predstavit, ako by autorka vystrajala, keby si jej otec nasiel mladsiu zenu , ako samotna autorka. :D Taka mlada zabka pod 25r :D To by este lietala a stihala viac,a ko samotna autroka. Mozno by mala nie len VS , ale aj pracu , dieta, ...

zuzana76
29. máj 2024

@drahomirrra fotku sme nedam z jedineho dovodu, dovodu anonymity: ale stretavam sa s nazorom , ze vyzeram od 25 - 35, ked som v zlom stave, chora, atd... tak vyzeram na 40 mozno

drahomirrra
29. máj 2024

@zuzanockamt Tvoje nazory o spravnom veku na deti vsetci pozname. Takze pohoda. Idealne deti vobec nemat, co? 😁😁 Su zatazujuce. Vsakze?

drahomirrra
29. máj 2024

@zuzana76 😂🤣🤣

zuzana76
29. máj 2024

@drahomirrra tak isto aj tvoje reci maju nulovu vypovednu hodnotu, ak zena okolo 50-tky otehotnie a to dieta chce, tak ho mat bude, ak pojde vsetko ok.

zuzana76
29. máj 2024

@drahomirrra kludne sa smej, doprajem ti, aby si aj ty vyzerala v mojom veku tak mlado, smiech omladzuje

rorino
29. máj 2024

Nie je to tvoja vec,oni si spravili vnúča,oni sa on budú starať.Neries ich,máš s ňou rodinu,a oni čo si navarili nech si aj pojedia.😉

maciatkolulu
29. máj 2024

@drahomirrra žiaľ,asi si zle informovaná,čím ďalej,tým častejšie chodia nanl ivf mladšie a mladšie ročníky,rovnako chlapi majú čím ďalej,tým mladší problémy. Predtým,ako niečo napíšeš,si zisti.

fantaghiro21
29. máj 2024

@abbey1 48 rocne zeny zvladaju spravit a zacat externe studovat aj 2. vysoku skolu, popri tom pracu, rodinu, vnucata..... Mam vela takých sikovných zienok ,spoluziacok a kolegyn zaroven...

zuzanockamt
29. máj 2024

@drahomirrra Od teba sa iná reakcia nedala čakať, takže pokojne urážaj ďalej. Ešte ti tu chýba ďalšia podpora,čo ma stále šikanuje.