icon

Moja mama dala sesternici moje veci pre bábätko

3. jan 2021

Ahojte ja neviem či je toto normálne alebo ja len preháňam ako tvrdí moja matka v máji mam termín pôrodu mám plno detských vecičiek pár mechov všetko som si kúpila ešte pri prvej dcére a chcem to využiť aj teraz, ale samozrejeme že som si triedila veci ktoré už nechcem tak som to vytriedila a dala som to na darovanie ozvala sa mi sesternica že by si tie veci zobrala lebo je tiež tehotná teraz tak som jej tie veci posunula.. veci mam u mojej mami nakoľko sa nám do bytu všetko nestane tak som si to skovala u nich na horné poschodie kde nikto nechodí veci jej podala moja mama a dozvedela som sa neskôr od mami že si pobrala z mojich mechov čo som si nechala aj ďalšie veci a ešte som obdržala správu že mam veľa veci a mam jej odložiť to a to a to... keby si zoberie nejaké trička ale 200€ fusak bundičky nike botičky pre bábätko a podobne.. moja mama jej to samozrejeme s láskou dala a ešte mne vynadala keď som sa rozčúlila že čo veď nemajú peniaze a pritom majú už veľké deti mohli si kľudne aj oni nechať ja neviem či som lakoma alebo čo ale toto mi príde cez čiaru potrebovala som sa niekde vyrozprávať lebo môj manžel od nervou na moju mamu radšej išiel ku svokrovi aj s dcérou ja teraz ani neviem že či čo mam pýtať späť alebo čo...

kittykat22
4. jan 2021

A na vetu ze nemaju peniaze by som mame odsekla - ze si nemaju robit dalsie dieta 🙄 ked nemaju ani na vybavu

autor
4. jan 2021

Ahojte baby tak volala som s ňou a dnes mam normálne šoky pýtala som to slušne nazad že tie veci potrebujem pre moje bábätko že nech sa nehnevá ale či by mi ich mohla vrátiť lebo prišlo k omylu a ona mi povie že to si mam riešiť s mamou že ona jej to už raz dala a že som pekná sesternica že pýtam veci nazad a že mi to už nedá lebo jej to mama dala a my mame viac peňazí ako oni a vraj cez týždeň ešte príde a zoberie si ešte nejaké veci odomna z tých mechov mna ide dnes roztrhnúť

klip0
4. jan 2021

Zobrala by som tie mechy aj za cenu mat ich doma pri posteli, vytriedila a co nechcela darovala/predala ale nie sesternici. Asi nemate dobre vztahy ked toto spravila a nieje jej luto ze sa mozu vztahy pokazit. Alebo teda su dobre, len ona je drzana co sa nevie vpratat do koze. Stupol mi tlak aj za teba.
Jaj a eate by som isla k nej domov ak nebyva daleko a vypytala si tie veci a spravila jej hanbu

klip0
4. jan 2021

A ona je aka sesternica ze veci co jej nepatria nechce vratit

terezia323
4. jan 2021

Čo? Normálne som rozčúlená aj za teba. To čo je za spravanie!?

keithy
4. jan 2021

Asi by ma slahlo, ešte po takom telefonáte. Ale vieš čo by som ja spravila? Pekne za ňou šla aj s mužom, a že si ideš vziať, čo jej mama dala navyše. A ak nevráti, mamka nech ti dá peniaze za fusak a značkové veci...veľmi zvláštne vzťahy máš aj s mamkou, nie len so sesternicou.

keithy
4. jan 2021

A všetky ostatné veci od mamky vezmi, hneď, kým nenabehne nenazrata sesternica. Aj keby ich nemám kde dať, už ich tam nenechám.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
katulik123
4. jan 2021

Pohrozila by som kľudne policiou, nech si nerobí deti ak nemá ani základnu výbavu preň. A ešte takto sa zachovať? Pýtaj peniaze od mamy, že keď je taka dobrosrdecna nech ti zaplatí 300€ nech ty si kúpiš to čo teraz ta on pripravila. Ale sesternicu hanba nefackuje?! To čo je za kravu. To, že ona nemá peniaze a vy zarábate. A okamžite si choď pre ostatné mechy a nenechaj nič tam aby ešte ťa viac neokradla...

0kristina0
4. jan 2021

Treba sadnut do auta a ist si po tie veci osobne a hubovu polievku by dostala riadnu sesternica. Po tomto pretrhnut kontakt. Vec vyriesena.

evaachesa
4. jan 2021

Tak toto mi príde už ako scifi aby ti takto drzo oznámila že ti príde zobrať ešte ďalšie z tvojich vecí 🤔 ak je to pravda, tak nech ide tvoj muž za ňou a vezme všetko nazad...hádam si nenecháte skákať po hlave 🤨

xena0
4. jan 2021

tak to je čisty extrem toto... laskavo pekne krasne by som poslala mamu riešiť veci naspäť . a ako mama je fakt tiež mimo, nie žeby pre vnúča nechala ale bude rozdavať a ešte ani nie zo svojho :/ nech to teraz rieši.. ked darovala veci nie za 5 alebo 10€ ale drahý fusak a pod. veď to je položka.... a sesternica nie žeby bola rada že prišla k veciam ako slepa kura k zrnu ale ešte bude otáčať to proti tebe? .. nie aka si ty, ale aka je ona...

zuzu1304
4. jan 2021

Dúfam že sa neurazis na to čo napisem ale tvoja sesternica.. to je typicky sockarske chovanie...

miriam_s
4. jan 2021

Hneď by som od mamy zobrala vsetko do poslednej ponožky a aj keby som o tie mechy zakopnut mala každý deň 2 krát nenechám tam nič. A s ňou by som úplne prerušila kontakt... Normálne mi až dych vyrazilo keď som si prečítala jej reakciu... Ona musí byť strašná chudera keď takýmto spôsobom zareagovala...

miriam_s
4. jan 2021

A inak zvážila by som tu políciu lebo keď tie veci narátaš nevyjde to málo.... Keď nemá chochmes ani hanbu nech pekne vysvetľuje. Lebo toto není rodina takéto správanie.

domak2
4. jan 2021

Tiez by som si šla po veci a vzala aj pár maminych klobúkov a kabeliek keď už som tam, veď si môže pokupit druhé. 😳 A sesternica by už odo mňa nedostala ani magnetku.

lesana25
4. jan 2021

Ty si vždy bola takáto splachovacia? Lebo každý si na teba dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty. U mňa by už lietali nielen nadávky, ale aj iné veci keby mi toto niekto urobil 🤦‍♀️ aby som sa doprosovala o vlastné veci, to kde sme. Tak snáď to nenecháš len tak.

miriam_s
4. jan 2021

Ja by som jej napísala ešte dnes ráznu sms čo všetko má vrátiť a do kedy. Žiadne prosenie . Oznam. A dopísať že ak nie, budeš to vymáhať oficiálne, pretože je to vysoká suma a odcudzila.to bez tvojho vediomia a súhlasu.

bettie
4. jan 2021

Prepac, tomuto neverim "že mi to už nedá lebo jej to mama dala a my mame viac peňazí ako oni a vraj cez týždeň ešte príde a zoberie si ešte nejaké veci odomna z tých mechov". To ako pride kradnut, hej?

lucitta9
4. jan 2021

Pardon ale to ake mate vztahy, ze omylom dostala sesternica veci a odmieta ich vratit?? Tie veci jej nemala mama pravo darovat lebo to neboli jej veci, su tvoje tak nech ich vrati.
Inak som si spomenula ako moja mama darovala moje nove a drahe kolieskove korcule ktore som si u nej zabudla ked sme sa stahovali 🙂 vraj si myslela ze ich nechcem, tak ich dala susedinej dcere a ta ich medzitym predala lebo ju nakoniec tlacili 😂 Ale tak ju to strasne mrzelo ze skusala korcule odkupit spat a vratila mi aspon peniaze za ktore to predala. Doteraz ked sa stretneme sa mi za to ospravedlnuje ako ju to mrzi 😂😂
Smutne ze v rodine su tie vztahy casto krat horsie nez medzi cudzimi ludmi.

magdusaaa
4. jan 2021

Ja by som jej povedala ,ze mama omylom dala aj veci ,ktore si si chcela nechat pre svoje babatko..nato sa nemoze urazit a ked sa urazi ,tak je blba..

miriam_s
4. jan 2021

Nemohla jej reakcia odzrkadliť niečo čo povedala tvoja mama keď jej to dávala ? To ako zareagovala keď si ju slušne poprosila nemá ospravedlnenie, ale či to nebolo spôsobené aj tým ako jej to mama dávala ... Či mama napr. nepovedala - veď oni majú toho veľa a peňazí ešte viac alebo niečo podobné... inak tu by som narobila mame cirkus druhý krát a žiadala nech to dá do poriadku lebo toto nie je normálne bez ohľadu na výšku vášho príjmu.

lubiss
4. jan 2021

sak si otvor usta a povedz ze matka to s prepacenim posrala a dala jej veci ktore si si odlozila pre seba a nie pre nu..ze to chces naspat dovidenia dopocutia

evaachesa
4. jan 2021

@bettie mne sa to tiež nezdá....skôr mi to príde ako vymyslené 🧐

iritka
4. jan 2021

ja by som jej dala, je to tvoj majetok aj ked bol odlozeny u mamy - ta nema pravo rozhodovat o darovani. mala si presne urcene co chces darovat, ostatne nech vrati lebo to mozes riesit aj cez policiu ako odcudzenie. tvoja mama asi zjavne nema ani predstavu co ktore veci stoja.

keithy
4. jan 2021

@evaachesa baby, pár mesiacov dozadu tu bol príspevok, že baba požičala švagrinej kočík, tuším stokke, alebo nejaký drahší, že keď nemá peniaze tak jej ho požičia, a tým že jej ho vráti, keďže plánuje druhé. A iba keď jej švagriná povedala, že ona ho už nemá, že ho predala za 300€ kamoške. Svokra švagrinú obranovala, že veď čo, vy máte veľa peňazí, chlap sa stranil, kamoška nechcela vrátiť späť (vedela že za málo peňazí prišla k super kočíku) a nepomáhali vyhrážky políciou ani nič. Nakoniec jej svokra za švagrinú dala peniaze, aj keď neviem či 300€. Ale vzťahy veľmi zle ostali. Takže verte, sú ľudia a sú pošahani ľudia...🤷

makova333
6. jan 2021

autorka: ak si to uz riesila slusne, je nacase pouzit aj ine riesenie. Na hrube vrece, hruba zaplata. Napisala by som list, ze ak do datumu xy veci, ktore ti neopravnene zobrala z domu tvojich rodicov nevrati, podavas trestne oznamenie. Rovnako by som upovedomila aj mamu, ze to teda ides riesit policiou, nakolko sa sesternica k vrateniu veci nema.

syslik81
6. jan 2021

@makova333 lenze ona nic neukradla..tie veci jej boli darovane jej mamou z rodicovskeho domu ... policia ju vysmeje a sesternica tiez

evaachesa
6. jan 2021

@keithy hmm áno na to si spomínam...mne sa veľa krát rozum zastavuje a vravím si že toto hádam nemôže byť pravda aby medzi nami žili takí hlupáci 😳🤦🤷

makova333
6. jan 2021

@syslik81 ja netvrdim, ze nieco vymoze 😀 Ja tvrdim, ze skusit to ako pohrozenie (nie je ciel tahat sa s nou po sudoch, ale vratenie veci). Niekedy staci, ked ju vypocuje PZ... (co ju vypocut musi a aj matku). Ak to nevyjde, riadne by som sa poratala s matkou, v style ako bolo popisane vyssie plus ziadny kontakt.