icon

Moja mama ma celý život ponižuje

18. jún 2021

Vám príde normálne, keď vás vaša vlastná mama neustále ponižuje pred ostatnými, chváli sa tým ako chytala amoky a ako ma bila do modra, ako ma chcela vyhodiť z domu? Navyše keď niečo poviem, čo sa jej nepáči, začne ma porovnávať s otcom, že som ako on, že pijem ako on (vôbec nepijem, naposledy ako tínedžer, keď som skúšala hranice). Ako ja neviem, či len ja mám zlú mienku o mame, či je to normálne, alebo čo mám vlastne robiť. Nerada som s ňou v interakcii, pretože aj keď sa ju snažím brať ako mamu, tak vždy spraví niečo, čím mi zrazí sebavedomie a dá mi pocítiť, že ona je viac ako ja. Keď som bola dieťa, robila príšerné veci, nehovoriac o tom, že jej liezli na nervy moje dlhé vlasy, tak chytila nožnice a ostrihala mi ofinu do pol čela, čo som vyzerala hrozne. S týmto chodiť do školy bolo peklo. Ja mám tak zmiešané myšlienky a čím som staršia, tým s väčším hnusom na ňu pozerám. Nebyť môjho manžela a brata, tak to už nezvládam a myslím, že za úzkosti, ktorými prechádzam a na ktoré sa liečim môže ona, ale zároveň sa cítim previnilo, že jej to celé dávam za vinu.

Strana
z3
katunika
18. jún 2021

Dôležité je, že s tým chces niečo robiť. To je prvý krok. Skús mu napísať. Inak je ešte kniha Manipulativni rodičia. To je čistá lahôdka, odporúčam 🙂

mariejenka
18. jún 2021

Nedá mi nenapisat! Počúvam podcast Vražedné psyche..doktor Droba,psychiater s jeho vnukom tam rozoberajú naj,naj pripady,a páchatelov do podrobna...a naposledy to bolo o Andersovi Brejvikovi...plakala som😢😢on bol dieťa poznačené matkou,a jeho matka dieťa poznačené jej matkou...velmi, veľmi smutné.

luccija
18. jún 2021

@mariejenka to ide z generacie na generaciu, alebo ob generaciu.Ci clovek chce ci nie poznaci ho to, alebo bude submisivny a zase si najde partnera ako bol tyran otec ci mama.Lebo tento kritizujuci model pozna od detstva a nepride mu chory.Alebo submisivnu mamu zacne casom takto skusat vlastne dieta a to je najhorsie, lebo volakedy jej to robila mama a teraz syn ci dcera.My sme mali v skole o tom dobru prednasku

autor
18. jún 2021

@luccija Tak to dúfam, že ja nebudem ako moja mama 😨😨😨😨

Strana
z3