Moja mama ma extrémne "vytáča"
Caute, musim sa niekde vypisat, proste uz na nu mam take nervy, ze mam neskutocne tlaky na hrudniku 😡😡😡😡 furt vie vš etko najlepsie obladom vychovy, jedenia mojho syna. Zo zaciatku neustale, ze mam mu dat papucky, pritom fyzio mi kazala nedavat. Mame som to hovorila 100x pekne, skaredo, nic. Otravuje furt, normalne mu aj kupila papucky, aj ked som povedala, ze netreba. Synovi, aj ked ma 15 mesiacov, davam kusove kase, rozpucim jemne vydlickou, aby tam boli kusky, ale maso hlavne cervene total rozmixujem, tak mi zje vsetko, a ma tam aj 5 druh zeleniny + morca alebo cervene maso. Mama sa mi ale vysmieva. Ale normalne mi dava najavo, ze som neschopna a strasne ma to vytaca. Asi 2 tyzdne mi vacsinou jedla vypluje, co doteraz pekne spapal... Chlieb, prazenicu, a ja som samozrejme na vine. Mam mu dat krupicu s grankom a cukrom. Do vsetkeho mam dat sol a cukor, aby mi vsetko zjedol. Nechape ale, ze mi doteraz vsetko jedol, davam mu samozrejme aj nase jedlo, ale nesolim, tie tiez zje, ale na konci vypluje a rozpuci medzi prstami, odhodi. Opat ja som na vine. Tak davam teraz opat tie kusove/kasovite jedlo a spapa mi vsetko. Mama sa opat vysmieva. Esteze je 500km odomna, a minule prisla, a ukazala, ako trrba malemu varit, urobila kurca s varenimy. Rrosku z toho jedol a potom vypluval... A ona: asi nie je hladny. 😆
A teraz som jej vysvetlila, ze cukor NECHCEM davat, aj ked mi to uz hovorila 1000x a nech mi uz s tym da pokoj. Zlozila mi telefon, a napisala mi, ze posledny krat som na nu zvysila hlas. Tykks
Jeejda dievca nadhlad, naaadhlad... maleho to nezabije a ty si nekaz vztahy, ked sa vidite raz za cas je to vsetko prekusnutelne...usmej sa, objim mamu, ona to robila ked si bola mala takto, tak ti chce "poradit"...to uz je syndrom matiek, ja to vidim sama na sebe, ze sa musim u takmer dospelej dcery brzdit, ze moje blbe "rob to tak ci hentak" uz proste nepotrebuje...ale roky to potrebovala 24/7...Ona sa chce citit uzitocna - malemu navarit, postarat sa o neho... nepotrebuje pocut, ze vsetko robi zle...
@ivangeline vobec sa ju nepytam, opyta sa ci som malemu navarila, poviem, a zacne sa smiat, ze ty nic nov enevies? Ved mu urob toto a hento...
@anjelicek26 nevidime sa. Provokuje cez messenger.
Moja je presne taká istá. Asi po minúte rozhovoru vypínam vnímanie a len pritakavam. No hádam si nebudem drahocenné nervy ničiť. Za to,že mi niekto potrebuje silou-mocou dokázať,že to vie lepšie.
Vôbec sa s ňou o tom nebav. Navarila si? Áno, zjedol, všetko je v poriadku. Keby nedala pokoj s otázkami, tak "Nechcem sa o tom baviť, lebo sa zase pohádame. Vy sa ako máte? Čo je nové?"
Presne ako u nás, stále len že prečo ešte nedávam soľ a cukor. A to má dcéra 9 mesiacov. Že jej len take somariny varím. Prečo jej nedám piskoty s jablkom 😀 Dnes ma zase vytocila, lebo chceme dať ockovat proti meningokokom. A že si ‘dieťa pokazim’, že prečo ju ideme dať ockovat, že ona kvôli tomu celu noc nespala, že malej sa z očkovania niečo stane určite. Popritom ani nevie, čo je meningitída, ani vôbec netuší ako fungujú vakcíny. Tiež mám rodičov ďaleko ale taketo telefonáty ma vždy výročia a mám pokazený deň. A to ešte chcela prísť po narodení dcéry pomáhať, lebo však ja nebudem vedieť kúpať, určite dam horúcu vodu a babatko obarím. To som odmietla tak každý deň telefonát, preco kupem len každý druhý deň, preco malá stále plače, ze mám s nou niečo robiť… ze mame utekať k doktorke… atd.
Ked sa niekto vie takto s vlastnou mamou dorafat, co uz potom so svokrou.
je od teba 500km, co riesis🙄
Normalne sa jej spytaj, ci ju to bavi ta zhadzovat. Ze si dospela , nieco ta naucila, nieco robis podla seba. Mala by to respektovat. Ak ti nema co pekneho a normalneho povedat, nevidis dovod aby si v komunikacii pokravovala a hovor ukoncit. Neber si to prilis osobne, mama ma mozno nejaky svoj problem. Potrebuje sa citit uzitocna napriklad, ale nezvolila najlepsi pristup. V podstate zhadzuje samu seba, kedze ta vychovala. V pripade, ze tomu tak nebolo, teraz je uz neskoro ti davat rady. Respektive nech ti ich da, ked ju o to poziadas.
tak jej odpíš, že posledný krát s teba robila totálneho debila čo sa tvojho dieťaťa týka, a vysmievala sa ti za to, ako robíš veci ty, inak nech sa nečuduje že na ňu zvyšuješ hlas.
Ja mám to isté v ružovom...
Normálne jedným uchom dnu, druhým von. Keď sa spýta, povedz že sa máte dobre, že všetko zjedol, dobre spal, papuče si len pred minútou vyzul. Keď začne poučovať, tak len "prepáč mami, musím bežať, ahoj" a zložíš.
U nás pomáhalo, vďaka za rady ale ty si si už svoje deti vychovala, tak nechaj mňa vychovať moje
Býva 500km od vás a keď ťa tak vytáča tak nerozumiem načo ju do všetkého zasväcujes. Ved keď jej nepovieš, tak nebude vedieť a nebude ani mudrovat. Ja by som sa s ňou radšej rozprávala o počasí keby mi toto robí.
Ako o mojej keby som citala z casti. Tiez ju irituje ze malemu dam cisty jogurt. Ze oni nam aj zeleninove pomixovane polievky cukrili. Ze preco mu neocukrim. Lutuje ho ze take musi jest. Ja mu cukor pridam ale tam kde sa to hodi a to je vtedy taka spokojna. Smeje sa mi ze ho krmim na stolicke a je zapnuty tv. Ale ona sama si s nim nevie rady, taka je nemozna. Maly Zacne chytat veci a ona len sibrinkuje z dialky rukami a vykrikuje fuj! Nono! No…nehaj, prec chod odtial!…a mna ide rozpucit od smiechu vtedy. Ved pridem, chytim decko, poviem nie, zacne revat neriesim, nenecham ho si ublizit. 5 dni po porode ma kritizovala ako maleho kojim (odkojene ma 0,00 - dve deti). Ze jej to predsa pred 33 rokmi takto ukazovali 🙈🤣 uplne zle ho drzala. Stale mu kontroluje nozicky ci ma studene a chodi mi to hlasit. A stale dostavam zdrba ze maleho nezakryvam (spi v spacom vaku). “No nevadi, aj tak treba!” Jej odpoved 😂🫣 a vsetko na 100x hovorit. Uz to neriesim. Robi mi to naschval. Plus nepride ani za boha za malym, pohrat sa, pokocikovat. Ale mudrosti ze musi byt surodenec dostavam. Priam prikazy. Uz hovori ze, “no nie, druhe bude!”….ja len v hlave “ 🤣”. Takze hlavu hore. Nauc sa predychat usmiat a prikyvnut a maj v pizzi. 😁👍❤️
@pupava_lucna s pteco jej dvihasctelefon 🙂 ? Napis, ze da ozves ked budes mat vas a naladu. A ze nechces üocut ziadne rady, inak prestsnes volat sj stretavat sa. Ako sa urazi tak sa aj odrszi, mas onciacnsky si svojpravna. Este by som jej dalavjadne na javo, ze matka som ha, dieta je moje a manuelove, pokial ma mat blbe komentsre a nebude ma respektovat, konvime kym jej to nedojde. Hotovo
To ta nestastna generacia.
Mne furt rozpravaju ako to stihali same snami. Ci svokra alebo mama. Ja som cele prazdniny byvala dakde na prazdninach 😡 a babka bola na dochodku uz ked som sa narodila. Cize skolku nas vodila babka, varila babka,cele leto mimo prazdnin u babky. Moj muz zas na silu v taboroch a inak stale u babky.
Moja mama uz nevladze pomahat a svokrovci len sa posmievat detom.
Asi preto teraz take % dospelych su obezni, maju zle vstahy v rodine a podobne.
Chápem presne ako sa cítiš, ja som toto zažívala so svokrou. Neznasam ľudí, ktorým aj pekne vysvetlíš, aj už nahnevane, aj ti rupnú nervy a oni si stále idu to svoje. Vysvetľovali sme ja, manzel a svokra stále mala svoju pravdu, všetko musela komentovať, pritom sa jej nikto na nič nepýtal. Dopadlo to tak, že sa vídame minimálne a vôbec si netelefonujeme, jednoducho moja trpezlivosť presiahla medze. Len jednu vec nechápem, prečo si určitý typ žien myslí, ze keď vychovali dieťa, tak už majú patent na rozum a sú múdrejšie ako lekari, fyzioterapeuti a všetci dokopy. Skús sa na čas nepzyvat a dať si pauzu od mamy, akonáhle ťa začne poučovať, ukončiť konverzáciu. Ak sa ani potom nespamätá, tak to už bude na diagnózu. Proste dať jej najavo, že ak ťa stále mieni poučovať, tak nebude mat koho, lebo ty s nou nebudeš komunikovať. Toto je problém mnohých ľudí, že nerešpektujú hranice.
@liljana
Nechápem čo to s tým ma spoločne, ja napríklad vychádzam super s otcovou priateľkou, ktorá rešpektuje, ze my sme rodicia, nemáme problém sa o hocičom porozprávať. Na druhej strane svokra, ktorá dáva nevyžiadané rady, nikto sa jej nič nepýta. Ono mnohé svokry, keby stále nemali potrebu rýpať, aj keď sa im slusne vysvetlí, tak by sa na ne tak všade nenadávalo. Týmto chcem len povedať, ze 2 zeny a s každou mám úplne rozličný vzťah, takze asi budem aj problém v tom kto má akú osobnost.
Ja som to mala podobne a vyriesila som to tak ze akonahle zacali nasi radit, tlacit a mudrovat povedala som nech neriesi a zmenime temu. Ak nadalej mudrovali tak som prosto prestala odpisovat alebo som povedala ze nieco mam, zlozila tel.a uz nebrala hovory. Dokonca par tyzdnov sme nekomunikovali iba cez manzela sa dozvedali co nove.To pomohlo dosf a potom pokracujem stale v tom ze ak zacnu radit tak to hned stopnem. Ak donesu nieco co vyslovene nechcem ci topanky alebo jedlo atd odlozim do skrine, zjem ja atd. Treba sa povzniest a nebrat si to, ty si mama, ona si moze komentovat ale teba sa to nemusi nijak dotykat..
Hlavne neodpovedaj pisomne. Obucha ti to o hlavu aj o 10 rokov pri takej povahe. Najlepsie spravis, ak na otazky odpovies - je v poriadku, vsetko zjedol, spokojny a dobre spi, ked dotrepe papuce, po jej odchode ich zahod a tak. Snad sa tak casto nevidite, ale informacie naozaj filtruj. Naozaj plati, ze menej je viac. Cize cim menej povies, tym menej zamienok na komandovanie bude mat. Svojim.sposobom je asi nestastna....zial. nauc sa nezvysovat hlas. Ak bude robit nieco vyslovene proti tvojej voli, len kludne povedz "nie, moje dieta, moje pravidla". Hlavne sa nedaj vytocit, pocitaj do 100 kludne😉
Ty jej nemusíš hovoriť všetko, čo ako robíš alebo nerobíš, ja tiež si proste rôzne názory vypočujem, ale jedným uchom dnu a druhým von. Nebudem sa trápiť. Nebudem sa rozčuľovať. Aj tak si nakoniec urobím podľa seba 🙂
jednym uchom dnu a druhym von 🙂 nemam sice takyto extrem ale ignorujem a ak by som takyto extrem mala, tak by som jej povedala, ze sa evidentne v nazore na to co by mal a nemal nezhodneme, ja som jeho matka a ja rozhodujem a ze ju poprosim to respektovat a ak nie, tak bud sa bavme o niecom inom alebo proste zlozim telefon 🤷♀️ a zlozila by som, ona svoju sancu na vychovu mala a robila to tak ako citila a chcela alebo ako jej povedali, teraz si na rade ty
Fu zeny..... Dakujem vam. Naozaj!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Boze vyplakavam na MK 🤦🏻♀️ ale neverite mi, uz mi je fakt na nervy, volam jej kazde rano cez messneger webcam, aby videla maleho, a pri kazdom rozhovore do mna rypne. Ja nechapem. Odpisala som jej tedy, ze prepac, nechcela som, ale ty laskavo zas respektuj slovo nie, pretoze je to moj syn, a ja viem najlepsie, co mu treba. 🙂 odpoved: LEBO IBA TY VYCHOVAVAS DIETA, INI NIE. 🤣🤣🤣🤦🏻♀️ A ze ju uz nikto nezaujima. Tak som odpovedala, ze ok.
Ona uz akonahle sme prisli z porodnice, mi robila normalne napriek, davala mi najavo, ze som nemozna, a ja po cisarskom reze s placom v spalni a ona monkala moje dieta. Nemala som silu bojovat. A este ked som v niecom protestovala, tak ma otec zastavil a mi povedal medzi 4 ocami, aby som bola milsia na mamu, kedze je teraz ONA CITILIVA. A poviem uprimne, sere ma to doteraz, ze som sa nemohla postavit na moje nohy (obrazne) ale nechala som to na nich a oni si uzivali a ja plac cely den, depresia ze som neschopna, a este som mala aj vynadane, aby som prestala plakat, ved tu mam konecne svoje zdrave vytuzene dieta ako sa mozem takto spravat. No, katastrofa. A odvtedy, ked mi radi, normalne sa mi otvara nozik v ruke. Uz som jej naouzaj neklamem, asi 50x povedala, nech to necha na mna, nechaj, aby som sa ucila na vlastnych chybach a sa smeje. Vysmieva sa mi tykks. Normalne by som ju najradsej poslala do pecka, ale zas, ja nie som taka.
@petamich
@papulienka48
@ddaassuullaa
@ddaassuullaa
@selest
@katkami123
@nwnw
@svetlonos
@bashee
@nikpa
@sense
@thereisabear
@kandelabra
@komplikovana
@andreablabla
@h2
A o tom, ze cisarsky je noc a iba to prehanam, sa radsej nebudem ani vyjadrovat. Ja som skoro umrela od bolesti, ale hlavne, ze som citlivka. To preto ma to bolelo. 💩
Nechápem NAČO jej voláš každý jeden deň? je to potrebné? zvlášť pri tomto chovaní? jednoducho to stopni. Zavolaj 1x za týždeň a témy "o počasí". Pokiaľ by mala blbé reči aká som neschopná a bla bla, tak by som jej rovno šplechla, že kto ma vychoval? a prerušila na nejaký čas to volanie úplne.
Nevolaj jej, keď zavola, zruš a napíš že teraz nemôžeš. Nenechaj sa vysmievať, buď s tým prestane, alebo nebudeš s ňou komunikovať. Keď chce vidieť malého nastav kameru na neho a ty nič nehovor.
A prečo vlastne nedávaš soľ vôbec?
Malé množstvo soli je doporučované. Zase bez soli organizmu chýbajú minerálne látky. Jód podávaš malému zvlášť?
Necitala som diskusiu, mame povedz, ze alebo prestane rypat, alebo jej ty budes cez messenger len pisat a posielat foto. Aj to dodrz.Rano ked zavola a zacne, tak ju upozorni, ze to s nou riesit nebudes, ked neprestane, ukonci hovor a napis jej, ze do vychovy a opatery dietata ti zasahovat nebude, nech sa s tym zmieri
Sme natom asi rovnako nezmenis ju....proste omedzit kontak ako sa len da. Keď uvidí že to s tebou nehne že ju ignoruješ.....možno pochopí ak nie má smolu.

Vina a hanba by nemali byt kazdodennym chlebom. Preco to tolko s mamou vobec riesis? Bavte sa menej casto a na ine temy.