icon

Moja mama ma extrémne "vytáča"

8. júl 2022

Caute, musim sa niekde vypisat, proste uz na nu mam take nervy, ze mam neskutocne tlaky na hrudniku 😡😡😡😡 furt vie vš etko najlepsie obladom vychovy, jedenia mojho syna. Zo zaciatku neustale, ze mam mu dat papucky, pritom fyzio mi kazala nedavat. Mame som to hovorila 100x pekne, skaredo, nic. Otravuje furt, normalne mu aj kupila papucky, aj ked som povedala, ze netreba. Synovi, aj ked ma 15 mesiacov, davam kusove kase, rozpucim jemne vydlickou, aby tam boli kusky, ale maso hlavne cervene total rozmixujem, tak mi zje vsetko, a ma tam aj 5 druh zeleniny + morca alebo cervene maso. Mama sa mi ale vysmieva. Ale normalne mi dava najavo, ze som neschopna a strasne ma to vytaca. Asi 2 tyzdne mi vacsinou jedla vypluje, co doteraz pekne spapal... Chlieb, prazenicu, a ja som samozrejme na vine. Mam mu dat krupicu s grankom a cukrom. Do vsetkeho mam dat sol a cukor, aby mi vsetko zjedol. Nechape ale, ze mi doteraz vsetko jedol, davam mu samozrejme aj nase jedlo, ale nesolim, tie tiez zje, ale na konci vypluje a rozpuci medzi prstami, odhodi. Opat ja som na vine. Tak davam teraz opat tie kusove/kasovite jedlo a spapa mi vsetko. Mama sa opat vysmieva. Esteze je 500km odomna, a minule prisla, a ukazala, ako trrba malemu varit, urobila kurca s varenimy. Rrosku z toho jedol a potom vypluval... A ona: asi nie je hladny. 😆

A teraz som jej vysvetlila, ze cukor NECHCEM davat, aj ked mi to uz hovorila 1000x a nech mi uz s tym da pokoj. Zlozila mi telefon, a napisala mi, ze posledny krat som na nu zvysila hlas. Tykks

Strana
z2
moin2009
Autor odpoveď zmazal
gladys_07
8. júl 2022

Inak ony tieto babicky dostavaju playlisty, alebo skolenia? Fuuurt to iste: papucky, piskotky, polievocky, dudel do medu, nepestuj stale rozmaznas ho, nech si trenuje plucka, ciapocku, prikryt, nema studene rucicky?
Vynechala som nieco? 🤔

Autorka - neporadim, mam za sebou nieco podobne, slabsi odvar (fakt sila co si si musela po porode zazit). Ja odpisujem “ok, dobre, uvidime”, alebo nic. U teba by som asi zaviedla telefonat raz tyzdenne. Ideme von, mame navstevu, maly je mrzuty, boli ma hlava, nefunguje mi dako kamera, slaby signal. Zavolame inokedy. A nedat sa vydierat.

Na prvom mieste je tvoje dieta, nie tvoj vztah s mamou

grandzero9
8. júl 2022

asi tak nejak. proste s nou prestan komunikovat aklebo odpovedaj stroho, cim viac budes bojovat, tym to bude horsie. proste musis mat tak trocha ako sa povie na salame

komplikovana
8. júl 2022

Ze si mama mysli, ze si nemozna je iba jej pohlad a neznamena to, ze sa jedna o pravdu. Ty sa tak nevidis, tvoj manzel to tak nevidi. Respekt musi byt na oboch stranach. Je jedno, ze ide o tvoju matku. Na tvojom mieste by som ju zakazdym takym vystupom zrusila a znizila frekvenciu hovorov. Snaz sa nenervovat, lebo skodis iba sebe. Akceptuj, ze mas mamu rypalku a nauc sa stym pracovat, ona sa uz nezmeni.

katka2602
8. júl 2022

Ojoj to ani moja mamka ani svokra nevideli deti denne. Načo jej akože voláš každý deň a sťažuješ sa čo zjedol a čo nie? Keď jej nič nepovieš, tak nebude mať čo kritizovať. Volaj jej 1x do týždňa a hotovo.

kandelabra
8. júl 2022

po tomto čo ti spravila jej voláš každý deň, aby ONA videla malého? Myslím, že len pokračuje v tom, čo začala od začiatku, ona si to kľudne môže vysvetľovať tak, že ty neschopná jej potrebuješ volať každý deň, aby ťa ona poučila, čo a ako s dieťaťom treba, lebo bez toho by si to nedala. Nevidí, že jej vlastne chceš spraviť láskavosť. Tie hovory by som rozhodne obmedzila, bude ti lepšie.

katkami123
8. júl 2022

Musíš byt tvrdšia, rodicia ta očividne vychovávali tak, ze oni sú rodicia a pani tvorstva a ty sa máš vždy stiahnuť a prispôsobiť. Jednoducho výchova, kde sa neberie ohľad na teba a tvoje pocity a potreby. Stanov si hranice a určite neskupuj každý deň, keď potrebuje do teba rýpať, stačí raz za týžden. Nenechaj sa citovo vydierať čo sa patrí a čo sa musí, u nich by sa tiež patrilo nestarať sa ti neustále do výchovy a robia to, tak ty zas s nimi nemusíš volať každý deň pre zmenu. Keď chce vidieť vnúča, nech príde a vec vybavená. Ja by som sa jej asi nabudúce otvorene opýtala, či si aj niečo zobrala z toho čo si jej povedala alebo je stále presvedčená o svojej dokonalosti. Ja som to inak pri svokre nevydržala a začala som jej to vracať - začala som jej tiež dávať nevyžiadané rady ako by mohla veci robiť vo svojom živote lepšie. Od vtedy mi už nevolá. To je to zaujimave, keď sa k nej začal správať niekto rovnako ako ona k druhým, to sa jej už nepáčilo.

sojorez
8. júl 2022

@autorka Ja z vlastnej skusenosti viem, ze ked ma niekto vytaca takymi poznamkami do bordova, tak sama v danej veci pochybujem a nepotrebujem to pocut od inych duplovane. Ja som si uzila pri kojeni - od prveho som chcela vylucne kojit, bez tekutin, bez cumla, na poziadanie + nosenie v satke. Kym som si nebola ako prvomatka ista sama sebou, tak ma tie poznamky zrali neskutocne, neskor pri druhom a tretom dietati (to bolo kojene do styroch rokov, takze si vies predstavit to bombardovanie ich vlastnymi predstavami) uz to slo jednym uchom dnu, druhym von. Je pravda, ze pri dalsich detoch uz tak smrtelne vazne neriesis otazku cukru, soli, papuciek, zjedenej travy...

katkami123
8. júl 2022

Povedz mame, ze ty nie si malé 5-rocne decko, ale matka a manželka a vieš dobre, čo máš robiť. Prečo sa jej nabudúce neopytas, prečo ťa ona jediná potrebuje stále kritizovať? Robí jej to dobre? Ze tu sú všetci s tebou spokojní iba ona si vždy nájde problém a od teraz spolu komunikujete 1x do týždňa, pokým sa nespamätá.

https://najmama.aktuality.sk/clanok/ycbys5g/nar...

katkami123
8. júl 2022

@sojorez
Tak my sme aj dobre robili a svokra si išla svoje. Nepáčila sa jej stolica bábätka, pritom všetko bolo Ok, tak mi začala hovoriť, nech nedávam pomer mlieka a dojčenskej vody ako je v návode, ale nech to urobim hustejšie. Kvôli tejto banalite sme sa s nou s muzom pol roka hádali a pri každej zmienke vždy mala pripomienku, či to robím hustejšie a dávam viac odmeriek. A takých prípadov s nou bolo kopu.

maryetta
8. júl 2022

Za prve by som urcite obmedzila telefonaty. Staci 2x do tyzdna napr.
Ak pride na otazku jedol? Varila si? Staci odpoved ano a bodka.
Nemusi vediet vsetko. Zase tu chyba aj v tebe lebo povies viac ako musis 😂
Deti maju rozne obdobia. Tu bude jest. Tu nie.

A aj ked je to tvoja mama nema ta co urazat. Poradit. Podporit a nie takto. Toto by som ani ja nedala.fakt nie. Tiez mam za sebou aj sekciu. Aj dalsie 2 porody. Vzdy som bola viac menej sama na deti. Ale toto… toto nie… musi to byt tazke na psychiku. No ako v kazdom vztahu. Aj v tomto-mama si dovoluje len tolko kolko ty dovolis. Nedovol. Bud to ignoruj. Odpovedaj stroho. Alebo zloz-zrusilo sa spojenie.

simona92101
8. júl 2022

@gladys_07 este si vynechala: "vy ste toto nerobili" 🤦‍♀️😃

hermiona12
8. júl 2022

Jednoducho ju ignoruj keď ma nejaké poznámky, a keď začína ťa zase urážať a vysmievať sa ti , zhôd mobil ty. Pár krát tak zopakuj a možno pochopí že si matka a nie handra a vieš dobre ako je dobre pre tvoje dieťa.

svetlonos
10. júl 2022

No tak mila autorka, dieta ti nemali mojkat oni. Po tomto by som s rodicmi fakt skoncila. Ani fotku ani ziadne pisanie. A to nestandujem. Su egoisticke mrchy obaja, hruza des. Od takych by som svoje dieta chranila, nech neublizuju este aj jemu. Ze citlivka, no denenti. Jedna skace po cisarskom sko stepna koza- zazila som spiluleziacu, mala energie za troch a ze od bolesti staci len ibuprofen. Hold mala vysoky prach bolesti. Dalsia plakala od bolesti a infuzie jej moc nezaberali. To nebol a nie je pristup laskavych rodicov 😤

Strana
z2