icon

Moja mama ma ničí svojím správaním

mishu
1. dec 2012

Ahojte, viem, že tu píšete o všetkom možnom, ale potrebovala by som si vypočuť názor aj iekoho iného na moju mamu. Som uz 6 rokov vydata a moja mama si myslí, že mi môže riadiť život, všetko je pre ňu len o peniazoch a keď k nám prìde na návštevu a niečo prinesie, tak lenpočúvam, ze ju to stalo majetok. Stale len lamentuje, a pritom sa majú dobre,brat zatial žije s nimi a keď sa ho pýtam,či robí aj doma takto,tak že nie, že sú aj s otcom spokojní, majú sa dobre,nič im nechýba..to len pri mne..ja neviem, asi aby somsi od nich nič nepýtala, alebo neviem prečo je to tak...máme to zložité a aj keď som bola mala dosť sme si toho prežili, a keď chodili s otcom /nevlastným/ do práce, tak som vždy počúvala, že to robí pre nás,aby sme sa mali dobre...ked som prišla s tým, že sa idem vydávať, tak boli hádky,výčitky..po svadbe som sa s nou dlho nebavila..potom sa narodila dcérka, tak sme sa začali viac kontaktovať...muž vo veľa veciach ustupoval..aj keď aj jeho pourážali..atd....momentálna situácia je taká,že sa s mamou zas nebavím...máme druhé bábo....všetko bolo ako tak ok...vždy keď sa dalo tak sme im vo všetkom vyhoveli....a pred troma mesiacmi mi na návšteve začala rozprávať o tom,..ze nam chce pomoct....lebo ma z coho..dala si podmienky...my sme jej ich splnili...a nic..z jej strany...ze ona teraz nemoze..ze az o niekolko rokov...a ze nech mi muz ide zatial do zahranicia...ze sme lenivi a neschopni a klamari a neviemco vsetko....nebavila som sa s nou dva mesiace....az mi zavolala..ze ide na operaciu,ze chce vidiet vnucata....bavila sa akoby sa nic nestalo..ze ma pre nas nachystane toto a hento...a ja som ju stopla s tym, ze nech sa nehneva,ja sa s nou nemam chut stretnut, ja som jej nic neurobila, tak nema pravo ma urazat..tak sa ma opytala ci som normalna, ze jej nedovolim sa s tretnut s vnucatami.....potom sa rozrevala, zazelala stastne vianoce a zlozila...TERAZ TO PODSTATNE..ze absolutne si neuvedomuje, ze to presvihla, ze aj ked je starsia, bolo by na mieste sa ospravedlnit, mna a mojho muza nebude nikto urazat,ked sme nic zle neurobili...a pritom sme pomahali aj cez leto ked trebalo...ved to robime pre rodinu....a teaz toto...brat mi vravi,ze to mam nechat tak,ze viem, aka je..ale preco by som mala, dokedy jej mam tolerovat jej spravanie? Uz dva mesiace nad nou rozmyslam, niekedy si aj pplacem,lebo mam ju rada,ale to co mi probila za pslednych sedem rokov...toto mamy nerobia.....aspon nie normalne...ja uz neviem..co robim zle...viem ze som jej nevedela nikdy povedat nie..a teaz,ked som sa jej postavila...a razne som jej dala najavo ze sa mi neoaci jej spravanie, tqk ja mam byt ta zla?PROSIM PORADTE MI NIEKTO!CO MAM ROBIT DALEJ..ja sa jej urcite neozvem,momentalne mam na nu velmi tazke srdce...aj ked je to pre mna tazke,lebo dcera bude mat narodeniny,budu vianoce..atd...trapi ma to, lebo neviem, preco mi to robi..ked mi chce tak strwsne pmahat..je toho ovela viac....ale to by som tu bola asi este dlho tak aspon takto "v skratke"....dakujem za vsetky nazory...

Strana
z2
cerez
3. dec 2012

držím ti palce a zotrvaj na svojom

bernardina
3. dec 2012

@mishu Ahoj ,ja som 15 rokov vydata s tromi detickami a byvam v rovnakom meste ako moja mamina.Nikdy som si s nou nejako extra nerozumela a myslela som ze narodenim mojho prveho syna sa zmeni...Ze si najdeme k sebe cestu,to sa vsak nestalo.Nevzala si ho ani na ruky vraj je chora a nikdy ho ani neprebalila an nekocikovala.Dva roky sme s nou byvali ale ked ocino zomrel a ja som pocula ako ma ohovaraju tak som to nevydrzala a odstahovali sme sa k svokre. Ostala sama v dome s mojou invalidnou sestrou a neuvedomuje si ako svojim spravanim trapi ludi.U svokry to bolo ovela lepsie a najlepsie bolo ked sme sa osamostatnili uplne.Ak nieco potrebuje a ja jej nevyhoviem hned sa uraza a sklada mi telefon...Ja neviem co skor a ona je na dochodku ale nemoze sa zastavit a ak pridem tak uz mi vycita ze pekne ze ste sa ukazali. Moj muz ich tiez nemusi a ja sa mu ani necudujem, S bratom neudrziavame ziadne kontakty a jeho tri deti este nevideli moju uz takmer rok a pol rocnu dceru. Ani na kstiny nemohli prist ...Este jedna sestra sa urazilaa tiez a ani nezavola lebo nema cas,no ja tiez nezavolam a zistujem ze cela moja rodina je hroza des. Trapi ma ze sa nemozeme normalne bavit bez urazok a stretavat sa tak ako s manzelovou rodinou. Casto mi vycitaju ze ich mam radsej ,ale ked s nimi sa mozem normalne bavit a rozpravat a to pre mna vela znamena.
Treba nam len zelezne nervy a trpezlivost a nepripustat si nic co by nam ublizilo.

sendy182
3. dec 2012

@mishu 🙂 .............veľa trpezlivosti.....určite to zvládneš.....ty si urči ako a čo............ 🙂

mishu
autor
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2