Moja mama ma ohovára od mena pre moje dieťa
Dobrý deň môj problém spočíva v tom, že moja mama a celkovo rodina ma odhovára od mena REBEKA
Od mala som snívala že raz to meno dám svojmu dieťaťu a teraz keď prišiel ten čas tak z každej strany nesúhlas vraj či nie je krajšie meno ale mne sa najviac paci toto neviem si pre svoje dieťa predstaviť iné meno vo svojom okolo žiadnu Rebeku nemáme význam tohto mena sa mi tiež veľmi páči... Neviem už ako s mamou bojovať vraj ona svoje vnúča ani vidieť nechce ak sa má volať Rebeka...
Vsak sa jej opytaj, ako by sa podla nej mala volat. Povie ti napr. Marta. Povedz dobre, bude marta. A mas pokoj. Na rodnom liste rebeka. To je moja taktika, ked sa uz s niekym ozaj neda, trochu to zaskoci, lebo nevedia, co si mysliet, ale hadat sa uz neda 😀
Niekomu sa nepaci Rebeka, niekom Aurel, niekomu Lacko, niekomu Ondrej.
Tuzis po tom mene, tak si ho daj.
Manzel partner ta podporuje?
Mama mala moznost pomenovat teba, do vnucky jej suma fuk
Kedze sme nieco podobne nechceli riesit, meno sme oznamili s oznamenim o narodeni dietatka. A bol pokoj a ake pekne meno. Vybavena tema pre nas. A ak sa niekomu nepaci, tak by som povedala ze to nie je jeho dieta a nech da ine tomu svojmu..
Jaj a az teraz som docitala, ze ona nechce svoje vnuca vidiet, ked sa bude tak volat. Na to by som jej povedala, ze nech sa paci, ako chce, jej volba. Koniec debaty pre mna.
Dobre robí...hrozné meno. Prepáčte. Ale ak sa vám páči, dajte ho. Je to vaše dieťa.
aj moja nesuhlasila s menom jozef a furt mi posielala vselijake mena..ale uplne som to ignorovala a doterqz ma nezajima nazor nikoho..mame jozefa 🙂
Svokra prehovarala mmanzela.aby siel zmenit meno nasej uz narodenej a pomenovanej dcere...ale hlavne nech ju nevolaju Rebečka ci Reb(p)ka...tiez si myslim.ze su krajsie mena.ale nikdy by som do toho rodicom nekecala a vyhrazne uz vobec nie
Ak si to meno odmala chcela tak ho rozhodne daj, tvoja mama rozhodla o tvojom mene, ty mas pravo rozhodnut o mene svojej dcery. Moja mamina ma tiez odhovarala od mena ktore som mala vybrate, ale dala som ho aj tak a nelutujem.
Presne,mama pomenovala teba a ty pomenuj svoje dieťa! A, že ho nebude chcieť vidieť? Bude stáť prvá v rade!! Alebo pouvažujte o dvoch menách, takých čo by si akceptovala aj ty aj mama.Ale ja osobne,by som poslala všetkých do prdele😠
Mne sa Rebeka páči. Čo je na tom mene zlé?
Keby sa môj vnuk volal Hostisvit, aj tak bude pre mňa najkrajší chlap na svete. Tvoja mama si zvykne a bude zvesela Rebečkovať.
moja dcera ma kamaratku Rebeku a volaju ju Rebi, Rebeka. je to nahodou pekne starozakonne meno. Nasi susedia maju Ruth, to tiez k tomu tazko najst zdrobnelinu, ale vsak ich dieta. a Rebeka mi pasuje k sebavedomej veselej zene, co si neda skakat po hlave.😉
Už som to písala na viacerých miestach na tejto stránke:mali sme veľmi podobný problém,aj s rodičmi,u nás vystrájal aj muž,silou mocou chcel,aby sa malý volal po ňom,žiadne iné mená neuznaval,žiadny kompromis.Napokon sme sa nejak ťažko zhodli na jednom spoločnom,hrozne sa nám páčilo meno Àbel.Ked to počula moja mama,vyvolávala mi,či mi šibe.Napokon som sa nechala presvedčiť,jednak z dôvodu,že je to fakt trochu neobvyklé meno a jednak preto,lebo som si prečítala význam tohto mena (ničota,pominutelnost) a toto mi už teda vadilo.ALE napriek tomu,že sme sa vzdali Àbela do nás každý vŕtal (nikdy nikdy nikdy nikomu nepovedzte dopredu,ako sa bude vaše dieťa volať),každé meno bolo okomentovane,samozrejme aj u nás s citovym vydieraním,až napokon som sa vzdala a dala meno,aké sa páčilo každému okrem mňa a môjho muža.Keby môj muž neobvolal každého,že sa malý narodil a ako sa volá,už v pôrodnici to meno zmením.Maly mal včera 8 mesiacov,a ja doteraz nie a nie sa zmieriť s jeho menom.Je to pekne meno,klasické ale zároveň neotrepane,napriek tomu mi vadí,že sme mu to meno nedali my ako rodičia,ale prakticky naše okolie.Viem,že s tým nie je stotožnený ani môj muž,dokonca sa na mňa akoby hneval za to po pôrode a som presvedcena,že to ovplyvnilo tak trochu aj naše manzelstvo,lebo pochopiteľne,asi chcel mať syna pomenovaného po sebe..a ja som sa nechala ovplyvniť rodinou.Ak sa ti páči Rebeka,daj si to meno,aby si nedopadla ako ja a neľutovala to aj po dlhšom case :/
Pozri mozno to isud zariadi za vas... Do 33tt sme mali mat SANDRU. a je to Vladko. Mne sa REBEKA tiez nepaci (mozno preto, lebo susedova fena sa tak volala).. Ale nenechaj si do toho kecat.... JE TO LEN A LEN TVOJA VEC... JA SOM VZDY CHCELA Daniela...Snad od 14rokov hadam.Aj som mu take meno dala... Pri mladsom vyberal muz...
No, mne svokra povedala, že ak sa naš syn bude volať Richard, tak ho nebude volať menom. Potom navrhla, aby mal dve mena a ona ho bude volať druhym. Moja mama rovno chcela, aby bol Lukáš. 🙂 aj tak je Richard, všetci si zvykli a su s tym O.K.
@leuchtturm Rebeka sa tu poslednou dobou riesi denne. Myslim, ze je to stale ta ista osoba...
My ani nebudeme dopredu hovorit meno dietata, presne kvoli tomu. Sme parkrat spomenuli len zopar nad akymi rozmyslame a hned zacali hadky ci z rodiny ci od cudzich dokonca, lebo ze vsetci s takym menom su nesympaticki a nech sa neopovazime take dat a podobne. Takze meno sa oznami pekne po porode, ked uz bude iste a ked sa niekomu nebude pacit, tak sa nemusi s nami stretavat vobec, ked pre taku blbost bude schopny sa urazit. V nasej rodine uz par takych hadok bolo a casom sa s tym zmierili. Pre meno sa hadat? Nech nie su smiesni. Daj meno ake sa ti paci a mamka sa s tym proste zmieri, ked nechce byt uplne za trapnu a hovorit znamym, ze si nevidela vnucku, len preto, lebo sa vola Rebeka.
Kamoska ma Rebeku. Je to krasne meno. 😊
Si spominam, ze svokra na vyber naseho mena oznamila TO TAKÉÉÉÉÉ a vyraz kysla uhorka 😀 Dnes je z neho cela paf. Pravda je, ze aj keby sa volal Juan, Baltazar alebo Mercedes tak by jej to bolo jedno. Ked na nu zavola babiiii! a vali k nej do naruce, topi sa ako snehuliak v lete.
Kasli na nu. Poznam babku,ktora povedala,ze ak daju meno dietatu,ake vybrali,skoncila s nimi. Dieta sa narodilo a bbka hrdo kocikuje vnuka,ktory ma udajne meno ako pes 😀 lebo ona pozna niekoho,kto ma psa s takym menom.
Rebeka u nas ( maďari) hovoria babe,ktora sa nezmesti do koze,vymysla, vystraja...mozno preto ta odhovara.inac je to dost caste meno
Podľa mňa Rebeka je hrozne meno veď je x krajších 🙄
Nedaj sa vydierat uvidis ked sa mala narodi ak sa rozhodnete pre Rebeku, budete ju mat aj ked ju z natlaku okolia nazves inak, budes ju volat Rebeka a potom su s tym zbytocne papierovacky, ocovu sestru cez 20r volali inak ako mala v dokladoch a po svadbe jej to dal jej muz do poriadku aj v dokladoch aj tak ju kazdy volal inak. Jednu znamu podnes volaju inak ako ma v papieroch tiez len preto,lebo sa v rodine nedohodli a uz je 6 ci 7 nasobna babka ;)
Aaale, také reči netreba brať vážne a len sa zasmiať pred dotyčnými. Vôbec to nestojí za rozčuľovanie sa. Ja som kedysi (pred 36 rokmi) chcela dať druhorodenej meno Paulína a hoci sa aj moja mama tak volá, jediná proti nemu nahlas brojila. Vždy, keď som za ňou prišla do práce, podsúvala mi mená, ktoré mali v rodine ľudia, ktorí tam prišli. Evička, Vlastička, Stanka, Valika... Najlepší gól bol, keď som na ktorési povedala, že sa nepáči môjmu manželovi. Vraj - nemám si nechať o mene rozhodovať cudzím. Tak som jej len s úsmevom povedala, že presne to robím 😁. Po pôrode som im volala z nemocnice, že majú ďalšiu vnučku. Prvá otázka sa, samozrejme, týkala mena. Nuž som len povedala, že to bolo predsa jasné od začiatku. Zvyšok som sa dozvedela od muža, ktorý tam vtedy aj s našou najstaršou bol. Vraj mu pílila uši, že aj tých 500 Kčs zaplatí, len nech ho zmeníme. Také hrozné meno! Ale keď už aj môj otec začal, že nech teda vyhovieme, keď jej na tom tak záleží, drahý zareagoval ako Šalamún. Veď predsa sa aj otcovi muselo páčiť, keď si vzal ženu s takým menom! A bolo vymaľované. Najlepšie je, že tie naše Paulínky sú si aj dosť podobné, vzrastom, tvárou i veselou povahou. Teraz sa na tom bavíme a patrí to medzi obľúbené rodinné historky.
Takže naozaj - nerozčuľovať sa. Len sa zasmiať a spraviť si po svojom. Nezabudni, že v hneve a rozčúlení často povieme kadečo a vyslovené ani párom volov späť nevtiahneš (to povedal môj patriarchálny otec mame, keď som doma povedala, že sa "musím" vydávať v treťom ročníku VŠ) . A potom nebude za zlými vzťahmi stáť niečí nesúhlas s menom, ale naša radikálnosť, hnev a ješitnosť.
Dieta bude tvoje 🙂 aj moja mama sa ma snazila presvedcit aby sa moj syn volal prosim pekne PIERRE ERIK 😂 ale ja som chcela aby sa volal po ockovi a aj sa tak vola, do dcerky sa mi uz nikto nekafral 😁
Naša najstaršia je Rebeka, lepšie meno sme jej nemohli vybrať 😍 Naše dieťa, naše rozhodnutie! Ale úplne ťa chápem, tiež sme sa stretli s rôznymi reakciami... Pri druhej dcérke sme všetkým oznámili meno až keď sa narodila. Nemusíš sa nikomu prispôsobovať, tvoji rodičia už mali šancu vyberať mená, teraz je rad na tebe a tvojom partnerovi
Preto si treba rozmyslieť do budúcna, či budeš hovoriť meno dopredu 🙂 ja by som ho nehovorila, či je bežné alebo neobyčajné.. a už vôbec nechápem keď niekto dieťa v brušku menim už aj volá

Meno vyberáte vy s mužom, a iných do toho nič. Aj keby ste dali Kunigunda, či Wilhelmina, je to vaša vec. Pochybujem, že by, skutočne potom mama odmietla vnučku len kvôli menu, to sú len také "zúfalé pokusy" prehovoriť ta. Nevšímaj si, dajte meno, aké chcete