icon

Moja mama si pridáva mojich kolegov do priateľov na Facebooku

7. aug 2025

Ahojte.
Mam 20 a priatela. Samozrejme pracujem hoc len ako operator ale nejako zacat treba 😉 ide vsak o to ze mam priatela z prace a nedavno mi kolegyna povedala ze moja mama sa jej pytala aky je ten chlapec ze sa boji ze otehotniem a co potom. Priznam sa, trapne mi bolo 🫣 mama inak "bezne" si pridava kolegov z roboty do priatelov na FB 😳 absolutne dotycnych nepozna ale posle im ziadost. Mne to nepride normalne ale ona hovori ze co je ma do toho 🫣

Strana
z2
anonym_8f6478
7. aug 2025
@lindous

@anonym_8f6478 Predpokladám, že keby sa stačilo s mamou porozprávať, tak by nemusela zakladať diskusiu, niekomu jednoducho nevysvetlíš, píše, že ju požiadala, aby si neprídavala jej známych, ktorí sú pre ňu cudzí ľudia (čo je naozaj zvláštne a otravné) a iba ju odbila... píše, že je toho viac a nikde nehovorí o tom, že jej o ňom nič nepovedala... a ak aj nie, možno dobre vie prečo

@lindous až ju raz mama zablokuje, že ju tehotnú vyhodí z domu tak potom nech napíše..
Robíte z tohoto problém, FB slúži na komunikáciu so svetom, nech mama píše, komu uzná za vhodné, keď jej chýbajú informácie, dohladá si

anonym_8f6478
7. aug 2025

Trapošiť s FB, lebo to je najvaaaac, viac ako vlastná mama, ach
Snáď ho zrušia čoskoro a bude kľud na zemi

lindous
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@lindous až ju raz mama zablokuje, že ju tehotnú vyhodí z domu tak potom nech napíše..
Robíte z tohoto problém, FB slúži na komunikáciu so svetom, nech mama píše, komu uzná za vhodné, keď jej chýbajú informácie, dohladá si

@anonym_8f6478 fakt neviem prečo by k takej situácii malo dôjsť, za mňa to proste mama preháňa a chýba jej rešpekt voči dospelej dcére, jej pocitom a súkromiu... ale dobre, asi sa zhodneme iba na tom, že sa nezhodneme 🙂 autorka si už z každého pohľadu môže odniesť čo chce...

anonym_8f6478
7. aug 2025
@lindous

@anonym_8f6478 fakt neviem prečo by k takej situácii malo dôjsť, za mňa to proste mama preháňa a chýba jej rešpekt voči dospelej dcére, jej pocitom a súkromiu... ale dobre, asi sa zhodneme iba na tom, že sa nezhodneme 🙂 autorka si už z každého pohľadu môže odniesť čo chce...

@lindous áno, súhlasím, že sa v tejto téme nezhodneme.
FB ako súkromie neberiem a už vôbec nie ako niečo čo treba rešpektovať.
Faloš, hnus, bublina, každé druhé dieťa ma z neho psychické problémy, lebo žije sa podľa FB.

anonym_201589
7. aug 2025
@anonym_8f6478

Faloš, hnus, bublina, každé druhé dieťa ma z neho psychické problémy, lebo žije sa podľa FB.

@anonym_8f6478 ty si rovnako toxická osoba. Nerešpektujes súkromie a hranice druhej osoby. Ak sa mama aj opýtala dcéry na frajera a dcéra to s nou nechce zdieľať z rôznych dôvodov matku je do toho nic. Autorke by som poradila iba ze sa mala uz dávno odsťahovať a matku poobmedzovat tak ako to jej bude vyhovovať.

anonym_201589
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_8f6478 deti maju psychické problémy kvoli rodicom s názormi ako mas ty, rodicia ktorí sa nezaujímajú o pocity a názory svojich deti by deti mat nikdy nemali

anonym_8f6478
7. aug 2025
@anonym_201589

@anonym_8f6478 deti maju psychické problémy kvoli rodicom s názormi ako mas ty, rodicia ktorí sa nezaujímajú o pocity a názory svojich deti by deti mat nikdy nemali

@anonym_201589 Jasné, rodičov netreba rešpektovať, len deti, tie môžu všetko

anonym_8f6478
7. aug 2025
@anonym_201589

@anonym_8f6478 ty si rovnako toxická osoba. Nerešpektujes súkromie a hranice druhej osoby. Ak sa mama aj opýtala dcéry na frajera a dcéra to s nou nechce zdieľať z rôznych dôvodov matku je do toho nic. Autorke by som poradila iba ze sa mala uz dávno odsťahovať a matku poobmedzovat tak ako to jej bude vyhovovať.

@anonym_201589 a prečo dcéra nerešpektuje matku a jej obavy? Toxická si ty, lebo 20 ročnú by si vysťahovala z domu

lindous
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_8f6478 toto nejak splietaš, ja nehovorím o FB, ja hovorím o tom, že jej mama vypisuje cudzím ľudom a vypytuje sa na dcérino súkromie, je úplne jedno cez aký komunikačný kanál… keďže sa to k dcére dostalo, asi to nebude príjemné ani jej známym, ani dcére… k tomu ide o kolegov, čiže to môže narušiť aj pracovné vzťahy… a stále neviem kde si zobrala, že dcéra máme o partnerovi nič nepovedala, toto tu nikde nepadlo… ibaže by si sa v tom našla 😅

anonym_8f6478
7. aug 2025
@lindous

@anonym_8f6478 toto nejak splietaš, ja nehovorím o FB, ja hovorím o tom, že jej mama vypisuje cudzím ľudom a vypytuje sa na dcérino súkromie, je úplne jedno cez aký komunikačný kanál… keďže sa to k dcére dostalo, asi to nebude príjemné ani jej známym, ani dcére… k tomu ide o kolegov, čiže to môže narušiť aj pracovné vzťahy… a stále neviem kde si zobrala, že dcéra máme o partnerovi nič nepovedala, toto tu nikde nepadlo… ibaže by si sa v tom našla 😅

@lindous nemala som sa v čom nájsť..
Sama autorka píše, mama je vtierka, mama nemá kamarátov, no to je názor jak sa patrí🤣 milé dievča ozaj, dospelé

anonym_8f6478
7. aug 2025

Autorka, tvoja mama nemala dostatok informácii a hľadala inde, vieš sa tomu vyhnúť ak budeš s ňou viac komunikovať, pre mamu si jej dieťa a bude ťa chrániť vždy.
Nebude to FB, nebude to tvoj frajer, ani kamarátka, bude to tvoja mama a budeš možno taká istá.
Síce som jediná čo sa zastala tvojej mamy, mne to za to stálo..
Dovolila si kydať na svoju mamu cudzím ľuďom, aspoň ja som si ju zastala.
Všetko dobré všetkým

anonym_201589
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_201589 Jasné, rodičov netreba rešpektovať, len deti, tie môžu všetko

@anonym_8f6478 ja nehovorím ze deti nemaju rešpektovať rodicov, ty sa tu vyjadruješ ze matka nerobí nic zle a dieta ju ma rešpektovať NAPRIEK tomu ze matka nerešpektuje autorku. niektorí rodicia si myslia ze porodia dieta a automaticky si zaslúžia rešpekt aj ked sa k decku správajú ako k odpadu. Ake obavy? O to aky je dcérin priateľ? Tak snad sa opýtam dcéry a ked mi nepovie tak rozmyslam co som ako matka pokazila ze mi dieta nedôveruje. Ale to nie uz sa na seba nevieme pozriet ze možné je chyba aj v nas matkách. Ze jej lezie poza jej chrbát do sukromia a strápňuje seba aj dcéru pred kolegami? A čítaj s porozumením, ja by som 20 ročnú dcéru nevysťahovala ale vzhľadom na problémy autorky je to najlepsie riešenie ako mat klud od vlezlej matky ktorá nevie rešpektovať súkromie. Akoze tvoje názory su tvoja vec ale necuduj sa ak ti s takýmto prístupom tvoje dieta nic nepovie lebo nemáš rešpekt voči súkromiu a neda sa ti zdôveriť.

autor
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_autor ja nechápem čo také urobila, že spýtala kolegyne aký je ten tvoj chlapec? Tak keď jej to nepovieš ty, tak si to zisťovala ako vedela.
Keď ťa nabúcha tak to ti bude mama dobrá, aby sa postarala.

@anonym_8f6478 ty co splietas. Ja nemam 16 preboha. Ved kolegyne su pre nu cudzi ludia. Ten chlapec u nas bol uz. Ako by si sa citila keby tvoja mama tvojmu frajerovi povedala ze naco za tebou prisiel autom, ze preco na teba "palil" benzin? Ze otec by mi ukazal kde je sever? Vazne? 🤨 halo pani ja nemam 15, zaujimave ze otec sa normalne zoznamil a nema problem a hlavne dovod vypisovat cudzim ludom preboha.
Ja mamu respektujem, kde pisem ze len deti maju byt respektovane a rodicia nie?

Keby ze man 13 alebo 16 tak fajn nie som plnoleta ale toto? Aj keby ze otehotniem kde je napisane ze priatel nema kde byvat? Ved sme obaja dospeli. 😉

Ja mam s nou viac komunikovat? A kvoli comu? Aby som pocuvala ja by som spravila to a ono a ked spravim podla seba tak odpoved "rob jak chces" 😒 a oduje sa.
Videla som tu pripad kde dcera mala podozrenie na to ze matka vola jej obvodnej ktovie ci toto nerobi aj moja mama.

Dobre nech ma chrani ale nie takto

eva8
8. aug 2025

Ja najlepsie kamaratky dcery sledujem na instagrame. Kolegov a ostatnych urcite nie.

autor
8. aug 2025
@eva8

Ja najlepsie kamaratky dcery sledujem na instagrame. Kolegov a ostatnych urcite nie.

@eva8 najlepsie kamosky je podla mna v pohode 😉

cacianka
8. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_8f6478 čo ty splietas, je fakt mešuge.
Matka sa hrá na detektíva Orieška, vtiera sa, otravuje, traposí neznámym ľuďom, vypisuje, vypytuje sa a tebe to príde normálne? Ak chce niečo vedieť, má sa spýtať dcéry, normálne a slušne dá porozprávať, usmerniť a hlavne tešpektovat. A že to tu ťa dcéra rieši? NO asi preto, lebo to už s ňou riešila, vysvetlila, ale všetky pokusy a snahy boli márne, matka to preháňa stále, preháňa , tak sa prišla poradiť sem.
To či dcéra si dá pozor, alebo nie, fcb a fcb priatelia neovplyvnia. Takže nespletaj že ju tehotnú vyhodi z domu. Nevkladaj sem tvoj postoj, čo by si urobila svojej dcére ty. Matka roka 👏.

hellionka
8. aug 2025

sranda, ako si človek pomyslí že ach jo … toto nemôže robiť žiadna normálna žena, matka a je to fakt neuveriteľne trápne a extrémny zásah do súkromia a potom tu príde anonym číslo 8f6478 a považuje to za normálne 🤣 až tu sa človek dozvie že takí ľudia fakt existujú …

eva8
8. aug 2025
@anonym_autor

@eva8 najlepsie kamosky je podla mna v pohode 😉

@anonym_autor vdaka 🙂
Ako mama uz dospelej dcery a syna ti poviem, ze tiez mi zalezi na tom, aby deti mali "vhodnych" partnerov. Boji sa o teba, ju to sledovanie prejde. Vypustila ta "do sveta" a musi si zvyknut ta nechat ist. Ty si nevies predstavit, aka som ja uzkostliva, ako som sa musela drzat, aby som "nesledovala" 🙂 . V sucasnosti mi je stale do placu (asi tentokrat moje hormony) za tymi malymi detickami.
Neboj, este ti bude trapne z mamky viackrat, ale ona to nemysli v zlom. Postupne si zvykne, ze si uz samostatne jednotka. Mozno pomoze porozpravat mame niekedy o zazitkovh z prace (ake uz len za,zitky mozu byt, ale aspon blbostky, co robis, ci si obedovala a pod.), aby mama citila, ze ma aspon trosku "prehlad", nech citi, ze si v bezpeci 😉 . Samozrejme, ze si v bezpeci. Priatela predstav mamke, nech ma dusu na mieste a nepyta sa kolegov. Boji sa oteba, maj s nou trpezlivost.
Neuveris, moj 20r. syn uz 4. leto brigaduje, druhe leto velmi tazko fyzicky. A ja som ho zacala kazde rano vyprevadzat na balkone, ako ked siel malicky do skoly 🙃 . Len s rozdielom, ze nezakricim (aby som ho nestrapnila) a nazamabame si
Mamka si zvykne. Pekne s kludom jej povedz, ze sa moze na teba spolahnut, lebo ta dobre vychovala. Moj syn ma tolkokrat prekvapil nejakou ukludnujucou vetou. A uz 25 rocna dcera ma vzdy potesi, ked nahodou niekedy zavola cestou z/do prace - nebyvame spolu. A ja vzdy spozorniem, ze co sa deje. Pri tom odputani sa (az teraz chapem moju mamku, ja som bola velmi sebecka), zahrn aj mamu niekedy do tvojho zivota a budes mat "pokoj". Veeelmi ti prajem, aby sa vztah medzi vami utuzil aj po "preklepoch" mamky ❤️ Skus sa nad tym zasmiat. Len nech sa to mamkine sledovanie nestane zlozvykom.

eva8
8. aug 2025

@anonym_autor az teraz citam podrobnejsie. Popros otca, nech sa s mamou porozprava. Vypisovat druhym cez FB a informovat sa je cez ciaru.

mircalla
8. aug 2025

Ako vie mama mena kolegov?

anonym_2f1d5d
8. aug 2025

Tak si ju z FB vymaž a profil nastav ako súkromný, alebo ju zablokuj. Ja som tak odstavila môjho otca, da sa to nastaviť, nezobrazujú sa mu moje príspevky ale stále ma ma akože v priateľoch a môže mi písať. Dával mi sprosté komenty. To je tak keď starší ľudia dostanú sociálne siete, vypisujú kade tade a myslia si že to je ako keď sa bavíte Sukromne 🙈😂

eva8
8. aug 2025

Suhlasim s @anonym_8f6478 v tom, ze mama nechce zle. Len mama zvolila nevhodny sposob. Este by som brala sukromnu komunikaciu cez msg, kde to ostatni nevidia. Ak oslovila golegynu cez msg, tak ma odhad, pretoze ferova kolegyna to povedala. Kazda senzacia trva len 3 dni 😉 Treba si to slusne vykomunikovat, aby sa to neopakovalo. Mozno zapojit aj otca. Mama priatela uz videla, skuste nad vsetkym s pochopenim "prevratit oci" 🙂 Vsetci mame svoje muchy, ktore dokazeme csasti eliminovat, ak chceme. Len si to treba vykomunikovat, nie vykricat
@anonym_autor

anonym_89e7ce
10. aug 2025
@januska12323

Tvoja mama ťa stále berie ako malé dievčatko, ktoré treba chrániť. Vysvetli jej, že si dospelá a kedy budeš mať dieťa je tvoja vec, je vrcholne neslušné sa o tom rozprávať s cudzími ľuďmi. Žiadosti by som neriešila len vysvetlila kolegom nech si ju nepridávajú.

@januska12323 ako ju prosim ta "chrani" ked si pridava ako priatelov jej kolegov???

co je na tom "ochrana"??

Strana
z2