Moja mama si privlastňuje moje bábo. Čo mám robiť?
chcem sa poradit ohladom mojej mami mam 5mesacnho šimona a moja mama si ho doslovne privlastnuje.rano hned k nemu uteka mojka sa s nim hocikedy cez den mi ho doslovne berie z ruk.stale mu hovori ze ho miluje .proste neprestajne aj ked sa s nim hram pride a zacne sa mu tutulkat .az mi pripada ze to male ju bude mat radsej nez mna a nemozem jej nic povedat ved by sa urazila ale uz aj manzel si to vsimol a docela ho to zaskakuje .mame zomrel oco a asi potrebuje niekomu dat tu lasku ale to prehana.hocikedy som ju aj pristihla ze mu nieco cpe na papanie ale to uz som jej povedala svoje takze to je vyriesene do krmenia sa uz nestarie ale aj ked je to moja mama akosi mi to uz zacina prekazat.je to moje babo a nie aby hovorila napriklad vecer ho stale ukladam na spanie o 19 hod a ona hocikedy ho da do postielky uz o 18 ved vraj nech ide spat o proste starie sa firt.dost mi trvalo kym sa naucil ze chodi spinkat o 19 a to sa uz doslovne tesi ked ho dam do spalne a vie co uz bude nasledovat prebalenie napapanie a postielka .no musela som sa aj postazovat a taktiez ci ma aj niekto taky problem..nechcem mamu velmi urazit ak by som jej nieco povedala ale prehana to ☹
ahoj aj mne sa stalo niečo podobne mam dvojičky a malinka sa narodila strasne mala mala len kilo osemsto tak mi mama s nou pomohla sa mi o nu starala lebo ja som aj do roboty chodila hned po porode/ my byvame s mužom aj smalinkym spolu/ a mala ostala teda u našich nejaku dobu. Len sa mi stalo ako sa mi o nu mama starala aj s mojou mamy rodinou že mi malu nechcela vratit spat. Tiež si ju takpovediac privlastnila. Všetkym ju ukazovala aj ludom s ktorymi som nesuhlasila aj všade s nou chodila mi to vadilo hrozne som myslela že to sa len mne stalo a že to preto že som sa nevedela o nu postarat. Teraz ked mala 9 mes. som ju nekompromisne zobrala od nej a už ju mám 2 mesiace doma tak sme cela rodina spolu a s našimi sa radsej nebavim. Bojim sa že zase by to u mojej mamy prepuklo že by si namyslala že je mama mojej malej. Neviem čo to tie stare ropuchy maju. Aj sa mi stalo v obchode hocaka stara chudera mi začne chytat decko. Zena hned nevie ako zareagovat ale najbližsie ich volakam pošlem. Drze su
tie materea stare baby vedia niekedy až zhnusit vlastne dieta čo s nimi robia
bambusko ...ja som neznasala vraj mojkanie ako mala tak si to vynahradila pri braskovi.a teraz asi pri mojom malom .ale ako uz pisali holky babky su babky a su na to aby nam tie male deturence rozmazlovali 😠 😠
annamary...a mala si zvikla na vas bez problemov?ked taku dlhu dobu bola u tvojej mami.u mojej to prepuklo pa vianociach ked sme boli u svokrovcov a zistila po prichode ze maly sa na nu neusmieva tak 10000 krat znasobila tu svoju lasku a dobre ze ho nezie.maly bol po 4hodinovej ceste autom unavený tak jasan ze sa nebude hned usmievat ale to nevysvetlis.
tak hlavne ze ste spolu vsetci a klape vam to aj bez babky
ceja, alca... 😲 prave toto rozpravanie "cez dieta" ja nenavidim...mne to stale hovorila svokra, najma pri malom a strasne sa ma to dotykalo, citila som sa ako neschopna matka: napr. maly si daval rucicky do ust, ona: mama ti neda napapat, ze?, alebo "tutuli mutuli, mama ta zle obliekla, ze? ty si unaveny a mama ta neda spinkat, ze?😠 😠 😠 takze ja som radsej za to hovorit veci na rovinu...nastastie jej to povedal "na rovinu" manzel a uz dala pokoj, ked ju to este teraz niekedy pochyti, tak sa ju snazim razne spacifikovat uz v zarodku, kym mam este zvysok sebavedomia 😉
annamary, viem ze sme tu do teba minule dost skaredo hustili, som rada ze mas malu pri sebe, tvoju mamu skus pochopit, este urcite nema voci tebe doveru a na malu sa musela za ten cas urcite naviazat. drzim vam palce
no keby mi to tak robila svokra, tak by som jej dala.... 🙂
to zas ja ked sme boli na navsteve u svokrovcov maly mal 4mesiace tak sa takkkkkkkkkkkk divila ze malý je len na mliečku no jak moja mama a nechápala ze je taký bacuľatý a iba mliečko pije.ci mu nedam prazenicu ze ona uz davno davala 😲 😅 🤐
no my naštastie nebyvame ani s mamou ani so svokrou,aj ked prvy tyžden po narodeni mi boli obe pomahat.a to bolo prišerne,len maly zaplakal a už mi ho brali tišili a mojkali.ked bol hladny len zavesili na prso a ked sa napapal už ho aj brali.pripadala osm si ako dojnica a neschopna matka a som rada že to už skončilo.vobec si neviem predstavit keby to ma pokračovat.asi by som skončila v blazninci.teras už maly chodi vnima a to sa moja mam hneva že k nej maly nejde.byva od nas dost daleko tak že na navštevy chodime asi raz mesačne.maly si ju aj pameta ale musi sa trocha otukat a ona to nevie pochopit.vždy mi nadava že osm navine že ju vlasty vnuk nepozna že nechodim a tak.ked jej poviem nech dojde aj ona vždy ma odbije že deti chodia za matkou.
no a to rozpravanie cez deti tiež neznašam to použiva zase svokra,ahoj patko čo si robil ,spinkal si same take blbosti a čaka kedy jej ja poviem.nie že by sa normalne pytala mna,ved prečo jej robi problem ma len pozdravit.
svokry asi uz nezmenime,ukradli sme im ich milacikov
zuza.m no ja som sa divila že Ty byvaš u svokry lebo to som po narodení fakt ešte nepočula. My chvalabohu nie sme zavisli nijak od jednych ani od druhych rodičov. To je to najhoršie čo može byt. Podla mna každa normalna žena čo ma svoju rodinu by mala mat svoju domacnost, svoju kuchynu a nemiešat sa do druhých záležitosti a tiež si nenehat miešat kadejake sprostosti ludia nahovoria
Ahojte tak ja naštastie takéto problémy nemám. Len ma strašne štve že svokra sa s Danielom rozprava takou detskou rečou šušlavou a prehnane zdrobnenou normalne sa mi az chlapy stavaju ked to počujem 😠 Brrrr
andrejka77 🙂)) tak tak
dadis-prečo by som mala za mojou mamou chodit ked to tak necitim??? nerozumiem..
podla mna už ked sa vydáš a založíš si svoju rodinu, máte s mužom perfektný vztah ktorý prenikne do celej Vašej rodiny mamu už ani nepotrebuješ. Ona ma svoj život predsa v svojom veku. Nie každému to však víde
annamary, a tých 9 mesiacov, čo sa ti starala o malú ti bola dobrá? vtedy nemala svoj život vo svojom veku? pekne si sa jej podakovala, že sa ti o bábo postarala 🤐
hej pomohli nám, podakovali sme sa a teraz už chceme byt samostatná rodinka 🙂
cairka a to nie mne sa starala ale nám 🙂 sa starala aby som Ta opravila. Viem že je vela žien ktore su trebars aj slobodne mamičky a stale su na svoju maminku odkazane alebo tiež maju zle vztahy a nenašli toho praveho a prave tie svoju mamičku stale potrebuju
Ahoj Andrejka no vies ja si mysli ze vsetky mami su take oni si myslia ze vsetko robia najlepsie ja s takymto niecim este problem nemam lebo ja babo este len cakam ale sestra ma 2mesacnu dceru a ked prideme k nasim tak nasa mama to robi aj jej ze malu nosi a ze toto urobila zle hento urobila zle moja sestra nema srdce jej na to nieco povedat ale ked to bude moja mama robit mne tak jej to vysvetlim polopate ze nech sa do vychovy a starostlivosti o moje dieta nestara ze ona vychovala nas a uzivala si to tak aj ja si chcem uzit starostlivost o svoje dieta myslim si ze by si to mala svojej mame povedat aj ked sa jej to nebude pacit ale takto budes trpiet len ty a tvoj syncek. 🙂
darli ja si myslim že nie je nič krajšie ako ked je rodinka štastna a nič im nechyba🙂 možem len odporučit!! prajem Ti krasne tehulkovanie a všetko dobre celej rodinke🙂
annamary, pokiaľ s týmto riešením súhlasila aj tvoja mama, tak v pohode, ale podľa tvojho prvého príspevku to znelo skôr ako dosť jednostranné riešenie problému z tvojho pohľadu. A áno, máš pravdu, že rodinke je najlepšie, ked bývajú sami. Aj slobodnej mame je najlepšie, ked býva sama 😝
ved práve ale uz som včera písala ze som jej jemne naznačila nech mi malého neberie ked ho tisim a mi plače ze to je na mne aby som si ho utisila tak dnes uz sa kroti.ved babo raz dva si zvikne a uvedomi ---- mama ma tisi na posteli nechce brat na ruky ale babka hned prileti a sup uz ma berie tak preco by sa mal utisit u mna ked babka si ho zoberie na rucky --deti su az velmi chapave hned zistia co je pre ne lepsie... 😀
ale ako pisem mama asi si to uvedomila a uz sa kroti ale do kedy jej to vydrzi uvidime
mno...tak dneska sa zacala somnou zrazu vypravat...jasne...prekrutila vsetko co povedala a ja jej...klasika...ziadna zmena...dala mi dokonca na vyber...bud sa odstahujem k muzovi,alebo sa rozvediem a mozem ostat...no parada...by som na to nedosla 😎 ...za toto mam byt vdacna?? ani omylom!!!
jasne ked ako pises ze nema nikoho a je na teba naviazana tak skusa vsetko ci sa zdas aj manzela koli nej..... 🙂
skus jej najst frajera 😀 😀 zartujem
presne tak andrejka...mal by ju chytit nejaky chlap do parady a bol by svaty pokoj...ale ona je fajnova,jak keny ona bola herecka dokonala 😠
Annamary, tvoja situacia je ale odlisna od bab v tom, ze ty si malu nechala s mamou (ak som spravne pochopila), nie zeby ste boli v jednej domacnosti kde len pomahala. Si vezmi, ze ludia si adoptuju cudzie dietatko a po kratkom case je ich laska tak silna akoby bolo vlastne. A pre tvoju mamu je tvoja dcerka aj "jej krv", cize to co si k nej vytvorila je pochopitelne.
Stale su vsetky tieto pribehy pozitivnejsie a vo finale (hadam raz pre vsetky) usmevnejsie ako tie, kde rodicia alebo svokrovci o babatko nezakopnu.
Ja som kategoria zlaty stred co sa vztahov tyka, ale v roku a pol zacala moja dcera oslovovat moju mamu "mami", lebo ju tak vsetci volame. Mna "mama" samozrejme. Trvalo to asi pol roka a potom zacala mne hovorit maminka a mojej mame menom (sama od seba). Bolo to sice relativne vtipne, ale urcite jej to raz poviem...
annamary neda mi nenapisat - ved ty si totalne protirecis! najskor pises, ako ti mama s malou pomohla, ze sa o nu starala, lebo ty si hned po porode do roboty chodila a potom, ze nie je nad to, "ked sa vydáš a založíš si svoju rodinu, máte s mužom perfektný vztah ktorý prenikne do celej Vašej rodiny mamu už ani nepotrebuješ" 😕
ty si ju podla vsetkeho potrebovala a malicku si si vzala po (prepac za vyraz) pre mna nenormalnych 9mesiacoch!!!
preco si vlastne cakala devät!!! mesiacov, kym si si dcerku vzala naspät k sebe a manzelovi??? nechapem 😕
a dovod, preco sa s rodinou teraz nebavis je ten, ze si tvoja dcerka nasla k svojej babke cestu skor ako k tebe? tak to je asi prirodzene, ked s nou travila omnoho viac casu.
tento tvoj pribeh sa do tejto temy absolutne nehodi, iba ak by sa tema volala "moja mama si privlastnuje moje babo, lebo som jej k tomu dala obrovsku prilezitost"
ostatne baby - uplne vas chapem, zazivala som nieco podobne, ale s maminou som si to vysvetlila (aj niekolkokrat 😅 ) a teraz je vsetko ok 😉
annamary citujem ta "My chvalabohu nie sme zavisli nijak od jednych ani od druhych rodičov. To je to najhoršie čo može byt. Podla mna každa normalna žena čo ma svoju rodinu by mala mat svoju domacnost, svoju kuchynu....."...... a to ako nazyvas tych 9 mesiacov, co sa ti mama starala o dcerku???? to ste neboli od nej zavisli, ved sa vam starala o dieta, co ste vy ako rodicia nezvladli!!!!!????...a inak ja som slobodna mamicka, ale niesom od nikoho zavisla, zijem sama a dost daleko od rodiny, ale cez dovolenku ked som doma, tak som rada chvilu "zavisla" od rodicov 🙂
kessiee uplne suhlasim 😉
mne tiez niekedy mama "brnka na city", hlavne ked ja poviem A a ona urobi B 😠 ale je to prve vnuca, tak obcas prizmurim oko...ale niekedy to veru aj u nas zahrmi 😀 😀
annamary ja si ta pamatam z inej temy ktoru zamkli tak teraz trosku nechapem.... tam si pisala ze si rozdelila dvojicky aby si mohla synovi dat to najlepsie a ze mama da to najlepsie tvojej dcere. islo o standard a aj znackove veci sa tusim spominali. dlho si malu nemala ani v pase ani na fotkach az potom si si ju tam pridala... tak si myslim osobne ze tvoj pripad je preto uplne odlisny od pribehov co tu pisu baby. Ty si svoje dieta dala vychovavat mame nie ze sa ti ona do vychovy starala
totalny suhlas s dm1, ja si tu temu pamatam aj to ako kazdu normalnu mamu tvoj postoj k zivotu a k dcere poburil. Ostatnym kockam uprimne drzim palce, aby sa vsetko vyriesilo a v zivote sa im darilo, ale prepac, tvoj zivotny postoj nechpem a nemusim.
suhlasim s horeuvedenym, tema sa volala "mamicky, z coho existujete?". A kvalitne mi pohla adrenalinom.
Preto by som prosila, annamary, nepoburuj tu zienky, ktore maju naozaj problem, ktorym sa tato tema nazyva. V tej inej teme si pisala, ze si do "prace" ist chcela, aj napriek tomu, ze mas dvojicky, tvoja mama ti dcerku "vypiplala" prve mesiace, kym vy s priatelom ste si "uzivali" len s malym synom v znackovych veciach... Typicky pripad pre psychologa - dceru uz teraz ocividne beries ako konkurenciu... smutne. A o rozdeleni dvojciat ani nehovorim.
Je uplne normalne, ze sa tvoja mama na vnucku tak silno naviazala, ked sa o nu sama tak dlho starala, od malicka bola s nou v uzkom kontakte, prezila prerezavanie zubkov, prve prikrmy, nocne vstavanie, a ostatne peripetie prveho polroka.
Uf, ale som sa zase vytocila... 😠

andrejka, co tak mame povedat, ze ona ma na mojkanie predsa svoje dieta - teba - a preco ho zanedbava? 😀 alebo sa opytat, ci aj s tebou to tak robila, ked si bola babo? 😉