Moja mama uprednostňuje moju sestru
…sme dospelé zeny po 35 a cítim sa ako malé decko,ci bojuje o maminu pozornosť…. som starší súrodenec, no dlhodobo vnímam, ze mama všade chodí len s mojou sestrou, na kavu, na túru, teraz idu na 3 dni na wellness. Uprednostňuje ju odmalička, dokonca na blbom FB ma fotky len s nou. Mna mama takto nikdy nikam nezabolala. Sestra s nou dlho bývala, su si bližšie, ja som si založila svoju rodinu a tak to asi mama vníma, ze nepôjdem,alebo nemam kedy…ale nikdy sa neopytala.Ked som mamu zavolala niekam ja, nanominivala sa tam sestra…ak sa ozvem, ze chcem ist sama s mamou, uz je zle, lebo co zas proti nej mam…Ak pride mama k nam, za mojimi detmi, a zavolá jej moja sestra, su schopné 20 minút spolu hovoriť….Ano,nevychádzame extra dobre so sestrou, ja som ta, co je na “pracu” a sestra je na zábavu.Ale teraz sa ma uz dost dotklo to, ze hoci ma sestra tiez partnera, býva uz preč, mama ju berie na 3 dni do Tatier a mna poprosila, aby som sa jej zatial postarala o psa!!! Chápete? kym oni wellnesu, ja sa mam starať o psa !!! popri deťoch a praví ! je mi z toho nejak nanič.Navyše s mamou sa neda o tomto baviť, lebo akúkoľvek debatu zametie pod koberec, ze :co trepnem, co vymýšľam, aká zase som,a vsetko vníma len ako útok na sestru. Mam sto chuti povedat jej do oči, ze preco mna nikdy nikam nezoberie…. ale pride mi to detinské…
@sidicek jasné, že ohradia..dokonca sa stará do života aj im.sestra...tak sme sa dohodli, že ju vylúčime z rozhodovania niektorych vecí v rodine, vždy bola proti..dokonca keď niekto počuje, že rozpráva na niekoho v rodine nepekné veci, dostane vynadané..ale mame nemôžem kázať ani ju poučovať, ako sa má správať, je to neskutočne milá, empatická a ohromná mama, preto ma to mrzí..ale čo už ..keďže sme už aj my deti starí, máme dospelé deti, dokonca vnúčatá..nech si tam hrkútajú dievčatá..mama je neskutočne šťastná, keď sestra od nej ide už domov..však ako sa rozhodla, to má..človek sa vyplače vyzúri a časom si zvykne a je mu to už jedno..ako mne
@reenie aspon mas naozaj tu podporu u ostatných ❤️
na doplnenie : min. týždeň sme mali ist s mamou gratulovať našej rodinnej známej, povodne povedala mama, ze sestra nepôjde vôbec, tak sme si s mamou odhadovali den my dve, ale navrhla mi len jeden, lebo nema cas, je bavwellnesse s mojou sestrou. Ten den mu nevyhovoval, lebo mam nočnú, tak sme ti nechali tak, ze dohodneme sa este. A na druhý den mi medzi rečou povedala, ze ona a moja sestra idu spolu gratulovať v nejaky den, co si dohodli. Hladim na ňu, ze preco: preco ma z toho vynechávajú mami??? a to ste mali vidieť, ake nervy dostala za túto otázku, ze co zase rozprávam také veci !
práve preto, lebo si mama myslí, že je všetko ok, tak jej to treba napísať bez nejakých výčitiek, iba ako to vidíš ty a aké rozdiely medzi vami robí. A dodať, že bude lepšie, keď sa budete stretávať čo najmenej, ak má pocit, že má len jednu dcéru, tak jej ho nebudeš brať. Ja by som jej ani nevolala, maximálne raz za dva týždne a už vôbec by som sa s ňou nedohadovala, že napr. pôjdeme niekam spolu, na čo? Správala by som sa tak, ako keby žila 5000 km odo mňa
Tak keď ani pri takomto jasnom príklade nevidí ten rozdiel, aký medzi vami robí, tak to je stratený prípad a ozaj by som sa od nej trochu odstrihla. Ako ste to potom vyriešili?
Ja neviem, ale mne to už príde, akoby ti to možno sestra robila naschvál. Nechcela ísť a zrazu keď si mala ísť ty s mamou tak zrazu sa dohodnú ony dve? Nemôže ju trochu manipulovať?
@sidicek myslim, ze ju manipuluje, ma na ňu veľký vplyv, ale aj v tomto ma mama stopla, ked dom jej o tom hovorila
To si malo kto prizná, že ho druhí manipulujú. Sestra ti možno aj závidí a týmto ta "trestá".
tak mama asi ajtomaticky je pri sestre,nakolko ma len ju,teda mamu a ty uz rodinu.Teda skus sa zamerat radsej na deri a tie dve by som nechala tak,ved lredsa ta mama uplne neodpisala ale normalne k vam chodi aj deti ti postrazi.Mne je skor zvkastne ze ty dosoela zena takto ziarlis ,ako male dieta.Chapem ze ti to je luto ale fak co nieste jedina rodina kde ma rodic oblubeneho.Zaklad je aby vas ale spravodlivo rozdelila a aj darceky by mala rovnako delit.
@lasoli vies co, ved mne je práveže jedno, to materiálne, aj keby jej dala viac, ako mne, toto ja nevnímam, aj ten wellness jej platí a neriešim peniaze, ale ten strávený cas. No, na jednejvsteane nechcem žiarliť, ale žijem v tomto id malička a nejak to neviem prekročiť a ist dalej
Ja ako žena čo mala mamu spravodlivú a vždy som mala pocit že mama ľúbila všetky svoje deti rovnako (neviem však ako to reálne brali moji 3starsi súrodenci) si neviem predstaviť aké toto musí byť tazke pociťovať.. nerozumiem tým rečiam, že už si dospela mala by si byť nad vecou.. keď je niekto dospelý, neznamená že nepotrebuje cítiť rodičovskú lásku, najmä ak ju dlhodobo nemali.. myslím že na to sa zvyknúť nedá a ani sa nedá nahradiť.. ja už mamu nemám 18rokov, stále mi chýba tak ako dokáže chýbať mama dcére, keby žila a odmietala ma, tiež by ma to trápilo.. toto jej chovanie môže aj za zlé vzťahy so sestrou si myslím.. na tvojom mieste by som vyhľadala terapiu aby som sa dokázala vyrovnať s tým že mama vždy nedostatocne dávala lásku najavo aj tebe a aj jej to úprimne povedala.. nie je to detinské, je to ľudské..
@jana_eyre_2 dakujem ti, tiez to vnímam tak, ze hoci som dospela a mam deti, stale JA som jej dieťa …. nemal by sa nas vzťah vymeniť za starostlivosť o moje deti…
Narcisticka matka?
@bluka2 ako presne to myslíš?
@bluka2 uf, vygoohlila som su, no… na 90% by som ju v tom nasla
Veľa znakov má z toho čo si spomínala 😕 odporúčam ti sa tej téme venovať viac do hĺbky, človek strašne veľa pochopí a posunie sa časom úplne inam a reaguje v týchto situáciach inak, lebo vie, čo za nimi je a prečo sa to deje a že to hlavne vôbec nie je tvoja chyba... V nejakej inej téme dávali slovenské linky o dcérach narcistickych matiek. Ja som o tom čítala anglicku knihu a pomohlo to velmi
@bluka2 och, dakujem, trochu sa mi uľavilo… ze to ma niekde pôvod
No ja som to tak vzdy brala ze ok sestra je najmladsia a aj ked to bolelo preglgla som a neriesila ale teraz ked mi od nej pridu deti a povedia ze skakala len okolo sestrinej a po otazke kto chce obed/chcela sestrina dcera a moj syn/ mojmu decku ani nedala lebo krajala na kusticky sestrinmu 8rocnemu tak to boli dvojnasobne. Este aj moja teta ( maminina sestra) mi kopec krat povedala ze ona je posadnuta mojou sestrou ze vidi len ju a akykolvek rozhovor vzdy zacne ospevovat ju a jej decko. A teda nam to tak zmasakrovalo rodinu ze sa so sestrou jedna druhej vyhybame a este si ma aj blokla na fb aby som nevidela kedy k nej mama uteka strazit decka a ona beha po vyletoch.
Z toho sa netráp aj môj otec uprednostňuje sestru,iba jej názory sú správne iba ona má vždy pravdu.Lezie mi to na nervy ale čo už?Musíš sa od nich definitívne dištancovať inak sa neprestaneš trápiť. Nájdi si vlastnú cestu v živote priateľov ktorý ťa budú mať radi,nebudú sa z teba vysmievať.Skús to a uvidíš,ide o to aby si bola v živote šťastná.
v prvom rade ta chcem poprisit nevyvrs svoj hnev na tom psovi!!! Ta nema tvar za to nemoze. Po druhe si myslim, ze tvoje pribuzne su na sebe choro zavisle a ver mi niet o co stat...o nic si neprisla...
@hladamematku neboj, psa nam rada, urcite by som v nervoch neublizila nevinnemu zvieratu….

@reenie fuha tak toto je sila, ale prečo sa aj ostatní súrodenci neohradia proti tvojmu vylúčeniu? To je ozaj hnusne, ale hlavnú vinu nesie podľa mňa rodič, čo toto dopustí, dávno mala sestru manipulátorku upratať.