Moja matka sa asi zbláznila

mirareisenauer
12. jan 2015

Ahojte babulky. Rada by som počula váš názor na dianie v mojej rodine. Občas mi totiž príde,že asi som práve ja tá divná,netolerantná. 🙂
Po skončení vysokej školy som sa osamostatnila a s priateľom sme sa odsťahovali. Moja mama k sebe prichýlila môjho bratranca s jeho priateľkou, pretože boli v ťažkej životnej situácii. Každý by si povedal, že je to pekné gesto a pomáhať si treba. Zo začiatku som si to aj ja myslela pokiaľ sa to nezvrhlo. Matka ich živí už takmer 2 roky. Prácu si nehľadajú, nemajú o ňu absolútne záujem a ak aj robili tak to max mesiac a dali výpoveď, že to nie je pre nich. Matka ich živí, dáva im peniaze. Nakoľko mama je na polovicnom invalidnom dôchodku a otec je dôchodca veľa peňazí nemajú. Ja aj priateľ zarábam dosť tak vždy som mame prispievala a platila za ňu poplatky, no aj tak stále nemala peniaze a pýtala odomňa viac a viac. Samozrejme, že vždy som jej ja hlupaňa dala! Až donedávna. Máme som prestala prispievať a neplatím jej nič. Zistila som ako to vlastne v skutočnosti je! Tak oni dvaja ešte stále nepracujú ich mesačný príjem je 0, matka za nich všetko platí, s ničím jej nepomáhajú a ešte sú na ňu drží!!! Samozrejme tak im je u matky dobre, že dokonca si urobili ešte dieťa. Teraz sa matka musí starať aj o ich dieťa. Kupuje plienky,sunar, oblečenie atď. Teraz mi stále matka vyvoláva, že nech im pomôžem finančne, lebo to nevie utiahnuť. Samozrejme som to odmietla! Nebudem ja predsa živiť pre mňa 3 cudzích ľudí, ktorí vôbec nemajú záujem o prácu a len parazitujú na iných! Dokonca som zistila, že mama si narobila síce nie veľký dlh na nájomnom, no predsa je to dlh. Mám pocit, že ak to takto pôjde ďalej matku dostanú na úplne dno. No mama sa ich nechce vzdať aj napriek tomu, že proti sebe poštvala celú rodinu a hlavne mňa a otca! Ak jej niekto dohovára jej odpoveď je že kam by oni chudáčikovia išli v takej zlej situácii v akej sú. 😀 Nedávno ešte mali odvahu mi volať, že nech zase všetko platím a dávam peniaze, lebo oni potrebujú pre bábo veci a plienky a matka to nemá za čo kúpiť a keď nedám tak kvôli mne pôjde dieťa do domova! Ja som odhodlaná nepomôcť ani centrom!
Prosím vás napíšte mi svoj názor. Čo mám robiť?

nasta55
12. jan 2015

Moj nazor je ze to je sila, to si neviem predstavit ani v najhorsom sne.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prasiatko30
12. jan 2015

@mirareisenauer podla mna robis spravne a bud tvoju matku trkne alebo bude riadne trpiet - najhorsie je to ze ona asi bude schopna asi sa aj zadlzit aby im pomohla - to by mal odsledovat tvoj otec lebo este sa nakoniec mozu ocitnut na ulici.

romanovic
12. jan 2015

Aby vasi neprisli o byt, ak bude dlh narastat!
Skus navrhnut vasim, aby byt prepisali na teba (popis, co sa moze stat) a potom ako majitelka to mozes rychlo riesit.

nasta55
12. jan 2015

@romanovic to by boli tiez na hlavu prepisovat 🙂

jolly84
12. jan 2015

@mirareisenauer správne, a mladych vyhodiť, to mala spraviť už dávno, toto už nemá nič s pomáhaním...

tajka1986
12. jan 2015

@mirareisenauer spravne rozhodnutie nddat im ani cent. Mame povedz ze vyrovnas dlh na najomnom a pomozes znova financne iba v pripade ze bratranca a spol.vyhodi z bytu. Tvoja mama je dobra zena ale aj dobre naivna a hlupa ze sa necha takto zneuzivat. A co otec ved musi vidiet v akom stave je jeho a mamina zivotna uroven nech na nu tlaci aj on aby sa ich co najskor zbavili. A uplne ma dostalo ze este nasli tolko drzosti ti volat a ziadat aby si znova zacala davat peniaze. No do piiip by som ich poslala aj s deckom. Ked aj do domova,co je teba po tom!!

bonaqa2013
12. jan 2015

@mirareisenauer Za dobrotu na žobrotu. Kto chce kam ,pomožme mu tam.
Obidve príslovia sú určené pre tvoju matku. Mám pocit, akoby to bolo vymyslené. Teda aspoň čosi v tom príbehu. Žeby bola tvoja matka ozaj taká Matka Tereza aby sa takto nechala vyciciavať? Aj keď rodinou. Asi by som navrhla psych. vyšetrenie pre matku. A zbaviť ju svojprávnosti, kým nebude neskoro.

evelynm
12. jan 2015

to chce vazny rodinny rozhovor. A urobit razne poriadky. Predpokladam, ze su v rodine este dalsi pribuzni - rodicia toho chalana a tej dievciny, pripadne ini, ktori by mohli pomoct.
Tvoja mama ma zrejme nejake dovody, pohnutky, preco to robi, (alebo si mysli, ze su dovody), treba to s nou prebrat a otvorit jej oci. Nema ziadnu povnnost preberat za nich zodpovednost.
Zisti, ci ich prihlasila na trvaly pobyt, ci ich nejako inac nezainteresovala do bytu. Ak nie, tak ich treba razne vyhodit. Nedavaj mame ziadne peniaze, ten mamin dlh treba tiez nejako poriesit. Da sa s otcom dohodnut na financovani domacnosti? Mohol by on prebrat rodinu kasu?
Drzim palce, urcite je to narocna situacia.

myrca_m
12. jan 2015

nezávidenia hodná situácia :-/ jednoznačne VYHODIŤ ICH!!!!! snáď tam nemajú trvalý pobyt :-/

mirareisenauer
autor
12. jan 2015

@bonaqa2013 všetko je bohužiaľ pravda. Neboj ja som tomu tiež nemohla uveriť čoho je moja mama schopná! A nikto nevie prečo to vlastne robí!

barbora59
12. jan 2015

z tvojho prispevku citit ze si inteligentna a mas to v hlave dobre usporiadane. myslim si ze robis dobre. samozrejme keby rodicia byvali sami pomahaj kolko chces.. v tomto pripade v ziadnom pripade!! ten bratranec - uz vobec je na hanbu ze tam byva, a to ze sa nevie postarat o svoju zenu a dieta..

barbora59
12. jan 2015

teraz pozeram ze mas dieta. no snad mas ty dost sa co starat o svoje , nebudes predsa zivit cudzie

dudenka
12. jan 2015

@bonaqa2013 nemyslim si ze jej pomozes ak budes urazat jej mamu. To so zbavenim sojpravnosti to si ozaj prehnala. Jej mame je podla mna luto toho babatka preto to robi. Treba jej dohovorit a to nie len jej ale aj tym dvom dospelakom aby uz zacali konecne pracovat.

mirareisenauer
autor
12. jan 2015

@evelynm no bratrancovi rodičia už bohužiaľ nežijú a trochu som pátrala aj po jej rodine. Dozvedela som sa že jej rodina o nej nechce ani počuť. Je bývalá narkomanka a prostitútka a má už jedno dieťa v decáku. Takže tam nie je o čom. Našťastie nie sú vôbec prihlásení. To už som si zisťovala. Dlh vyrovnáme aby náhodou neskončili na ulici. Len mám strach, že sa to bude zase opakovať. Byt je mamin, tak otec do toho moc zasahovať nechce aj keď sme už o tom mali vážny rozhovor

celasapremenim
12. jan 2015

to nevymyslis :D:D:D

prasiatko30
12. jan 2015

@mirareisenauer to budes mat tazke - takychto prizivnikov nedostanes z matkinho domu len tak lahko a este k tomu ak ona suciti s tym dietatkom. ja to nevidim moc ruzovo. lebo otazka je kde ich vyhodi -na ulicu? toho tvoja mama asi nie je schopna a oni to velmi dobre vedia 😖

evelynm
12. jan 2015

@mirareisenauer , boli bratrancovi rodicia tvojej mame nejako blizki? mozno ma pocit zavazku voci nemu, ked uz nema rodicov a to ju vedie k takémuto spravaniu voci nim.
Nechcem byt zla, ale ta dievcina moze byt dost rizikovy clovek.
Dlh vyrovnajte, ale zaviaz mamu k tomu, aby nevyrabala dalsi, alebo , ako tu uz niekto napisal, skus sa s nou dohodnut, aby ho prepisala na teba. Mas surodencov? Ak ano, aky je ich nazor?

babulka82
12. jan 2015

@mirareisenauer asi si nepomožeš v tomto,ked to tvoja mama chce robit tak to bude robit aj nadalej.To že ich dieta skoči v domove kvoli tebe to je riadne trapne teda až smiešne 😉 A nepomohla by som ani centom a to doslova.Otcovi by som navrhla nech odide na par dni od mami nech sa uvedomi.Popripade by som snou pokecala o tom či chce zostat na ulici aj s bratrancom a jeho rodinkou.Lebo k tomu bohužial speju tak či tak. ☹

alena1808
12. jan 2015

jednoznacne vazny rozhovor s mamou. nech sa spamata a uvedomi. Nie je povinna starat sa o cudzich ludi. Mama si ma *uzivat*svoj dochodok a nie darovavat ho prizivnikom a odtrhat si od ust. Aby nahodou nedopadla tak, ze ju este aj z jej bytu vyhodia. Lebo aj to sa stava.

jahodka8
12. jan 2015

@mirareisenauer asi chcela pomôcť tomu bratrancovi, cíti sa potrebná a že robí dobrý skutok. a že nie je sama, ked si ty odišla.

bejbinka
12. jan 2015

@mirareisenauer Este aby to nedopadlo tak, ze ten byt im ostane a Vasich vyzenu na ulicu...ale zase kto by ich zivil, ze?! Osobne si myslim, ze otec ako prvy je ten, co by mal razne zakrocit. Ze byt je mamin?...no a co, ved tam ziju spolu xy rokov a on musi tiez znasat to, ze Tvoja matka sa stara o tych dvoch darmozracov. Nechapem ho, ako to dokaze takto tolerovat a zit spolu s nimi v jednom byte, vsak to je na hlavu! Oni si to dieta tusim urobili len preto, aby mohli citovo vydierat Tvoju matku. A to dokedy budete za nich dorovnavat dlhy na najomnom?? Toto sa nikdy neskonci len tak. Tu si to vyzaduje razne riesenie. Lebo to dopadne tak, ze Tvoja matka sa bude stale na Teba spoliehat, ze najomne dorovnas a nebude ho platit vobec a tym padom jej ostatne viac penazi, aby mohla uzivit tych dvoch darmozracov.

ena70
12. jan 2015

@mirareisenauer okamžite vysťahovať darmožráčov od tvojej matky!!!! čo je ona charita či matka tereza????

mala_hobitka
12. jan 2015

@mirareisenauer Treba mamu s otcom dostat najskor na chvilu von z bytu k vam na navstevu a dat vazny rozhovor. Proste vysvetlit ze je rozdiel pomahat a rozdiel je nechat sa vyuzivat. Ked to takto pojde dalej tak zostanu bez strechy nad hlavou nielen rodicia, ale aj tamti darmozraci a ich parchanti. Co budu oni robit? To je ich problem, je jasne za vasi pre nich urobili viac nez dost. Treba obratit list.
Kludne sa dohodni ze vyplatis kludne aj dlh na najme ale jedine za podmienky ze ich rodicia vyhodia, bez milosti, a minimalne mesiac uz tam nebudu byvat - proste aby bolo aspon ciastocne zarucene ze v dobe ked dlh zaplatis uz budu nevdacnici vediet ze tato etapa skoncila. Zaroven po mesiaci uz budu zarucene inde byvat.
Trvaj na svojom ze v ziadnom pripade nedas rodicom ani cent kym tam henti budu byvat. Aj keby dohovor nepomohol tak skor ci neskor budu tvoji rodicia nuteni tuto "rodinku" poslat prec lebo to uz nebudu zvladat. Bohuzial moze sa stat ze sa zadlzia este viac. Ale aj ty sama vies ze tym ze budes prispievat na parazitov sa situacia nijako nevyriesi.
Ked to nepojde inak este je moznost povedat u rodicov pred vsetkymi ze paraziti maju tyzden na to aby sa vystahovali po dobrom. Lebo ked vy o tyzden pridete na navstevu a oni tam budu tak ich pobalite a vyhodite rovno na ulicu a rovno vymenite zamky. A kludne aj dve noci ostanete u rodicov len aby ste sa uistili ze sa nevratia. Drsne? Ano. Nutne? Sakra ze ano.

egiginka
12. jan 2015

sunar? preco krava nekoji.....

ericap
12. jan 2015

kks,urcite neprispievaj - preco by si ich mala zivit???? nie je to tvoja povinnost ani tvojej matky a otca! a mne sa vynara otazka, preco je bratranec u vasich??? kde ma on rodicov??? ci ti uz zistili aky je, tak ho u seba nechcu a tak ho pekne posikovali k vasim? aj ta baba - nema svojich rodicov??? preco nie su tam? vsak nech sa staraju o seba - ked si vedeli spravit dieta, musia sa on vediet aj postarat a mladej s mladym povedz, ze im stat zoberie matersku, ked pojde male do domova a to nie je tvoja vina ale ich!!! drz sa a pevne nervy!!!!

rose32
12. jan 2015

@mala_hobitka PRESNE TAK ako pises.ti mladi zneuzivaju jej mater.nech idu prec a aj nech si muzik najde robotu.co je to aky oco dietata.hanba fuj

mirareisenauer
autor
12. jan 2015

@fidka79 no hlúpa som bola a poriadne keď som takých podporovala! No vynadala, ale im to zjavne nevadí.

cecilia68
12. jan 2015

@mirareisenauer názory už poznáš....len sa pripojím, že vyhodiť! a to hneď !!! ale mohla by si nám tu nechať neskôr pár písmenok, že ako to dopadlo...normálne som strašne zvedavá....

mirareisenauer
autor
12. jan 2015

@ericap bratrancovi rodičia už nežijú a jej rodičia ju nechcú lebo je bývalá narkomanka a prostitútka. Ona materskú ani nemá lebo takmer všetko jej berie exekútor na jej dlhy alebo čo.