icon

Moja matka sa asi zbláznila

mirareisenauer
12. jan 2015

Ahojte babulky. Rada by som počula váš názor na dianie v mojej rodine. Občas mi totiž príde,že asi som práve ja tá divná,netolerantná. 🙂
Po skončení vysokej školy som sa osamostatnila a s priateľom sme sa odsťahovali. Moja mama k sebe prichýlila môjho bratranca s jeho priateľkou, pretože boli v ťažkej životnej situácii. Každý by si povedal, že je to pekné gesto a pomáhať si treba. Zo začiatku som si to aj ja myslela pokiaľ sa to nezvrhlo. Matka ich živí už takmer 2 roky. Prácu si nehľadajú, nemajú o ňu absolútne záujem a ak aj robili tak to max mesiac a dali výpoveď, že to nie je pre nich. Matka ich živí, dáva im peniaze. Nakoľko mama je na polovicnom invalidnom dôchodku a otec je dôchodca veľa peňazí nemajú. Ja aj priateľ zarábam dosť tak vždy som mame prispievala a platila za ňu poplatky, no aj tak stále nemala peniaze a pýtala odomňa viac a viac. Samozrejme, že vždy som jej ja hlupaňa dala! Až donedávna. Máme som prestala prispievať a neplatím jej nič. Zistila som ako to vlastne v skutočnosti je! Tak oni dvaja ešte stále nepracujú ich mesačný príjem je 0, matka za nich všetko platí, s ničím jej nepomáhajú a ešte sú na ňu drží!!! Samozrejme tak im je u matky dobre, že dokonca si urobili ešte dieťa. Teraz sa matka musí starať aj o ich dieťa. Kupuje plienky,sunar, oblečenie atď. Teraz mi stále matka vyvoláva, že nech im pomôžem finančne, lebo to nevie utiahnuť. Samozrejme som to odmietla! Nebudem ja predsa živiť pre mňa 3 cudzích ľudí, ktorí vôbec nemajú záujem o prácu a len parazitujú na iných! Dokonca som zistila, že mama si narobila síce nie veľký dlh na nájomnom, no predsa je to dlh. Mám pocit, že ak to takto pôjde ďalej matku dostanú na úplne dno. No mama sa ich nechce vzdať aj napriek tomu, že proti sebe poštvala celú rodinu a hlavne mňa a otca! Ak jej niekto dohovára jej odpoveď je že kam by oni chudáčikovia išli v takej zlej situácii v akej sú. 😀 Nedávno ešte mali odvahu mi volať, že nech zase všetko platím a dávam peniaze, lebo oni potrebujú pre bábo veci a plienky a matka to nemá za čo kúpiť a keď nedám tak kvôli mne pôjde dieťa do domova! Ja som odhodlaná nepomôcť ani centrom!
Prosím vás napíšte mi svoj názor. Čo mám robiť?

Strana
z3
moonlight1210
15. jan 2015

@mirareisenauer hadam to dopadne dobre. Moja skusenost ale je ze prvy polrok nie je smerodatny, kto je aky pracant. Prvy polrok je vsetko novota a zamestananec sa snazi. Az po tejto dobe sa zacne ukazovat kto aky naozaj je (ci fakt schopny, sikovny, ta praca ho bavi alebo priemerny, co hlada aj cesticky ako si v praci ulahcit ale plat vziat plny). A nemam na to vzorku troch zamestnancov.
A vzdy vzdy vzdy to tak bolo, bolo jedno aka pozicia. Ci robotnik, ci veduci, ci manazer. Az druhy polrok ukazal skutocny vztah toho cloveka k praci, o ktoru sa uchadzal.

Ale hadam u vas sa ukaze ze to bol dobry tah. 🙂

simca06022011
15. jan 2015

Ja by som zdrapila svojho chlapa, prisli by sme bez malej k mame na navsetvu a vsetkych ich nasackovala za jeden stol a vybavila by som to raz dva.. veruze by sa chlapec hambil ako prasivy pes a ta lemra jeho partnerka by sa sama pobalila do pol dna. Ultimatum, od 1. v dalsom mesiaci chcem vidiet peniaze za najom, inak budem mat k 1. volnu izbu a ani smrad po nich neostane.. nikdy viac nebudu moju rodinu obtazovat, ze nemaju plienky/sunar/veci... nemali si robit dieta a uhniezdit sa v cudzom byte, bez prace, zazemia... Dalsia vec, pozicky a podobne veci by som vycislila, v pripade, ze nevypracu byt do toho a toho dna a nezacnu platit najom, okrem toho ze ich vyhodim aj policiou, budu mi dlzoby na najomnom a pod. splacat dozadu. MOzno by som si to aj spisala nejakym sposobom do zmluvy, napr. o poskytnuti pozicky tvojou mamou im a pod.... ak maju chrbtovu kost, svedomie a nie su to prizivnici (co podla mna su), tak sa pohnu dalej a nieco zacnu robit.. ak nie, tak s nimi treba proste tvrdo. Matka je uz starsia zena viditelnie, cely svet by chcela spasit, ale nakoniec urobi zle iba seba a svojim najblizsim. Nebrala by som jej pocity do uvahy, otec hadam ma viac rozumu, tak nech trochu vplyva na nu tvrdsie. Treba jej prehovorit do duse v klude, ci chce ostat na stare kolena bez strechy nad hlavou, zit z ruky do ust aj to ledva-ledva... dieta stale potrebuje pritok penazi, byvanie nezlacnuje.. do kedy ich chce chovat?

Mamu by som zobrala k pravnikovi a osetrila vlastnictvo bytu nejak inak, ak by bol aj zo strany otca zaujem, aby on neprisli.
Ano je tazka doba, ale treba mysliet aj na svojich blizkych a seba.. keby im prospievalo (tym mladym) ze im poskytli byvanie, nieco by robili, nasli si pracu a profitovali z toho, nepovedala by som ani slovo, ale oni podla tvojich slov nic nerobia :P

PS: docitala som si diskusiu teraz a teda, dobre si to vymyslela :P To by tiez islo.. aspon zacne niekde.

ericap
15. jan 2015

@cacianka no, mne sa tak zda, ze ak mas niekde trvale bydlisko, nemozu ta nasilne vystahovat aj ked nie si vlastnikom nehnutelnosti... pokial si sam trvale bydlisko nezrusis... bo udelit ti ho moze aj vlastnik nehnutelnosti ale zobrat ti ho nemoze... takze na toto by som si davala pozor

lyzzy
15. jan 2015

@ericap.... Tak ako vlastník nehnuteľnosti nahlasuje druhého na trvalý pobyt tak isto ho môže aj odhlásiť.....bez súhlasu.

cacianka
16. jan 2015

@ericap trvalý pobyt - prihlásenie je naozaj len evidenčné, nezakladá právo na pobyt bez súhlasu

cacianka
16. jan 2015

po troch dňoch ryba aj nevítaný hosť smrdí...

cacianka
11. júl 2019

Natrafila som na túto staru temu.
Ako ste dopadli ?

positive
Odpoveď bola odstránená
macik166
16. júl 2022

@mirareisenauer môžeš napísať ako to celé dopadlo?

Strana
z3