icon

Moja matka už 20 rokov nepracuje

23. aug 2023

Naši sú rozvedený vyše 10r. Moja mama nikdy nepracovala a otec ju živý aj po rozvode a ja začínam mam strach čo s ňou bude ďalej. V podstate ani nemá strechu nad hlavou. Otec ju vyplatil ale stále sme sa len sťahovali a peniaze ani neviem kde skončili. Otec nám platí dovolenky, Otec mi platí školu, oblečenie, všetko
Bývame v zahraničí v podnájme kde študujem na vš. Mam priateľa (24r, ja mam 20) a spomínal, či by sme neskúsili spolu žiť. Lenže čo s mamou? Otec ju živy kým sme spolu a už roky jej opakuje aby si našla prácu lebo ju nebude živiť donekonečna. Mám ju rada ale je ako parazit a každého frajera mi odhovara len aby neprišlo k tomu čoho sa najviac obáva

negymama
23. aug 2023

mila autorka mam dceru v podobnom veku. Ber to ako "materinsku radu", lebo tvoja matka neplni ulohu mamy, lebo je sama zaseknuta niekde na urovni 6 rokov v izbicke kde ma ruzove poniky a o vsetko sa staraju jej rodicia. /v jej pripade "ocko"/.

Jej "postoj" ktory obdivujes, je infatilny a narcisticky. Aj dieta v malom veku sa snazi budovat svoju sebaobsluhu a samostatnost a niekam sa posuvat...kym tvoja mama posobi ako zakrsla nedozreta osoba.

Ty co mozes urobit? Nebud ako ona. Dospej. Uc sa zivotu medzi realnymi ludmi a situaciami, ktore ta posuvaju a posilnuju. urob si kurz financnej gramotnosti, zaujimaj sa o moznosti prace a rozvoja v tom co studujes... Ozaj co to vlastne studujes?

Skus dobrovolnictvo - moja dcera to robi. Pomaha tym, co su stari a postihnuti, alebo prirode a zvieratam. Uc sa davat, nie len brat a zneuzivat, ako tvoja mama.

simona92101
23. aug 2023

Nie nema narok na ziadnu davku,nic neodviedla do statnej kasy,z coho by jej to mali vyplacat?a o dochodku nerozmysla?ziadny nedostane,do smrti ju budes musiet mat na krku...

negymama
23. aug 2023

@226lenka jo, jo "socialna fobia" prejavujuca sa popijanim s kamaratkami 😅 za peniaze byvaleho. To je zivot!

ahhola
23. aug 2023

Lahkoživka..🥀... . Napadol mi asi najpriliehajsi výraz.
Tatko by jej mal ubrať kyslík a sťažiť zivot
a v 9.2023 jej poslať symbolické €.
Nech ťahá makať, magicka♦️hnilač

suzitok
23. aug 2023

Obdivuješ ju za to, aká je? Hanbila by som sa za takú matku, poviem ti úprimne. Má na háku a život je gombička? Veď niečo bude, niekto pomôže, niekto dá, niekto kúpi, niekto si ju k sebe nasťahuje?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
hendikep
23. aug 2023

to je hrozne pri rozvedenych rodicoch, ten pocit zodpovednosti za nich … tiez to tak mam, bude to tym ze nasa spolocnost nam vtlka ze rodicia su rodicia… ale dlzime im nieco? kazdy je zodpovedny za svoj zivot, a nechat dieta sa takto trapit pre rodica je od rodica cisty egoizmus.. nic jej nedlzis tak si to nevycitaj lebo znicis zivot aj sebe a nakoniec budes stara dievka s lenivou mamou na krku

chillibubble
23. aug 2023

ja to vidim na scenare, ze bud bude matku zivit potom autorka, alebo z nej bude bezdomovec. lebo ak otec prestane vsetko platit, osoba co 20 rokov nepracovala si tazko najde nejaku pracu, z ktorej jej vide aj podnajom, aj jedlo a dalsie veci. samozrejme za predpokladu ze by sa spamatala. ale kedze veri magii, tak si myslim ze ani uplne normalna nebude...

negymama
23. aug 2023

@chillibubble este si moze zarabat magiou 😅
vesticiam veri este stale dostatocny pocet naivnych ludi. Job ako job.😵

negymama
23. aug 2023

vsak ked popija s kamaratkami, moze ostat tam kde sedia a robit spiritisticke seansy na privolavanie bohatych chlapov.😀

autor
23. aug 2023

Prepáčte ale píšete o mojej mame. Prečo jej žiadna z jej kamarátiek takto neotvorí oči ale veselo sa smejú pri pohárikoch? Ani môj otec podľa mňa nemá na to gule jej ten príjem zo dňa na deň seknuť. Som z toho úplne na nervy a neviem čo mám robiť.
Vykašľať sa na ňu a nechať to už na oca?

chillibubble
23. aug 2023

vies ako, vrana k vrane sada. kamaratkam asi tiez vyhovuje, ze tvoj otec dotuje tvoju mamu a ona zase ich pri poharikoch. a tvoj otec gule mozno nema, ale jeho nova zena ich mozno najde... pretoze tym padom berie peniaze ich spolocnemu dietatu. zatial idu na teba, dalsie jeho dieta. ale neskor...

negymama
23. aug 2023

ano presne tak. Ked je otec taky hlupy, ze ju zivi, aj ked vobec nemusi a riskuje tym rozpad svojho noveho manzelstva. tak jeho vec.

ty ale nevopchaj do slucky hlavu. Tvoja mama asi vie opantat ludi, manipulacni ludia a narcisti maju casto charizmu a vtip...ktory ludi pritahuje ako muchy svetlo lampy. A preco by jej kamaratky otvarali oci? Ked im ona nalieva a je s nou zabava? Oni ju nezivia, tak to riesit urcite nebudu.

cervenaruza123
23. aug 2023

Ahoj. Je to tazka situacia, ale na tvojom mieste by som sa neriadila podla mamy. Vyber si to co chces ty. Ak chces byvat s priatelom, nenechaj si to pokazit mamou. Bude mat reci a psychicky ta vydierat, ale nakoniec sa nejak zariadi. Raz musi pochopit ze si dospela a sa osamostatnis. A zase radsej skor ako sa na to odvazit ked budes mat 40 rokov. Tvoji rodicia si uz musia nejak poradit, dobrovolne sa vzali aj sa dobrovolne rozviedli a je to na nich ako si poriesia tieto veci. Nech to tebe prilis zivot neovplyvnuje aby si si ho nenechala pretiect pomedzi prsty len kvoli nesamostatnej matke.

justxme
23. aug 2023

Preco jej to nepovedia? Lebo su to pravdepodobne len take kamosky aby sa nepovedalo, ze vypiju si, zabavia sa, trosku sa postazuju. Ale inak im je to pravdepodobne ukradnute, alebo sa jej za chrbtom smeju. Alebo su rovnake. Mna skor prekvapuje, ze ty si na tuto situaciu v 20 rokoch nevies vytvorit svoj nazor a riadis sa tym co ti matka vtlka do hlavy.

simca06022011
23. aug 2023

Ja ti to poviem takto, ty musis zit svoj zivot. Mame mozes prehovorit do zivota, ze sa o nu bojis, nech navstivi terapeuta, psychologa, kohokolvek, lebo musi zacat pracovat. Ze proste ides zacat zit svoj zivot.
A potom chod. Neoplati sa to podporovat dalej, roky idu a do kedy chces byt s mamou? myslis, ze ked odides o 10r, bude o 10r starsia tak to bude lepsie? nebude... cim skor to treba seknut, ja sa divim, ze tvoj otec to nevidi a roky neriesit. Tu nestaci dohovarat. Proste ty si zi svoj zivot a ano NECHAJ to na otca. On to s nou mal davno vyriesit. Podla vsetkeho to preco sa s nou hadal, ani nebolo daleko od pravdy, ona sa doma nudila, kym on makal, tak mala cas aj na ineho muza. Keby pracovala a mala co robit, tak by ju to ani napadlo.

negymama
23. aug 2023

Vies, cim dlhsie ostatnes s matkou, tym viac bude mat na teba vplyv a coraz tazsie sa ti bude osamostatnovat. To ze je tvoja mama, neznamena tvoju celozivotnu obetu pre nu. Clovek splodi dieta, da mu vychovu ako vie a dokaze... a potom ma dieta pustit do samostnatneho zivota, aby ono malo svoje moznosti, ktore chce robit. Mozes mamu navstevovat, volat jej, pomahat /nie zivit!/, zaujimat sa o nu... toto je uloha dcery, Nie kvacat pri nej a podporovat jej postoje.
Aj keby si nemala frajera, odporucam ti urobit si od rodicov odstup. Ist byvat samostatne, privyrabat si brigadou, bud na svoj podnajom alebo sa skladat s kamaratkou ci frajerom. Tak najlepsie zistis, co je realny zivot, varit si, upratovat, spocitavat vydavky a hospodarit s vlastnymi peniazmi.
Ono ten zivot darmozraca, ktoreho zivia ini ludia vyzera navonok super... ake fajne, nerobim a mam sa dobre. V skutocnosti su to uboziaci, ich osobnost sa nerozvija, nema na com, su to prazdne smejuce sa trosky. Clovek potrebuje aj namahu a tazkosti aby z neho nieco bolo.

cacianka
23. aug 2023

Prečo ? Lebo sú hnile, sprosté ako tvoja mama.
Prepáč za tvrdé slová, ale pravda bolí.
Dievča - si ešte mladá, naivná a hlúpa. Si zmanipulovana tvojou sebeckou a lenivou matkou, a to poriadne.
Ako to že ani netušiš ako ťažko sa zarába na chleba a všetky potrebné a aspoň základné veci ? Študuješ VŠ a toto napíšeš ?
V mojom okolí aj 10 - 15 ročné deti majú šajnu o čom je život. Že tvoj otec musí dosť tvrdo pracovať, aby uživil nenasytné hladné krky ! Áno, vás dve !
Otec s tvojou mamou prizivnickou vydržal dosť, a keď ona, presne tak - ona odišla za iným vtákom jarabakom, tak sa nečuduj že otec si časom našiel inú ženu a založil si novú rodinu. Normálnu ženu, normálnu rodinu. Ešte sa cudujes že jeho žene sa to nepáčilo, že živí teba čo je ok, ale že dotuje aj exmanželku, hnilu hnidu ? Ona mu nezdrhla, robí mu domov aaaaale on ich zarobené € ,£, $ , spoločné peniaze vráža do bezodneho krk. Ani tebe by sa nepáčilo, keby tvoj frajer kúpi tebe 1 ružu a kamoškami celé kytice len tak. Či hej ?
Ty si sa urazila, keď otcova zena zakázala tvojej matke vstup do ich domu ? Mas ty vôbec sabereflexiu

luccija
23. aug 2023

@simona92101 žijú v zahraničí ktovie v akej krajine a aké sú zákony.Autorka a žijete slusne na úrovni, alebo z mesiaca na mesiac?
Kto by pracoval, keď stačí, že pípne renta od otca.
Mala by si sa porozprávať s otcom ako to vidí.Stretavate sa?už som sa pýtala to, že k nim nechodíš chápem..Veď sa niekedy spýtaj mamy vo vhodnej chvíli či sa nebojí, že otec vám nedá peniaze?a čo bude ďalej?

ema22270
23. aug 2023

Ty svoju mamu obranujes, lebo sa jej bojis, neviem, aky zivot si s nou prezila, ale pekne detstvo to asi nebolo. Spolieha sa na tvojho otca a na jeho peniaze? Spolieha sa na teba a na tvoje buduce peniaze? Alebo peniaze tvojho buduceho partnera? Zacni sa na to pozerat realne, prosim ta. A tebe sa naozaj paci jej postoj, ze je "nad vecou" a ze veri, ze ocko sa ku vam vrati? Ze robi ciernu magiu? Ona podla mna ma nejake psychicke problemy a to som si takmer tym ista. Ked sa od nej neodstrihnes, predpokladam, ze ta totalne vycicia a znici.

katka0123
23. aug 2023

Studujes na VS a neovladas zakladnu gramatiku? Pomooooc.

negymama
23. aug 2023

@katka0123 ziju v zahranici, dajme tomu ze slovensku gramatiku denne nepotrebuje a nevyuziva.

suzitok
23. aug 2023

Ja sa obávam toho, že autorka pôjde v šľapajach svojej matky. Priateľ jej navrhol spolužitie, hoci autorka nemá ani šajnu, čo stojí bochník chleba a nie ešte podnájom, bežný život, čo všetko vyžaduje chod domácnosti a že peniaze sa neobjavujú na účte len tak samé od seba. A najlepšie bude, keď si ten frajer vezme k sebe obidve, úplne najideálnejší stav pre tieto "dve". Tu je matka totálne nevyzretá osobnosť , ale dcéra sa tiež chová ako 10-12 ročné dieťa a nie ako dospelá žena.

negymama
23. aug 2023

@suzitok ojéé, svokra v podnajme, najlepsie aj pijucimi kamaratkami.
Sen kazdeho mladika 😅

suzitok
23. aug 2023

@negymama veď vieš ako som to myslela...tu už niet rady, ani pomoci 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
23. aug 2023

Autorka a z čoho budeš žiť s priateľom? Pracuješ? V zahraničí je bežné popri VŠ aj pracovať aspoň na čiastočný úväzok, brigádu.
Aby si nedopadla tak, že ostaneš aj Ty "bez domova" pokiaľ to s priateľom nevyjde.

autor
23. aug 2023

Možno máte vo všetkom pravdu ale aj tak si myslím ze otcova žena má držať hubu a nemá sa do toho miešať. Je to len medzi mojimi rodičmi a nikto mi nebude na moju mamu nadávať nech je aká je

autor
Autor odpoveď zmazal
negymama
23. aug 2023

@suzitok dievca este ma sancu, je mlada, co nevie, to sa nauci. Kolko mladych zien, zalozilo rodinu, nevedeli varit, hospodarit, nedrzali v ruke dieťa - a naucili sa. Horsie s mamou, ta jedine s "kopancom" do zadku v podobe pristatia do reality trhu prace.