icon

Moja matka už 20 rokov nepracuje

23. aug 2023

Naši sú rozvedený vyše 10r. Moja mama nikdy nepracovala a otec ju živý aj po rozvode a ja začínam mam strach čo s ňou bude ďalej. V podstate ani nemá strechu nad hlavou. Otec ju vyplatil ale stále sme sa len sťahovali a peniaze ani neviem kde skončili. Otec nám platí dovolenky, Otec mi platí školu, oblečenie, všetko
Bývame v zahraničí v podnájme kde študujem na vš. Mam priateľa (24r, ja mam 20) a spomínal, či by sme neskúsili spolu žiť. Lenže čo s mamou? Otec ju živy kým sme spolu a už roky jej opakuje aby si našla prácu lebo ju nebude živiť donekonečna. Mám ju rada ale je ako parazit a každého frajera mi odhovara len aby neprišlo k tomu čoho sa najviac obáva

autor
Autor odpoveď zmazal
simona92101
23. aug 2023

Praveze jeho manzelka ma do toho co hovorit,tebe by nevadilo keby tvoj muz dosmrti zivil byvalu zenu?ved to su velke naklady,na ktore on musi teda extra zarobit 😡keby sa mu nieco stalo tak co budete robit?z coho budete zit?

negymama
23. aug 2023

to s tzm "drzanim huby" ...si ta trosku vyfarbila.
ale vies co? vyzivovaciu povinnost voci dietatu ma aj matka, nie len otec - novinka pre teba, co? A brigada mesiac u ocka vo firme? a uz vies, co je pracovat?

ech... prajem vela stastia tvojmu frajerovi, nech si dobre vyberie...

suzitok
23. aug 2023

@negymama ja ti hovorím, kam to speje... bude rovnaká...

1andrea111
23. aug 2023

Ale podľa toho čo píšeš máš našliapnuté k životu ako Tvoja mama, žila si s ňou, takže si ňou ovplyvnená veľmi, zdielas jej názory, berieš ako samozrejmosť že sa otec o Teba postará aj v budúcnosti a ani sa nepokúšas si niečo privyrobiť. Mesiac brigády? Tým sa snáď nechvális? Ale áno si mladučká, všetko sa dá, len si daj pozor aby si neprevzala jej životný štýl.

simca06022011
23. aug 2023

@cacianka nemusia, ja mam napr v okoli ludi, kde za chrbtom sa aj povie, ze aki su, taki onaki, lenivi, neschopni, hnusni... atd. Ale do oci im to nik nepovie, zabavaju sa vsetci na kope a hihihi a hahaha, lebo sranda s nimi je. A to je vsetko.
Ich povinnost nie jeupozornovat, kritizovat, pozabavaju sa tie zeny a tym to hasne.

simca06022011
23. aug 2023

wow az mesiac brigada, v 20tke, tak to naozaj vies co je to pracovat. A este u ocka. V kazdom pripade, to je ale ina tema. Mame najviac po mozes a podla mna aj sebe, ked sa osamostatnis. A mozno je na case, torsku si zacat uvedomovat, ze by bolo mozno lepsie nenatahovat ruku ako tvoja mama k otcovi stale, ale zacat uvazovat ako byt ina. Len pre istotu, aby si nepadla do takej istej situacie.

cacianka
23. aug 2023

@simca06022011 veď ja som jej odpovedala na otázku, prečo to mame jej kamarátky nepovedia.
Lebo si také ako ona, nemusia jej hovoriť.

miroslava21
23. aug 2023

Sama uznavas ze tvoja mama je ako parazit. A preto necakaj ze cudzi ludia budu k nej prechovavat nejakd sympatie a pochopenie ako zije. Viem, je to tvoja mama a nechces aby na nu ludia zle rozpravali, ale pri vsetkej ucte ona je ozajstny parazit a nezmeni sa. A ty ak nechces aby parazitovala na tebe ked dostudujes, tak sa zober a vhod zit s priatelom. Studuj, pracuj a nespoliehaj sa na frajera alebo otca, ze sa o teba postaraju. Pretoze zivot je nevyspitatelny a tvojmu otcovi sa moze prestat darit, alebo sa mu moze nieco stat a prestane vas tak podporovat ako doteraz. Co spravite? Predstav si, ze vam posle len zakladnd vyzivne. Ako sa zachovate? Tvoja mama a uz aj ty uz beriete ako samozrejmost, ze otec sa postara. A co ked nie? Rozmyslala si?
A zena tvojho otca ma mozno aj pravdu, pretoze jej manzel podporuje byvalu zenu a maloktora zena toto akceptuje v takej miere. Tebe by sa tiez nepacilo keby tvoj frajer podporoval inu zenu a platil len napriklad dovolenky. To ze je to tvoja mama to nehra rolu, je to pre tvojho otca uz byvala zena a ona je svojpravna a ma sa starat sama o seba.

mandarinka555
23. aug 2023

Načo si potom zakladala diskusiu? Áno...tvoja mama je lenivý príživník, či sa ti to páči, alebo nie. A otec má držať hubu? Ty si potom taká istá ako ona...Ja sa mu čudujem, nedala by som vám ani cent a keby nemala čo žrať, tak by do tej práce ísť musela 👎

cacianka
23. aug 2023

@simona92101 presne tak, jeho manželka je jeho zákonitá, majú spoločné BSM a má právo ale aj povinnosť riešiť spoločný majetok . Nie autorka, a už dupľom nie jej matka.
Autorka - uvedom si, kto si medzi vami tú hubu otvára,,

0kristina0
23. aug 2023

Len aby si mila autorka neskoncila tak, ze tvoj otec zavre kohutik tvojej mame a zostane tebe na krku, potom sa ti otvoria oci.

ema22270
23. aug 2023

A tvoj otec nie je povinny sa o teba postarat po skole... to si myslis len ty.

rebeka7501
23. aug 2023

Si predstav, že po rozvode by otec zomrel. Z čoho by žila tvoja matka?
Hnida lenivá je. Len vydiera a zneužíva.

rebeka7501
23. aug 2023

Si normálna? Otec má novú rodinu a nie je povinný živiť parazita, ktorý nič nerobí.
Mama je ŤZP alebo iba hnilý začínajúci alkoholik?

1andrea111
23. aug 2023

Je dosť pravdepodobné že u Tvojej maminy je nejaké psychické ochorenie, neliečené neodhalene. Skús pozistovat v tomto sme, poraď sa so psychológom. Lebo zdravý človek podľa mňa chce pracovať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
226lenka
23. aug 2023

@negymama vravím že som nečítal komentare

katka0123
23. aug 2023

@negymama a vo ked zije v zahranici? Je to uroven zakladnej skoly.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
226lenka
23. aug 2023

Mali by ste si všetci traja sadnúť a vážne sa porozprávať. Otec nech sa spamätá a už prestane finančne podporovat tvoju matku a ju nahnať do roboty. Sak hlad ju naučí pracovat.

monikkatt
23. aug 2023

Tvoj otec nema vsetkych 5 pohromade 🤦‍♀️ a o tvojej matke radsej pomlcim.. jedina normalna je jeho nova zena aj ked aj o tej sa da pochybovat kedze to tvojmu otcovi toleruje
Ty sa hlavne odstahuj a odstrihni od matky, aspon financne.. ale podla toho co pises ju nakoniec budes zivit ty
Strach ako moze taka vychcana zenska existovat a niekto jej to toleruje 🙊

226lenka
23. aug 2023

Otcova nová žena má práveže čo do toho hovoriť. Zo spoločných peňazí podporuje svoju bývalú ženu voči ktorej nemá ale že žiadnu vyživovaciu povinnosť.

sissy27
23. aug 2023

to si robíš srandu, že nová manželka tvojho otca má držať hubu?? v prvom rade má isť tvoja matka do práce, alebo si nájsť niekoho iného, kto ju bude živiť. Tvoj otec sa znova oženil, teda hospodári spoločne s novou manželkou a peniaze sú ich spoločné, teda sakra že má čo ona hovoriť do toho, kam tie prachy idú. A dotovať hnilú príživníčku - tak to je ťažko cez čiaru. Rozvodom tvojich rodičov skončili ich spoločné financie, aj povinnosti jedného voči druhému, tvoja mama mu predpokladám nevarí obedy do práce a nežehlí košele, tak z akého titulu by on jej mal posielať čo len 1€ mesačne?? a teda to by som poprosila, aby tvoja matka nelozila do ich domu, čo tam chcela robiť?? umyť okná za tie prachy čo jej roky posielajú??
Ty sa preber tiež - a čím skôr, tým lepšie. Mamička nech zdvihne tú svoju prechlastanú prdel a začne si zarábať sama na seba.

suzitok
23. aug 2023

@monikkatt každopádne sú podivíni všetci štyria, keď takto žijú a príde im to evidentne normálne, teda ak je všetko pravda, ako opísala autorka

ali12377
23. aug 2023

strasne nevyzreta osoba je tvoja mama, a je to velmi smutne, a velmi smutne, ze v tychto vzorcoch spravania si vyrastala, suhlasim s nazormi vyssie napisanymi, je potrebne sa osamostatnit, zacat vnimat situaciu z inej perpektivy, vymanit sa z takehoto zmyslania, inak to budes mat v zivote velmi a velmi tazke. Mama je mama, treba sa ju zastat, ano, ale aj toto ma iste hranice. Mama ci nie, ak je to toxicky clovek, ktori taha ostatnych dole, hranice sa musia nastavit. To nie je znakom nevdacnosti, ale v takom pripade je znakom vyzretosti.

autor
23. aug 2023

No dobre. Ďakujem za všetky rady. Niekto tu spomínal kurz finančnej gramotnosti. To by som jej mohla na začiatok ponúknuť. Je to veľmi ťažké pretože mimo tohto vychádzame veľmi dobre. Neviete si to predstaviť.

autor
Autor odpoveď zmazal
dominikamacakova
23. aug 2023

Ona žije z tvojho výživného a preto nechceš odísť?

ahhola
23. aug 2023

Netreba jej kurz, ale vraziť ju niekde do kasy v Lidli... bez čiernej magie▪️
A možno sa jej zapáčia vlastne prachy a zahanbi sa, ze je hlúpaňa, ktorú komplet život živí ex.