Moja švagrina je asi týraná svojím priateľom
rodine tvrdi ze to nie je pravda ,ale kolegyni povedala ze to je pravda,vie mi niekto poradit ako jej mozem pomoct,ked vsetko odmieta?dozvedeli sme sa to pred 3 dnami ,skoncila v nemocnici ,dostala facku a odpadla pri pade si poranila nohu ,krvacala , sama si to osetrila a na druhy den v praci odpadla,zavolali je pohotovost ,priatelke povedal ze je tyrana,nam to zatajuje...................dakujeme
Presne tak, neda sa pomoct, este by ste boli za blbych, keby to ona poprela. Ked bude ona chciet tiez, potom by to slo. Jedine sa s nou porozpravat a ujistit ju, ze jej naozaj pomozete, lebo sa ho pravdepodobne boji
čim skôr ten vzťah pokiaľ je to len jej priateľ ukonči tym to bude lepšie ked to robi teraz a ešte dobre že nemaju deti lebo to by bolo veľmi zle nech odide hadam ak ma kde a že ju bije ved môže mať ťažke nasledky zdravotne či krvacanie do mozgu, epilepsiu, a dalšie nasledky čo sa boji policia zakroči ked je tyran teraz bude sa to iba prehlbovať čim skôr vzťah ukonči tym je lepšie uplne ju treba dostať do uzkych aby sa priznala ked je to tvoja švagrina tak asi je to tvojho manžela sestra ak ma rodičov prečo sa nevrati k nim či lepšie je tak ťažko trpieť a ked budu mať deti bude ju biť ako aj tehotnu ved to je nebezpečne a potom sa kde z deťmi podeje nema rozum no pozri ked sa necha otlkať a nechce sa priznať tak ju nechajte tak pokiaľ jej niečo neurobi že bude mať ťažke trvale nasledky lebo tyran si v afekte neuvedomuje čo robi až ked bude zle vtedy už prestane daj jej toto prosim ťa prečitať a či skôr odide od neho tym to bude lepšie.
@ryka2 Je fajn, ze to aspon niekomu bola schopna povedat. Nedivim sa, ze to nexce povedat nikomu z rodiny. Pravdepodobne sa hanbi. Jednoduchsie je taketo nieco povedat niekomu cudziemu alebo povedzme kolegyni z prace, ku ktorej ma doveru. A ja predpokladam, ze ste sa to dozvedeli prave od kolegyne, ktora xce svagrinej pomoct. Treba to vsak riesit opatrne. Nijake hrrrr rodinne stretnutia. Idealne mozno keby ste ju pozvala na kavu alebo na obed a v pokoji by ste sa len vy dve porozpravali. Zacat musite vy, aj ked bude spociatku zatlkat, tak jej povedzte, ze kolegyna jej xce pomoct a preto vam to povedala. Jednoznacne to riesit treba, treba ju od neho dostat, pretoze lepsie to nebude. Len myslite na to, ze ona sama je zranitelna, hanbi sa za to, co sa deje, ma pocit, ze zlyhala. Mozno ju uz stihol presvedcit dokonca aj o tom, ze vsetko je vlastne jej chyba a tyranie si zasluzi.... Drzim vam palec.
@kofoluska no problem je ten ze so mnou asi o nom nebude rozprqavat ,nakolko su spolu uz 5 rokov a zrejme prispela aj k rovodu jeho,nikdy sme ten vztah nepodporovali skor sme ju odhovarali ,po urcitej dobe sme rezignovali,takze nam by asi pomohla skor pomoc nejakeho psychologa,len neviem ako ju tam dostaneme,takze ak niekto pozna nejakeho dobreho psychologa v tejto problematike prosim poslite cislo a kontakt dakujem za podporu
OZ Pomoc ohrozeným deťom – Centrum nádej, poskytuju poradenstvo aj pre dospelych a ich pribuznych, na webe aj tel. cislo (zadarmo) a kontakty na partnerske organizacie po celej SR
Linka je zadarmo a poradenstvo tiez, daju okrem psych a soc poradenstvo aj pravne a vedia zabezpecit aj nejake to ubytko
V BA mas viac moznosti, kde sa mozes ist poradit, napr Krizove centrum Brana do zivota, alebo KC Majak Nadeje
Ale asi the best je Centrum Nadej, mam dobre skusenosti

Pokiaľ to nebude chcieť riešiť ona sama nepomôže jej nič 😒