icon

Moje deti verzus jej deti

Dnes o 07:42

Stala sa taká vec,ja a kamarátka,čo má vzťah 8 rokov s mužom,čo má dve deti,5 a 8 ročne,sme boli na trampolínach. Bola som trochu v šoku z toho,že nemala veci na prezlečenie pre dievčatá. Vravím,že budú mokré. A je chladno,že nevadí. Hmm,ok. A potom som už len nemo pozerala. Nemala pre ne vôbec pitie. Každá,ktorá chodíte s deťmi na takéto atrakcie viete,že detičky sú smadne. A ona,mykla.plecom,že však im potom niečo kúpi. Myslíte si,že to je tým,že nie sú jej? Nič som jej na to nepovedala ale teda pomyslela som si svoje. Ale teda,keď som si predstavila,že toto by matka ich deti vedela.

mysicka36
Dnes o 09:16

Tak ja kým som nemala vlastné deti, nerozmýšlala som dopredu, nad vecami "čo ak". To až časom som vláčila so sebou veci pre istotu. A presne ako bolo spomenuté, dá sa všetko dokúpiť.

petronelag
Dnes o 09:23

@anonym_autor Keď aj nie v tomto prípade, ale je to vo veľa prípadoch, že tieto manželky mužov so záväzkami, tie jeho deti len pretrpia, tam nie je taký vzťah ako ku vlastným deťom. Celkove tá striedavá starostlivosť to môže na niektorých deťoch zanechať poriadne traumy.

ciernysokol
Dnes o 09:30

@anonym_autor no. A ja nekupim a poviem - napi sa z vodovodu. Vlastnemu. V poslednej dobe ma zacal rozculovat kult neschopneho dietata - mami, mas flasu s vodou? Nie?co teraaaz?kupme. My ako deti sme ziadne flase nemali, pili sme z vodovodu. Flase mi nevadia, ale aby si dieta bez nej nevedelo poradit, to je absurdne.

tamitamitami
Dnes o 09:45

Mám 4 ročné dieťa a veci na prezlečenie nenosím, nosila som možno prvý rok. Vodu tiež nenosím, kupujeme na mieste.

slavomira236
Dnes o 10:21

@anonym_autor pekne od nej ze ich takto vezme. Sama bez otca...to ke hlavne. si vychadzaju dobre ona a deti

anonym_44f3be
Dnes o 10:27

Tak ja asi patrim k tym dokonalym matkam, pretoze povinna vybava do tatychto detskych centier je tricko na prezlecenie a flasa s vodou. Zakazdym sa deti spotia a su mokre ako mysi, o vode ani nehovorim, min. 2 flasky padnu ako nic. Dopustame vodu na WC.
A k tvojej otazke, ona nerozmysla ako matka pretoze matkou este nie je. To ze obcas travi cas s detmi svojho priatela ju este nerobi matkou a preto nema take myslienkove pochody a nenapadne ju to co ine matky.

zuzana76
Dnes o 10:34

Veci som nenosila, ale ja som mala kludne deti, nepotili sa, ked sme isli mimo mesto, alebo bolo velmi horuco, tak som vzala a pitie som kupila na mieste, obcas nieco vzala na zahryznutie.

autor
Dnes o 11:10
@anonym_77b8d0

@anonym_autor a čo teba do toho, ako sa starajú o deti? Ja mám vlastné deti a keď ideme na trampolíny, či niekde inde, tiež nenosím pitie, veď všade sa dá kúpiť, vonku v tej zime určite neskakali, a zase neviem, či niekde sa deti prezliekaju v detských centrách, aspoň moje nie.

@anonym_77b8d0 no sú tam kabínky a prezliekaju sa,cyberjump a počas skákania sa chodia bežné deti napiť. Plus sú úplne mokré,keď skončia. Nepíšem o bupi. Aj keď aj tam má pijú,jedia a sú mokré.

vilma7
Dnes o 11:22

Ani ja nenosím oblečenie na prezlečenie...jedine že ak maju dlhý rukáv, maximálne vezmem s krátkym ale ani raz nemali potrebu sa prezliecť a rozprávať vedia...a tiež tam neskáču až tak, že by boli mokri ako myší.
Voda sa tam dala kúpiť alebo?
Kamarátka ma svoje deti?

anonym_f634a7
Dnes o 11:25

Nejak nechápem z čoho by mali byt tie deti mokré? Čo tie trampolíny boli vo vode či čo? To som ešte nepočula že z trampolíny je decko mokre 😂

autor
Dnes o 11:28
@vilma7

Ani ja nenosím oblečenie na prezlečenie...jedine že ak maju dlhý rukáv, maximálne vezmem s krátkym ale ani raz nemali potrebu sa prezliecť a rozprávať vedia...a tiež tam neskáču až tak, že by boli mokri ako myší.
Voda sa tam dala kúpiť alebo?
Kamarátka ma svoje deti?

@vilma7 dala,ale ona išla nakupovať. Že kúpi a dá po diskami takže celú hodinu bez pitia. Podotýkam,nejde o detský kútik,ale o cyberjump. Moje pili.

autor
Dnes o 11:28
@anonym_f634a7

Nejak nechápem z čoho by mali byt tie deti mokré? Čo tie trampolíny boli vo vode či čo? To som ešte nepočula že z trampolíny je decko mokre 😂

@anonym_f634a7 spotené,normálne ľudský spotené.

autor
Dnes o 11:29
@anonym_44f3be

Tak ja asi patrim k tym dokonalym matkam, pretoze povinna vybava do tatychto detskych centier je tricko na prezlecenie a flasa s vodou. Zakazdym sa deti spotia a su mokre ako mysi, o vode ani nehovorim, min. 2 flasky padnu ako nic. Dopustame vodu na WC.
A k tvojej otazke, ona nerozmysla ako matka pretoze matkou este nie je. To ze obcas travi cas s detmi svojho priatela ju este nerobi matkou a preto nema take myslienkove pochody a nenapadne ju to co ine matky.

@anonym_44f3be to je mi jasné ale ja som ju na to upozorňovala. A mavla rukou.

autor
Dnes o 11:33
@anonym_7707f2

Vies co?? Nenosim veci na prezlecenia ani ja😀 a ani vody nevlacim so sebou do centra,ani na trampoliny vsetko im kupim tam..teba mat za kamaratku otrras!!!!

@anonym_7707f2 asi nerozumieš. Ja som ostala prekvapená,že hodinu skákania a ani hlt. Kúpila keď sa odchádzalo. Iba ma to prekvapilo a deti úplne mokré. Ale úplne.

autor
Dnes o 11:34
@anonym_af0bbc

U nas v jednom centre zakazany vlastny napoj.. ked chces, musis si kupit
Veci nenosim od kedy nemaju plienky

@anonym_af0bbc nejde o vlastný o vlastnú fľašu,to je úplne fuk,aj ja kupujem tam,alebo dokupujem ale o žiadne pitie. Rozumieme si? Žiadne celý čas pobytu v aréne.

siska53
Dnes o 11:35

@anonym_autor Hm.. boli sme len asi 2-3krat, aj ked boli mensi, aj uz ako vacsi, nemali nic na prezlecenie. A pitie sa kupilo tam. Uprimne, v tychto zimnuch dobach ked je tolko chorob by som ja osobne deti hentam.ani netahala.. mozno tak 10-11 mesiac alebo na jar. Len teraz,.co sme boli u zubarky, tak jej pocas nasej navstevy dvaja volali, ze su chori..

anonym_4bef89
Dnes o 11:36
@anonym_autor

@anonym_af0bbc nejde o vlastný o vlastnú fľašu,to je úplne fuk,aj ja kupujem tam,alebo dokupujem ale o žiadne pitie. Rozumieme si? Žiadne celý čas pobytu v aréne.

@anonym_autor Ked si sa tak rozpisala autorka aj nam vysvetlis, ze s partnerom je 8 rokov a on ma 5 rocnu dceru s inou zenou? Mam 5 rocne dieta skace beha cely den, chodime na rozne trampoliny, ihriska a nikdy nebola mokra a teda aj oblecenie ma vzdy suche. Vazne sa moze tak potit 5 rocne dieta?

autor
Dnes o 11:42
@anonym_4bef89

@anonym_autor Ked si sa tak rozpisala autorka aj nam vysvetlis, ze s partnerom je 8 rokov a on ma 5 rocnu dceru s inou zenou? Mam 5 rocne dieta skace beha cely den, chodime na rozne trampoliny, ihriska a nikdy nebola mokra a teda aj oblecenie ma vzdy suche. Vazne sa moze tak potit 5 rocne dieta?

@anonym_4bef89 no môže ..mať aj dieťa(menila som vek...)a aj sa potiť. Nerozpisala,vysvetlila som,že sa nejedná o fľašu z domu,či kúpený,ale o zjadne pitie. A jedna sa o veľký skákací areál a môže s sporiť aj patrične dieťa.

luccija
Dnes o 11:45
@anonym_autor

@anonym_4bef89 no môže ..mať aj dieťa(menila som vek...)a aj sa potiť. Nerozpisala,vysvetlila som,že sa nejedná o fľašu z domu,či kúpený,ale o zjadne pitie. A jedna sa o veľký skákací areál a môže s sporiť aj patrične dieťa.

@anonym_autor no dobre a teraz, keď napíšeme, že to odflakla tak čo?😂nosila som veci na prezlečenie a kupovala som vodu.Maloktore dieťa v jumparene nie je spotene

anonym_cff1f6
Dnes o 11:56

Vies co, ja som raz zabudla plienky pre babatko na 10 h let a dieta bolo dokonca moje. Ty si fakt neprijemna osoba.

zuzana76
Dnes o 11:56
@anonym_autor

@anonym_autor tak hodnotit sa to da aj tak, ze v case chripky ste nezodpovedne obe, tahat tam deti, nech ochoreju a chytia nieco. My sme chodili malo na taketo miesta, na jar, v lete a jesen otvorene parky a ihriska a v zime velmi velmi vynimocne do nejakej herne.

zuzana76
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@anonym_7707f2 asi nerozumieš. Ja som ostala prekvapená,že hodinu skákania a ani hlt. Kúpila keď sa odchádzalo. Iba ma to prekvapilo a deti úplne mokré. Ale úplne.

@anonym_autor niektore deti piju malo, keby nepytali, tak ani ja by som im nedavala, byt hodinu bez pitia je uplne v poriadku

anonym_77b8d0
Dnes o 12:25
@anonym_autor

@vilma7 dala,ale ona išla nakupovať. Že kúpi a dá po diskami takže celú hodinu bez pitia. Podotýkam,nejde o detský kútik,ale o cyberjump. Moje pili.

@anonym_autor a bol problém dať sa im napiť? Alebo ti bolo aj to trápne? Deti, moje deti pijú, poďte sa napiť aj vy.

anonym_858a59
Dnes o 12:32

Myslím že to nemyslíš tak že len tu konkrétnu situáciu ale celkovo že zato že niesu jej tak ma také veci na háku.Moj priateľ má z predchádzajúceho vzťahu dieťa a vždy aj kým sme nemali vlastné deti som nebola ľahostajna či nie je smädná,hladná atď.Je to skôr o tej žene lebo predsa je to dieťa a čo ak by bolo moje dieťa ľahostajné niekomu inému kto by ich mal momentálne na starosti ,🤷

3009
Dnes o 13:20

My sme deťom vždy nosili veci na prezlečenie kde bolo skákanie. Každý sa prezliekal i keď bolo leto alebo zima.

jaskolka
Dnes o 13:36

Ja vlastne ani nechápem,tak hodinu ste tak boli a deti nepili...no a? Čo umrú od smädu za takú dobu? Veď neboli ste tam celý deň,že by nevypili za 12 hodín ani kvapku.
Mne to pride,že veľmi to prezivas,a fakt,že deti nie sú jej,je taký "akože dôvod"toho,že deťom nenukala ihneď vodu alebo ich neprezliekala do suchého po hodine skákania.

jaskolka
Dnes o 13:39
@anonym_858a59

Myslím že to nemyslíš tak že len tu konkrétnu situáciu ale celkovo že zato že niesu jej tak ma také veci na háku.Moj priateľ má z predchádzajúceho vzťahu dieťa a vždy aj kým sme nemali vlastné deti som nebola ľahostajna či nie je smädná,hladná atď.Je to skôr o tej žene lebo predsa je to dieťa a čo ak by bolo moje dieťa ľahostajné niekomu inému kto by ich mal momentálne na starosti ,🤷

@anonym_858a59 tak ja mám vlastne deti,ale reálne tiež "nešaliem"ak hodinu nepijú ani ich hneď neprezliekam,lebo boli na trampolíne
Zase nerobme z detí také "cukrové bábiky"že umrú od smädu,lebo hodinu nepili a pôjdu do auta v spotenom tričku. Veď hádam nepôjdu len v tom tričku domov peši, majú aj vetrovku, mikinu.
Mne by to ani na um neprišlo,takto to riešiť ako autorka.

zanka777
Dnes o 13:49

@anonym_autor ja sa skôr zamýšľam čo si ty vôbec za "úprimná "kamarátka keď ju súdiš za to ako sa ona stará o deti a porovnávas ju so sebou?!každý sa stará ako uzná na vhodné (pokiaľ sa stará tak je to ok)... A ešte o nej založis tému na MK a ideš ju riešiť v nádeji že ju tu dáme dole aj my a ty budeš ta najuzasnejsia a najstarostlivejšia mama na svete.... Išli ste tam spolu predpokladám preto aby sa deti zabavili.... Predpokladám že tam je nejaký bufet kde sa dá to pitie kúpiť ale ty si len riešila ju ako vychováva svoje deti a ako sa o ne stará.....
Tak teda takú kamarátku by som nechcela fakt.....

anonym_089db0
Dnes o 13:50

@anonym_autor ja som nosíla náhradné oblečenie pre deti v takom veku všade ,lebo sa hneď spotili. A vodu tiež som nosila a kde sa nesmelo vlastnú vodu mať tak sme kúpili. A tvoja kamarátka ,keby mala svoje deti reagovala by rovnako.

kp7333
Dnes o 14:00

My matky sme rozne. Jedna zbali na sankovacku detom caj, jedlo... Druha ani papierove vreckovky nezbali, tretia ich vystroji bez oteplovaciek ci rukavic.