icon

Moje trápenie

alenkavrisidivov
24. mar 2023

ahojte,
neviem čo od tohto očakávať, možno radu do života, možno sa len chcem posťažovať na život. Dostať to proste von. Začalo to ešte počas covidu. Ťažké obdobia, nechuť..
No posledný rok a pol mi dáva strašne cez ústa. Dostala som prácu snov, po ktorej som celý život tak túžila. Získala som ju ešte počas štúdia na VŠ, no zo štátnic ma vykopli. Celé štúdium zahodené. Šla som na poslednú chvíľu doštudovať pedagogické minimum, aby som ostala v práci. Bojovala som za to. Fakt, bolo to relatívne v pohode. (ak nepočítam to, že si na mna šéf zasadol a bola som na koberčeku a odchádzala doslova s plačom..) Mimo toho som si vybudovala s kolegami úžasné vzťahy, mimo vedenia som bola naozaj nesmierne šťastná i cez to, že som mala minimálnu. Na začiatku tohto roka prišli problémy s krčnou chrbticou a bolo to skutočne náročné fungovať. Šla som v polovici februára na PN, nakoľko som to už s bolesťami nezvládala. Po PN som nastúpila do práce. Do toho som mala príšerné bolesti počas menzesu a v pondelok o 4 ráno ma brala záchranka, pretože som sa nemohla od bolesti hýbať. Poobede som naklusala do práce, ako keby sa nič nedialo, napichaná utlmovákmi bolesti. Psychicky som sa cítila veľmi zle, už som naozaj nevládala. To isté dookola, raz dobre, raz zle, ešte horšie bolesti... Vyzeralo to, že je to už všetko okay, aj bolesti sa zmiernili, šéf bol milší. Dnes si ma ale zavolal zas k sebe, kde mi oznámil veľmi nepríjemnú vec. Že je kvôli tomu, že mám nižšie vzdelanie ako kolegyna, mi vezme moje hodiny a dá ich proste kolegyni. Čiže z mojho 83% úväzku sa stal max 15% .. Mám na krku hypotéku, ten plat teda vychádza 112eur.
Celú cestu domov som preplakala. Plačem vkuse, pretože mi na tej práci tak záležalo. Pozerám ponuky prác a 0 bodov. Tu v okolí nie je doslova žiadna práca. Mám veľmi zlé myšlienky a snažím sa nepoložiť k zemi. Bolí to, príšerne. Toto bol pre mna poslednou dobou hnací motor. Aj počas pn, že keď budem ok, teším sa do práce. Nič. fuč.

Strana
z2
svetlonos
24. mar 2023

@aurelia2000
Mila Aurelia,
mojim cielom nebolo vobec kopnut si do teba. Na facku su tu upne ini adepti v roznych temach.
Bohuzial nie som jasnovidka aby som vedela v akej si nelahkej situacii. Nemozem vediet, ze si reagovala na zaklade svojho zleho zdravotneho stavu. A to posledne co som chcela, by bolo tvoju narocnu situaciu porovnavat ci zjednodusovat.
Len vies, vyznel tvoj komentar dost opovrhujuco.
To, ze autorka ma " len" menstruacne bolesti, ktore ju robia neschopnou vstat z postele, je samozrejme oprotibtvojmu zdravotnemu stavu prechadzka ruzovym sadom.
Avsak faktom ostava, ze i ked su to bolesti docasne, vyradi ju to tiez z fungovania. A ja nechcem znevazovat ci bagatelizovat problemy inych, pretoze su ludia, ktory maju problemy vacsie.
Vzdy sa najde v nasom okoli niekto, kto ma vacsie, obrovske, ci neporovnatelne mensie problemy ako my. Ale aj ten " maly" problem problemom pre danu osobu je.
A ja nebudem ignorovat inych, i ked pre mna by to trebars problem ani nebol, lebo ja mam vacsi.
Tvojo pripad sa s autorkinym neda vobec porovnavat, tak si nemusela reagovat.
Prajem ti napriek vsetkemu, cim si presla a prechadzas, vela sily a lasky v zivote ❤️

letfenixa
24. mar 2023

@alenkavrisidivov ak si učiteľka a zároveň nemáš skončenú príslušnú VŠ, tak je s podivom, že vôbec vyucujes.

liv1
25. mar 2023

@aurelia2000 to ze sa ti v zivote deje nieco narocne neznamena, ze mas pravo kopnut si do niekoho kto je uz i tak na dne. Prave ty by si mala byt ta chapava, a snazit sa druhych ked uz nie podporit, byt aspon ticho. Tyka sa to najma ludi, ktori sa citia psychicky velmi zle a posledne co potrebuju pocut su komentare tvojho druhu. Zelam ti, aby si na svojej ceste za uzdravenim ci liecbou nasla prijemnejsich ludi.

Autorka nieco pride nieco odide, v prvej chvili mame pocit ze koniec sveta, ale nemusi to tak byt. Ja si vzdy hovorim, ze prievan zo zatvorenia dveri otvori nove 😉. A tak to aj nejako funguje. Mrzia ma tvoje zdravotne problemy, mozno by bolo dobre vymenit doktora.

@letfenixa tam su nejake pravidla, ze ak studujes a ostatne mas splnene, tak mozes vyucovat

letfenixa
25. mar 2023

@liv1 prečítala som si znova úvodný príspevok. Píše, že nemá štátnice, tj ukoncenu VŠ, ale ma pedagogické minimum. Ale to sa vzťahuje na vyučovanie predmetov, ktoré boli na staniciach. Možno je ped.asistent, tam pravidlá neovládam. Keď ma vraj minimálnu mzdu. A s tou dostala hypoteku?
Samé otázky, @alenkavrisidivov

aurelia2000
25. mar 2023

@liv1 V mojom prvom príspevku som iba skonštatovala fakty, aby autorka pochopila, že ona sama je príčinou svojich problémov. Ďalší diskutéri jej pekne a rozumne radili, ako má postupovat (dostupná liečba, štúdium, iná práca). Autorka tieto rady neakceptuje a naďalej udržuje pozíciu ukrivdenej a trpiacej. Vôbec nejde o to, čo som prežila ja...mnohí moji spolupacienti prežili oveľa väčší rozsah utrpenia a napriek tomu prehrali. Naozaj nedokážem súcitiť s niekým, kto na bolestivú menštruáciu zneužije záchranný systém, pričom odmieta dostupnú liečbu. Autorka diskusie pozná iba CHCEM a NECHCEM. Slovíčka MUSIM a MAM POVINNOST ešte nezaradila do svojho slovníka.
@svetlonos Ďakujem ❤️. Nechcela som bagatelizovať problémy autorky. Ale sama vidíš, aky postoj má k rieseniam, ktoré jej tu boli navrhnuté. Áno, asi mám málo empatie k určitým problémom.

drahomirrra
25. mar 2023

@aurelia2000 RZP za taketo vyjazdy uctuje. A tu by som nauctovat dala, kym madam potrebovala injekcijku na manstruaciu, niekde na RZP mozno cakal clovek so zlyhanim srdca, alebo nahlou brusnou prihodou.
Ale HAK ani za nic. Tak potom len trhotenstvo. Oslobodi ju od bolestiveho menzesu na rok.

Strana
z2