icon

Moji rodičia sú alkoholici

allexa321
29. apr 2023

Ahojte ,chcela som sa opýtať či tu je niekto kto by sa o tejto téme dôverne porozprával,kto má skúsenosť .Moja je taká že rodičia pijú od kedy som na svete mám 33,no všetko sa zhoršilo ako matka ostala na invalidnom.Rozpila sa otec tiež prišiel o prácu takto to trvá aj 5 rokov no teraz sa to zhoršuje pretože stále prichádzajú o novú prácu keď prácu mali pili teraz nieje zaco....ale to nieje to hlavne,matka sa mi rokmi neskutočne vzdialila nezáujem,vysporiadať sa stým ako ich nezaujímam liečila som sa na depresie ,už je to ok,ale vždy to boli a prečo pretože keď mali peniaze neozvali sa a teraz roky žobru nenakupis nám nemáme čo jesť a podobne ....je to zložitejšie než to vyzerá :( Boli to keď sa ozvu iba keď niečo potrebujú.Je niekto koho trápi to isté alebo podobné budem rada správe ďakujem....

micusa2222
29. apr 2023

s tým nenarobíš nič..budú ťa len citovo vydierať, aby si im nakúpila , pomohla, aby mali začo chľastať..musíš zistiť najprv , či sa nechcú liečiť..ak nie, treba sa od nich úplne odstrihnúť..lebo skončíš veľmi zle...

ema22270
29. apr 2023

Ked chces napis mi spravu. Mozeme sa o tom porozpravat. Ja to mam podobne.

slovakboy
29. apr 2023

@allexa321 neviem poradiť. Nemám skúsenosť. Odstrihnúť ? Nie? V budúcnosti môžeš ľutovať že si ich nechala tak. Skús sa riadiť podľa svedomia ale nenechať sa citovo vydierať. Ty určíš mieru pomoci, nie oni. Je mi to ľúto že sú také osudy.

ema22270
29. apr 2023

@slovakboy co konkrétne by mala lutovat, ze im nahradila pijatiku?

ema22270
29. apr 2023

@slovakboy *nehradila tam malo byt.

alexnina777
29. apr 2023

@allexa321 je mi to veľmi ľúto, že veľa detí/ ľudí musi prežívať takéto detstvo a život..je tu veľa žien ktoré ti isto poradia z vlastnej skúsenosti..je tu veľa podobných tém..mňa napadá jedno, daj im podmienku, že im pomožeš s nákupni len pod podmienkou, že pojdu na liečenie obidvaja..veď je neúnosné aby si sa dlhodobo starala o dvoch nezamestnaných alkoholikov…veď nejde asi len o nákup potravin/ alkohol im kupuje kto? ked. nemajú príjem/ ale aj o náklady na bývamie a iné.. okrem toho budú čoskoro potrebovať aj lekársku pomoc keď si zdevastjú organizmus, to bude ďalšia vec ktorú budeš zas len ty hasiť s nimi.. nehovoriac o tom ak si mala depresie, ťahajú ta stále psychicky dole..

animus
29. apr 2023

@allexa321 moja mama mala takú mamu (moju babku) a jej otec (môj dedko) mamu zavrhol v deň keď sa rozhodla žiť s mojím otcom. Moja mama sa úplne odstrihla od minulosti. Vydala sa, mala deti a je spokojná dodnes. Keď už bolo s babkou najhoršie (dedo sa na ňu pre ten alkohol vykašľal) a bola niekde v ústave prišli ku nám domov aby sa mama postarala ale poslala ich preč. Už s ňou po toľkých rokoch nechcela mať nič spoločné. Dedo ochorel ( my sme nevedeli že má choré srdce) a len sa jedného dňa u nás zjavil, že nás chce spoznať. Jemu dala mama šancu, stretávali sme sa intenzívne 3 roky a potom žiaľ zomrel. Je to len a len na tebe aká si osobnosť, povaha. Nie každý by sa dokázal úplne odpútať, moja mama to urobila a nikdy neľutovala.

pribinak
29. apr 2023

Nemôžeš prebrať zodpovednosť za životy tvojich rodičov
Je to ich rozhodnutie, ty ich v pití nezastavis.

Jedine kto to dokáže sú oni sami

drobcek17
29. apr 2023

@allexa321 moja mama mala takého otca aj mamu, ale teda nie od mala. Starká začala piť keď sa dostala na dôchodok a my sme sa odsťahovali, možno z dlhej chvíle. Dodnes nevieme prečo, keďže mala vsekto co potrebovala. Dedko zarábal dosť, bol kľudná povaha, všetko babke splnil co jej videl na očiach, problém nastal keď ostal doma aj dedko vtedy sa spustili spolu. Ja ako vnučka som tam nerada chodila lebo z kľudneho dedka s stala kôpka nervov. Najhoršie to zvládla mama, keďže sme bývali len cez cestu od nich. Dedko časom umrel ale medzi tým sme si dosť s nim vytreli. Keď som nechcela ísť do obchodu kúpiť fľašu, pamätám aký bol nervózny. Babka sa aj snažila skončiť ale nešlo to až po smrti dedka, mama jej vzala všetky peniaze a starala sa o ňu. Potom sa dokázala zmeniť 6rokov žila bez alkoholu. Ak chceš napíš správu.

zmrzlinka2021
29. apr 2023

@allexa321 odstrihni sa od nich

lussytalulu
29. apr 2023

@micusa2222 odstrihnut? Véd sú to rodicia! aký sú,taky sú ale ved predsa sú to rodicia. Takýmto ľuďom treba pomôcť a nie sa vzdialiť...

lussytalulu
29. apr 2023

@allexa321 ak by si chcela kľudne napis🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mira0611
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
29. apr 2023

Povedala by som im ze im budem prispievat jedine ak obaja pojdu na liecenie.V opacnom pripade to znamena,ze ich v piti vlastne nepriamo podporujes.Dala by som im to ako podmienku.Budes im pomahat jedine ak pojdu obaja na liecenie,pretoze ti na nich zalezi.

ema22270
29. apr 2023

@mira0611 klobuk dole pred tebou. Robis dobre a drzim ti v zivote palce. (Tiez nieco podobne zazivam, takze sledujem kazdy prispevok, kto tu co napise). Nech mas v zivote uz len pokoj.

mira0611
Autor odpoveď zmazal
lussytalulu
29. apr 2023

@mira0611 Verim ze vies co bude asi pre teba to najlepšie..Viem o com hovorím ... Bol to iba môj názor, ale rob ako cítiš. Ak sa ti takto ťažko zije, tak to sprav tak,aby sa ti už lepšie žilo.Neries veci co boli ,už sa to stalo,to ta nikam neposunie.

allexa321
autor
29. apr 2023

@lussytalulu ty ľudia píšu ako to je odstrihnúť ,čo mi dali život a nechali ma tak na pospas ?Pomáhala som im viac ako oni mne za 33 r.

allexa321
autor
29. apr 2023

@mira0611 ty ktorý neprejdú tým čo my nepochopia ....

mira0611
29. apr 2023

@lussytalulu presne to robim za posledne 3 roky 🙂