icon

Môjmu 5-ročnému dieťaťu smrdí babka

7. dec 2022

Syn ma 5 rokov, ma starych rodicov z oboch stran, ale zvykne hovorievat ze babku X nema rad a ze smrdi. Pritom ona sa mu venuje najviac, aj ho strazieva casto, to zas rad tam ide k nej, ale toto ma trapi ked to taktopovie.
Mne povie ze pekne voniam, rozlisuje to.
Ma tak citlivy cuch ze ked vojde niekam kde je smrad, tak sa aj povracia.
Neviem ako na to pred babkou reagovat. Vztahy mame velmi pekne, mame sa radi, pomahame si obojstranne. Mam jej nieco hovorit? Ked jej to nedojde takto od dietata, ze by mala mozno zlepsit pranie alebo hygienu, asi je to zbytocne.
Inak VŠ, cely zivot veduca funkcia, ale asi sama seba neciti 🤷
Ako na to reagovat?
.

Strana
z2
vulka
7. dec 2022

Drzé??? Tak podľa Teba je OK, nechať dedka chodiť po ulici s rozopnutým rázporkom? To je ako príklad. Len preto, lebo Teba sa zdá, že je to trápne? Nieje lepšie povedať to diskrétne ale hneď na začiatku (napríklad dňa) ako ho nechať behať takto celý deň? Mali sme kolegu, ktorému strašne smrdelo z úst. A áno chcelo to trochu odvahy, ale pri stretnutí face to face ho kolegyňa na to upozornila a aby odľahčila situáciu povedala mu o tom, že to môže byť zo skrytého zápalu ďasna a v tom mu môže odporučiť konkrétneho zubára. A neuveríš, začal si umývať zuby.
A podľa mňa je úplne jedno, či si s človekom vykáš alebo tykáš. Ty to nechávaš tak a čoraz viac ľudí si po ulici hovorí ako babka smrdí.

0silvia0
7. dec 2022

Ja by som to neriesila, kedze si so svokrou vykas, ale poprosila by som jej syna, tvojho muza aby sa ozval. Toto nie je ziadna stara babka, aby prestala dbat o hygienu.
Moja 90rocna babka uz takto smrdela, ale povedat si nedala, uz sa nechcela kupat, nechcela si dat oprat veci. Tak sme jej kupovali aspon vlhcene parfumovane vreckovky, nech sa pocas dna utiera.

autor
7. dec 2022

@vulka tak razporok je taka technicka vec, s tym by som problem nemala, povedat diskretne ze ho ma rozopnuty, alebo nejakej zene ze ma suknu vzadu za pasom.
Ale povedat svokre ze nech si dava ciste veci ked k nam pojde...no neviem.

pinkgirl
7. dec 2022

No vidím, že tebe je to nepríjemné s ňou to ptedebatovať - ale inak sa to nevyrieši. Čo tak: mama neviem či o tom viete, ale je vás veľmi cítiť potom a malý sa mi sťažoval že sa pri vás zle cíti a neche s vami byť...
Jasné nechceš byť zlá, a chceš ostať za tú dobrú nevestu. Tak požiadaj muža nech s ňou prehodí reč. Kto iný ak nie jej vlastní jej to majú povedať?!!

belasy_motylik
8. dec 2022

@slavomira236
@silvike je to hormónmi, po štyridsiatke sa znižuje rapídne ich tvorba, aj keď menopauza ešte vôbec nemusí byť a celkovo sa mení chemické zloženie v tele, u niekoho je to očividnejšie aj čo sa týka pachu, u niekoho vôbec. A čo sa týka starých ľudí, čo všeobecnosti majú svoj typický pach, ale tiež to nie je pravidlom, niekto nepáchne vôbec. A nemusí to mať vôbec priamu súvislosť s hygienou, tak ako aj u mladších, poznám štyridsiatnikov, ktorí páchnu 2 hodiny po sprche.

kozova87
8. dec 2022

Presne môj 5 ročný syn,všade kam prídeme ho napína,alebo sa aj povracia...ani pri zvieratá nemôže chodiť a keď ho nedajbože olízne pes alebo mačka reve o dušu a umýva pol hodinu ruku🙂)))hádam z toho vyrastú

simca06022011
8. dec 2022

Rozmýšľam aké vzťahy mate v rodine, my si doma kľudne povieme ze smrdia a pod, bez sa umyť. Áno od cudzích je to blbé ale doma svoji? Asi napr svokre by som to nepovedala ale určite by jej to povedal syn. Bežne komentuje špinavé nechty zo záhrady a tak, smrad by určite tiež... Čerstvá dôchodkyňa vôbec nie je stara, môj partner má takú mamu a chodí čistička, upravená ako mladučká, oblečená pekne a dokonca by som povedala moderné. Moja mama tiež za chvíľu 60tka a ešte horšie je to s nou, módna ikona :D
Je to o vzťahoch doma, u vás to môže byť tabu ale potom sa tým netreba trápiť. Deti bývajú úprimne aj ked XY krát bordový od hanby ich budeme napominat že sa to nepatrí

simca06022011
8. dec 2022

@kozova87 určite, ja to do dnes dcére spomínam... na tričku keď milimetrovy fľak sa objavil tak Prezliekat sa hneď. Umývať sa v kuse... o pár rokov už som ju musela naháňať

mircalla
8. dec 2022

Cestva 60tnicka nie je dovod, aby sa o seba nestarala. Najma ak pises, ze nedostatocna hygiena plus oblecenie. Chapem aj teba, chapem aj syna, ze mu to vadi. Ked som bola dieta, tiez mi babka strasne smrdela, nielen ona, ale aj izby v jej dome, taky neprijemny zatuchnuty zapach. Zial neviem si pomoct, vyslovene ma to odpudzovalo a vzdy ma az naplo. Niekomu to az tak nevadi, iny je na to vyslovene citlivy. Nemyslim, ze syn je neslusny, to su proste pudy, nevie tu nechut ovladat. Popravde neviem, ako to riesit. Zial nedostatocna hygiena je fenomen dost vela slovakov. Mne osobne to skutocne velmi prekaza

mircalla
8. dec 2022

@nikolka1986 Co je prosim ta na tom neslusne, ze mu to vadi a spomenul to mame? Je to male dieta a narovinu vyjadril svoje pocity. Tiez napriklad neviem existovat pri niekom, kto silno zapacha. Jasne, ze mu to nepoviem ale podvedome sa takeho cloveka stranim.

ankare
8. dec 2022

Synček za to nemôže, má citlivý čuch, nerobí to naschvál. Dieťa sa nevie pretvarovat, je úprimné.
Skús to babke dáko šetrne a nenápadne vysvetliť, že malý je citlivý na pachy a že by sa mohla osprchovať a prezliecť predtým,ako Vy prídete.

oblecenie99
8. dec 2022

Tak keď je to trápne povedať, ale chce to riešenie, tak zúfalé a alibistické, ale: asi to už len nechať na dieťa, nech to povie on na plné ústa face to face a bude to tiež trápne, ale rozhovoru sa vyhneš a možno to bude mať aj účinok.. ja viem, že to je hrozné, ale ja tiež odmalička nenávidím ten "starecký pach" a preto napr. nemôžem veľmi chodiť ku jednej rodine, lebo mňa tam doslova napína, a áno, je to spojené aj so zanedbanou hygienou. Riešim to tak, že tam jednoducho nechodím, resp. tam idem iba v nevyhnutnom prípade na symbolických pár minút.

adrianap83
8. dec 2022

Hmmm a nebude to tým, že možno vôbec nepoužíva nič pod pazušky? Možno mala nejakú reakciu a kašle už na to. Mala som takú kolegyňu, čo nemohla naozaj nič používať. Až teraz niečo prírodné našla. Babi, možno nemá náladu skúšať.
Hej je to blbá téma, no nenechajte ju tak. Ak sa čo i len trošičku dá sa nejako s mužom dohodnite, nemá ešte muž sestru? To by možno šlo ľahšie.

1mina
8. dec 2022

moja 4rocna to rovno aj povie dotycnej osobe 🙈 a zalezi teda ak aj vy citite, napr moj ocino vie tak niekedy, neviem ci kombinacia staroby, liekov, a ze si da oblecenie nadoma viackrat, ale ja to napr poviem mamine nenapadne nie priamo jemu a ona sa o to postara :D

gabrielamodrykonik
8. dec 2022

Ak to teda citia aj ini ludia a nielen syn, tak ma napadlo, ci by jej to nemohol povedat teda syn s takou tou deckou uprimnostou. Od dietata to zoberie skor a aj skor mu to prepaci a mozno sa spamata, ale hlavne nebude konforntovana s tym pocitom trapnosti, ked to s nou budu riesit dospeli ludia. Neviem si predstavit, ako sa musi citit dospely clovek, ktoremu druhy dospely clovek povie, ze smrdi.

Strana
z2