icon

Moju sestru bije priateľ

savoya
8. jún 2021

Uz dlhu dobu ma trapi,ze sestra sa stale vracia k priatelovi,ktory pije a casto ju bije.Vcera som sa zase dopocula,ze ju zbil opity a podgurazeny alkoholom.Ona hlupa mu este dava vsetky peniaze ,ktore zarobi.No je toto normalne???On je pre mna obycajny chudak a zobrak,ktory je lenivy si najst pracu a to poriadnu.Robi uboheho spravcu v jednej ubytovni,ktora ma aj tak zlu povest a zaraba trapnych 10 eur za den.

pribinak
8. jún 2021

Zober sestru k psychologické. Ale ak ona nebude chcieť od neho odísť, tak žiaľ s tým nič neurobíš

savoya
autor
8. jún 2021

Ved bola koli nemu na klinike.Par dni sa k nej spraval ako med a potom to prislo.Obrovska hadka a bitka.

pribinak
8. jún 2021

@savoya teraz je sestra kde? Je s ním?

savoya
autor
8. jún 2021

Este musi vydrzat dve dni a ide byvat za kamaratkou.

pribinak
8. jún 2021

@savoya prečo? Nemôže ísť tie dva dni nejakym príbuzným? Za dva dni sa všeličo môže udiať, najmä ak in nevie že chce odísť

deti95060810
8. jún 2021

nie je sestra už tak psych. unavená, znechutená a na dne, že sama ani nedokáže od toho násilníka odísť? , Bežne sa to stáva....
Sestru by som zobrala k psychol. popr. psychiatrovi. Deti majú? Ak nie tak je to lepšie pre sestru...

deti95060810
8. jún 2021

nemôžeš na tie dva dni zobrať sestru k sebe? popr. aj na dlhšie?

savoya
autor
8. jún 2021

Ale bola aj u psychologa a psychiatra ,koli nemu skoncila na klinike kde bola cely mesiac.
Ja ju nemozem zobrat,ona ma strasne rozvrateny disharmonicky zivot .Aj ona je na vine ze sa k nemu stale vracia,dava mi peniaze a potom pyta o do mna.

janage
8. jún 2021

@savoya nie je to normálne. Ale sú ženy, ktoré neodijdu a ešte aj žiarliť na taký výkvet budú. Ona potrebuje dlhodobo a pravidelne psychologicku pomoc, nie jednorazovú hospitalizáciu ale dlhodobo s tým pracovať. Bez toho ten pobyt na klinike bol zbytočný.
Dávaj pozor, aby Ťa zo sebou nestiahla. Poznám prípad keď aj ubytko aj financie aj právnua pomoc bola ponúkaná a neodišla žena. Resp. keď sa nedalo vydržať v noci cez deň sa tulala kolo bytu, vyvolávala rodine, vystazovala sa a prišlo na lámanie chleba a už bola zas s ním.
Ponukni pomoc, kontakt, ale ak nebude chcieť odstrihni sa lebo sa psychicky budeš vyčerpávať ty.

janage
8. jún 2021

@savoya mali sme v blízkom okolí ešte inu diagnózu. Keď bolo najhoršie tiež týždne v nemocnici ale jednoznačne potom odporúčali ďalej dlhodobú intenzívnu prácu. To pacient zanedbal, robil po svojom a výsledok, že je na tom horšie ako predtým.

jaskolka
8. jún 2021

Pozri, ak jej ponúknes azyl, pomoc, ona odíde, ale potom sa opäť k nemu vráti, a opäť a opäť.. Dokedy asi to vydržíš ty? Navrhni jej psychológa, pomoc, ale ak to odmietne, pripadne pôjde a aj tak sa vráti k tomu hulvatovi, ja by som otvorené jej povedala, že nech potom už za mnou nejde, keď si aj tak urobí po svojom. Lebo potom ty budeš v strese, nešťastná, nervózna a vyčerpaná. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Podobne aj tu je x podobných príspevkov, kde žena sa sťažuje na grázla, aký ju tyra, uráža, podvádza, využíva a potom ho začne ospravedlňovat, že ona ho miluje a on ani za to nemôže. Vtedy by som s chuťou takú hlupanu vyfackala aj ja, že v takom prípade si toho "milovaného chudáčika debila" zaslúži.Nasilu nikomu nepomôžes

lenkakravcova
8. jún 2021

@savoya Dúfam, že na neho aspoň trestné oznámenie podala.

sslobodnamama777
8. jún 2021

@janage prosim Ta Ty kde pracujes?
@savoya co to znamena disharmonicky zivot ze má sestra? Nuz musi sama odist, chciet zmenu najprv, bemala tam byt ani minutu s nim. Ako pisu, mala by riesit s policiou fyz. napadnutie.