Moju sestru bije priateľ
Uz dlhu dobu ma trapi,ze sestra sa stale vracia k priatelovi,ktory pije a casto ju bije.Vcera som sa zase dopocula,ze ju zbil opity a podgurazeny alkoholom.Ona hlupa mu este dava vsetky peniaze ,ktore zarobi.No je toto normalne???On je pre mna obycajny chudak a zobrak,ktory je lenivy si najst pracu a to poriadnu.Robi uboheho spravcu v jednej ubytovni,ktora ma aj tak zlu povest a zaraba trapnych 10 eur za den.
Ved bola koli nemu na klinike.Par dni sa k nej spraval ako med a potom to prislo.Obrovska hadka a bitka.
Este musi vydrzat dve dni a ide byvat za kamaratkou.
nie je sestra už tak psych. unavená, znechutená a na dne, že sama ani nedokáže od toho násilníka odísť? , Bežne sa to stáva....
Sestru by som zobrala k psychol. popr. psychiatrovi. Deti majú? Ak nie tak je to lepšie pre sestru...
nemôžeš na tie dva dni zobrať sestru k sebe? popr. aj na dlhšie?
Ale bola aj u psychologa a psychiatra ,koli nemu skoncila na klinike kde bola cely mesiac.
Ja ju nemozem zobrat,ona ma strasne rozvrateny disharmonicky zivot .Aj ona je na vine ze sa k nemu stale vracia,dava mi peniaze a potom pyta o do mna.
@savoya nie je to normálne. Ale sú ženy, ktoré neodijdu a ešte aj žiarliť na taký výkvet budú. Ona potrebuje dlhodobo a pravidelne psychologicku pomoc, nie jednorazovú hospitalizáciu ale dlhodobo s tým pracovať. Bez toho ten pobyt na klinike bol zbytočný.
Dávaj pozor, aby Ťa zo sebou nestiahla. Poznám prípad keď aj ubytko aj financie aj právnua pomoc bola ponúkaná a neodišla žena. Resp. keď sa nedalo vydržať v noci cez deň sa tulala kolo bytu, vyvolávala rodine, vystazovala sa a prišlo na lámanie chleba a už bola zas s ním.
Ponukni pomoc, kontakt, ale ak nebude chcieť odstrihni sa lebo sa psychicky budeš vyčerpávať ty.
Pozri, ak jej ponúknes azyl, pomoc, ona odíde, ale potom sa opäť k nemu vráti, a opäť a opäť.. Dokedy asi to vydržíš ty? Navrhni jej psychológa, pomoc, ale ak to odmietne, pripadne pôjde a aj tak sa vráti k tomu hulvatovi, ja by som otvorené jej povedala, že nech potom už za mnou nejde, keď si aj tak urobí po svojom. Lebo potom ty budeš v strese, nešťastná, nervózna a vyčerpaná. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Podobne aj tu je x podobných príspevkov, kde žena sa sťažuje na grázla, aký ju tyra, uráža, podvádza, využíva a potom ho začne ospravedlňovat, že ona ho miluje a on ani za to nemôže. Vtedy by som s chuťou takú hlupanu vyfackala aj ja, že v takom prípade si toho "milovaného chudáčika debila" zaslúži.Nasilu nikomu nepomôžes
@savoya Dúfam, že na neho aspoň trestné oznámenie podala.

Zober sestru k psychologické. Ale ak ona nebude chcieť od neho odísť, tak žiaľ s tým nič neurobíš