icon

Moslim a kresťanka

patkag
13. mar 2015

môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho

silvijam
13. mar 2015

stale neodpovedas, kde ste sa stretli? zili ste spolu? alebo ako kde sa stretavate? ako dlho sa vobec poznate? ale uprimne... ako zije jeho rodina?? videla si nieco aj realne z jeho zivota, ci len to co ti on kvetnato opisal?

ena70
13. mar 2015

@patkag bola som v Egypte a ver mi, pokial to nie je studovany chlap, ktory robi lekara, inziniera, majitela podniku, firmy alebo hotela, tie podmienky v akých ziju, to je ako Lunik IX...vazne....Egypt to nie su len krasne hotely, ci lesk velkomesta a pyramid, ale aj spina, chatrne obydlie....
....len ako smiesny priklad uvediem co nedavno bezala Farma a tam bol "Reza" ...Iránec...ako vyplakaval ako dlho uz doma nebol...nevidel si rodinu atd. ale nejde domov lebo prachy nema, nema na darceky a je hanba pre moslima prist domov na prazdno. a to je tu na slovensku...vidis...dokym nebol na farme, ani pes po nom nestekol, lebo zrejme nic specialne roobit nevie. sice vie, pizzu, ale vidis, aj tak nariekal ako zle sa ma. teraz sa ho ujala Božka, tak je chlapec vysmiaty 🙂...žena ho tu musi živiť....tak on jej doma navarí a riadne ju vypráši a vybavené 🙂

ninuska8
13. mar 2015

@patkag TAK ak niesi praktizujuca krestanka, naco chces dat svoje deti potom krstit? Ty si nemyl nabozenstvo s kulturou...a rob ako chces, nechapem potom tvoju prvu otazku...ked ty budes moslimka, naco chces aby tvoje dieta bolo krestan? Co chces mat darceky na krsiny ci co?

ena70
13. mar 2015

@silvijam
na tieto otazky stale nevieme odpovede, preto mi to pride ako znamost cez internet, pripadne daku letnu dovolenku. ved keby vsetko vedela a poznala, nemala by problem to tu hned v uvode rozpisat. ved aj nech ma penazi ako plievu, my jej ho urcite nezavidime.... my jej len chceme oci otvorit... ja kym nepoznam do akých pomerov a podmienok idem, tak ani nad manzelstvom neuvazujem.... tobôž ak ide o cudzinca a este z moslimskej krajiny

canerko
13. mar 2015

Este jedna fake tema ktora zajtra pozajtra bude zamknuta lebo sa tu rozputa peklo. @patkag Nechapem tvojej odpovede ze ty si ochotna prejst na islam lebo ho lubis ale vase buduce deti nemozu bit moslimovia.A to si kde videla ze toto takto funguje?Pozri ja som cistokrvna moslimka a poviem ty to na rovinu,on rozkazuje a ty sa nechces prisposobit.U mna je to vztah uz na zaciatku odsudeny na zanik.Lebo ty vobec nemusis konvertovat ani preto lebo sa lubite ako kone.Ale bud si vedoma ze deti su uz od narodenia moslimovia.Co im budes naschovavanu davat bravcove,robit krizik na cele,alebo neviem co este?Vztah krestanky z moslimom moze vijst ale len v pripade ked obaja budete tolerantny jeden voci druhemu,ked budete robit ustupky a hlavne vela,vela,vela,spolu komunikovat.Ja ty zelam stastie,si zalubena ale hned na zaciatku mate problemi a to bi ty mala bit vystraha abi si sa nehrnula do niecoho co nepoznas.Neponahlaj z vydajom,spoznajte sa lepsie a casom uvidis ako sa to vyvinie.Ja som sa zasnubila po troch dnoch znamosti,o tyzden bol sobas ale vychovani sme obaja v tej istej kulture,mame rovnake zaujmi,mentalitu a citenie.Dnes je to presne 12 rokov a tri mesiace co sme manzelia.Mame normalny vztah,pracujeme,zarabame,odjakziva som bola sebestacna a zabezpecena a manzel ma nosi ako kvapku vode na dlani.Rodina je prvorada a potom vsetko ostatne.Vela stastia ty zelam. 🙂

patkag
autor
13. mar 2015

TERAZ po týchto všetkých príspevkoch mám chuť ukončiť celý vzťah s ním zrušiť svadbu a s prepačením je*ať na neho

katka0123
13. mar 2015

@patkag tu nejde o peniaze. Ide o tboj zivot. Vies si predstavit co vsetko ti hrozi? Co hrozi buducim detom? Koncim v tejto diskusii. Asi to nema zmysel. Chod a vezmi si ho. Nos abayu, nos satku, a nechaj si uniest deti. Chod za nim tri metre, bud jeho majetkom a uzivaj si zachody so svabmi v Egypte. Caka ta skvela buducnost. A peniaze si budes musiet pytat...na vsetko. A desiatky dalsich veci. Prajem vela stastia a nekonecnu laaaaaasku.

adkoalauri
13. mar 2015

@patkag pre mňa je úplne jedno, či je moslim, katolík, ateista...pre mňa je základnou potrebou vedieť sa porozprávať o dôležitých veciach resp.aj sa dohodnúť- ustúpiť, tolerovať, akceptovať toho druhého názor. U vás sa o tomto hovoriť nedá. To, že sem príde na Slovensko je primálo. Keď vôbec príde...Čo spravíš, ak ti za dva roky povie, že sa ide do SA? Ak chce mať z detí moslimov, on je ten, ktorý myslí dopredu. Ty sa buď prispôsobíš dobrovoľne, alebo sa budeš musieť. A vieš čo je pre mňa najsmutnejšie? Že to robí už teraz, pritom ťa ešte ani "nemá". Čo bude potom? A ty to nevidíš...

demo
13. mar 2015

@patkag uz ste sa niekedy stretli? inak ja som cudziu pracovnu zmluvu nikdy nevidela, neukazovali mi ju nikdy ani kamaratky, ani frajeri a neukazal mi ju ani manzel. ty si si ju od neho pytala? ukazal ti ju cez skype?

patkag
autor
13. mar 2015

@adkoalauri veď ona ma do ničoho nenúti. Sama sa rozhodujem.

silvijam
13. mar 2015

@patkag tak skade ho poznas? ako dlho? ako prebiehal vas vztah od zaciatku??? stale nic???

prego81
13. mar 2015

@patkag
ahoj. V noci sme si vymenila par sprav a prisla som si pozriet co ti tu poradili baby. S vela prispevkami suhlasim. Myslim ze si trosku vytriezvela, to je dobre 😉
Nemusis hned vsetko rusit, mozno tomu daj cas ALE hlavne si pred svadbou vyskusaj zivot s nim (kludne aj na Slovensku) a spoznaj jeho rodinu, a jeho spravanie k tebe v pritomnosti jeho rodiny. Do Saudskej Arabie prosim ta nechod!

saza007
13. mar 2015

@patkag pockaj, teraz som to asi pochopila. Takze vy deti este nemate? ja som si myslela, ze ano (stojim si dnes na kabli). Tak to ber rozum do hrsti a zamavaj mu dovidenia a nekomplikuj si zbytocne zivot 🙂

patkag
autor
13. mar 2015

SPOZNALI SME SA CEZ NET. VOLÁVAME SPOLU . PÍŠEME SI SPOLU. KOMUNIKUJEME ANGLICKY. SME SPOLU OD SEPTEMBRA . NO A TERAZ MILÉ DÁMY PUSTITE SA DO MŇA :(

saza007
13. mar 2015

@patkag a uz ste sa aj stretli?

prego81
13. mar 2015

@patkag
ach jaj... ☹
kludne moze mat aj 2-3 zeny v SA a este k tomu 1-2 v Egypte. A dokopy 12 deti. Alebo zije niekde v Tunise....

demo
13. mar 2015

@patkag neblbni, taka krasna baba, neblbni. ser nanho. on ti diktuje podmienky cez net. co bude potom? ser nanho a najdi si poriadneho chlapa a uzi si zivot: randenie, kavicky, pivecko, roztopasny sex, kupanie v plavkach alebo bez... toto v saudi nebude.

terezka1947
13. mar 2015

@patkag a preco by sa do teba mal niekto pustat????
si sama strojcom svojho stastia.....my s nim zit nebudeme 😉

ina kultura,ine nabozenstvo,ina mentalita....moze a nemusi to fungovat....je to na tebe

ena70
13. mar 2015

@patkag toto si mala hned v úvode napísat. a nie sa za to schovavat..... jooooooj cez net kolke by sme uz boli vydaté za kadejakých...však milé dámy???
....vieš ako sa hovorí "papier veľa znesie"....dievča zlaté ty si asi z doby kamennej.... slubovat sa niekomu koho ani nepoznám, s kým som osobne nic nezazila...no iná odvaha.... kolko mas rokov??? 15?

adkoalauri
13. mar 2015

@patkag moja, akože ťa nenúti? Napísala si toto: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" Nedonúti ťa, ak mu neporodíš deti 😉 Prosím ťa, zožeň si tú knihu, ktorú som ti odporučila, možno sa rozhodneš správne 🙂

vika35
13. mar 2015

@patkag cize ste sa nestretli ani jeho rodinu, predpokladam, ze len on ti povedal, ze im o tebe hovoril. pozri ak sa chces zanho vydat ja by som urcite najskor chcela spoznat jeho osobne, jeho rodinu, jeho domov a az potom robila zavery. ono je pekne, ze si pisete a volate ono papier a internet znesie vsetko ALE....

silvijam
13. mar 2015

ach jaj a ani ste sa nestretli???? neverim neverim tomu, prosim ta teraz bez srandy zrus to zrus to, lebo ma naozaj tu na mieste kde teraz sedim trafi pepka 😲

sednaja
13. mar 2015

@beruska.zuzanka Keď kresťanov učia, že boh je len jeden, pravá viera je len tá ich jedna, tak potom by išli proti sebe, keby uznali nejakého Alaha, či Budhu. Možno som sa zle vyjadrila, pre kresťana možno nekresťan nie je zároveň neveriaci, ale určite inú vieru kresťania nerešpektujú a vždy budú tvrdiť, že len tá ich je ozajstná a pravá

mawiya
13. mar 2015

@patkag prepáč moja, ale ukončiť vzťah pre nejaké hlúpe príspevky? no neviem, to nie je normálne. Buď ho miluješ, on teba, rozumiete si a chcete spolu žiť, alebo nie. Ale aby o vašej budúcnosti rozhodovali premúdrelé ženy ma MK a ty si dala na ich názor??????? to si radšej žiadny vzťah nebuduj.

h2
13. mar 2015

@silvijam Úúúúplne súhlasím, presne to som chcela napísať! Nikdy sa nevideli, len si píšu a že "milujem ho"?!?!?!
@patkag Chceš názor? Hneď to s ním skonči. Bóže, veď ste sa ešte ani nevideli a už riešite, akú vieru budú mať vaše deti? A že "on so žiadnou ženou nespal". Ha-ha-ha!

silvijam
13. mar 2015

@mawiya a ty si to citala aj cele? oni si skypuju, po polroku ju nejaky moslim poziadal o ruku, a ona nevie co robit.... toto ti pride normalne? ved jasne, nech si robi co chce, ale zas tak naivny ja ani neverim ze niekto moze existovat

alice107
13. mar 2015

SILVIJAM presne. ako pises, ruti sa priamo do zahuby
presne taketo naivne a nevedome dievcata si ti moslimovia vyberaju .a v trende je vychodna europa. asi ho nasla na nete.
stale rovnaky scenar a stale rovnake konce to ma..

prego81
13. mar 2015

baby, nesmejte sa jej. Je mlada, zalubena, ale naivna nie je. Je podla mna velmi zmatena. A mozno jej tato diskusia pomoze
@patkag
Ja radim ukoncit vztah. Alebo mu navrhni nech za tebou pride. Vravis ze peniaze ma. Velmi rychlo zistis ako vazne to s tebou mysli...

gemini255
13. mar 2015

vies ono takto moze fungovat aj vztah cez pokec... volame si, rozpravame, rozumieme, po pol roku sa stretneme a aj tak z toho neni nic 😉 a pritom to tak super vyzeralo.. a nieto este ina kultura, ine vsetko..
ozaj chod radsej na disko, niekam na chatu, medzi ludi a usmievaj sa a najdes si skveleho rozumneho slovaka 🙂 alebo cecha. alebo to je jedno, ale osobne.
najhorsie su potom deti, a to zistis az ked ozaj budes mat dieta, ze keby ti ho niekto vzal tak to je peklo

demo
13. mar 2015

@mawiya no nie každá žena, je odkázaná na takúto ruskú ruletu. Ak si to ty prežila, je dosť hlúpe radiť aj iným, aby si mierili revolverom na hlavu. Slusny hazarder si svoj hazard uziva, ale iných naňho nenabada. Je to úbohé 😕