Motivujete ma upratovať
Nechce sa mi byt vyzerá ako smetisko na celej podlahe šaty všade spina a bordel. Mam malú dcéru. Raz upracem a vyčistim a o 2 týždne zase to iste 🤮
@h2 sú aj na posteli aj na dlážke všade
@autorka neratam to na hodiny, kedze mam male deti upratujem nonstop. Nedokazem si predstavit, ze mam hodene ponozky na podlahe, alebo roztrusene jedlo, vyliaty dzus. Nenavidim lepkavu podlahu, alebo omrvinky na nohach. Takto to ucim aj deti. Ak sa nieco vyleje, spolu to utrieme. Ak sa vyzliekame, spinave pradlo ide do laundry, riad do umyvacky. S detmi problem nie je. S manzelom je to horsie 🤣😅
Riadne sa prefackaj a spamätaj. Dieťa necháš vyrastať v takom bordeli. Aký vzor mu dávaš?
Dve slova ako motivacia: Necakana navsteva.
Predstav si, ze pre cokolvek na svete pride necakane k tebe kolega/kolegyna z prace a uvidi to tvoje smetisko.
(Alebo si dosad inu osobu, pred ktorou by si sa nechcela blamovat. Trebars noveho frajera.)
K tej basnicke ti poviem inu prihodu.
Kedysi v starej praci som mala kolegynu. Pekna, mila, chodila tip-top upravena, vonava, krasna. Kolegovia po nej sli ako po udenom. Hlavne jeden.
Raz jej prislo v lete v praci z tepla tazko. Tak sa ponukol ju odviest domov.
A bolo po zalubeni.
A aj u ostatnych kolegov.
Lebo ten svincik, co opisal, ze mala doma, to by jeden neveril. V podstate ona jedina bola z celej svojej domacnosti “upratana”.
Inak nosene saty vsade (prala asi iba to, co si chcela zrovna obliect). Pouzity zaschnuty riad v kuchyni vrchom na drese, na stole, v obyvacke, aj ori posteli v spalni. Prach, vlasy, omrvinky, spina. Veci ladom-skladom, kde co padlo. V chladnicke plesen a smrad (chcel jej vybrat chladenu mineralku, co tam mala).
A toto sa uz s nou potom tahalo, ze je “navrchu huj a vespod fuj”.
Nic netreba prehanat. Nikdy nevies, kedy to olutujes.
Pozri si upratovanie podľa Mária Kondo, alebo nejaké tipy na Pintereste. Mňa motivuje upratať aj vtedy keď si kúpim nejaké nové doplnky. Inak tiež neznášam upratovanie, nebaví ma to, mám bordel doma (lenže aj dve malé deti pri ktorých teh poriadok vydrží dve hodiny) čiže motivácia nula bodov 🫢.. Alebo si nájdi nejakú pani na upratovanie aspoň podlahy raz za týždeň.
Ja som inak upratovanie tiez neznasala a nemilujem ho extra dodnes. No uz sa to da.
Jednoducho ked si raz upraces inteligentne byt, tak kazde dalsie upratovanie je uz len vcelku rychla praca. Hlavne v byte. Ked sme mali byt, upratovala som trikrat do tyzdna, lebo povrchove mi zabralo necelu polhodinku-hodinku (ako kedy) a hlbkove asi tri hodiny.
V byte nemas co vela upratovat.
Len musis veciam urcit rozumne miesto, dat rovnake veci na jedno miesto k sebe, zredukovat ich pocet (ak treba), vyhodit zbytocne ozdobne drobnosticky. Potom ulozit veci tak, aby boli lahko dostupne a lahko sa tam aj davali naspat (lebo potom sa ti nechce ich niekam zlozito pchat, ked musis najprv vybrat pat inych veci zo skrine.
A potom uz len dodrziavat, ze co vyberies, to aj vratis po pouziti hned na miesto. Neodlozis si to na neskor. Ziadne potom.
A za upratanie sa odmenis (das si nieco dobre, pozries film, cokolvek, co ta tesi).
@mamamasama do dnes som myslela, že som tiež nejaká vládna, keď rada upratujem 🙂 ale som rada, že nie som jediná. Pre mňa je sobota deň oddychu, pretoze upratujem celý týždeň. Ja si neviem predstaviť ísť spať a nemať upratany dom
@moonlight1210
presne takto stroskotal znamej zacinajuci vztah🤣 neplanovane prisiel nadejny priatel. ale nebol to az taky extrem.
ja som ten typ, co musi mat upratane, ale ja to mam systematicky naplanovane co kedy robim.
No nikdy som nemala rada upratovanie, ale nejako som to zvládala priebežne celý týždeň. No až do vtedy keď som začala mať problém s rukou. Je to už pol roka a musel upratovať manžel a on teda na upratovanie nie je. Tak to vám po prvotnom šoku že je zrazu všade všetko a ze sprchac neumyty dva tyzdne začne byť všetko jedno....
Umýval dlazku, ale pod posteľou neumyl 😊, ale bola som rada ze aspoň niečo robí..

2 tyzdne....ach jo