Môže byť matka lenivá a čo s tým robiť?
Máte niekto lenivú matku ? Minule som sa zamýšľala nad tým ,že moja mama sa nevie pre nič zapáliť,vari z donútenia,čo sa týka pečenia za celý život som jedla možno jeden koláč od nej dookola ...taktiež nešportuje ,nemá rada ľudí no strašne niečo ,urobí čo treba a stále ma reči typu že si ide ľahnúť,že to je také super keď si človek môže počas dňa pospať ,ja to mám tak že sa snažím chodiť behať,športovať ale tie jej lenivé reči sa nedajú počúvať,stále nadáva ze pribrala a pritom stále je len samé pečivo,pizzu minimum pohybu a vyhovára sa stále že nemá čas na šport,pritom sestra býva sama už a ja som dospela aj to doma stále upratujem,robím nákupy tak nechápem kde si jedna dospelá žena nevie nájsť čas ,ked vidím mamu svojho priateľa ta je uz o 6 hore,ide sama do obchodu ,pripraví raňajky celej rodine začína variť a končí so všetkým o 11 ( myslím víkendy ) pritom moja mama radšej pošle mňa alebo oca do obchodu a to máme dve minúty od paneláku 🤦 vekom to nie je ...pretože je taká celý život ,iné ženy sa nesťažujú že pribrali atď ale snažia sa preto niečo robiť a inak podotýkam,že jej nemám čas je to že dve hodiny strávi ležanim pred Tv keď môže využiť čas aktívnejšie...máte to niekto rovnaké doma ? Už mi ta lenivosť lezie na nervy keď vidím jak iných ľudí mami vypekaju,vyvaraju,športuju a ju sa už fakt neda počúvať 😀
@mandzula tie zárobky som spomenula preto, lebo každý lenivosť vníma inak. Je ok,že ja sa nestotožňujem so životným
Štýlom matky, ale je to jej volba
@ktochytavzite ano, kazdy z nas s tym nejako pocita, no musis aj zo strany rodica citit snahu starat sa o seba a ulahcit ti to.
Uvidime ako budes zazrana do zivota po niekolkych rokoch obrovskej zodpovednosti pri detoch a domacnosti a praci
@mandzula A keď snahu neuvidíš, tak sa na rodiča vykašleš? Tá matka si "užila" dosť pri malom dieťati/deťoch, puberte, atď. A výsledok - nevďačnica sa do nej púšťa na internete.
@zuzanockamt nie, nevykaslem, ale zrejme nebudem az taka ochotna utrhat si zo svojho volneho casu pre niekoho, kto lezal na gauci a kysol, hoci mal cas so sebou nieco robit, no namiesto toho si slobodne zvolil "gulevalos" styl.
Autorka, ty si ale podarena dcerenka, ked chces od mamy, aby cez vikendy vstavala o 6 a mala uz aj obed navareny o 11😃😃 ked je taka priatelova mama, ok, ale preco by tvoja mala byt rovnaka ? Ja som NIKDY cez vikend nevstala o 6 (pokial ma male deti nezobudili ), cez vikend sa chcem vyspat, mat pokojne rano bez nahanania sa, pohodu, bezne s muzom vstavame aj o 10, pohodicka, kavicka, relax...obed mame bezne okolo 14, niekedy aj neskor...naco a kam sa nahanat ?😁 zivot nie su preteky...
A ty si zrejme uz dospela, a zit ako dospela u mamy a kritizovat ju za lenivost je usmevne...ved uz si sa mohla osamostatnit a zit sama. Ci na to si zas leniva ( ci neschopna ) ty ? Ja som od rodicov odisla v 20, mala som skvelu pracu, platila som si podnajom, popritom som externe studovala. Ty si preco este u rodicov ?
@mandzula Chudáci rodičia. Asi si ešte nezažila starostlivosť o chorého,nevládneho, ktorého musíš umyť, vymeniť plienku, nakŕmiť.
Od takého dieťaťa sko ty by som sa bála, že mi v starobe nepomôže a vykašle sa na mňa.
@zuzanockamt dalsia sudkyna z ludu🥵v com je nevdacnica, ma jej dakovat, ze ju vynosila a odvety len tucnou prdelou formuje gauc? Snad sa mohla postazovat, na to snad tato stranka sluzi, aby si do nej mohli rypnut take dokonalky, ako ty. Radsej drzat hubu.
@ahhola Aj tento jej štýl dosť napovie o tom, ako sa k matke zachová neskôr. Ako matka by som asi pomoc v starobe od tejto dievčiny nečakala.
@zuzanockamt este som nenazila a nechapem, co to sem moces. Kazdy raz mozeme skoncit bezvladny na plienkach, no kym tam nie sme, robme vsetko pre to, aby sme to tym nasim deckam potom ulahcili resp. to, aby sme sa tam dostali cim neskorsie. A sama musis uznat, ze priberanim na gauci a vecnym somranim bude ta cesta k bezvladnosti ovela rychlejsia.
@mandzula Áno, je to možné. No je to rodič, pomáham ako viem a nie ohováram na nete. Pri takom decku by som sa bála zostarnúť.
@zuzanockamt ohovaranie to nie je vtedy, ked konstatujes fakty. A okrem toho netusime, kto je autor, kto matka, tak ake "ohovaranie".
@mandzula sama vravi, ze je dospela, ked ju nieco taketo otravuje, nic ju nedrzi v tom prostredi, moze sa odstahovat ....
@simona1306 uz asi tretikrat opakujem, ze moj prvy prispevok bol o tom, ze sa ma osamostatnit.
Tak evidentne tvoju mamu nebavi robit vsetkym okolo poskoka od 6 rano, aby sa mladi pani a panicky mohli zobudit o 8 a rovno sadnut k prestretemu stolu.
Problem generacie nasich mam aj bolo, ze oni nic ine vacsinou nevideli, len generaciu zien, pre ktorych bola domacnost, rodina, vsetkym. Nemali ani trochu mentalneho priestoru na seba, byt osobnostami - vsetko museli podriadovat rodine, manzelovi, detom. Preto aj vidis na tychto zenach, ze velakrat nemaju konicky, alebo len tie, co prinasaju nieco rodine (varit, sit, hackovat,...). Nie je to, ze su lenive. Su len tak poutlacane a strhane, ze nemaju ani priestor sa vobec o nieco zaujimat. Nikdy ich k tomu neviedli, dokonca im to zakazovali, nikdy nemali moznost objavovat svet.
Namiesto zduvania sa, a porovnavania, radsej zober mamu na prechadzku, na vylet, do galerie, objavujte spolu veci, nove zazitky.
A druha vec je, ze jej volny cas si moze dovolit vyplnit ako sama uzna za vhodne. Ked budes mat tolko rokov ako ona, a za sebou tolko starosti, tak potom si porovnaj zivoty - ale dovtedy trenuj nesudenie ostatnych a vlastnu empatiu.
Proste ju to nebaví. Odsťahuj sa a nemusíš jej robiť poskoka. Neboj sa od hladu a špiny určite neumrie.
No moja zlata zmier sa s tým, že nie každý človek je rovnaký, každý mame inú povahu a baví nás niečo iné. Ľutujem tvoju mamu že má takúto dcéru. A ešte ju necha bývať v jej dome. Si dospela - ako sama uvádzaš v príspevku. Čo robíš ešte u matky? Keď ti tak strašne prekáža vlastná mama, tak si zbaľ veci a presťahuj sa do vlastného, kde mama nebude. Tak jednoduche
Aj moja mama je a vždy taká bola. Cez víkendy leží pri telke a oddychuje. Je to pekná žena, nie je tučná a ani sa neláduje nezdravým jedlom, ale je proste domased. Nemá nijaké hobby a ani kamarátky, v živote nešla niekam na kávu s kamoškami, na nákupy, nejaké aktivity, cvičenie, nič. Ja som toto doma nevidela a až v puberte som zistila, že sa žije aj inak. Doma bolo vždy upratané, navarené aj požehlené, ale tiež ju to nebavilo, len sa to robilo, lebo veď domácnosť a otec je pedant na poriadok. Nechodili sme na výlety, dovolenky, mama so mnou jakživ žiaden program nemala. Chápem ťa, tiež ma to mrzelo, aj preto, že peniaze nato boli, naši majú 3 autá, vlastnú nehnuteľnosť, v živote nemali hypotéku ani úver, ale zobrať deti na výlet či dovolenku nie. Pracujú stále obaja, zdravie im slúži a odjakživa sedia víkendy pri telke ako dôchodcovia. Čo ti poviem, mama to videla u mojej babky, tú jakživ taktiež nebavilo nič, aj domácnosť mala ako po výbuchu, nikam nechodila, bola upätá...je mi to ľúto, ale mamu už moc nezmením na staré kolená
@veselo_neveselo nepausalizuj aj 60 plus majú hobby..jej mama ani poriadne nenavari, nenapecie ty píšeš, že ta generácia sa len okolo domácnosti motkala.V každej generácii sú lenivé ženy, muži, deti🤪Skôr autorka žila doteraz v sladkej nevedomosti a vidí, že sa dá aj inak.Kazde dieťa raz zistí, že jeho rodičia nie su úžasní, pokým je malé tak nemôže, lebo ho živia a starajú sa skôr zaujímavé, že na to prišla, až v 20 tie.Vacsinou pubertaci majú fázu budem robiť všetko inak ako moji rodicia a ste starí, hrozni, nemoderni
Ja som leniva matka😂 neznasam domace prace(okrem vyrenia a vypekania, to mozem) takze kludne budem prekracovat bordel a radsej idem s detmi von.
Podla mna zivot nie je o vypulirovanej domacnosti, ako to do zien vtlka spolocnost. A ty jej pomoz a navrhni nejaku spolocnu aktivitu, mozno ma z vas uz depresiu, ked ju nic nebavi
Ešte, že nie si moja dcéra. By som ta vechtom ubila... A áno. Podľa toho čo píšeš so aj ja leniva. No a?
Matku nie,ale svokru mam taku
Tvoja mama aspoň žije. Ja tú svoju už nemám . Tak buď rada že ju máš pri sebe .

tak var a vypekaj a mamu vytiahni na bile alebo na nejaky vilet - obcas staci trosku cloveka postrcit aj vo vyssom veku. lahko sa kritizuje ... okrem toho vela zien nema domacnost ako konicek (napr. ja). jedine co robim fakt rada je varenie, ale ani to nie kazdy den !