icon

Môže človek na jednom mieste stratiť pokoj?

staromodna
14. feb 2024

Myslíte si, že môže v živote nastať situácia, kedy človek stratí pokoj na jednom mieste? Vysvetlím situaciu, roky sme bojovali so susedmi kvôli tomu, že si púšťali hudbu, ale nie obyčajnú, ale naozaj nepríjemnú s basmi takými, že sa nám otriasal dom v základoch. Potom začali problémy s ďalšími susedmi, doma si v podstate nikto nevie nájsť svoj priestor a dochádza k roztržkám. Dlhé roky som čakala len na tú chvíľu kedy uplynie 5 rokov, aby sme mohli predať dom a odísť odtiaľto. Nenašli sme si tu nikoho na okolí a tak sme stále sami a ja som sa časom utiahla sama do seba. Mám obavu zmeniť miesto, lebo sa bojím toho, že všetky tie zlé veci sa znova budú opakovať a znova budem nútená hľadať inde miesto pokoja. Preto sa teda pytam, je to chyba vo mne (zle sa na všetko dívam) alebo je to otázka rozhodnitia sa odísť inde?

Strana
z2
staromodna
autor
15. feb 2024

@bosorkabb ale nie, toto som nepovedala zase, že by mi vadili psy, vadí mi len brechot jedného hlúpeho agresívneho, ale do tohto zachádzať nejdem nakoľko s týmto psom mam svoje zážitky...

bosorkabb
15. feb 2024

@staromodna ja sa ti snažím vysvetliť že všade môžeš stretnúť takých psov, susedov a kopec iného.
Ja viem že chceš počuť že sa to inde nestane ale to nik garantovať nevie.

sinusoida
17. feb 2024

@staromodna mám podobné skúsenosti, odíď, ale popozeraj okolie, akí sú tam susedia, fakt na to veľa záleží.

staromodna
autor
17. feb 2024

@sinusoida ono tu boli normálni susedia, no po roku prišli iní a vtedy to začalo. Vždy som si všímala okolie a bola som vonku ešte nejaký čas nech sa započúvam, či ma niečo v okolí neruší, ale musím povedať, že celú situáciu v akej sme zhoršila aj samotná korona. Ľudia na okolí sa začali zamykat doma a prestali vychádzať von a chtiac nechtiac sa človek dostane do podobnej mentality a prestane chodiť von. Ulica bola plná detí, dnes je ulica plná áut. Proste za tých takmer 6 rokov co sme tu sa všetko zmenilo až sme sa ocitli totálne osamoteni a zufali z tej situácie, ale dokonca aj dcéra, ktorá sa nikdy nechcela sťahovať sa sťahovať dnes už chce, preto je toto asi to najlepšie riešenie, ale ďakujem všetkým komentujucim, pretože ste mi pomohli sa na to pozrieť inak. Netvrdím, že inde nebudú problémy, ja len chcem nájsť dom, v ktorom sa budeme cítiť znova dobre a budeme môcť ísť dopredu a nestagnovat

Strana
z2