icon

Môže ma mama vyhodiť z bytu, keď neštudujem?

milanman771
10. dec 2024

Dobrý deň chcel by som sa spýtať ci ma môže mama vyhodiť z bytu keď mám 22 rokov nestudujem už od 18 pracujem a platím jej 200e mesačne za to ze spím v obývačke na gauči 🙂 plus dávam 300e mesačne za stravu..
V 18tich som odišiel na rok pracovat do BA a býval som na ubytovni no mal som dištančné štúdium
Za co ona na mňa poberala celý rok alinenty a prídavky nakoľko som u nej nebyval, nezivila ma a peniaze mi nepreposielala... Nemam s nou moc dobrý vzťah ide jej len o peniaze.. Ale tento mesiac za december jej 200e nechcem zaplatiť nakoľko za 3 roky som jej dám 7,500e za nájom... A hlavne kvôli čomu jej nechcem teraz dat je preto ze minulý mesiac som bol 2 týždne na pnke som szco čiže som zarobil len 800e a nevyšiel som do výplaty a nemal som doma co jest a ani na cestu do prace chcel som si od nej požičať 50e do výplaty a vysmiala ma ze mi nič nedá 🙂 keby není kamarátov tak by som nemal na cestu do prace čiže by som nezarobil nič... Takže už len z princípu jej tých 200e nechcem dat.. No viem co bude nasledovať keď jej túto informáciu zdelim 🙂 tak by som sa vás chcel spýtať ci sa tam viem nejak "nasilu" udržať dokedy si nenájdem podnájom za odpoveď vopred ďakujem

Strana
z3
michelle567
12. dec 2024

@sisaka bol na pnke a mal 800. Preto mu to tento mesiac nevyšlo

sisaka
12. dec 2024

@michelle567 ok, ak je to tak, tak mu ostalo €300 na mesiac, z toho 2 týždne bol doma, tak hádam nemíňal, keď trčal doma.
Je to v podstate jedno, chalan očividne ide na doraz, keď zarába 1300 € mesačne a nedokáže si odložiť ani cent na horšie časy

michelle567
12. dec 2024

@sisaka no 300 ako 300. Z toho 100 bývalej na dieťa a máš 200e. Benzín mobil strava mimo dom a si na 0

sisaka
12. dec 2024

@michelle567 očividne si jeho hovorca, tak mi povedz, kde dával všetky peniaze, keď zarábal 1300 a 1700?

michelle567
12. dec 2024

@sisaka no pomíňal veď to píše 😃 ja keď si predstavím keď som mala 22 to život na intraku...gombička... Je to mladý chalan, naučí sa. Keď nemá doma žiadne zázemie je to ťažké. Škoda že už stihol aj dieťa.... Nuž...súhlas už to chce viac zodpovednosti

sisaka
12. dec 2024

@michelle567 ok, tak ako naučíš svoje dieťa zodpovednosti? No jednoducho mu tento krat peniaze už nedáš/nepožičiaš. Musí sa naučiť, že mu nestojí stále niekto za zadkom, kto ho bude sponzorovať, keď mu nevyjdu peniaze

milanman771
autor
12. dec 2024

@sisaka to není sponzor keď som od nej pýtal 9teho s tým ze 19teho mi príde výplata...nikdy som jej nemeskal s peniazmi a výpis účtu mi ukazuje ze som jej tento rok poslal cez 4 tisíc 👌

annelise17
12. dec 2024

@milanman771 akože veľmi mi ťa je ľúto, ak je pravda, čo si napísal o tvojej mame a dosť sa čudujem, že si nešiel radšej hocikde inde ako k nej. Otec je kde?
Na tvojom mieste zruším živnosť, zamestnám sa v zahraničí na turnusy alebo na SK a nájdem akékoľvek bývanie blízko syna. Vieš, pri ňom máš šancu ukázať sám sebe, že rodičia vedia byť aj iní, ako tí tvoji.. nech si on o tebe nikdy nemyslí to, čo ty o tvojich rodičoch (mame). Ešte mi napadlo, ex partnerka kde, resp. s kým býva? Ak spolu dokážete fungovať ako kamaráti, tak je to výhra, mohli by ste bývať spolu, rodičmi ste obaja, so synom by ste boli obaja, životné náklady by ste si rozumne dohodli a bolo by to fajn riešenie pre všetkých.

Strana
z3