Môže mi ex a jeho rodina zobrať dieťa?
Ahojte, potrebujem sa vykecat a počuť názor iných.. Pozitívny, negatívny.. Ide o to, že s ex sme sa rozišli, keď mala mala 10 dní. Keď mala 4 mesiace bol súd o zverenie mne, výživné a styk. Chodil 2x do mesiaca a dostal 2x do týždňa v mojej prítomnosti. Sociálka mi povedala, že kým nepôjde mala do škôlky ci jaslí, bude vždy styk len so mnou. Ex však nechodí, od súdu bol 2x na pol hodinu, aj keď má po 2 hodiny. Dnes som zistila, že jeho sestra o mne šíri že im malú nechcem dávať a čakajú, kým bude mať rok a dajú ma na súd. Netuším prečo ani co im to pomôže, ale úprimne bojím sa. Dnes som stretla ju aj s ich mamou pred obchodom. Malú som im ukázala, ale nedovolila fotiť keďže si neprajem jej fotky dávať na siete. To bol takisto problém od pôrodu. Ja ju nikam nedávam tiež.. No a začala tam po mne vykrikovať, že si robím problémy a skodim sama sebe. Ale neviem prečo.. Úplne som cely deň z toho mimo, zas to co na začiatku keď sa vyhrážal, že mi ju zoberie.. Môžu reálne niečo? Viem, že si môžu súdom vybaviť stretávanie sa ale môžu aj keď on ma TP u nich a má 2x do týždňa oprávnené prísť? On už má snúbenicu a v auguste svadbu. Ja som sa pred 2 týždnami dala dokopy s mojím dlhoročným známim (sme z jednej dediny). Môžu mi kvôli nemu nejak uškodiť? Ja mám 21 a on 32,moze to byť problém na prípadnom súde? Ďakujem za rady, Názory...
Vieš, návrh na súd si dať môžu, to je ich právo, ale pokial sa o dieťa riadne staráš, chodíš na poradne k pediatricke, dieťa žije v čistej domácnosti, ty nepíšeš, necestuješ, dieťa neopúšťas, tak nie je dôvod aby ti dieťa súd odobral
Ak je tvoj priateľ slušný človek, nefetuhe, neubližuje dieťaťu, tak to nie je žiadny problém, že máš pustila. Veď je normálne, že nebudeš do smrti teraz sama, ale tiež chceš s niekym byt
To, že onnechodi, je jeho problém. Výživné ti platiť musí a to že nevyužíva svoje právo a nenavstevzje dcéru? No jeho problém
@amelia000 však to, že on nechodí ale ta suka co nedáva malú som ja.. A ona to písala jednej babe, mne boli poslane len screeny.. A vyzerali dnes fakt odhodlane
Och normálne mam obavy co bude cez víkend keďže v tento týždeň môže dôjsť 🙈
Môj ex toto robil .. keď sa mu narodilo dieťa s terajšou partnerkou mňa a moje deti už nerieši
@sunny8 no nejak sa na to spolieham, vlastne svadbu by mal mať v auguste ak dostanú termín a mala bude mať rok až v septembri.. Len neviem co babo chcú alebo už čakajú, lebo viem len toľko, že budú mať ale kedy.. Práveže on už asi dal pokoj, naposledy bol 26.4 a odvtedy sa neozval.. Len hentie 2 majú a vždy mali problém..
@simuskaaa123 iba ťa strašia! Píšeš, že sa ide ženiť a snáď nechce dať snúbenici ako svadobný dar cudzie dieťa:( Skôr to vyzerá, že sestrička je jedovatá a stará sa o to do čoho ju prd!
@dusankomoj tak ona sa vždy starala. Ony ma neprijali a nakoniec som pochopila, že pupocnu šnúru ešte neprestrihli. Vlastne nechala som ho potom ako ma jeho mama a krsna vulgárne ohovára ju keď som doma sa dávala dokopy po pôrode a on súhlasil s nimi
@simuskaaa123 mozu vsetko. Ale byt tebou,napisem email vasej kuratorke,ze ex nechodi navstevovat dieta a siri o tebe,ze mu nedavas dieta. Budes to mat oficialne zalozene v spise,lebo on sa tym bude urcite ohanat.
@amelia000 ale ano,robia to chlapi. Tvrdi,ze mu dieta nedava a pritom ani nepride. Mame s tym v rodine bohate skusenosti. A zacnu klamat aj dietatu a ovplyvnovat ho. No tazke casy ju cakaju.
@dusankomoj uz teraz kuje pikle ako jej ublizi a jeho nastavajuca sa bude starat o cudzie dieta,to si pis. Tiez by som tomu neverila,ale zazila som to.
Fuuuha,to si neviem ani predstaviť! Ale aj tak, ťažko zamilovaná mladomanželia sa asi nebude ťahať po súdoch za cudzie dieťa, či? Nedalo by sa porozprávať s ňou?
@dusankomoj no oni sa dali dokopy keď mala mala asi mesiac.. A na súde tvrdil, ako ho jeho frajerka podporuje ohľadom malej.. To som nechápala ako sa dá ale okej :D neviem no. Už v marci mi hovoril, že sa zasnubil a je tehotná ale zasnubil sa až tento mesiac.. A neviem no nemám záujem byť v kontakte s nou alebo co a aj tak by to vyšlo v môj neprospech..
Keď ono ja by som im malú aj dala keď bude väčšia, lenže napr raz ju jeho mama v deke, fusaku a overali chcela vlacit v zime po vykurenom tescu a keby sa spoti a ofukne ju v zime mi prechaldne.. Takisto nepotrebujem aby jej potom motali hlavičku bkudmi, ktoré o mne šíria netuším prečo.. A nezelam si fotky capit na siete no..
@simuskaaa123 každopádne daj vedieť kurátorke, že nechodí za malou, že jeho rodina šíri klebety a vyhráža sa! Aby si mala čo najviac dôkazov. A čím skôr. A keď budú mať vlastné,tak dúfam, že na tvoju dcérku ani nepozrú a budeš mať pokoj od celej rodiny. Aj keď niektorý ľudia sú zlý od ,, prírody,,!
@dusankomoj ved to ze až po pôrode sa otočili a zostali hrozne neprajní a zavistlvii.. Alebo skôr odvtedy ako definitívne zistili, že jeho sestra nebude krsna.. Vtedy sa jeho mama vyjadrila, že som pica a ze mi pomaaht nebudú, nech sa stará sestranica ktorá je krsna.. Hej všetko si ukladám, screeny a tak.. Kalendár návštev mam..
@simuskaaa123 nenachaj sa prosím ťa zastrasovat primitivkami!!!Nevolaj s nimi a len sms a to si ukladaj v prípade dôkazov k súdu.
@simuskaaa123 držím palce a buď vcelku rada,že sa vyfarbili hneď na začiatku a neničili ti život celé roky!
@sofia1 no ako úprimne.. Frajer v obchode a ja sama s malou vonku, nepripavena skoro som sa pototo..ako som ich zbadala v aute som utekala jak antilopa ale dobehli ma.. Síce asi o 100m ale boli rýchle.. Klepala som sa cely večer už. Išli jak tanky jak keby ma išli zbit.. Inak som ich videla od Vianoc prvýkrát a nekontaktuju ma.
@dusankomoj ďakujem.. To si aj ja hovorím..
@simuskaaa123 ahoj ja riešim teraz to iste...s tým, že súd o výživné stále trvá....už dva roky mám podanú žiadosť o výživné, plus zverenie malého do mojej starostlivosti, lenže môj ex to naschval “zdržuje” a dal si na súd žiadosť o testy otcovstva...teraz mame konečne súd o tie testy... ale za ten rok a pol, čo ma už maly, bol u nás takisto dvakrát a aj to naposledy, keď mal malý necelé 4 mesiace 😅 a takisto sa mi vyhráža striedavou starostlivosťou, ale môže si akurát tak pískať lebo do 3r mu nepovolia striedavú starostlivosť (aspoň čo mám ja informácie od kolíznej) a keďže sa zaujíma tak ako sa zaujíma, tak ho nedostane ani potom...plus ešte pracuje v zahraničí, takze to je už nulová šanca...
@simuskaaa123 a sud ako upravil styk? Urcite si eviduj dni, kedy mal pravo prist a neprisiel, pripadne ci ti poslal spravu, ze nepride... ono ten styk je na toc aby si dieta zachovalo vazby, u teba je to specificke tym, ze ona otca v podstate nepozna a tym, ze on nechodi, ani poznat nebude. Takze ak ju aj neskor bude chciet, mas argumenty minimalne na to, aby si povedala, ze styk za tvojej pritomnosti, kedze ho nepozna. Ak by chodil, budu si ten vztah budovat pomalicky. Zvysne pribuzenstvo neries, ked maju problem, sud moze upravit aj styk starych rodicov, nech si podaju navrh, ked maju problem, ze im ju nedavas. S tym fotenim uplny suhlas.
@simuskaaa123 žiadny sudca by od matky dieťa neodtrhol pokiaľ ho matka dokáže zaobstarať, má na neho čas, má pre neho priestor a vidia že sa k nemu pekne správa...nebojte sa 🙂
@miiceencoovaa fu našťastie nám všetko odklepli hneď, presne 3 mesiace od podania návrhu. Držím palce v ďalšom boji.. Môj ex sa zas odsťahoval 120km k frajerke novej
@senta_sofia on robí ranná, poobedna. Keď ma rannú, čo je v parný týždeň tak utorok a štvrtok 15 17 hod a neparny týždeň sobota a nedeľa 9 11 a 15 17 hod.. Véd to ze pre ňu sú to Prakticky cudzí ľudia...
@koruhva ja som mala nadpis potrebujem sa vyrozprávať, neviem prečo sa mi to zmenilo.. Ja viem, že úplne mi ju nezoberu, len sa bojím ze kým je takto mala tak bezo mňa sa nebudú vedieť postarať keďže pri prvom plači mi ju vždy vrátili, naposledy mala 3 mesiace.. A takisto ju raz v zime vkaxili zababusenu po teplom obchode.. A keď bude vnímať tak určite ju budú chcieť oblbnut..toho sa bojím
@simuskaaa123 a môžem trošku iný pohľad? nechce malú vidieť švagriná (resp. teda sestra otca malej)? lebo moja kamoška zbožňuje bratovu malú, furt jej niečo kupuje, fotí na instagram, bráva si ju k sebe... pričom brat-otec má na háku.
tiež bol na začiatku boj s mamou malej, tiež ohrdnutá a navyše ukrivdená, že ju otec malej opustil (bohvie čo tam bolo, toto je len verzia z mužovej strany, takže zase tiež buďme objektívni 🙂 ) ale nakoniec si ten čas doslova "kúpili" - normálne platia kozmetiku alebo masáž alebo kaderníčku, kým môžu byť s malou... je to také vydieranie zo strany matky, ale tá malá už má cca 8 rokov (no tiež to trvá od bábätka) a už sa aj ona sama pýta k švagrinej 🙂
inak k tým fotkám - to je také ošemetné.... ak vyfotí otec a zverejní on, tak čo? má ROVNAKE právo na dieťa ako ty.
@zuzanka.zuzu hovorím, nemám problém im ju dat keby viem, že sa vedia postarať.. Len jeho mama ju raz bola kocikovat a aj to v zime ju zababusenu chcela vlacit po tescu, mala mala mesiac cca a ani ju neodkryla.. A keď som ju odkryla mi vynadala a ex ma nechcel pustiť ju kočíku.. Ta jeho sestra je o rok mladšia než ja, má 20 rokov. A kade chodí ma ohovára aká som suka a nechcem im ju dat. To pravda nie je. On nechodí a ony sa neozyvaju. Mala nedostala darčeky na žiadny sviatok.. Z ich strany 0 bodov. A prečo čakajú kým bude mať rok? To ako nerozumiem.. Do roka si mam všetko odskkat ja a oni si ju budú bravat keď bude väčšia?
@zuzanka.zuzu ja nesúhlasím so zverejnovanim fotiek deti na sieťach. A neprajem si aby ktokoľvek dával moju malú na ig, fb.. Ja to tak isto nerobím.
@simuskaaa123 vídať dieťa je jeho prívo, ale nie povinnosť....ty si povinná v dni kedy má určný styk s dieťaťom mu dieťa dávať a je na ňom či príde alebo nie.....to že mu dieťa nedávaš, bude musieť dokázať inak je to tvrdenie proti tvrdeniu...keby chcel a dieťa mu nedávaš, vie to riešiť cez sociálku alebo príde s policajtami so súdnym rozhodnutím , či zmenou styku s dieťaťom...dieťa mu nezveria, toho by som sa neobávala ale neskôr striedavka môže prejsť....normálne mu pošli sms pred tým ako má mať styk s malou a sms-ky si odkladaj a aj čo ti napíše....ty budeš mať dôkaz - to čo ti odpíše....
@mogaa vidat dieta je pravo, nie povinnost? Zaujimave. Myslim, ze tvoj vyklad zakona by potesil mnohych, ktori sa sudia o deti. Odporucam prebehnut si zakon o rodine, cast tykajucu sa rodicovskych prav a povinnosti, tu ide najma o podielanie sa na vychove, co neviem ako otec preukaze, kedze nechodi. Ma pravoplatne a vykonatelne rozhodnutie sudu, tak hadam mu cez SMSky nebudem pripominat, kedy ma chodit a plnit si rodicovske povinnosti ako otec.
@senta_sofia no realita je taká ako som napísala......matka musí dieťa na stretnutie s oteckom pripraviť ale otecko prísť nemusí......teda samozrejme morálne by prísť mal a byť s dieťaťom ale právne to nie je ani prečin ani zločin a ani zanedbanie starostlivosti....dokonca aj keď si nevezme dieťa niekoľko mesiacov, nie je to dôvod na pozbavenie jeho práv - teda zrušiť mu súdne stretávanie s dieťaťom.....
@mogaa pripravit na styk a pisat SMS, aby prisiel je rozdiel. A nikto zase netvrdi, ze ked chodi nebude, mu niekto odnime prava, ale asi mu ani dieta, ktore ho nepozna, neda niekto na cely vikend vratane prespania
@senta_sofia zjavne si ale nepochopila čo som mamičke radila - tie sms-ky som jej radila aby mala dôkaz že styk otca s dieťaťom neodopierala, čiže ak by chcel súdne docieliž zmenu starostlivosti z dôvodu že mu zamedzuje v styku s dieťaťom - mala by mamička dôkaz že tomu tak nie je - predmetné smk-ky

@simuskaaa123 Uz vidim chlapa, ktory ani nemieni prist navstivit svoje dieta, ako si ho ziada do opatery 😄 nemaj strach, len ta chcu vynervovat.