Môže mi ex a jeho rodina zobrať dieťa?
Ahojte, potrebujem sa vykecat a počuť názor iných.. Pozitívny, negatívny.. Ide o to, že s ex sme sa rozišli, keď mala mala 10 dní. Keď mala 4 mesiace bol súd o zverenie mne, výživné a styk. Chodil 2x do mesiaca a dostal 2x do týždňa v mojej prítomnosti. Sociálka mi povedala, že kým nepôjde mala do škôlky ci jaslí, bude vždy styk len so mnou. Ex však nechodí, od súdu bol 2x na pol hodinu, aj keď má po 2 hodiny. Dnes som zistila, že jeho sestra o mne šíri že im malú nechcem dávať a čakajú, kým bude mať rok a dajú ma na súd. Netuším prečo ani co im to pomôže, ale úprimne bojím sa. Dnes som stretla ju aj s ich mamou pred obchodom. Malú som im ukázala, ale nedovolila fotiť keďže si neprajem jej fotky dávať na siete. To bol takisto problém od pôrodu. Ja ju nikam nedávam tiež.. No a začala tam po mne vykrikovať, že si robím problémy a skodim sama sebe. Ale neviem prečo.. Úplne som cely deň z toho mimo, zas to co na začiatku keď sa vyhrážal, že mi ju zoberie.. Môžu reálne niečo? Viem, že si môžu súdom vybaviť stretávanie sa ale môžu aj keď on ma TP u nich a má 2x do týždňa oprávnené prísť? On už má snúbenicu a v auguste svadbu. Ja som sa pred 2 týždnami dala dokopy s mojím dlhoročným známim (sme z jednej dediny). Môžu mi kvôli nemu nejak uškodiť? Ja mám 21 a on 32,moze to byť problém na prípadnom súde? Ďakujem za rady, Názory...
Podľa mňa klame aj im aj jeho frajerke a tak parádne, že im nie je divne, ze podla jeho rozprávania by som porusovala zákon.. A pripravene dieťa.. No zo začiatku som oblečená s malou v kočíku stala 15min na ulici a čakala, ale už ma to prešlo.. Doma som keby príde bez ohlásenia ale extra chystanie nie
@senta_sofia jaj tak to nie.. Tatko mi povedal, že mu bude písať.. Leno kým som ex nemala v bloku na fb, každý deň mi písal aký je deň 🤣
@simuskaaa123 to je ten najmensi problem,ze jej prechladne a ze foti. Alebo ze ta okydava. Problem nastane,ak ti ju budu chciet vziat. Byt tebou,nebranim im v styku. To,ze ta ociernuju robia svokry,horsie ak budu vyslovene zbrojit proti tebe,robit podle veci a podobne.
@marca12 len ja styku nebránim. To je ten problém. Ex má 2x do týždňa oprávnené prísť a tento rok bol 4x. Od súdu 2x a pred ním 2x.. Lenže podľa mňa on im klame a ony to šíria..

@senta_sofia ved to si neviem už predstaviť, že mala ma dnes 9 mesiacov, videla ho doteraz max 10x a zrazu jemu a jeho sestre a mame ju mam dat bezo mňa? S tým, že v budúcnosti by jej rozprávali aká som? Sám mi povedal, že to robiť bude..