Môže sa zopakovať opitá jazda priateľa?
Priateľ sadol do auta opitý. Neviem koľko toho vypil, ani koľko hodín pred jazdou, bál sa však, že možno ešte trochu nafúkať môže. Nebolo na ňom nič vidieť a kebyže sa mi sám neprizná, tak nezistím, že pil. Stalo sa to prvýkrát (aspoň dúfam), ale bojím sa, že sa to bude opakovať. Nebol opitý tak, že by nás ohrozil, predsa ma ale zamrzelo, že tým “riskoval” môj aj jeho život. Prišlo mi to nezodpovedné.
Myslíte, že sa to stalo raz a už sa to nebude opakovať, alebo sa báť, že keď mu to raz prešlo (nezastavili ho policajti, ani nič), tak teraz bude riskovať a skúšať to znova?
To je len výhovorka prečo nemať vodičák, a konkrétne pri tomto chlapovi ho budeš dupľom potrebovať
Čiže on šoféroval vedome aj úplne bez dokladov??? 🤦🏻♀️
@darina77 ja ale vodičák vážne nechcem. A len kvôli chlapovi si ho určite robiť nebudem. To by som si ho už urobila v mladosti, keď mi niekto ešte aj núkal, že ho preplatí. Nemám rada autá, nemám s nimi dobré skúsenosti.
@h2 bez všetkého. Ja sa čudujem, že mu napadlo aspoň to obuť sa a dať si bundu. Úplné zblklo sa rozhodol, že ide za mnou a nezobral si so sebou nič. Ani rozum
Myslím, že to nebolo prvý x a je to úplne nezodpovedné voči tebe a ostatným
Ak sa musíš obávať, že keby máš šoferák, on by to bral ako voľný vstup k tomu, že môže piť, kedy chce a koľko chce, to asi nie je partner do života.
Ja pripúšťam, keďže som vyrastala v rodine s alkoholikom, mám k tomuto nižšiu toleranciu (voči ľuďom, čo radi pijú), a o to viac si dávam pozor na "kontrolky".
Z tohto hľadiska, mi príde tvoj partner nezodpovedný. A či to zmení, neviem.
Spomínaš, že išiel za tebou, lebo chcel zachrániť vzťah. Takže u vás bude asi viac tých "kontroliek" vo vzťahu.
@unicornlady mne tiež alkohol vadí a vie to. Obmedzil ho odkedy sme spolu, ale predsa si občas dá. Do istej miery to tolerovať dokážem, ale kebyže sa raz stane, že ho uvidím, že je z neho po alkohole “iný” človek, tak už pre mňa bude cudzí
@autorka - mozno si to uz niekde pisala, ale necitala som celu diskusiu, co bolo take naliehave, ze sadol do auta (s mozno este zostatkovym alkoholom) a bez dokladov? kam sa tak ponahlal? za tebou?
@crazy_cat_lady áno, za mnou. Cez deň sme sa pohádali. Preto si aj vypil/opil sa. A prišiel v noci kvôli tomu, že sa bál, že ho opustím.
No tak to je ešte "úžasnejšie", keď rieši problémy alkoholom.
Vo vzťahu prichádza aj ku konfliktom. To ich vždy bude riešiť alkoholom?
A keď prídu deti?
@autorka asi by mi trosku blikala kontrolka. chapem, ze ta chcel vidiet a uistit sa, ale pokial nemal 10 promile, tak dokazal snad triezvo uvazovat a vedel, ze moze ist napr. taxikom za tebou..
@chodec15 ten mal ale 2 promile. Na tom bolo isto vidno, že triezvy nie je
Nie je on nahodou alkoholik? Na obed si vypije, doma ma alkohol tester, mne sa zda, ze ma s tym pitim problem.
@0kristina0 ano, zrejme pije bezne..
Z opisu situácie vidím o dosť viac problémov ako len šoférovanie so zostatkovým alkoholom. Pre mňa je niekto, kto sa opije kvôli hádke, veľmi nestabilný a nespoľahlivý ako partner do života. Nie som úplný abstinent, ani si nemyslím, že každý musí byť abstinent, ale akonáhle sa začne využívať alkohol ako barlička pri problémoch, je to prúser. Takže ja by som s ním riešila alkohol celkovo, nielen za volantom.
Tak nebol opitý, skôr riskoval s nejakým tým nízkym promile odobratie vodičského ako vás život. Predpokladm zr incident ste nemali, ani nejazdil nijak "divoko" ako opitý človek, keďže ako vravíš = nebol opitý, bol normálny. Mal vypite je u nás aj jedno pivo po obede aj jeden stamrlik a s tým drvivá väčšina ľudí nie je opitá a neschopná jazdy.
Tým ho samozrejme neobhajujem, ale nezdá sa mi to taká katastrofa aby sa z toho na MK robili dramy
no a teraz keď so zostatkovým alkoholom sadol do auta, aby si ho neopustila, čiže na teba hodil manipulatívne polovicu viny, teraz akože čo? Vyhral? neopustíš ho za tento počin?
Takže pil už na obed, šoféroval bez dokladov a vlastne si tomu ty na vine. Dobre to má chlapec ospravedlnene. Taký budú jazdiť či už zo zostatkovym alkoholom alebo keď budú mať pivo - dve polial ich nechytia. A teda nech je to čím skôr. Nezodpovedných vodičov je na cestách dosť, aspoň "pod vplyvom" by ich mohlo byť čo najmenej
vidím, že kapitán Andrej Semaforovič Danko je veľký vzor...
@danica2711 jasné, teraz každý človek, čo si vypije bude porovnávaný s týmto koktavým ujom. Bravo 👏
Tu je červených vlajociek ako na prvého mája:
1. Pil na obed, lebo sa s tebou pohádal.
2. Má doma dreger, ale ne otestoval sa ci môže šoférovať.
3. Jazdil bez dokladov.
4. Obviňuje ta, že kvôli tebe sadol do auta pod vplyvom.
Keby rozmýšľal tak sa bud otestuje, alebo zavolá taxík.
No tak to je úplne iný pohľad na situáciu. Opije sa/vypije si na obed, do večera troška vytriezvie, dostane strašnú chuť zachraňovať vzťah a nasadne do auta bez rozmyslu a bez dokladov. Takto sa vzťah akurát ďalej pochova. Má šťastie, že sa nič nestalo a nezastavili ho policajti. V tom prípade myslím, že to nebolo prvýkrát len ty o tom nevieš.
To porozpraval tebe ze naposledy si dal naobed. A taktiez nejde len o tvoj a jeho zivot, ale aj druhych na ceste, koho ste nezrazili. Ak riesis, ze ma casto problem s alkoholom, tak vymenit priatela, tieto veci sa nezlepsuju, skor naopak.
Muz ma doma alkohol tester, vzdy rano po pitke si fukne, aby si bol isty. Treba byt zodpovednejsi
@lilitela nebývame v Bratislave. Tu o 23 nebolo vonku žiadne iné auto, nie to ešte človek
tým som nechcela povedať, že dotyčný konal správne, skôr že Danko je zlým "príkladom"
Ak si myslis,ze sa kvôli Tebe zmeni,tak sa mýlis....
Mozno na chvilku a je v tom zas.Teraz si vypil lebo ste sa pohadali,nabuduce to bude kvôli robote,potom zase kvôli niecomu inemu.Mas na viac,ukonci to,kym je cas✨️.
@majlo1234 čítal som článok o ľuďoch, čo boli na Pohode.. a tem im za éčko kontrolovali dych testerom. Nafúkali nulu, tak sa rozhodli ísť autom, policajti im dali fúkať a nafúkali... takže tie necertifikované testery asi nebudú najpresnejšie.

@januska12323 nevedel, že bude šoférovať. Vybral si všetky veci z auta. Nemal so sebou dokonca ani peňaženku, takže ani občiansky, vodičák, atď. Rozhodol sa za 3 minúty, že príde a už sa ho nedalo presvedčiť, nech nechodí