icon

Môže sa zopakovať opitá jazda priateľa?

21. feb 2024

Priateľ sadol do auta opitý. Neviem koľko toho vypil, ani koľko hodín pred jazdou, bál sa však, že možno ešte trochu nafúkať môže. Nebolo na ňom nič vidieť a kebyže sa mi sám neprizná, tak nezistím, že pil. Stalo sa to prvýkrát (aspoň dúfam), ale bojím sa, že sa to bude opakovať. Nebol opitý tak, že by nás ohrozil, predsa ma ale zamrzelo, že tým “riskoval” môj aj jeho život. Prišlo mi to nezodpovedné.
Myslíte, že sa to stalo raz a už sa to nebude opakovať, alebo sa báť, že keď mu to raz prešlo (nezastavili ho policajti, ani nič), tak teraz bude riskovať a skúšať to znova?

Strana
z3
alickapusinka
21. feb 2024

Nikdy nevieš môže spôsobiť dopravnú nehodu a môžeš mať následky. Nikdy by som nešla s človekom do auta ktorý pil myslím vodič. Ani zostatkový alkohol. Mohol ohroziť na živote nielen teba seba ale aj hoci koho iného. Za mňa nie dovtedy sa chodí z džbánom po vodu pokiaľ sa ucho neodtrhne.

kapanek1
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
21. feb 2024

@marseillefan fiha, muz ma ani neviem aky, ale dobre vediet

kiki68
21. feb 2024

@simca06022011 tak mas krajiny ako napr u nas v Rakusku a mozes do 0,5 promile za volant. Cize jedno velke pivo, iba jeden pohar vina a mozes stale jazdit. Na Slovensku to vsak nejde

autor
21. feb 2024

@alickapusinka ja nie som jasnovidka. Kebyže viem, že pil, tak mu nedovolím sem prísť, nie to ešte, že by som mu sadla do auta.

simca06022011
21. feb 2024

@kiki68 ved ja viem, preto hovorim,, ze skor riskoval papiere ako zivoty. Lebo nejaky zvysok piva, vina, stamprla z obeda a hlavne ked si to ani NEVSIMLA ona, ze vobec pil, ho urcite neotupoval aby nemohol jazdit... RObit za nejaky zvyskovy alkohol ako keby islo o ozrateho chlapa s 2 promile taketo dramy mi pride odveci. A hlavne riesit to na MK, kde je tolerancia alkoholu takmer ziadna (nie len za volantom, ale hocikde, proste no no no pit alkohol!) a clovek co si co i len sem tam da za pohar cohokolvek je alkoholik :D Cize tu to riesit, zbytocne... ak ma autorka problem s alkoholom ako takym, tak bohuzial, bude si musiet najst niekoho kto absolutne nepije a problem je uplne inde ako v tom, ze si sadol teraz do auta. zabudnute doklady su uplna klasika pre viacerych chlapov... my sme sa raz vracali hadam 50km pre doklady z dialnice, a potom nahanali na tej dialnici policiu, ktoru sme mali niekde medzi piestanmi a ba, ci kde to bolo s tymi dokladmi najst :DDD Lebo vazeny si nechal v hoteli... :D neboli policajti prekvapeni, takze to nie je ziadna rarita. jeho najvacsia chyba je, ze jej to vobec povedal :D
Keby havaroval, aj pre obycajny smyk, vymol, alebo cokolvek mal by problem, lebo uz by sa to zvalovalo na alkohol aj keby mal co i len 0,1.

lilitela
21. feb 2024

Vies, to je zvlastny argument - to on vedel dopredu, ze nestretnete ani zivacika? Najlepsie ujko z krcmy na neosvetlenom bicykli. Teba chapem, nevedela si. A on MOZNO hovori pravdu, ze si dal na obed. A mozno do 23,00 "vytriezvel". Aj tu si daju baby urcite vecer pohar dva vina a rano o 7,00 do prace. Ci vravel pravdu a nedal si vela, a ovela neskor, sa uz nikdy nedozvies. Mozno bolo vsetko ok a zbytocne to rozpitvavat. Poznas ho lepsie, ako my tu z par tvojich viet.

evka_21
21. feb 2024

Už keď to spravil raz, spraví to znova 😉

kiki68
21. feb 2024

@simca06022011 presne toto, clovek nikdy nevie co da stane.

alickapusinka
21. feb 2024

hej ale ja aj vo všeobecnosti nielen ten tvoj prípad. Tak prosím hned neútoč.

autor
21. feb 2024

@alickapusinka ja na nikoho neútočím. Skôr ty obviňuješ mňa, že som sadla do auta. Teraz to už na všeobecnosť neuhráš.

janno31
21. feb 2024

Veď ale neprišiel na mol s otvorenou fľašou na aute. Zbytkovy alkohol môže byť aj 0,2 0,3 promile a to sú tak nízke hodnoty ktoré sa dajú nafukat aj z iných veci nie len z alkoholu. To už presnejšie by boli krvné testy. Aj keď je tolerancia 0 aj ten prístroj má volaku odchýlku. A z pohľadu toho chalana čo ak na obed ho tá baba iba nasrala tak si dal za pohárik neviem čoho a to ani nemal v pláne ísť niekam na aute v ten deň a večer sa už chcela rozprávať a chalan vedel že nieje opitý ale si skrátka nebol istý či by fukol. V podstate aj keby fúkal mohol kľudne nafukat nulu. A to že aj tak išiel za ňou zrejme ho viac sralo to že sú pohadaní ako to že si nieje istý že riskuje.

alickapusinka
21. feb 2024

ja nič nikomu nemusím dokazovať pre mňa za mňa ty mňa nezaujímaš. TY si pre mňa nič. Urobil to raz urobí to viac krát .Ja nič nemusím nikomu dokazovať v živote by som s opitým prepáč ten tvoj mal iba zostatok nikdy nesadla do auta.

Strana
z3