icon

Môže svokra rozkázať manželovi, aby jej priniesol naše dieťa?

tehulka_mk
3. dec 2012

So svokrou sa neznášame už niekoľko rokov,no po narodení dieťaťa som ju musela tolerovať raz za čas u nás.No tentokrát vymyslela,že poprosí manžela,aby jej malého doniesol k nej domov....Je toto vôbec normálne a možné?Čo robiť?Ako argumentovať?Veď je to jeho babka,nie mamka,nemám o tom rozhodovať ja?
Info:býva v rovnakom meste ako my,malý bude mať o chvíľu polroka,je kojený(ale tým nechcem argumentovať).
Vďaka.

ankiki
4. dec 2012

Pozri, už prekusuješ niekoľko návštev, tak prekus aj spoločné návštevy k svokrovcom. Ja by som skoro pol ročné dieťa samé s otcom nepúšťala. Môj manžel, keď mala malá pol roka, tak bol ešte dosť vyhúkaný zo starostlivosti a najradšej vtedy ešte všetku zodpovednosť o malú hádzal na kadekoho, len nie na seba. Tiež nemám úplne ideálny vzťah so svokrovcami, ale také ako návštevy a pod. raz za čas, ani nerozmýšľam. Ako Ti aj píšu ostatní, svokrovci majú takisto právo potešiť sa s malým a ver mi, že bude aj oveľa lepšie, keď tam budeš mať DOHLAĎ nad tým, čo s ním robia a čo sa Ti nebude páčiť, tak s úsmevom zakročíš a hotovo. Moja svokra chcela dať malej Brumíka, keď mala 8mes. Keby som tam nebola...Takže to prijmi nie ako rozkaz od svokry, ale pozvanie a choďte tam všetci 🙂 😉

loulou
4. dec 2012

Ahoj chápem, že ti to vadí, keď máš so svokrou taký vzťah ako popisuješ. Ja svoju svokru tiež moc nemusím a to s ňou bývame, ale to je teraz nepodstatné. Moja svokra sa síce o vnúčatká až tak nezaujíma, max. im voľačo povie alebo sa na nich usmeje. Kým sme bývali u mojich rodičov, tak manžel chodil s dcérkou za svojou mamou, raz je to jeho mama, babka našich detí a pokiaľ o nich javí aký taký záujem, nevidím na tom nič zlé. Svokra má ešte 1 vnuka, ktorého vidí raz za rok aj to musí on s rodičmi prísť k nám, lebo ona predsa nebude cestovať k nim, synovcovi je to veľmi ľúto a pár krát sa stalo, že to vyčítal našej dcérke má 5 rokov, že ona babku vidí a on nie, dcérka to chúdatko nechápala., teraz si už vytvorila svoj názor a jednu babku(moju mamu a otca) má radšej ako druhú(svokra). Ja som toho názoru, že aj keď mne vadí, raz vychovala môjho manžela a vychovala ho dobre, inak by som s ním nebola tak má právo aj vidieť svoje vnúčatá. Mne by sa tiež nepáčilo, keby mi manžel zakazoval chodiť s deťmi k mojim rodičom. My sme si stanovili pravidlá, s ktorými súhlasíme obaja, lebo na výchovu máme rovnaký názor a keď bral dcérku k svojej mame, musel prísť vo vhodnom čase a pokiaľ som ju kojila tak samozrejme neexistovalo aby dostala niečo iné, neskôr tiež trval na dodržiavaní nami stanovených pravidiel. A tak je to doteraz. A keď svokra nesúhlasí s našimi pravidlami tak jej vysvetlí manžel, že mi sme rodičia a sme zodpovední za naše deti, ona už túto šancu mala a kupodivu to funguje.

graceful9
4. dec 2012

Ja sa so svokrou tiež nemusím no bohužiaľ spolu bývame ...ja by som bola vďačná keby jej mm zaniesol malú na hranie na hodinku dve.ja by som od nej mala pokoj a nemusela sa s ňou stretávať ...aj keď ju nemám rada je to malej babka a má právo sa s dieťaťom vidieť podľa mňa a radšej u nej ako keby mi mala obsmŕdať u mňa ...ale to je len môj názor

dankadina
4. dec 2012

ked čítam niektoré komenáre uf, že do troch rokov bezo mna dieťa nikde nepojde, to akože myslite važne, ved to je na hlavu 3 ročné dieťa je už dosť vyspele, moja staršia chodila od dvoch rokov do školky a čo by som dala za to keby mi ju mohla mama alebo svokra opatrovať, žial obe ešte pracujú smola.
Ale teraz k téme zdá sa mi nespravodlivé ked sa robi rozdiely a robia to hlavne matky medzi svojimi rodičmi a svokrovcami, nech sä vzťahy akékolvek dieťa má právo na starých rodičov a ak sa to dá rovnakým dielom. Nevidím nič zlé na tom, že otec zoberie dieťa k svojim rodičom, ja to vítam, vždy sa vtedy navarím upracem alebo skočím ku kaderníčke na kozmetiku a pod. Okrem toho sa tieto zlé vzťahy medzi svokrou a nevestou prenášajú do partnerského vzťahu. Ruku na srdce nevesty, kolké sa s mužom kvoli tomu hádate? Nemusíte sa so svokrou mat radí, stačí sa tolerovať a vychádzať 😉

jedina30
4. dec 2012

ankiki to pekne napisala...snazila som sa precitat skoro vsetky prispevky a niekde som sa zhrozila co ti radia a pisu..ja davam na vlastny usudok..vzdy sa s manzelom dohodneme,ale nase deti neboli nikdy bez nas same ..ani u svokry...ak sme tam isli,tak jedine spolu.. 😉manzel vzal snad 2 krat syna k svokre,ked uz mal viac ako 2 roky.. on tam nechcel ostat a svokra k nam casto nechodieva,hoc byva blisko..moji rodicia byvaju sice daleko a nechodime k nim casto..tak 2 krat do roka ako rodina,ale ja sem-tam vezmem deti a idem k nim(asi 1-2 krat )..manzel ostava doma sam..k svokre chodime castejsie ako k mojim rodicom a tak manzel nemoze povedat nic..ved ideme s babke...ak sme doma,tak vsetky oslavy a sviatky musime absolvovat u svokry a u mojej rodiny nic..nemame si nic vycitat a male dieta by som k svokre same nepustila..a hovorte si vsetci co chcete..svokru respektujem,je to manzelova matka,ale my sme rodicia a dieta nie je plysova hracka.. 😵

monikajaco
4. dec 2012

tak ak nemas muza uplneho tupca tak snad jej to bude vediet vysvetlit ...

ewca
4. dec 2012

No nestihla som precitat vsetko, len som zacala, ale asi tiez nieco napisem. Mame 22 mesacnu dceru, byvame daleko aj od jednych aj druhych rodicov, taktiez oni su z rozneho mesta...ja sa so svokrou velmi nemusim...teda slusne sa k sebe spravame, ale ja ju nemam velmi rada....ale... ona nasu dceru miluje, takisto ako ju miluje moja mama. Nasa dcera sa tam vzdy tesi, zboznuje svojich starych rodicov. Ja neveim dovod, preco by som mala ich vztah narusat nasimi nezhodami... Dcera bola u jednych aj u druhych starkych v lete na tyzden bez nas...chybala mi, bala som sa, ale dcera bola stastna spokojna. Teraz je tiez u svokry, chyba mi, ale som rada, ze si ju uziju aj starki, ja si trochu oddychnem, mame viacej casu pre seba s manzelom, ktori chodi na sluzobky. ja nevieim dovod preto, preco by nemohli ist deti k svojim starym rodicom, pokial su to normalny zodpovedni ludia a pokial aspon trosku respektuju pokyny matky, ktora naozaj podlamna najlepsie vie co dieta potrebuje a aky ma rezim ked je s nim stale. Kym nezacnu stari rodicia svojimicinmi nastrbovat vztah medzi dietatom a rodicmi, tak aj ked spou nevychadzame, branit v styku im nebudem.... nerozumiem preco by dcery nenechali svoje dieta ani mame ani na 5 minut....

yidaky
4. dec 2012

Baby, prepacte, ale velmi nechapem. To, ze sa velmi nemusite so svokrou, neznamena, ze ona nebude milujuca a zodpovedna stara mama. Tak napriklad, my sa so svokrou mozeme. Ano, urcite nazory svokrovcov sa mi nepacia, rovnako ako niektore moje im 😉 . Byvaju sice skoro 150 km od nas, ale chodime tam aspon raz za mesiac na vikend. Kedykolvek tam poslem starsiu /skoro 6r./ s manzelom alebo na prazdniny. Zacali takto chodit, ked mala 2 ci 2 a pol r. U nas to fungovalo tak, ze svokrovci sami od seba "dodrziavaju" urcite pravidla. Proste sa snazili respektovat nase nazory ci uz na vychovu alebo stravu, denny rezim dietata... Ked isli sami 1x, vedela som, ze dcerka tam nebude este o 22,00 skakat po posteli, ze nebude jest parky alebo mastny chlieb, ze ju nenechaju behat vonku bez dozoru...
Na druhej strane zavisi aj od povahy dietata. Napr.druha dcerka, teraz mala 2r., viem, ze by mala problem zostat tam cely vikend bezo mna. Je to taky moj maly maznacik 😉.
Keby byvali tu v meste, ako moji rodicia, nemala by som problem im nechat malu /aj 6mesacnu/ pokocikovat, ci na nejaku hodinku ci dve. Vlastne som im ju aj nechala, ked sme sli len tak so starsou na prechadzku same alebo tak. Rovnako sa mozem spolahnut aj na svojich rodicov. A stalo sa a nie raz, ze som musela nechat malu u nasich, aj ked som kojila /odsavala som mlieko/.
Takze, ked mate pocit a viete, ze sa mozete na svokrovcov spolahnut, nemyslim, ze by to mal byt az taky problem nechat u nich svoje dieta.
Moje baby svojich starych rodicov miluju a este viac su milovane starymi rodicmi. No najviac sa lubia oni dve navzajom, potom je mamka 😀 a potom ten zvysok, ako tato, a babicky a dedovia 😅 .
A nehnevajte sa, podla mna si to velmi zosobnujete, ked s nou nevychadzate, snazite sa ju proste potrestat. Takze nehrajte sa na hrdinky, co vsetko vzdy a stale zvladnu. Deti potrebuju aj starych rodicov. A casom, mozno priznate aj sami sebe, ze to nebol az tak zly krok, ze deti maju dobry vztah so svokrovcami. A podla mna je tam aj urcita forma materskej ziarlivosti ...
Tak ak viete, ze svokrovci budu respektovat vase nazory, tak sa s nimi dohodnite na urcitych pravidlach /ze napr. vase 6m. dieta nebudu pchat zmrzlinou alebo jahodami...pretoze, s tym nesuhlasite a nie je to spravne pre jeho zdravie a tak podobne/. A Vam zase nebude vadit, ked si stara mama zoberie VASE dieta na ruky a bude sa snim maznat, suslat a tak. Proste treba dat aj im urcity priestor a ak to nema vyrazne negativny vplyv na zdravie ci spravanie dietata...trosku si treba vyjst v ustrety a respektovat sa.
Este ma napadlo, ze ked sme tam alebo je tam starsia s manzelom, tak svokrovci sa im/jej venuju neskutoce. Proste sa na nu tesia, cely vikend prisposobia len tomu, ze tam dcerka bude...Babicka navari na cely vikend, chodia vela spolu vonku, s dedom do lesa. Vecer rozpravaju rozpravky, hraju hry. Proste si ju ci nas uzivaju "plnymi duskami".
A este ma napadol taky priklad, ked som sla do porodnice, dcerka sla k svokrovcom /manzel nemohol s nou zostat sam doma/. Este v ten vecer mala horucku a skoncila nakoniec so zapalom pluc v nemocnici. Mala skoro 4. Bola som neskutocne /ak sa to da povedat/ stastna a vdacna, ze s nou bola babicka v nemocnici /den ci noc/, striedal sa tam aj dedo a manzel "pendloval/ medzi nami...a to mi stoji za dobre vztahy so starymi rodicmi!

katey
4. dec 2012

ja si myslim, ze vztah ty-svokra by nemal zasahovat do vztahu tvoje dieta -tvoja svokra.. aj keby bola neviem aka.. nie je nic horsie, ako si riesit svoje probelmy cez dieta. viem o com hovorim.

martinaxx
4. dec 2012

ja by som tiež také malé bábo nepustila len s otcom ku svokre,nielen ku svokre ale nikde,ak jej ide o to,že ho chce vidieť tak nech príde ona k vám a kľudne by som argumentovala kojením 🙂

p.j.jacky
4. dec 2012

Ten isty problem mam aj ja.Svokra odmieta k nam prist za dcerkou,lebo sa u nas neciti dobre,kvoli mne.A chcela by nasu dcerku len pre seba,bezomna.Tak mi bolo povedane,ze mala moze k nim chodit,ale bezomna.Alebo s mm,ale ja to odmietam prijat,lebo ja problem nemam aby k nam prisla,tak naco vymysla...o co jej ide.Ak nechce chodit k nam za malou,nebude mala chodit k nej.A toto je porblem potom medzi mm a mnou a jeho mamou...hadky a hadky...mm to vidi inak,ja inak.Mm chce aby som ustupila a dovolila.Sem tam snou k nim zasiel,ale mala tam vzdy plakala,su pre nu cudzi,tak snou vzdy za chvilu prisiel domov.
Pride mi to robenie naschvalu a zlerobenia,len aby si presadila svoje.Co som ja odpad aby k nam nechodili alebo ja k nim smalou.Raz som jej mama ja a bud to bude respektovat,alebo sa budeme ustavicne hadat....a aj ked som ustupila,nasla si svokra daco ine...stale dookola.

kkristin
4. dec 2012

Vôbec nesúhlasím s tým ze vzťah svorka a moje dieťa nesúvisí so vzťahom so matky..my sa nebavime a v živote by moje dieťa bez mojej prítomnosti nevidela. Som mama a mojej svokre absolútne nedôverujem a pokial chce vidieť dieťa nech si dá tu námahu prísť k tebe a rešpektovať teba ako matku. Buď vás prijme oboch alebo ani jedného.

kabelka11
4. dec 2012

ako ja na tom nic zle nevidim.ja by som bola rada,keby sme mali niekoho poruke a moji dvaja by odisli takto na chvilu niekam kym si oddychnem resp.upracem.ja mam dobru svokru,takze to je len moj pohlad na vec

emmushka
4. dec 2012

Ty kks...denne tu pribudne asi 10 prispevkov o tom, ze svokra je vadna, ze nejavi zaujem, ze sa nestara, kasle na nas ako na rodinu, nezuajimam ju ani ja ani jej vlastne vnuca, a potom....ked sa najde svokra ktora si proste mozno z XY dovodov iba nesadla s nevestou, a jendoznacne by vnucatko vidiet chcela (cize zaujem javi!) tak je to tu same: Nedavaj dieta NIKAM do 3 rokov, dieta ma byt vyhradne pri matke, kasli na svokru, rob si po svojom! Dokonca prirovnavanie Jacka Rusella k babatku! 😲 halo!
Baby vsak sa opamatajte trochu! Co vlastne chcete? To vy ste tu take idealne ze chcete idealne svokry?

Autorka ani len neuvadza PRECO si vlastne nevychadzaju so svokrou! Co ked sa jej nepaci len svokrin uces alebo sa chytili na svokrinom style zavarania uhoriek? To uz tym padom stratila babka vsetky prava????
smiesne ste, poniektore naozaj!
Baby baby, raz budete aj vy niecie svokry, to budu temicky na MK....moja nevesta je totalne prepnuta a uuuplne jej hrabe z MOJHO vnucata a pod! 😠

ada4326
4. dec 2012

ahojte, pridám aj ja svoj názor a skúsenosť. Zo začiatku som bola s mojou "svokrou" - nie sme zosobášení - celkom v pohodovom vzťahu. Ale ja si rada robím veci po svojom, mám na isté veci svoj názor a to sa mame môjho priateľa nepáčilo. Svojho syna som v pohode dala priateľovi a išiel s nim k babke. Ale po takýchto návštevách začali u nás hádky. Jednoducho priateľovi rodičia mali neustále niečo proti mne a tak podrývali moju autoritu u priateľa, ten im samozrejme všetko veril a hádky boli na dennom poriadku.
Pohár mojej trpezlivosti prednedávnom pretiekol - nebudem rozoberať dôvod. Keďže neustále podrývanie mojej autority neprestalo, tak som stopla návštevy u babky. Nezakázala som ale, aby prišla pozrieť vnúčika, či sa s ním pohrať alebo mu zavolať, len nechcem aby moje dieťa počúvalo ohováranie vlastnej mamy. Niektorých ľudí nezmeníš a tak ich ignorujem. Viem, že dieťa potrebuje aj starých rodičov, ale poviem vám ja mám od istého času doma pokoj a žiadne hádky. A to je pre mňa dôležitejšie ako návštevy u babky....

digysa
4. dec 2012

woooooooow.....tolko nenavisti voci babkam na jednej strane 😨

Nie, rozkazat urcite nemoze......ale poziadat Ta o to moze....

Nezacni budovat nenavist deti voci starym rodicom hned od detstva.... 😒

(aj ked, ak by babka jasne nerespektovala tvoje zasady, tak by som navstevy limitovala....lebo starych ludi neprevychovas)

pancake
4. dec 2012

ja by som také malé dieťa od seba nepustila ani na minútu. som za neho zodpovedná a predsa ešte stále kojíš? a bábätko si pýta mliečko kedy sa mu zachce, aj každú pol hodinu. od roka, už je to iné. ale v pol roku by som si ho od seba ja osobne nedala 😝

valentyna553
5. dec 2012

Najde sa tu nektokto vekom uz ma blizsie ku svokram?

dadulajda
10. dec 2012

Som v rovnakej situacii ako ty. Lenze moj priatel nastastie vie, aky zachvat by som dostala,keby mi toto povedal. Takze aj keby stara chcela mojho maleho vidiet bezo mna(co bohuzial casom pride) on by to nedovolil.nestalo by mu to zato aby si ma pohneval. Moja svokra je stara ziarliva, zatrpknuta suka. Ked sme byvali u nich, vecer pustila telku uuplne nahlas,ze ona to tak aj bezne a maly si musi zvyknut pri tom spat..ked som pri kupani chcela vykurit kupelnu,pozerali na mna ako na vadu. Ked som povedala,ze s 2mes.babom nepojdem na navstevu o pol 9 vecer,ku jej sesternici lebo ONA sa chcela pochvalit,tak som bola za divnu.Mam strasne zly vztah so svokrou.priatel ma ani nenuti milovat ich. ale svojmu dietatu poviem ked tomu bude rozumiet,co jeho babka robila,ako sa ku nemu chovala. Na maleho vzdy huka ked ho drzi na rukach,ze cely stuhne. maly nereve. takze nikto okrem mna take veci nevnima. urcite ho necham,nech si spravi na staru svoj nazor.ale toto mu ako dietatu poviem.....zato ze je to jeho babka,nemusi ho milovat uprimne.aj ked pred vsetkymi sa na navsteve tvari,aky je to jej milacik a trha mi ho zu ruk.

vianne
10. dec 2012

tvoj vztah so svokrou je jedna vec a vztah vnucata s babkou je druha. chapem ak mate nezhody, to mam aj ja so svojou 🙂 z mojho pohladu, ja by som svoje polrocne kojene dieta nenechala okrem manzela nikomu, resp, nikam by som ho neposielala. ale co sa tyka dietata, ono moze svojich starych rodicov milovat a byt s nimi v pohode.,ale zrejme az neskor. iste, ty by si na mieste tvojej svokry tiez rada videla vnuca. skus sa premoct, a ist sem tam s nim na navstevu, nech si vnucatko uziju. nebran im vo vzajomnom vztahu, moze to nausit aj vas partnersky vztah. chod tam s malym, uvidis ako s nim zachadza, a ak bude respektovat tvoje priania, tak preco im ho raz za cas na chvilku nenechat. ja viem, nie je to prijemne, ak svokru nemusis...ja tiezz musim vela veci prehryznut, a nedam si od svokry rozkazovat, ale pokial ide o maleho, zboznuje ho a dokaze sa sme tam o neho chvilu postarat. a ja som zasa rada ak mozem na hodinku vypadnut z domu, ist ku kadernicke alebo lekarovi a ona je s malym.

clarissa
10. dec 2012

Rozkazat mu moze,ale manzel ju nemusi vzhladom na tvoje rozhodnutie posluchnut 😉 Ja som sa nemusela ani s byvalou svokrou ani s terajsou,a ani sa nestykame,ale detom aj ked su este malicke som nikdy styk s babkami nezakazovala...to ze ty sa snou nezneses je jedna vec,ale to aky vztah si s nou od malicka vybuduje tvoje dieta je vec druha....moj bol aj vcera u mamy s malym a to je este mensi od tvojho..ja som zatial pobehala po obchodoch a mala chvilu pre seba,a vobec som sa nebala o maleho kedze viem manzel sa o neho 100tne postara 😉 Teda ak som spravne pochopila ze manzel tam bude celu dobu s mamou a vasim babom..inak nie 😔

santine
12. dec 2012

Tiez som nazoru, ze namiesto "rozkazat" je lepsie poprosit, poziadat, oslovit celu rodinu - aj tu mamu. Este navyse ide o malinke dietatko. Pekne narovinu povedat zamery, zdvorilo, dat najavo dobru volu - hned je vsetko lahsie a jasne 🙂
Ja som videla, ze svokra malu ma rada, ale nemohla som jej verit. Ona nebola schopna narovinu povedat - dali sme malej take a take lieky, chceme ist s nou tam a tam - mozeme? Takto boli v zahranici bez dokladov. Robila si po svojom a mna nerespektovala, pretoze ona bola ta autorita stale. Potom sa ta dovera nastrbila. Ked sa mala narodila, vyhlasila "daj mi cecik a ja sa uz postaram". Dozvedala som sa veci az s odstupom casu a ak som prejavila vyhrady a nesuhlas, bolo to brane ako osobny utok 🙄 Co potom s takou osobou? MM to iste, nevedel sa narovinu vymacknut, co chce, mat vlastny nazor ako hlava rodiny. Zufale s takymi ludmi, ani z voza ani na voz.

roberta36
12. dec 2012

podla mna je to od nej priserne a vobec si neuvedomuje alebo naopak si az velmi dobre uvedomuje ako tym ublizuje vasmu vztahu....samozrejme ma pravo alebo narok vidiet svoje vnuca ale mala by respektovat aj to ze TY si jeho matka a MANZELKA jej syna ktrou si vybral a miluje ju vasmu vztahu takeho veci len uskodia tvori to take zvlastne napetie o ktorom sa nehovori ale je tam a hromadi sa mala by zatat zuby aj ona aj ty a tie navstevy by mali byt spolocne ci u vas alebo u nich vy traja ste rodina a ja chapem ze kym je malicky taky drobny vacsina zien ma sklon citit sa voci svojmu dietatu nenahraditelna ale to prirodzene prejde (bolo to aj u nas 🙂 samozrejme nie uplne vsetky niekedy mamine dobre padne ked si oddychne od oboch chlapcov 🙂 ale urcite nie stylom mama kazala aby sme sli tak ideme...z toho vam vznikne jeden velky kolotoc z ktoreho TY vyjdes ako ta zla VZDY chlapi si uvedomuju ze mama sa vymenit neda a ani zmenit na to maju uz svoj vek ale ak ty preukazes snahu a respekt a napriek tomu sa z jej strany nic nezmeni mas v rukach aspon nejaky argument......nemyslim tym ze sa jej treba hned hadzat pod nohy len ju respektovat ako MATKU to iste chces aj ty od nej predsa (treba sa spravat asertivne aby si nebola priecna ale zas aby nemala pocit ze si ustupila na vsetky jej poziadavky) je to velomi tazke ja viem mam so svokrou rovnaky problem uz cele roky cakame uz druhe babetko a idelane to nebude nikdy a pre tie premudrele reci ako sa k svokram spravat dobre a ako maju pravo byt babky atd..prosim vas nikto nesudte, neviete nikdy akeho cloveka sa zastavate velakrat si za to mozu sami a velakrat nie a mozu za to hrde nevesty a z troch riadkou na mk by ani ten najlepsi psycholog nevedel odhadnut o aky pripad ide....

zebra41
12. dec 2012

tak prikazat mu to nemoze. Ak nechces dat maleho mm,aby ho zaniesol svokre,tak na to dovod nemusis mat. Proste nechces a hotovo... Neviem preco mate zle vztahy so svokrou,ale pokial je normalna, len ti nesadla osobnostne,tak si uvedom,ze proste oberas maleho o babku. Vacsina deti sa tesi na prazdniny u starych rodicov - aj vam ta chvilka dobre padne. Vztah nech si buduju od malicka. Chce to trosku sebazaprenia,ale da sa to. A teraz si to mozno tak neuvedomujes,ale raz nastupis do prace a maly do skolky. Mozno bude patrit medzi deti,ktore su tyzden v skolke, 2 tyzdne doma chore a uvidis ako ocenis kohokolvek pomoc. Takisto si myslim,ze mm by mal vediet byt s malym sam a postarat sa o neho. Ved je to jeho otec. A ak by sa ti nieco stalo,tak co spravim mm? Pravdepodobne pojde s malym k rodicom - tak nech tam ma zazemie,lebo nikdy nevies.
A hlavne neoberaj maleho o babku pokial naozaj nemusis (svokra alkoholicka a pod).

lolita555
9. mar 2016

stara tema ale mam potrebu sa vyjadrit, moja svokra ma nikdx nemala rada obojstranne ale tolerovali sme sa. az pokial sa nenarodil maly. ked som prisla z porodnice prisla k nam s obrovskou kyticou a maly spal to ho zacala budit a rozpravat kedy ta uz mama prestane kojit aby som si ta mohla vzat 😒 😒 😒 😒 😒 vzdy ked k nam prisla len podo ineme prec od mamy alebo pod ideme do auticka a uz nas neni ☹ vzdy po mojom ohlaseni povedala ze to nemyslela vazne teda ked som jej to vycitala po case preco ju nemozem ani vystat. prestali sme sa nastevovat uplne ona vzdy tvrdila ze sa nespravam pekne ked pride a ja som po urcitom incidente u nej doma povedala ze tam nevkrocim ani moje dieta. inak ona je clovek ktoremu vrcholne vadi ze som matka dietata. keby ste videli ako prejavuje lasku ked ho vidi az vyska ako zmyslov zbavena , chcem byt naj babka aby maly nechcel od nej ku mne a podobne .moja skvorka by toto vsetko robila maleho odomna odlakavala hoccim , takze nie vzdy sa da povedat bud ano alebo nie alebo ze aj vy budete svokry. ano budem ale budem sa snazit byt ina ako ta moja

nasta55
9. mar 2016

Toto su take veci, ktore by ste mali vediet vy spolocne a nie pytat sa na to tu. Ked ma matku rad a poprosila ho tak nic na to nevidim, ale ak je svokra hnusna , ohovara Ta alebo Ti nebodaj nejak ublizuje tak keby chlapom tak urcite nie. Ale ak mate vy zabo mysie vojny tak urcite ano 🙂

candii
9. mar 2016

Je to jeho stara mama a myslim ze je normalne ze chce vidiet svojho vnuka.. tak tam chod aj ty predsa jej nemozes branit stretavam sa s nim.. bolo by to nefer aj voci tomu malemu on nemoze za to ze vy dve sa nemusite..

kukakaj
9. mar 2016

Ja svokre takisto dceru nedavam, moze k nam prist aj kazdy den, ale ja jej nedoverujem a opravnene (to je na inu debatu). Nebranim jej vidiet vnucku, ale keby som jej ju nechala samu asi sa zblaznim od strachu. Je to tvoje dieta a nikto na svete ti nemoze prikazat, aby si ho dala niekomu, komu nedoverujes. Ale to je na dohovore teba a manzela, ten moj to akceptuje, lebo chape moje dovody, sam mame nedoveruje. To tu nevyriesis, to si musite riesit vy doma. A mimochodom polrocne kojene dieta som nenechala nikomu pretoze flasu absolutne odmietala, az ked bola trosku starsia a dokrmovana.

nicollettka
9. mar 2016

fuu to by som jej určite nedávala, však ju teda strp chvíľku u vás

anjika42
21. nov 2016

Som rada, že nie som jedinjá s týmto problémom. Mňa svokra nenávidí, aj včera som sa o tom presvedčila. Máme predelený byt, ona mká svoje dvere. Predtým chodieval k nej manžel s malým, no po včerajšku som mu navrhla, že ked chce môjho ročného syna vidieť, nech príde ona k nám, lebo je to hlavne jej problém, že ma neznáša - ja som jej okrem toho, že sa jej dakam necpem a vzala som si jej syna, nič nespravila - a ked malho má tak rada, nech zdvihne zadok a nech príde.