icon

Môže vziať babka dieťa k psychologóvi bez vedomia rodičov?

miskacharly
21. jún 2015

ma na to pravo?a moze to rodic zrusit?

pribinak
21. jún 2015

No moze. Psychologicka sa bude urcite pytat preco dieta nie je v sprievode zakonneho zastupcu, ale v urcitych pripadoch moze dieta vysetrit aj v sprievode babky ci inej blizkej osoby

mondolina
21. jún 2015

podla toho o co sa jedna nie? podpisuje sa informativny suhlas ci co.

zita19
21. jún 2015

v kazdom pripade psycholog aj tak bude kontaktovat rodicov. Asi ma babka padny dovod pre taketo pocinanie.

mondolina
21. jún 2015

@miskacharly
co ci moze rodic zrusit? pytas sa ci moze ist babka s dietatom k psychologovi bez suhlasu rodica? alebo dokonca proti jeho voli?
vsak sa vyjadri presne.

misaelka
21. jún 2015

dieta sa ma vysetrovat pri zakonnom zastupcovi ak je s dietatom na vysetreni stary rodic pyta sa ci rodicia suhlasia pripadne ich telefonicky kontaktuje.

bonaqa2013
21. jún 2015

keď som bola tehu, so synom bol v nemocnici na kontrole znamienok môj otec, t. j. syn bol na kontrole so starým otcom a lekárka mala blbé reči, že prečo dieťa neprišlo v sprievode matky. Môj otec jej vysvetľoval, že nemôžem, lebo som tehu, tesne pred termínom a mám doma ešte jedno malé bábo.... A nepáčilo sa jej to.
A pritom s mojim synom chodila moja mama bežne k pediatrovi....
Asi záleží od lekára.....

tomsta003
21. jún 2015

Tak nato by som sa chcela pozriet ,,,,ak zobrala dieta bez suhlasu rodicov tak by som jej riadne nalozila,,,,

uhnakova
21. jún 2015

Psycholog nie je lekar, takze nemusi platit, ze je nutny suhlas zakonneho zastupcu, skor zalezi na konkretnom psychologovi. Ak je s babkou jedna ruka, tak zrejme dieta bez okolkov vysetri. Treba to hlavne prejednat s babkou, pokial s tym rodic nesuhlasi, inak ktovie, kam vezme babka dieta nabuduce.

tilda
21. jún 2015

@uhnakova ale psycholog je vacsinou zdravotnicky pracovnik,a teda prenho platia tie iste pravidla ako pre lekara. Bez ohladu na to,je tu nejaky eticky kodex - a teda zalezi od konkretneho pripadu,ci dieta vysetri alebo nie.

pribinak
21. jún 2015

@tilda velka časť psychológov spadá pod rezort školstva, najmä ak pracujú v poradenských centrách (CPPP)

Ale máš pravdu, dobrá psychologicka si obháji, ze vyšetrila dieta aj bez zákonného zástupcu - vďaka etickému kódexu