icon

Môžem ex partnerke odhlásiť trvalý pobyt?

4. jan 2024

Ahoj,

mam problem so svojou ex partnerkou. Mame 4 rocnu dcerku a pred rokom mi oznamila, ze berie malu a ide byvat na adresu xy, nemam sa starat, ze preco a ze ma da na sud. Kluce si nechala, vraj mi ich nevrati a trvaly pobyt si asi tiez (pravdepodobne) nezmenila. Za cely rok v dome nebola (aspon o tom neviem).

Sud o zverenie malej uz davno prebehol, dcerku mam kazdy druhy vikend a dva dni v tyzdni. Vyzdvihnem a priveziem ju vzdy na adresu xy.

Vcera vecer pridem domov a na gauci v obyvacke moja ex s nejakym chlapom piju kavu. Pytam sa, ze co tu robi a kde je mala. Mala je vraj u babicky a ona si moze prist kedy chce, lebo tu ma trvaly pobyt, ktory si neplanuje zmenit. Frajer sa zdvihol, odisiel a moja ex vraj odide, ked bude ona sama chciet a nema povinnost mi vysvetlovat kde je a preco tam je. A ked ju vyhodim, zavola policiu. Isiel som do izby, ex urobila este druhu kavu, pomotala sa po kuchyni a odisla.

Ja som vobec nevedel, ze si nezmenila trvaly pobyt. To mam ist na urad jej ho odhlasit? Mozem odhlasit trvaly pobyt inej osobe? To ako potom bude? Nasa dcera bude mat trvaly pobyt tu v dome (kedze matka ho neodhlasila sebe ani jej) a matka niekde inde? Alebo ked tu ma trvaly pobyt dcera, tak musi aj matka? A ked tu ma matka trvaly pobyt, nesmiem vymenit zamky? Ziadne veci tu uz nema, tie si vzala uz pred rokom. Veci a hracky tu ma len dcera, co som jej kupil v priebehu minuleho roka.

Strana
z5
hipuska
5. jan 2024

Presne tak, výmena zámkov hneď. Pretože, keď sa dozvie, že si jej zrušil trvalý pobyt, bude ešte horúco. Ak by prišla k tebe, volať policajtov. Nech spisu záznam.

zuzanaete
5. jan 2024

A kam alebo ako ju budu kontaktovat? Len ma zaujima cisto zo zvedavosti. Trvaly pobyt ma zruseny, tak ma zaujima, ze ake dalsie moznosti vyuzivaju. Dakujem

kate211
5. jan 2024

@zuzanaete Vidis, to je dobra otazka :D U autora uz nema na schranke meno, byva v podnajme, kde nema trvaly pobyt. Mozno tam ma nahlaseny prechodny pobyt a urady o tej adrese vedia.

autor
5. jan 2024

@zuzanaete
@kate211 Ved nech si ju kontaktuju kde chcu. Ak sa im nepodari ju skontaktovat, tak po uplynuti 30 dni ju prehlasia na mestsky urad.

simca06022011
6. jan 2024

Hocikto si môže všade nahlásiť korenspondencnu adresu. Všade. Na úradoch, fakturácie za všetko.. na to nepotrebuje trvalý pobyt. Ak jej posta nepríde je to v prvom rade jej problém a starosť.

simca06022011
6. jan 2024

@hipuska ex mojej sestry deň potom čo odišla teatralne.chytil všetky jej veci q hodil do kosa... mohla si pískať:D niekto sa s tým vôbec neondie. Ja vždy odporúčam každému všetko cenné a to co fakt chcem brat hneď.

hipuska
6. jan 2024

@simca06022011 ja som si tiež zobrala všetko cenné. Ale ostalo pár veci mojich. Ale, potom som si uvedomila, že sa natahujeme o veci v hodnote 2000e tak som mu.ich s úsmevom nechala. Nech si trhne

Strana
z5