Môžem ex partnerke odhlásiť trvalý pobyt?
Ahoj,
mam problem so svojou ex partnerkou. Mame 4 rocnu dcerku a pred rokom mi oznamila, ze berie malu a ide byvat na adresu xy, nemam sa starat, ze preco a ze ma da na sud. Kluce si nechala, vraj mi ich nevrati a trvaly pobyt si asi tiez (pravdepodobne) nezmenila. Za cely rok v dome nebola (aspon o tom neviem).
Sud o zverenie malej uz davno prebehol, dcerku mam kazdy druhy vikend a dva dni v tyzdni. Vyzdvihnem a priveziem ju vzdy na adresu xy.
Vcera vecer pridem domov a na gauci v obyvacke moja ex s nejakym chlapom piju kavu. Pytam sa, ze co tu robi a kde je mala. Mala je vraj u babicky a ona si moze prist kedy chce, lebo tu ma trvaly pobyt, ktory si neplanuje zmenit. Frajer sa zdvihol, odisiel a moja ex vraj odide, ked bude ona sama chciet a nema povinnost mi vysvetlovat kde je a preco tam je. A ked ju vyhodim, zavola policiu. Isiel som do izby, ex urobila este druhu kavu, pomotala sa po kuchyni a odisla.
Ja som vobec nevedel, ze si nezmenila trvaly pobyt. To mam ist na urad jej ho odhlasit? Mozem odhlasit trvaly pobyt inej osobe? To ako potom bude? Nasa dcera bude mat trvaly pobyt tu v dome (kedze matka ho neodhlasila sebe ani jej) a matka niekde inde? Alebo ked tu ma trvaly pobyt dcera, tak musi aj matka? A ked tu ma matka trvaly pobyt, nesmiem vymenit zamky? Ziadne veci tu uz nema, tie si vzala uz pred rokom. Veci a hracky tu ma len dcera, co som jej kupil v priebehu minuleho roka.
@zuzana76 no dieťa má kde bývať, kľudne u otca, keby veľmi chcel. Môže uškodiť ešte on jej. Že sa nemá kde postarať o dieťa, boji sa že dostane na ulici a dieťa jej môže vziať,(čo je na slovenské súdnictvo nepredstaviteľné) ale kľudne to môže dať ako návrh. Ona skončí na ulici tak či tak, lebo s ním nemá nič. Len dieťa, ktorému bydlisko poskytne.
@cacianka dobre a ked niekto prenajima byt, tiez nepatri najomcom a je tazke takuto rodinu odtial dostat, pokial su tam malolete deti. Ja nevravim, ze ma na dom narok, len, ze podla opisu ex je to osoba, co robi problemy a teda urcite nejake by mohla sposobit, tiez necitas s porozumenim.
@zuzana76 splietas dve na tri nic nesposobi ak tak sebe uskodi 😉
A vy nečítate, že nikde nepíšem, že ma na niečo nárok, tiež by som jej zrušila TP,
@zuzana76 aj nájomca ktorý prenajíma byt rodine s dieťaťom ich veľmi ľahko môže vytrepat z bytu, stačí, že im povie, že je plný inzerát podobných bytov v tom meste a za takú sumu. Vlastná skúsenosť.
@cacianka zober si ibalgin a xanax. Ja som to cele nečítal. Písal som ak boli manzelia. Ak neboli tak je vec vyriešená. Ak ma zelia neboli tak nemá čo riešiť. Zrušiť trvalý a vymeniť Zámky ende.
Hádam si to prežila bez ujmy 🙂
@amonet
@mamina7070
@vyrovnanaosoba
Baby podla toho co pise zakladatel ta osoba bude skodit. A kludne moze nahlasovat vsade tuto adresu ak ju ma napr.v OP a ten si nezmeni. Som naozaj zvedava ako dlho bude trvat kym od nej bude mat pokoj. Tipujem ze dlho.
@tykat ale ona si ju moze hlásiť kde chce :D to je jej problém.
@tykat a čo že má op staré? To je jej problém. Ona je povinná si zmeniť op pri zmene trvalého pobytu, resp odhlásenie z neho, či pri zmene mena. To že bude používať starý op, je jej problém, nie jeho. Tým mu vážne neuškodí. Len sebe.
@zuzana76 aké problemy by mohla spôsobiť? Jedine ze mu tma bude chodiť robiť bordel, nebodaj mu niečo zmizne a pod...
@tykat a inak postu stačí vracať späť. Vôbec ju nemusí preberať. Príde polícia,.ktokoľvek.. tato osoba tu nebýva a vybavene, odídu ( a to viem z vlastnej skusenosti)
Zajtra zajdem odhlasit trv. pobyt. Ziadna postu tu za cely rok ani neprisla, lebo ex uz nema meno na schranke. Ex teraz zije v podnajme, tak jej pridelia trv.pobyt tam.
Trvalý pobyt jej do podnájmu nedajú, aspoň normálni ľudia nie. Ale to už nie je tvoja starosť. Odhlas ju.
@tykat ale rozumies ze hlasit si moze co hce ale v systemoch tuto adresu ako adresu TP mat nebude
@tykat moze si tu staru adresu nahlasovat. Bude jej tam chodit posta. Aj uradna. On to moze hadzat do kosa. Alebo raz za cas doniest na postu, nech to vratia ako adresat nezastihnuty alebo take daco.
Uplynute doby na odpoved na uradne zasielky nech si riesi sama.
OP s nepravdivymi udajmi jej moze uskodit napr. pri overenych podpisoch, splnomocneniach (stavaju sa take dokumenty neplatne, ak je tam taky udaj uvedeny. Notar potrebuje op pri overovani. …). V banke zistia, ze ma op s neplatnymi udajmi trebars pri vybere penazi, tak nic nevyberie. Alebo bude vsade behat s pasom.
Teraz uz aj zmena bydliska je uz prepojeny udaj. Takze rozne institucie to vidia pri kontrole udajov z registra. Ak udaje v registri nebudu suhlasit s identifikacnym dokladom, moze mat niekde problemy.
A ak jej on zrusi trvaly pobyt a ona si ziaden novy nenahlasi, nahlasia ju na miestny urad. A jej adresa bude Mesto a PSC.
A este nezabudni vymenit zamky.
@zuzana76 prosím ťa nepiš stále svoje dokola. Píšeš úplné nezmysly. Nesplietaj nájomcov, nesplietaj úplne iné príbehy a tento príbeh. Sú to rozdielne situácie. Už nekomentuj prosím, lebo podľa tvojej logiky, keď matka s dcérou za 15 rokov prídu o bývanie, tak zaklopu k exovi a pojdu sa k nemu nasťahovať, alebo ako si to predstavuješ??? Bude mať kvôli dieťaťu doživotný prístup do nehnuteľnosti bývalého manžela???
@stanulienkat ani manželia neboli, cize "frajera"
@moonlight1210 stačí zrušiť označenie schránky a povedať poštárka nech to tam nehadze... vrátia ako adresát neznamy
Tebe neprekáža, že si tam mal expartnerku s aktuálnym partnerom, ktorý je pre teba úplne cudzí?
V rodine sme nedávno riešili uuuplne úplne rovnakú situáciu. Od bratranca odišla žena k milencovi. Bratranec hneď skontroloval či jemu a jeho novej partnerke nezmizli osobné veci a ešte v rovnaký deň vymenil komplet všetky zámky (dom, letná kuchynka, pivnica, kotolňa).
Aj keď ťa s ňou spája dieťa, pokiaľ nie je spoluvlastník nehnuteľnosti (čo v tvojom prípade tiež nie je), nemá ani najmenšie právo zdržiavať sa v tvojej nehnuteľnosti.
Ako ti tu už baby písali, ako vlastník nehnuteľnosti udeľuješ a odnímaš trvalý pobyt ty. Takže stačí len zájsť na príslušný úrad v meste a nahlásiť zmenu trvalého pobytu osôb v domácnosti úradníčke.
Nemusia jej tam vôbec dat trvalý. A tebe môže byť jedno kde si ho ona dá, to je jej problém. Ak by som bol nájomca bytu tak ju nenechám dat si tam trvalý pobyt. Pretože na ti nemá ani nárok ani nič. Bude sú ho musieť niekam dat k rodine alebo niekto kto jej to dovolí. Ak sa nikto enajdd môže si ho dat na miestny úrad. V podstate ako bezdomovec.
Ak ju odhlasis, tak jej maximalne pridelia trvaly pobyt na mesto/obec. Nikto ju nebude nikde automaticky prihlasovat. Musi si sama nahlasit novy trvaly pobyt. A je miziva sanca, ze by vlastnik bytu, ktory si prenajima, ze by jej dal trvaly pobyt tam. Trvaly pobyt moze povolit jedine vlastnik nehnutelnosti.
Keď jej zrušis trvalý pobyt, posli jej mail, nech si príde vyzdvihnúť svoje osobné veci. Spis si zoznam/preberaci protokol a nech ti ho podpise. Budeš mat kľud pre prípadný súd. My sme v čase rozvodu mali dom v BSM. Ja som tam asi pol roka nebývala, chcela som si ist zobrat nejaké veci. Môj právny zástupca ma upozornil, že ak tam vojdem neohlasne, kľudne na mna môže podať trestné oznámenie. Môže si vymyslieť, že mal na stole napr.5000 tis, ktoré mu v čase mojej návštevy zmizli. Tak som tam išla ohlásené, bol doma ale nechcel ma pustiť. Ešte na mna ale zavolal policajtov, ktorí mi ale vstup umožnili. Dom v tom čase už bol aj tak prázdny. Všetko cenné už bolo dávno prec
Bol som na urade. Zacali spravne konanie na odhlasenie trvaleho pobytu, ex poslu vyzvu a do 30 dni ma prist nahlasit novy trvaly pobyt. Ak tak neurobi, bude mat trvaly pobyt na urade. Ex moze a aj nemusi zmenit trvaly pobyt aj dcere. Ak vsak bude chciet dat dcere trvaly pobyt na mestsky urad, musia kontaktovat soc. kuratelu. Tak snad si ho pojde zmenit len ona.
Tak napis ex, co ti povedali na urade. Ze bude uradom kontaktovana ohladne zmeny trvaleho pobytu, dcera moze mat trvaly pobyt u teba, lebo ak zostane trvaly pobyt na urade, urad musi kontaktovat socialku. A vymen uz konecne tie zamky.
Len ešte vymen dnes zámok na dverách

@zuzana76 to môže,ale ak by chcela dokázať,že nemá kde bývať,tak autor môže žiadať o zverenie dietata,lebo matka nemá kde bývať,tým by vyšachovala samu seba