icon

Môžem sa zmeniť a byť lepším človekom?

24. máj 2025

Zaujíma ma, či dokázal niekto prejsť premenou, zmeniť svoje negatívne povahové vlastnosti?
Aby som vysvetlila, môžem o sebe povedať že ako človek nie som zlá. Neubližujem ľuďom, pomáham, mám vyssie EQ, dokážem sa vcítiť do kože druhých, som nápomocná ak niekto potrebuje pomôcť, aj bez toho aby ma museli o to žiadať, sucitim z každým kto sa trápi.
Túžim po láske, porozumeniu, milujem zvierata, milujem rodinu, všetko to pekne čo život ponúka
S ľuďmi sa snažím vychádzať, byť s nimi za dobré. Môžu sa na mňa spoľahnúť...
Ale je tu veľké ALE....
Mám podľa mňa dosť blbé negatívne povahové vlastnosti
Hlavne čo ma trápi je že som tvrdohlavá teda stále musí byť po mojom. Len veľmi ťažko ustupujem. Neviem akoby ustúpiť a urobiť kompromis , mám rada keď mám veci pod kontrolou. Akonáhle to nie je podľa mojich predstáv samozrejme mám s tým problém a mňa to veľmi trápi ale ako keby som v tom zablokovana alebo čo.
Za ďalšie som na muža alebo resp na mužov náročná.
Chcem od nich prejavy lásky, pozornosti, chcem cítiť od nich tu lásku aby som im to mohla a vedela opätovat 1000 násobne viac. Aj ju nemám už je problém. Myslím si že to som si vybudovala v detstve kvôli otcovi ktorý nebol dobrým mužom ani otcom. Chlaslal, bil nás remenom, aj mamku, kričal, trestal. Neskôr nás aj opustil a ja som si vtedy povedala že moje deti takého otca mať nebudú a to je zrejmé dôvod prečo som na mužov náročná a nám od nich isté očakávania.
Snažím sa byť vo všetkom perfektna a dokonalá, a deje sa mi opak :(
Sa sa to zmeniť? Ak áno ako? Som ochotná pre to niečo urobiť nechcem byť takou osobou s ktorou by som sama nedokázala žiť.

Strana
z2
zuzanita1609
25. máj 2025

Čiže túžiš po láske a porozumeniu, tvrdíš,že ti nevychádzajú vzťahy, čiže keďže sa ideš vydávať,máš muža ktorý ti všetko spĺňa, ináč by si si ho asi dobrovoľne nebrala...
Potom si vlastne už vydatá a nakoniec ešte nie si. To je nejaká hra toto, alebo si len niekto,kto sa nudí a vymýšľa príbehy? 🤨

autor
25. máj 2025
@zuzanita1609

Už chápem,prečo nevychadzaš s ľuďmi. Niečo povieš a zajtra je to ináč a pozajtra zase ináč 🤨. Divné...

@zuzanita1609 nerozumiem

zuzanita1609
25. máj 2025

Nevadí, väčšina asi áno...veľa šťastia 🍀

autor
25. máj 2025
@zuzanita1609

Čiže túžiš po láske a porozumeniu, tvrdíš,že ti nevychádzajú vzťahy, čiže keďže sa ideš vydávať,máš muža ktorý ti všetko spĺňa, ináč by si si ho asi dobrovoľne nebrala...
Potom si vlastne už vydatá a nakoniec ešte nie si. To je nejaká hra toto, alebo si len niekto,kto sa nudí a vymýšľa príbehy? 🤨

@zuzanita1609 nie nevymýšľam si, prvého som opustila lebo nebol dostatočne dobrý pre mňa, s odstupom času som pochopila že bol ale ja som mala na neho vysoké nároky, a teraz som vydatá, a deje sa mi to isté, že znovu mi nie je ani on dosť dobrý, asi som to zle na začiatku napísala, a vyznelo to tak že aktuálne som sama

autor
25. máj 2025
@stanislavicenka

@autorka ale ani ty nie si dokonala. Podla mna to musi byt frustrujuce ako pre teba, aj pre tvpjho muza. Desive. Velmi desive a nestastne. A robis nestastnpu hlavne seba, ved ty sa nevies tesit z nicoho.

@stanislavicenka práve ja sa viem tešiť s rôznych vecí, a mám aj veci čo ma tešia

stanislavicenka
25. máj 2025
@anonym_autor

@stanislavicenka práve ja sa viem tešiť s rôznych vecí, a mám aj veci čo ma tešia

@autorka vobec si to nemyslim.
Ty sa stale nahanas za nejakou dokonalostou. Ja premyslam, ci si si niekedy polozila tu otazku aj obratene. Ci ty si taka dokonala, ako cakas od partnera. Ked vies odkial tieto tvoje zranenia a ich pokracovanie prameni, treba sa posuvat v tom. Je to vela o uvedomeni si, ale aj vedomom konani. Nie len to, ze to vies.

martin96321
26. máj 2025

Nestalo sa Ti nahodou,ze pri vsetkej snahe o dokonalost,si sa zmenila na svojho otca? Naco je cloveku,ktory ide komandovat druhych niekto iny? Ak vsetko musi byt len po tvojom ,neustupis,vsetko musis mat pod kontrolou tak budes spokojna len sama si sebou,alebo si najdi submisivneho trtka

libusak
26. máj 2025

Vec prva, v tvojom pripade je velka chyba, ze nevies komunikovat a sama sebe definovat, co ma "dokonaly" muz splnat.
Priklad:
Zadefinujes si, ze "dokonaly" muz zenu kazdy den pohladi, pobozka, pohladi, postiska.
Pride den, ked ta prepadnu depky. Sama v sebe zhodnotis - pohladil ma? pobozkal ma? Objal ma? Ak ti nieco z toho chyba, treba povedat. "Dnes som nejaka citliva. Ked ma nevystiskas a nepohladis, citim sa nemilovana, prehladana" a uvidis ako ta zdrapne.

Priklad 2: Idete na vylet. Daj si rozumne ocakavia, kedy je vylet dokonaly (pri prechadzke ma drzi za ruku, chutny obed, pozriet hrad). A potom to iste.

enmery
26. máj 2025

Autorka, aspoň sa rozhodni, či si vydatá, či nie. Potom celúý tvoj výlev naberá iný rozmer. Som vydatá-prepač, ak to tal vyznelo, nie som, ale mammám k tomu blízko-som vydatá. Ak takto komunikujemš o všetkom, tak...

mantilka
26. máj 2025

Modlí sa zo srdca a pôjde to.

ema22270
26. máj 2025

Tiez to mam tak podobne lebo pochadzam z podobneho prostredia ze naozaj potrebujem mat veci pod kontrolou, som taka ustrachanejsia asi aj co sa tyka deti, vsetkych naokolo kontrolujem, planujem.. ci si dal syn liek (ci mu ho manzel dal..) ci neje nieco nevhodne, co nesmie kvoli alergii.. a to ma uz 7 rokov.. ale ucim sa ze nemozem mat vsetko takto pod kontrolou, to sa neda vobec. Najhorsie je, pre mna niekam letiet a naozaj doverovat tomu pilotovi len..🙂 lebo naozaj, toto co popisujes su vlastnosti deti alkoholikov.. myslim, ze ludom neveris aj, teda muzom, ja malokomu uverim som dost podozrievava, a vsetko rozoberam. Ked pises, nechcem, aby ma podvadzal atd.. toto je vsetko o dovere

ema22270
26. máj 2025

A este doplnim bojis sa robit chyby, lebo to beries ako zlyhanie, a nemas rada kritiku nie? Ja som na taketo veci velmi citliva, potom premyslam nad tym dookola, co som spravila zle, preco sa to stalo, ze nie som dost dobra.. a podobne.

slaskou1975
26. máj 2025

Ahoj, si ako ja. Nebuď dokonala, buď sama sebou a neočakávam to od iných a hlavne ak ti na nich záleží.. mne tak odišiel/la partner/ka a dnes aj keď viem, že to bolo aj lepšie pre mna, lebo nebola úprimný/á tak fajn, ale za tie roky som si zvykol/la.. v určitom veku je možno lepšie nechať veci ako sú, pokial nejde o extrém (klamstvá, podvádzanie, krádeže a podobne extrémy). Potom si človek uvedomí, že sú, alebo by mohli byt veci ešte horšie…

vorkola
31. máj 2025

Tak bit dieta s remenom po chrbate,? vsak to si bola tyrana ,...Nuz ,co ti nato odpovedat,,ani jeden clovek na zemi nie je dokonaly,,,,dokonaly je len sam Boh

Strana
z2