Môžem vyhodiť otca môjho dieťaťa z bytu?
Ahojte, poraďte mi prosím. Mám 2 mesačne babo a chcem sa rozist s jeho otcom. Byvame u mna v byte. Už som ho raz vyhodila, pretože rozbil dvere ale neodišiel. Vraj ma pravo byt v tomto byte lebo tu ma dieťa. Môžem odist z mesta na pár dni aj s dietatom? Môže na mna zavolať políciu? Neviem čo mám robiť, vôbec. 😕 ma pravo byt v mojom byte keďže tu ma dieta ?
Hneď ako to bude možné, výmen zámok. A ešte dnes napíš hoci aj Perom na papier návrh na úpravu styku a vyzivne na maloleté dieťa a neodkladne opatrenie a zanes to na súd. Keď sa bude dobíjať, zavolaj políciu. Nemá žiadne právo tam byť. Ale pozor, aby nevzal dieťa, lebo v tom vám ani polícia nepomôže, kým to nemáte na papieri.
Vymen zámok - máš na to úplné právo, keďže:
- nie je tvojím muzom
- byt je iba iba tvoj
Bude sa dobíjať? Okamzite volať políciu
Nenechaj si kakať na hlavu. To čo sú za múdrosti, že má právo byť, lebo tam je jeho dieťa? Nič take... Byt je tvoj a môže v ňom byť len s tvojim súhlasom, ktorý aktuálne nedávaš, čiže nech si berie tie svoje švestky a ide ku mamičke.
Otázka je, či je v tom byte prihlásený na trvalý pobyt, treba sa pokúsiť ho oficiálne zrušiť, teda ak nie ste manželia, vtedy je to problém.
a bábätko ho má v papieroch ako otca? len pre istotu..
Zrušitvtrvaly pobyt ak má, a vymeniť Zámky... Absolútne nie je pravda ze tam ma dieťa a musí tam ostať, Toby museli rozvedené páry ostať spolu žiť kým nebudú mať deti aspoň 18 r.
Napísať ešte dnes zverenie dieťaťa do svojej starosivosti a odniesť na príslušný úrad.
A čo ti robí ?bije ťa či

Ako prvé rieš to, že požiadaš na súde o zverenie dieťaťa do tvojej opatery. A zároveň rieš neodkladné opatrenie, aby kým prebehne súd bolo predbežne zverené tebe. Inak dnes máte na dieťa obaja úplne rovnaké právo. Môžeš odísť na pár dní. Ale rovnako môže na pár dní s dieťaťom odísť aj on, keďže nie je zverené tebe.
Vyhodiť ho môžeš. To, že v byte je jeho dieťa nemá žiadne právne opodstatnenie. Takže nie, nemá právo tam byť ak si to ty ako majiteľka neželáš. Aj keby ste mali 10 detí. Byt je tvoj, vymeň zámok, veci mu daj pred dvere. Ak sa bude dobíjať, zavolaj políciu.