Mám 17 rokov a rodičia sa mi vyhrážajú, keď aj s dieťaťom odídem

zuzik170
20. júl 2020

Ahojte baby už som zufala. Bývame s priateľom u mojich rodičov máme 2 mesačnu dcérku. Poslednu dobu sa môj priateľ veľmi často hádal z našimi ale je pravda že mama je divná povaha a za všetko každému papuluje za hocijakú zbytočnosť. No včera mal akurát trochu vipite s piva a začali sa hádať skončilo to tak že ho otec vyhodil kedze sa to stále opakovalo tie hádky.Oni mali vždy nejaký problém s ním no môj priateľ bol taký že s roboty ako prišiel domov ešte aj niekedy navaril pre nás všetkých .akurát že bol aj on niekedy drzý proste tiež tiež nie moc najlepšia povaha no ako sme išli na pár dní k nim alebo niekam kde neboli naši to bolo úplne iné boli sme najšťastnejší pár asi je to veľmi dobrý chalan celé tehotenstvo mi masiroval nohy maznil má ako dieťa varil mi do teraz má maznil len tak ma večer pohladka pomodli sa za mňa a a za malú bez toho nezaspi no problém je taký že ja mám len 17 a nemôžem odísť z domu rodičia sa mi vyhrážajú a neviem čo si mama vybrať či rodičov ale vybavovať niečo ako odísť od nich nechcem aby bola moja maličká bez otca ☹️😒 a nechcem aby hu chodil len navštevovať to vôbec !!! Veď predsa ja si snim rozumiem ste sa ľúbime len tak sa smejeme spolu maznime našu dcérku večer sa rozprávame proste vychádzame si a ja sa mám snim nechať len kvôli tomu že on si nerozumie s mojima rodičmi neviem čo mám robiť naozaj 😒

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
20. júl 2020

@zuzik170 ved sa vezmite, prestahujte sa do podnajmu (pripadne hypo) a bacujte len vy ako.rodina

hipuska
20. júl 2020

@veronikaszabova ved má 17. Kedy budeš mať 18?

veronikaszabova
20. júl 2020

@hipuska a co ked ma 17nast? Staci poziadat sud a moze sa vydat. Nebude prva ani posledna

deti95060810
20. júl 2020

@hipuska aj 17 r. sa môže vydávať...

ikonica
20. júl 2020

Slovo maznit neexistuje

denka259
20. júl 2020

Mna vždy fascinuje ako tu môžete riešiť debiliny a nie reálny problém, no a čo, že slovo maznit neexistuje alebo ma kocka pár chýb vo vetách. Keď neviete poradit tak buďte radšej ticho.
Nuž, máš to s rodičmi narocne. Musíte spolu vychádzať, predpokladám, že Vám aj dosť finančne pomáhajú. Na druhej strane by som si určite nenechala nimi rozbiť tvoju novú rodinu. Nie je podstatne, že si nerozumejú, za pár rokov to môže byt úplne inak. Vydržala by som do dovŕšenia 18ky, následne sa vydala a isla svojou cestou, hoci bude na začiatku možno tŕnistá.

h2
20. júl 2020

Rozum mi stojí, keď tu má niekto problém a prosí o radu, čo má robiť a dostane odpoveď, aby sa hlavne naučil gramatiku.
@veronika4495 A to jej ako pomôže v jej probléme, keď sa tú gramatiku naučí???

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
21. júl 2020

Asi bude niekde blizsie k vychodu Slovenska, tam maju popreberane do slovenciny onakvejsie slovne tvary a stylisticke konstrukcie. (Niekedy to znie viac spevavo a zvukomalebne).
Ale vie aj normalne a k veci hovorit, ked chce, ako ukazala v inom prispevku (na tuto istu temu).

asfodelka
21. júl 2020

@moonlight1210 byvam na vychode a slovo moc (vela) nepouziva nikto. My mame uplne ine slova 😉

h2
21. júl 2020

@veronika4495 No Ty si úplná detektívka, ako si ju hneď odhalila, že vymyslený príspevok. Veľmi by ma zaujímalo, kde berieš tú skalopevnú istotu, že je to vymyslené. A ak si o tom taká presvedčená, prečo to teda nenecháš tak? Ale píšeš sem, že je to určite vymyslené, aby sme všetci videli, aká si múúúdra, že si ju odhalila. 🤦🏻‍♀️

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
21. júl 2020

@veronika4495 Diky, aj Tebe. ❤️

moonlight1210
21. júl 2020

@asfodelka v dnesnej dobe, ked je pristup k inym zdrojom, to tak vela neznamena. Slovna zasoba moze byt ovplyvnena. Moje dieta ma oblubeneho ceskeho youtubera a uz pletie poslovencene ceske slova. Dost casto napr. pouziva docela namiesto celkom. Alebo ´ku prikladu ´ namiesto napriklad. Musim ho vzdy opravit.
Autorka tu ma este jednu temu o tomto istom a tam uz pouziva peknu slovencinu.

fokuska
21. júl 2020

@zuzik170 V prvom rade si uvedomte ze ste od rodicov zavisli - mozete u nich byvat, tak nech si priatel kusne do jazyka a sprava sa k rodicom s uctou a respektom. Musite to proste vydrzat, plne respektovat pravidla rodicov a nehadat sa s nimi. A ked bude priatel schopny zabezpecit vas - byvanie a vsetko co potrebujete, potom budte hrdinovis a rozkazujte si vo svojom. Treba teraz dospiet, prevziat zodpovednost a podla toho sa spravat. Aj keby rodicia rypali bezdovodne, tak si nema co dovolovat hadat sa s nimi. Nech je vdacny ze vobec s tebou a malou u nich moze byvat. A nech rozmysla ako sa o vas postara sam.

janetinka27
21. júl 2020

ked vas rodicia prichylili, mal by aj priatel mat voci nim respekt a uctu. kam to potom pojde dalej, ked uz teraz sa hadaju az tak, ze ho vyhodili? a nabuduce bude co? mali by ste byt vdacni a respektovat pravidla ich domu. ak by rodicia neopravnene vyryvali, treba z takeho rozhovoru slusne odist a nehadat sa.

hipuska
21. júl 2020

@veronikaszabova
@deti95060810 no to áno, ale tak môžu sa k tomu vyjadriť aj zákonný zástupcovia a kým bude súd..bude mať.uz možno aj 18 rokov...