Môžem získať späť rodičovský príspevok?
Je na materskej, takže mi odňali rodičovský príspevok. Mám prácu ale je to len taká občasná výpomoc, nemám skoro žiadne peniaze. Môžem ísť k rodine ale chcela by som aspoň vrátiť rodičovský príspevok, je to možné?
myslim, ze na md moze ist az po dohode... ja by som sa isla informovat na urady (lebo nemam v tom ani ja jasno.. ) a md mu dala zrusit ak sa da, presla na rodicovsky, odisla k rodine. Riesila by som sudom zverenie deti, a zaroven aj vyzivne.
@majkabambulik sme 3 clenna domácnosť, dieťa je jeho, manželia nie sme a byt je tiez písaný na neho. Vyhodiť ma može a ja ani nechcem zostať. Nemám žiadne dôkazy ani som to nechcela riešiť súdom len ma zaujímalo či mám nárok aspoň na volačo alebo musím čakať kým jemu oficiálne skončí materská
dieťa je jeho....nechápem....ty nie si matka toho dieťaťa?
A ako si predstavuje, ze bude na materskej, ked budete byvat inde?
On je pekne šibnutý. A teda vyhadzuje z domu aj teba a aj dieťa, s ktorým je akože na materskej?
@eva8 ona hovorí o rodičovskej. A rodicovsky príspevok môže poberať do veku 3 rokov dietata aj popri praci
Ja som asi mimo dnes,lebo vôbec nechápem,čo píšeš.Chlap je na materskej so svojím dieťaťom,ktoré nie je tvoje,tebe preto odobrali rodičovský,ktorý si mala kvôli čomu?Veď materská o nič po pol roku,potom je rodičovský,,či už je to inak?Na jedno dieťa sa dá poberať len jedno,nie?Či?Najskôr som myslela,že sú tam dve deti,.Asi som mimo ja 🤷
@rorino ja to chápem tak, ze má s priateľom jedno dieťa, s ktorým je z pre mňa nepochopiteľných dôvodov na materskej jej priateľ a nie ona. Podla mna by to malo význam vtedy, keby ona zarábala oveľa viac ako on, ale píše, že má len nejaké brigády a zarobí málo....
Čiže chlap poberá rodičovský, nezarába a pravdepodobne sa chová ako idiot, preto zvažuje odchod a už oľutovala, že ten rodičovský prenechala poberať jeho.
Či sa to dá zmeniť len s jeho súhlasom, netuším.
Preco si pristupila na to, ze bude doma s dietatom on. Preco si si s nim.robila dieta????? Ved musel byt blbec uz davno predtym.
@tramtada31 dakujem.
@autorka ospravedlnujem sa, mazem prispevok, nech nemiatne
Ty si poberala rodičovský, musela si si ho dobrovoľne zrušiť aby on mohol ísť na materskú. Prečo si to urobila keď nemáš stálu prácu? Toto nepochopím 😨 A keď sa odsťahujete, tak na koho bude poberať materskú, keď tam nebude mať dieťa o ktoré sa má starať? To je dilino 😀 Prosím ťa.... Odíď od neho. Choď sa poradiť na úrady ako získať späť rodičovský. Alebo odíď a potom choď na úrad s tým, že s dieťaťom bývate inde a teda že poberá materskú neoprávnene. Inak ideálne by bolo mať sms o tom, že chcel aby ste sa odsťahovali. Je dobré, že máš kam ísť 👍
aj nám vysvetlíš,že ako to vôbec je?
@rozculena dieta je jeho, akoze jej s nim.. ;)
Ja nechapem co nechapete. Ma s nim dieta a chlap pobera materske, cize jej odnali RP tym padom.
Autorka, treba sa odstahovat, ist do soc. Poist a nahlasit ho, ze kedze dieta s nim uz nebyva, tak sa o neho nestara a tym padom materske pobera neopravnene a zaroven ist na upsvar poziadat spat o RP.
Dieťa je naše spoločné, keď on nastúpil na materskú, ktorá trvá pol roka, tak mne museli na tú dobu odňať RP. Áno keď sa odsťahujeme, bude doma a poberať materskú na dieťa, ktoré bude v mojej starostlivosti. Keď podám sťažnosť, vráti sa potom spať do práce aj keď ma oficiálne v papieri od zamestnávateľa vyjadrené kedy sa má vrátiť? Nebude s tým problém?
Keby si nesúhlasila, nemuseli...

Ste aj manzelia? Kto je to nas? Dieta, ktoremu je on oficialne otec? Vlastnite spolu nehnutelnost, alebo je len on majitel? Alebo ste len v podnajme? Ked dieta bude vo vylucnej starostlivosti matky a bude to urcene sudom, potom samozrejme vsetky peniaze idu matke. Na sudne pojednavanie je vzdy potrebne mat dokazy-video, zvukove zaznamy-cim viac tym lepsie, ze vas vyhadzuje zo spolocnej domacnosti, psychicky tyra a je to nebezpecne pre dieta, aby ostalo s takymto otcom.