icon

Môžeme sa k sebe vráťiť ak nastanú zmeny vo vzťahu?

nika020
15. máj 2020

Dobrý deň. Bola som s priateľom vyše 4 rokov. Predvčerom to ukončil.
Rozprávali sme sa a stále sa rozprávame. Už dlhšie to neišlo tým správnym smerom. Problém bol v oboch samozrejme. Ale viac vo mne
Nemala som žiadne koníčky,kamarátov,ťažkú roddinú situáciu a pod.On je naopak veľmi ambiciózny.Takže ho úplne chápem.
Chcem zmenu hlavne pre seba lebo viem,že tento môj postoj správny nebol.Radikálnu zmenu. Máme sa obaja radi.Ja ho veľmi ľúbim a urobila by som pre neho veľmi veľa. Je možné to časom obnoviť? Ak prídu zmeny..

Strana
z2
katarinka89
15. máj 2020

@nika020 a aj bude hrať. To odkiaľ ste nezmeníte ani jeden, z akých pomerov, to zostane a zrejme mu to prekáža. Je to v každom z vás hlboko zakorenené a zmeniť sa možno chces, možno dočasne zmeny nastanú, no neviem, či vydržíš. Protiklady sa priťahujú, na polovickach sa nám páči zvyčajne to, čo nám samotným chýba. Nebudeš to už ty ak sa zmenis. Pokiaľ teda nerobíš nejaké hluposti- tak sa nemení a zostaň sama sebou

daganov
15. máj 2020

@nika020 keď to on uzavrel úplne, tak je to zrejme uzavreté. A ty sa zmeň hlavne v tom, aby si sa neupínala na jedného muža. Na ňom tvoje šťastie nestojí, aj keď si teraz nevieš život bez neho predstaviť.

beronsche
15. máj 2020

@nika020 mne to pride take zufale, co pises.. Lubis ho, si zranena, preto chces pre neho urobit vsetko, co si myslis, ze ti ho vrati.. nuz nevrati.. Popracuj na sebe, ak mas uprimne tu potrebu, nie kvoli nemu, kvoli sebe a ktovie, mozno potom zistis, ze vlastne uz ani ty jeho nechces.. Ale co i len dufat v to, ze spravim XY a on sa vrati, je podla mna hlupost.. Ozaj nechces si najst radsej chlapa, ktory nebude od teba chciet, aby si sa menila?

laila22
15. máj 2020

@nika020 podľa mňa sa k sebe už nevrátite. Povedal Ti to, aby ti dal akú takú nádej a aby mal od Teba pokoj, zamerias sa teraz na iné veci na svoju premenu... Ako si to vlastne predstavuješ po pol roku mu zazvoníš, že vieš už mám kamošky, maľujem, chodím behať, čo teda chceš ma? Už som sa zmenila.. 🙂

daisylucky
15. máj 2020

To akože sa chceš zmeniť kvôli nemu? Mat kvôli nemu koníčky, kamarátov a pod? A myslíš si, že v tebe je problém, lebo nemáš koníčky a kamarátov? Vieš čo si myslím? Ze ak sa zmeníš kvôli nemu, tak si vyrobíš akurát dáku depresiu a úzkosť a on ta aj tak nebude mať rád. Vykašli sa na neho. Ak ta nemá rád takúaka si, nestojí ti za nič. Najskôr skus mat rada sama seba a potom si nájdeš niekoho, kto ťa bude mať skutočne rád. A tento nech si plní svoje ambície na niekom inom, ešte budeš rada, že si sa ho zbavila.

majka_skvela
15. máj 2020

Dve veci. Ak by si sa ozaj chcela zmeniť a zapracovať na sebe, robíš na tom už počas vzťahu, nie až po tom, čo ste sa rozišli. A druhá - ak by mu na tebe naozaj záležalo, tak s tebou komunikuje, veci si vysvetlíte a hlavne ti s tou zmenou sám pomôže. A nie že čaká, kým sama zmeníš to, čo mu vadí a ak sa ti to nepodarí, tak odchádza.
Tak, ako si ho opísala, mi váš vzťah ozaj nepripadá ani ako perspektívny, ako ako plný porozumenia. Radšej by si sa mala ozaj teraz zamerať na seba a na to, čo v živote ty sama chceš dosiahnuť, než riešiť, či sa zasa dáte dokopy.

polovnicka92
15. máj 2020

Podla mna to prijmi tak, ze momentalne je proste koniec. Zameraj sa sama na seba a nech sa deje co sa ma 😊

bluka2
15. máj 2020

Ak chces popracovať na sebavedomí, tak tento spôsob nie je cesta. Je to práveže znak nízkeho sebavedomia, že tvoja motivácia je obnovenie vzťahu s ním. Kašli na to, poučila si sa, sprav zmeny aké si želáš a zvyšok nerieš. Život má uz možno dačo pripravené... uvidíš. Akceptuj, ako to je

moonlight1210
15. máj 2020

@nika020 tak do istej miery to moze zafungovat, ak obaja na tom popracujete. a na sebe.

dalsia vec, s ktorou ale pocitaj, je to, ze ked sa zmenis, zmenia sa aj tvoje naroky a ocakavania.
tvoj partner ti moze vyhovovat prave preto, ze si v takej situacii, v akej si a k nej ti pasuje. vidis v nom to, co potrebujes v zivote teraz.

potom sa moze stat, ze uz ti nebude vediet dat to, co potrebujes. lebo uz vela veci, ktore si predtym hladala u neho, si budes vediet dat sama. a ten zvysok, co ti este bude vediet dat on, uz nebude tak nepostradatelny. mozu nim ostat veci, ktore ti vie dat, ako sa hovori "kazdy druhy".
takze zacnes k nemu byt kritickejsia, lebo uz nebudes tak zavisla na jeho opore a vztah zacnes vnimat inymi ocami.

Dvakrat do tej istej rieky nevkrocis aj takymto sposobom. nie ze sa budu opakovat rovnake chyby. Ale ze sa obaja zmenite a vztah zacne fungovat na inych zakladoch.

Zalezi aj kvoli comu ten vztah vobec vznikol.

bosorka2302
15. máj 2020

Skus mozno popisat par situacii kde bol problem. Lebo to je velmi vseobecne. Ja som bola velky introvert a rokmi ked mi kolega psycholog robil test tak som vysla presne v strede. Extrovert/introvert. Mam svoje zaluby konicky ale su aj chvile ked som rada sama so sebou. Cize zmena sa da urobit. Zas nerozumiem preco by mal byt problem ze nemas kamaratky vo vztahu. Ak si ho nedusila . Tazko sudit a hodnotit ked nepozname situacie ktore ex vadili

tecko28
15. máj 2020

@mondolina to vidim denne (nie v tomto obdobi) u nas v skole, take pubertalne a adolescentne lasky -hadky, slzy, navraty, udoborovania. Ale zivot je o inom. A kedze pises o priatelovi, este ste tiez "nepreskocili" Kde su problemy tam to tazko moze zacat idealne fungovat.

sofiia87
15. máj 2020

Partner by ta mal skor podporit ak slo len o toto. Mne to pride tak, ze je zbabelec a nepovedal ti uplnu pravdu, preco sa s tebou rozisiel 🤷‍♀️

retatka
15. máj 2020

@nika020 Samozrejme,že ešte môžete byt spolu ak to neuzavrel.Je x-párov čo boli i viackrát od seba a nakoniec si našli cestu k sebe a sú dodnes spolu.A to tak ,že buď to nebude riešiť aká si ,naučí sa s tým žiť ,akceptovať to aká si alebo ozaj popracujes na sebe .No toto pokračovanie na sebe bude skôr dočasne a na koniec vyjde opäť na povrch tvoje pravé JA.Kedze ľudia sa nemenia.

bosorka2302
15. máj 2020

@retatka ludia sa mozu zmenit ale musia chciet. A je to na sebarozvoji. Ja sa mozem zmenit ked mi vadi nejaka moja vlastnost....pracujem na nej. Trva to dlho casto roky...urcite sa netreba menit kvoli chlapovi aby ma chcel. Lebo ak sa tak nestane bude dotycna frustrovana

retatka
15. máj 2020

@bosorka2302 Povahu nezmeníš .Z introverta nespravis extroverta.Je to všetko len dočasne a nahováranie si niečoho ,čo nieje pravda .Pravé JA vyjde vždy na povrch ,aj keď po rokoch pretvárky .

bosorka2302
15. máj 2020

@retatka tak v tomto mam iny nazor. Nemusi menit radiklane povahu...ktovie co dotycnemu vadilo

marca12
15. máj 2020

@nika020 ale prosim ta,chlap toho naslubuje,ked sa chce zbavit zeny..aj ja som takto naivne uverila a dlhe mesiace sa trapila,preco sa uz nevracia... ak sa k sebe mozte vratit,tak jedine tak,ze to nebudes cakat. Ak je on ambiciozny a ty ho brzdis,snad si nemyslis,ze sa dokazes zmenit natolko,ze s nim udrzis krok? Zmenit sa da urcite spravanie,ale nie zaklad povahy. A zaklad povahy je aj nas temperament,ambicioznost a podobne,to nezmenis. Hladaj si seberovneho. Pripadne sa pouc z tohto vztahu a chod do noveho vztahu uz poucena,ale to chce vela casu. Nejde to zo dna.na.den a hlavne nie,ze dnes mu naslubujes zmenu a zajtra ti odide motivacia.

mondolina
15. máj 2020

@tecko28
Problémy sa vyriešili, rozchody neboli zapríčinené povahami, ale okolnosťami.
Preskočíme až keď budeme manželia?😂 Nesranduj.
To by potom neboli rozvody.
A keď hovoríš o svojich skúsenostiach" zo školy" v našom prípade môžeš pridať 20 rokov.

mirkava
15. máj 2020

@nika020 ak by ma nechal, nestal by mi zato aby som sa k nemu vratila ani keby na kolenach prosil.... to nikdy nefunguje. A kde mas potom istotu, ze to neurobi znova? Najdi si ineho ktory ta bude milovat taku aka si.... 😉

jajko22
15. máj 2020

@nika020 vsetko je možné, ves povedal,ze to neuzavrel, ale ocakava od Teba zmenu? Aku zmenu caká?

jajko22
15. máj 2020

A ako si tu zmenu predstavujes Ty?

vilma7
15. máj 2020

Aké zmeny? Vyslovil niečo konkrétne? Lebo ty môžeš pracovať zas na niečom inom a on zas očakávať niečo druhé. Tak snáď ste si aspoň povedali, čo všetko vám vadilo...
A ináč, keďže píšeš že to trvalo už dlhšie, nechapem prečo to riešite až teraz, a rovno rozchodom. Vo vzťahu ste mohli kludne zotrvať naďalej a potom to ukončiť, keby nedošlo k sľúbeným zmenám...ale meniť sa máš ty, on, nebude jednoduchšie keď si každý nájdete k sebe vhodnejšieho partnera?
Ty si podľa mňa na ňom citovo závislá, však nikoho iného nemáš, ale chlap vie, že k nemu sa hodí iná povaha..a aby ťa izaj len zbytočne za nos nevodil. Držím palce

ovaaa
15. máj 2020

Nehnevaj sa, ale 4r je dlha doba naucit sa spolu fungovat, vediet komunikovat, najist si spolocne konicky, priatelov, doplnat sa v nedostatkoch, tolerovat inakost partnera. Vy sa prave rozchadzate pretoze tieto veci nefunguju. Ty sa chces zmenit, co ide zmenit on? Preco to neslo za tie cele roky, ked ste boli na to dvaja? Lubit je fajn ale mat naozaj pevny vztah je o tej spolupraci a akceptovania cloveka aky je.

blondtana
15. máj 2020

@nika020 Tak vzťahy nie su vždy ideálne a ani bezproblémové, ako sa tu niektoré tvária. Môj brat sa s priateľkou rozchádzali často, dokonca na veľmi dlhú dobu, niekoľko mesiacov, až rok. Dokonca mali každý iných partnerov a dnes sú manželia. To isté bratranec so ženou, dnes majú 3 veľké deti a sú zaľúbení ako na začiatku. Ja s mojim sme tiež boli niekoľko mesiacov od seba a sme šťastní aj s drobčekom a vieš čo? Nezáleží na rodine a pomeroch, z ktorých pochádzate, my sme tiež z rozdielnych rodín a svetov, dokonca jeho rodina mala spočiatku so mnou problém, ale vzťah je o vás dvoch a nie vašich rodinách a môj ambiciozny partner si teraz na mne váži moju skromnosť, obetavosť, dobrotu, aj keď mi kedysi vyčítal necieľavedomosť. Veci sa proste menia, ľudia zisťujú celý život, čo im vyhovuje, na čom záleží a keď budete mať byť spolu, tak budete a keď nie, tak určite ten pravý niekde na teba ešte čaká 😉

konicekmodry
16. máj 2020

@blondtana A to Vám nevadilo,že ten čas od seba ste si mohli užívať a spat s inými ?Ako ste to potom všetko akceptoval čo sa medzitým stalo?Ci ste neriešili?Brali ste to tak ,že vlastne ste boli rozideny a ste voľní ?Ja si to neviem predstavit ,vrátiť sa k niekomu po roku o ktorom neviem čo stváral a kde sa flakal ?!Cely čas by má to prenasledovalo v živote s ním ...brala by som to ako podvádzanie .Preto sa vraví ,,nevstupuj do tej istej rieky 2*..

blondtana
16. máj 2020

@konicekmodry Tak my sme neboli od seba dlho, asi 2 mesiace, z toho bol mesiac služobne v zahraničí a odtiaľ už mi volával (aj keď volával aj predtým), ale samozrejme, tie pocity nie sú príjemné, ale mal partnerky aj predo mnou, ja partnerov pred nim, takže tiež sme išli do vzťahu nie nevinní, takže prečo by to malo byť iné? Môj brat aj žil s inou, aj jeho žena bola s iným a po viac ako roku sa k sebe vrátili a tá skúsenosť ich viac k sebe primkla, lebo si uvedomili, že tamto nie a toto áno, tak isto aj bratranec so ženou. Tak to v živote chodí.

daganov
16. máj 2020

@nika020 ak by som bola mužom, mňa by si nepriťahovala len preto, lebo sa chceš meniť, to by som si mohla vybrať partnera náhodným výberom, buď sama sebou a neupínaj sa zúfalo na jedného muža

Strana
z2