icon

Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?

13. feb 2025

Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.

andreatytler
13. feb 2025

@elenita Skvely napad.
Mozno tiez pohrozit mestu ze ak to nebudu riesit, budu v TV.

andreatytler
13. feb 2025

@callisia Ano, nech to robi niekto kto vie ako zastrelit zviera.

gagik
13. feb 2025

Nasyp mu jed na potkany do nejakej klobásy,alebo konzervy tak sa to riešilo za mojho detstva a bide pokoj. A tvar da ze o ničom nevies…ved v tomuto štáte sa nic neriesi, aj keby pes decko zabil,tak majiteľovi nakloniec nespravia nic…

mili2016
13. feb 2025

Niečo podobné máme aj my, susedia na rovnakej ulici tu majú 4 pitbulov večne im utekajú z dvora niekoľko krát sme boli za susedom že sa bojím ísť kočíkom von, no nepomohlo ani dohovory ani sťažnosti. Minule mi akurát muž vraví že ich znova videl pustené takze tak .

beata_k
13. feb 2025

Kup si slzak a nastriekaj mu do oci.

kristie571
13. feb 2025

Volaj dookola policiu, obec, nejake OZtko v blizkosti na odchyt zvierat, utulok? Mozno ked by im nahlasis ze ten pes je nebezpecny konali by skor. Proste o tom hovor, upozornuj na to nech sa to pohne, zabit psa nie je riesenie, ten debil sused si zaobstara noveho a problem je tu znova. Idealne by bolo keby mu ho odoberu a umiestnia niekde v utulku alebo neskor v novej rodine. Zas a znova pre debila majitela bude trpiet pes. Zial u nas v state nic nefunguje ako by malo..
Vzduchovkou ho nezabijes, aby este potom sused nepodal na vas nejake oznamenie ze ste mu zabili psa.. a zbytocny problem.
Otravy neodporucam nikde hadzat, to sa kedysi robilo, teraz ti to nechtiac zje aj tvoj vlastny pes, macka, alebo niekoho druheho, a potom mas dalsi pruser na stole od ineho suseda. co potom spravis..
Snad sa to cim skor vyriesi k tvojej spokojnosti.

chiarisimo
13. feb 2025

keď bude behať po ulici, otvorte bránku ku Vám, nech tam vbehne a vy sa už o ostatné postarajte, ale vzduchovkou ťažko, možno nôž-na úkor toho, že Vás napadne a môže zraniť...
naše úrady sú smiešne, ako čo keď dajú debilovi pokutu, zaplatí a pokračuje ďalej ...
s tým poľovníkom je tiež dobrý nápad, aj u nás to tak robili..

panonia
13. feb 2025

Keď som brigadovala na pošte a nosila noviny vždy som mala pri sebe slzák kvôli psom. Potom sa sama normálne báli a dali mi pokoj keď už vedeli čo ich čaka.

ina2405
13. feb 2025

@panonia proti pitbullovi slzák nepomôže

madeincssr
13. feb 2025

@ina2405 ani ten velky na medvede (vysoka smerovana davka aj koncentracia)? Na medvede je vraj ucinnejsi ako rana zo zbrane s beznym malokalibrovym strelivom.

cyberk
13. feb 2025

Tiez by som ho otravila, ved to moze hocikto z ulice urobit, tak nebude hned na vas prst. Keby ste to viditelne vy urobili, mohli by vam zneprijemnovat zivot este viac.

lenka2232
13. feb 2025

Natacaj si videa a daj to do telky..normalne do reflexu alebo niekde

gabrielkaa
13. feb 2025

Nedávno bol aj tu prípad keď psy roztrhali bežkyňu. Ani vlastny manzel ju nespoznal, tak vyzerala. Odvtedy nosím spray, taky akokeby paralyzer. Skús takúto alternatívu. Jednoducho pri napadnutí ho bez váhania použi.

ina2405
13. feb 2025

Natoč to a popros Kristínu Kövešovú, ale predtým by som urgovala cez obecnú úrad, políciu, susedu upozornila písomne a pod. A keď nič, tak naozaj krajné riešenie..

portret7
13. feb 2025

Ak je to až v takomto štádiu a neviete sa dovolať nápravy, skúsila by som sa diskrétne spojiť s nejakými miestnymi polovnikmi, ak aj oni vedia o situácii a žijú v obci, majú tam deti, mohli by pomoct😉

ina2405
13. feb 2025

@madeincssr minule som videla video, kde pitbull bol riadne zranený a bolo mu jedno. Trhal živého policajného koňa a policajt si asi zabudol doma gule, lebo neurobili nič. Až jeho neschopný majiteľ ho odtiahol. Ja by som tieto plemena zakázala, lebo tie reči, ako to nie je zlé plemeno a za všetko môže majiteľ, to je také bla bla bla. Lebo to nie je žiadne "ňuňu" a veľa ľudí si nevie poradiť s iným plemenom a nieto ešte s pitbullom.

oblecenie99
13. feb 2025

Urgencia kol dokola, či sťažnosti na nečinnosť, alebo fakt počkať, a vystriehnuť útok, len to by si sa ťažko trafila do krajnej núdze či nutnej obrany. Ako poznám môjho otca (či presnejšie predtým stareho otca), ten pes by bol už dávno vyriešený nejakým spôsobom, a keby kúpili ďalšieho, tak aj ten ďalší... Ale nepíšem, aby ste to riešili takto. Nezávidím situaciu.

ukgirls
13. feb 2025

zavolat zakazdym policajtov,spisat staznost starostovi a nosit slzak ....

misiak7777
13. feb 2025

@callisia dúfam že tým skurvys... to vráti karma, čo zastrelili tých psov. KAŽDÉMU

misiak7777
13. feb 2025

@cyberk videla si otraveneho psa? Ja áno. Zvracal krv, mal kŕče, sral krv. Hodiny moja zlatá

zuzinka888
13. feb 2025

Strielat v intrvilane moze len ozbrojene zlozky a policia. Polovnik moze prist o papiere a mat poriadne problemy a vy tiez. Sused to moze obratit proti vam a vy budete platit nahradu skody za mrtveho psa. Opakovane volat policiu- ak si volala iba raz(- stat sa moze kazdemu, ze mu utecie pes- to este neznamena ze pes alebo majitel su problemovy) kontaktovat starostu aj pisomne. Poprosit susedov o kamerove zaznamy ak je pes utocny. Musi sa zit hrozne v strachu a v pocite, ze sa spravodlivosti a bezpecnosti nemozes dovolat.

zabka79
13. feb 2025

@elenita vyborny napad nikto nechce mat pred branou kameru

oblecenie99
13. feb 2025

Ináč super, aby človek kvôli debilovi sa bál chodiť po vonku, nosiť si slzák so sebou, byť neustále v strehu a v ohrození, a nedovolá sa ani poloúčinneho riešenia, keď na to ide slušne a po správnosti. Že pokuta a pohrozenie no no no. Super. A keď sa stane nešťastie, tak bedáka polka republiky, že to jak sa mohlo stať? A čudujeme sa, že niektorí si to vyriešia svojpomocne? A čo máš čakať, kým teba ale tvoje dieťa roztrhá na ulici a chodiť so slzným sprejom do miestneho obchodu jak idiot? Keby sused každý deň strieľal len tak na dvore či na ulici do vzduchu, to by tiež neriešili? Lebo ja v tom rozdiel nevidím! Pes je v tomto prípade zbraň. Kamerové záznamy obce? Prečítajte si, koľko dní môže obec uschovávať... Nahrať si to ty nemôžeš, ani susedia s kamerou ti nepomôžu, nemôžu snímať iných na ulici a vôbec uschovávať takýto materiál (tuším, možno niekto sa vyjadrí lepšie) Nonsens toto

kikiballa
13. feb 2025

@andreatytler ty si naozaj myslíš,že poľovník bude strieľať v intraviláne obce? 🫣

sara07
13. feb 2025

@oblecenie99 a ešte akú smiešnu pokutu dostane , keby dostal riadnu možno by aj niečo robil majitel takto sa max ešte rehoce , tu môžu konsolidovat pokuty

tramtada31
13. feb 2025

Ziaden bojový pes neexistuje, chapem však váš strach. Čo by som ti odporúčala, obrat sa na RVPS a pripadne OZtka zamerané na pomoc zvieratam v nudzi. Viem, že si zufala, ale zváž vyjadrovací slovnik. Ten pes nemôže za to, že sa dostal do nevhodných ruk. Riesenim nie je zabiť ho, ale aby sa dostal do zodpovedných ruk. Ak ho nemajú zabezpečeného, doložíš fotku, že behá po vonku, zdáš, koho napadol, tá RVPS to bude riesit

katica06
13. feb 2025

@martul nahlásiť sa dá aj 100x, keď dostane niekoľkonasobne pokutu a opakovame to je už iné kafe

tramtada31
13. feb 2025

@gagik odporucam navstivit psychiatria, nie je normálne vypustit takéto slova z ust, navyse, ak si matka. Vieš, čo by si ten pes vytrpel? Videla si niekedy otravného psa? Hnačky, vracanie, krce, ochrnutie nervovej sústavy, ten pes bude hodiny, dni umierat v bolestiach a neskutočne trpieť. Navyse, určite si zaobstarajú dalsieho psa.

natalka13
13. feb 2025

@tramtada31 ano neexistuje taka kategoria, ale pudlika asi nik do psich zapasov nezoberie. Zato pitpula ano.

ssimusska
13. feb 2025

Pre mudrlantov čo radia psa zabiť 🤡
Áno, podľa slovenského práva je týranie zvierat trestný čin. Ak niekto úmyselne otrávi alebo zabije psa, môže byť stíhaný podľa § 378 Trestného zákona (Týranie zvierat) alebo v závažnejších prípadoch podľa § 379 (Usmrtenie zvieraťa).

Tresty sa líšia podľa okolností prípadu:
• Základná sadzba je až 2 roky väzenia.
• Ak sa čin vykoná zvlášť krutým spôsobom alebo na viacerých zvieratách, môže to byť až 5 rokov.

Okrem trestného práva môže vinník čeliť aj občianskoprávnym dôsledkom, napríklad povinnosti nahradiť škodu majiteľovi psa. Ak by sa niečo také stalo, je dôležité kontaktovať políciu a podať trestné oznámenie.

A teraz z druhej strany. Nám psa, vlastne ešte šteňa staforda niekto otrávil. Domnienky na to kto to bol sú, no niesú žiadne dôkazy. Nikdy nikomu nič nespravil.. Bohužiaľ návšteva veta bola už neskoro. Pre tých čo radia nech ho otrávi, jebnite sa rovno po hlave. Je to od vás choré. Nezabudnite si ísť potom sadať do kostola do prvej lavice a modliť sa tam.