icon

Možnosti dôchodcu, o ktorého sa nemá kto postarať

8. máj 2020

Aké sú možnosti umiestniť 66 ročnú dôchodkyňu? My sa odmietame o ňu starať, na domov dôchodcov nemá, má exekúcie. My sme už 3 exekúcie uhradili, z dôchodku zostane cca 80 eur, odmietame ju ďalej živiť.

Strana
z3
lussyl5
11. máj 2020

Tak čo sa exekúcií týka,v zákone už platí tzv.nepostihnuteľná hodnota obydlia,je to asi 25 tisíc je to suma na ktorá jej musí ostať na zabezpečenie bývania,ide to na špeciálny účet z ktorého sa hradí bývanie,za ďalšie sa mi nezdá že jej ostáva iba 80 eur,ak sa jej z dôchodku zrážajú exekúcie,jedno koľko ich má musí jej ostať životné minimum a v prípade že bude umiestnená v domove sociálnych služieb exekútor nesmie siahnuť na sumu potrebnú na úhradu starostlivosti plus jej musí ostať vreckové tiež to je nejak vyrátané.Najprv teba riešiť cez právnika exekúcie a priebežne DSS.

cica8
11. máj 2020

@katulienkax je to ťažké.... Matka je iba jedna ci chceš alebo nechceš, nech je aká je.... Vieš čo by ja dala za to keby bola moja mama ešte tu? Tiež mala svoje trapenia.....

karolinakr
11. máj 2020

Vieš, ja vždy rada vidím, ked veci šťastne skončia aj ked vačšinou nie, ale pokusy niečo urobit, aj ked nešikovné, tam sú.Čo je v tomto prispevku: každa veta začina slovíčkom NE
Ako sa čo neda, čo nebudete robiť, čo vaša matka robiť nebude, ako vy za ňu plariŕ nebudete a ona nič nebude riešiť, na brigadu nepojde..Je dospela, nemóžete ju nutiť
Tak ju nenuťta nič neplaťťe,
Dajte do parku na lavičku a máte vystarané
Ked nikto nemóže nič vo vašej rodine spraviť, bohužial
Nič sa ani nevyrieši
Ked sa nič neda, tak neda
Dzurinda premier svojho času napísal knihu:"Kde je vóĺa, tam je cesta"
Ale u vas vóĺa evidentne nie je v ničom

stanulienkat
11. máj 2020

@karolinakr ak si citala,tak vôla tam bola niekolkokrat. No pani matka zrejme nema zaujem svoj problem riesit. Najlepsi sposob zrejme nevsimat si nic a parazitovat.

@cica8 nie kazda matka sa sprava ako matka. Niektore su ako chodiace maternice bez citu. Staci citat niektore prispevky na MK.
Tak laskavo autorku nesudte,ked neviete co je vo veci.

pieksamaki
11. máj 2020

@stanulienkat
Chodiace maternice bez citu 😂

iva812
11. máj 2020

Ja mam 56, pani je o 10 rokov staršia, 66 rokov.., ale veď to nie je žiadna starena, Je chorá? Je senilna ci inak mentálne postihnutá? Mimochodom prečo sa tak zadlzila? Lebo robiť si dlhy po šesťdesiatke to je dosť nestandartne.

Strana
z3