icon

Musí vždy platiť muž vo vzťahu?

majoms336
19. jan 2016

Ahojte. S priatelom chodime uz par mesiacov spolu, no keď sa dakde vyberieme napríklad večera na výročie platí si každý sám alebo skôr by som povedala že on čaka kým vyložím peniaaze za svoju polku aby mohol ísť zaplatiť. Priateľ zarába ja ešte študujem posledný ročník na VŠ a jediný príjem mám zo strany rodičov, ktorý majjú somnou veľké výdavky jednak za internát, cesta a pod. A prreto nemám vždy peniaze na mínanie. Kamarátka má priatela, ktorý ju stále prekvapuje maličkostami a keď som jej povedala ako je to u nás s platenim povedala že to vôbec nepozná. Niesom nejaká materialistická že by som to očakavala že mi bude kupovaťsamé veci a platiť ale ja nepoznám ani maličkosti len tak z lásky a všetko už podlieha stereotypu pretože kvôli počasiu sa môžeme max prechádzať a ísť dakde do tepla by znamenalo dalšie výdavky tak stále sedíme doma a mňa to už prestáva baviť.

guinevre
19. jan 2016

@majoms336 Na zaciatku platil on, ale ked sme uz vedeli, ze sme v serioznom vztahu, tak vacsinou na striedacku. Ale nie preto, ze by on to odomna cakal, ale bolo by mi neprijemne vzdy musel platit on.

sisaka
19. jan 2016

tak mne by blikali kontrolky pri obidvoch. Chalan, ktoreho netrkne, zeby mal drahej sem tam kupit nejaku pozornost, ci zaplatit veceru a baba, ktora sa na vyske necha financovat rodicmi, miesto toho, aby si aspon na to vreckove zarobila... ja by som uz cuvala pri obidvoch.

sirinka
19. jan 2016

@terezka1947 ako sa hovori, pre kazdeho sa najde par... Existuju aj velmi setrne a velmi nenarocne zeny a su mozno stastne, ked stretnu prave takeho muza. A nemyslim to teraz v zlom, lebo kazdy nech zije tak, ako mu to prinasa najviac radosti... Utrpenie je to potom, ked maju dvaja rozdielny pohlad na zivot a nevedia najst kompromis, resp im tym kompromisom zhorkne kazde potesenie....

terezka1947
19. jan 2016

@natalym to je na dlho....vsetko vzdy otocil tak,ze platila som ja...telefonaval z mojho mobilu,ked si chcel zavoalt taxik,atd,atd...a este aj listky na jeden muzikal som kupovala ja,s tym,ze mi peniaze potom da=za seba....a nakoniec mi ich zobral,ze radsje ich bude mat on,aby som ich nezabudla....do muzikalu boli asi dva mesiace....a dovtedy sme sa aj rozisli a mne teraz doslo,ze tie listky som mu vlastne darovala 😀 😀 😀
no,mlada,sprosta,zalubena....mamu som nepocuvala...nastastie,pocuvla som ju a dostala rozum a nasla si normalneho manzela

terezka1947
19. jan 2016

@sirinka nemam co dodat,musim opat suhlasit.....dolezite je,aby sa ti dvaja naozaj nasli a boli stastni

natalym
19. jan 2016

@terezka1947 No aký šikovný. Inak ani mne by to nedošlo, ja by som v pohode. 😀 Ja rada dávam, požičiam, pokiaľ mám samozrejme, na mňa stačí kuknúť a vyťahujem peňaženku. Môj muž je v tomto opatrný, no už som sa aj ja zmenila, tiež mi nikto nič nedá zadarmo.
Moja dcéra má priateľa, obaja brigádujú, myslím si, že vždy idú na striedačku, raz ten a raz ten. Aj my sme to tak s manželom za chodenia robili a to môj je sakra na peniaze. No na začiatku platil on, potom už keď to bolo vážne tak raz ten a raz ten. No a keď študoval..........to je iná kapitola.

sirinka
19. jan 2016

@terezka1947 ty si stretla zlatokopa 🙂

natalym
19. jan 2016

Ja by som ho ešte poskúšala, že ako to vlastne s tými peniazmi je a asi by som prchala kým sa dá.

timea7
19. jan 2016

@sisaka cez leto vždy brigáduje, nie každá výška sa dá kombinovať s celoročnou brigádou, nevidím na trom nič výnimočné, že ju v poslednom ročníku VŠ živia rodičia.

natalym
19. jan 2016

@timea7 No šak aby brigádovala na večer s frajerom............ trochu z cesty.

timea7
19. jan 2016

@natalym myslela som napr. medicínu, tam sa veľmi nedá brigádovať celoročne.

katka1981
19. jan 2016

@terezka1947, moja sesternica mala vzdy stastie na takych.... ona krasna vysoka, stihla, modrooka blondinka, naozaj krasna, inteligentna baba, mala dobru pracu, nasetrila si na byt, samostatna, super varila, piekla a posledny blb co ho mala ten nemal chybu... Pozval ju na lyzovacku, s tym, ze ona si svoju polovicku chcela zaplatit, ale nakoniec, ze nie, ze on ju pozyva. Tak teda ked tam boli, ona platila vsetky drinky, vsetko navyse, ze ked teda on cvakol pobyt. Lenze na tej lyzovacke neboli samy, ale s partiou jeho kamaratov a jedneho pekneho vecera jej prezradili, ze ved on za tu lyzovacku neplatil ani korunu, ze on ju dostal zadarmo pre dve osoby 🙂 ale s cistym svedomim si nechal od nej vsetko platit 🙂 A bolo bezne ze predtym platila vecere, nakupy....... kupovala mu darceky, ale ta dovolenka bola poucna a posledna. Ked ho poslala do riti, tak sa jej vyhrazal ako spacha samovrazdu, ako jej bude robit zle a podobne. Cisty psychopat. Ona takych doslova pritahovala. Teraz ma uz konecne normalneho chlapa.

terezka1947
19. jan 2016

@natalym aj my sme tak mali,na zaciatku manzel....a neskor sme sa striedali,ale pracovali sme obaja a ja som nebola velmi typ na okazalosti...a naozaj sa vela da odpozorovat zo spravania sa k vlastnej rodine,mame,atd....
pamatam sa,ze raz zrusil rande,lebo im odisiel sporak doma a chceli ho ist so setrou kupit...mna to strasne nahnevalo=ani doteraz neviem preco vlastne,no a mama mi vtedy povedala=bud rada,lebo neurobil nic zle...raz aj teba uprednostni....
jooooj,ako je dobre pocuvat mamu...veru,veru...a aspon sa zamysliet niekedy...

seahorse27
19. jan 2016

Podla mna je to z jeho strany cudne, ze nachava platit studentku. Normalny chlap, keby mal frajerku studentku a on by normalne zarabal, tak vacsinu plati on...nehovorim, ze vsetko. Mne to pride maximalne podozrive a treba davat pozor, ci sa z neho nevykluje drzgros...s takym zit - amen tma.

terezka1947
19. jan 2016

@sirinka 😀 😀 😀
vies,co?minule som na neho nahodou natrafila na nete=nejaka foto z nejakeho kongresu....a tak som sa zamyslela,ze reku=teba bud nejaka "zbalila" a teraz ta vyjeda....alebo ...neviem...mozno sa zmenil,resp.zmenila ho ona...
veru...ja budem rozpravat svojim detom=pozor na zlatokopov

sirinka
19. jan 2016

@terezka1947 z lakomca podpapucnik? Aj take sa stava....

terezka1947
19. jan 2016

@sirinka kto vie?zeny robia zazraky 😀
hm...minule som niekde citala,ze muz je vysledkom vychovy a starostlivosti manzelky...mooozno na tom nieco bude( 🙂 )

sirinka
19. jan 2016

@terezka1947 😀 moooozno.... Ked tak kuknem na toho mojho draheho... 😉

babydesire
19. jan 2016

@majoms336 necitala som vsetko ale,,za prve,,chodite spolu par mesiacov a oslavujete vyrocia? Za druhe,, citala som ze ti tu radili niektore spytat sa ho co bude robit az budes ty na materskej atd ,to by som nerobila ak ste sa o takejto buducnosti este nebavili bo chlap by to vzal ako "preboha ona chce uz decko a ja nechcem zdrhnem" a aj zdrhne a uz sa za nic na svete nevrati..aj ked, za tretie,,je to sprostost platit na polku a vzdy,nieste kolegovia,spoluziaci,surodenci,,zo zaciatku je samozrejme ze plati muz alebo aspon ten kto pozyva,a potom je to uz o spolocnom plateni,spolocne peniaze,bez ohladu nato z ktorej penazenky alebo karty peniaze odisli... U nas to bolo takto,,najprv platil on (nemal vtedy stalu robotu len taku brigadu a aj tak) a uz ked sme spilu mali vazny vztah platili sme spolu,,dnes je u nas bezne ze si vzajomne chodime do penazeniek a kontrolujeme ci ma ten druhy dost penazi a vzajomne si davame hotovost a sledujeme si stavy na uctoch aby sme mali dost na vydavky a vedeli kolko mozme minut inde.. Takze,cele sa mi to nezda,,toto nevyzera dobre..ak ma problem financovat vas vztah chapem,navrhni mu ze raz plati on inokedy ty ale stym ze len tolko kolko si mozes dovolit,,

sissy27
19. jan 2016

@majoms336 keď ani teraz, na začiatku vzťahu, sa nesnaží hrať na gentlemana a zaplatiť ti kávu alebo večeru (predpokladám, že sa nejedná o luxusné večere za stovky €), tak čo bude, až ťa bude mať istú? 😛 nie som zlatokopka ani materialistka, ale v tomto nech je chlap chlapom, hlavne ak on príjem má a ty nie... Ak by ste boli obaja študenti alebo ti nejak slušne vysvetlil, prečo tentokrát nemôže zatiahnuť celý účet sám tak ok, ale že to očakáva ako samozrejmosť, tak to nie...

sirinka
19. jan 2016

@babydesire vzajomne si kontrolujete penazenky, ci mate dost hotovosti? A co ste vy nesvojpravni? A to si naraz kontrolujete, ci mate kazdy svoj den urceny? 😉 nebolo by jednoduchsie mat potom jeden ucet, aby ste usterili trosku casu tou kontrolou?

malepivo
19. jan 2016

Ja som mala takeho frajera sice kratko v puberte ale ten mi nic nekupil ani na valentina ani kofolu mi nezaplatil a potom ked sme sa rozisli tak hovoril inym ze som ho stala vela penazi 😀 ale kazdy vedel ze je to blb a vysmiali ho zebraka 😀 A este som mala taku "lasku" ze mi stale hovoril ze ake mu je blbe a trapne ze mi nic nemoze kupit lebo nema peniazky a ze by chcel mi dat nieco pre radost. No na cigarety a skladanu s kamosmi na flasku mal. Nechybalo mi od nich nic ale aspon si mohli nechat tie hlupe keci 😀

anatalia77
19. jan 2016

@sirinka čo sa tu človek ešte nedozvie 🙂 🙂

iwanna
19. jan 2016

No way......

babydesire
20. jan 2016

@sirinka zle si ma pochopila, nieje to kontrola ako ked kontrolujes dennodenne dietatu ziacku knizku,,je to len niekedy nahodne, napriklad: z priatelovho uctu idu takmer vsetky poplatky, tak ked uz sa minu jeho dam mu potom ja peniaze aby mal pri sebe,niekedy sa ho nepytam a kuk mu do penazenky a peniaze mu tam dam,alebo mam vacsiu hotovost a potrebujem drobne tak mu zoberiem drobne a dam mu bankovku a podobne,,spolicny ucet dme netiesili z viacetych praktickych fovofov (napriklad,moj ucet mam zalozeny uz 11rokov,plynu mi z toho vyhody v bbanke,,,priatel nieje obdivovatel beznych uctov a platobnych kariet,ucet ma bo to vyzaduje zamestnavatel,,,tak nejak nam to tskto vyhovuje naco to memit...) Taaakze bez toho trapneho utoku, pochop,ze my problem nemame,financie su spolocne,vieme aky mame rodinny rozpocet,rodinny prijem aj vydavky,,,to ze tebe vyhovuje spolocny ucet je tvoja vec,nam to takto uplne staci. Kapis?

lizatko1009
20. jan 2016

u nas ma kazdy svoju penazenku, nedostava na pridel vreckove ani ja mu nedavam, co chce si kazdy kupy zariadi, byvanie platime kazdy presne polovicu, zial nechcela by som sa dozit raz toho, ze mi niekto bude vycittat niekedy, ze som zila zadara, alebo nedajboze sa prizivovala, co sa tyka nakupov do domacnosti, plati rza on raz ja, podla toho kto ma cas ist do obchodu, alebo ked ideme spolu a mame ucet teraz trepnem 30e on da napriklad 20e ja 10e, alebo naopak, kto ma aku pri sebehotovost, nikdy sme to neriesili, co sa tyka vyletov, je to tak isto, ako pri nakupovani potravin, co sa tyka restauracii, tak bud on, alebo ja a znova sme to nikdy neriesili, alebo sa doplnime, napriklad sme boli u stareho otca kupit nejaku sunku a salanu mali sme platit 5,25e on dal 5 ja 25 centov 😀 naraz vzdy vytahujeme penazenky a nikdy si nic nevycitame, ze ty si dal menej, alebo viac, oblecenie si kazdy kupuje sam za svoje, nechcela by som aby mi nedajboze kupoval rifle, pre man by to bolo ponizenie mojej osobnosti, kedze mam zdrave ruky aj nohy, okrem darcekov tie moze kupit a rada ich prijimam a este radsej obdarujem, ale co uvadzas ty, je to nejake dost divne, dala by som si s nim raz kavu asi na ktoru by som ho poslala a viac mu nezdvihla telefon.

emilia25
20. jan 2016

No u nás moj muz bez ake ho kolvek rozobersnis ked sme začali spolu zit pod jednou strechou automaticky mi dával celu výplatu do ruky a ja vtedy celý rok bez prace nikdy mi nic nevycitsl ani náznakom.teraz nemám problem proste ist a nakúpiť co potrebujem per seba deti pre muža proste msm karty z uctov js.raz ked máju nastavený choď domácnosti moje tvoje potom sa muzovy ťažko chápe ze 200eur má zena s dieťaťom vyzit ale to pochopia az keď to pride no to uz bude velmi neskoro.

libka1
20. jan 2016

@lizatko1009 chyba v systeme moze nastat ak by si ostala na materskej a pojdete s byvanim nadalej na polovicu. to sa ti moze lahko stat ze 200 € rodicovskej das na byvanie vratane hypo a bude pisat v tu oblubenej teme ci uz prisla rodicovska niekomu, lebo nemas na plienky 😅 neber to osobne, vobec to nemusi byt vas pripad ze sa taketo udeje, to len na margo toho ze o tych financiach sa treba naozaj porozpravat dopredu a system pol na pol niekedy funguje a niekedy nefunguje. zavisi od okolnosti...

sense
20. jan 2016

Necitala som prispevky ale za mna takto...nie nemusi vzdy platit chlap ci uz pocas chodenia al. Aj neskor...ale toto by nebol pre mna partner do buducnosti...

katka1981
20. jan 2016

@majoms336, ja som ozaj este nieco taketo nezazila, ze idete na rande a kazdy vylozi svoje peniaze, ono by to bolo uplne normalne, kebyze mate spolocnu kasu a idete na nakup a kazdy vylozi, co ma aby vam nakup vysiel, ale to ide skor o situacie, ked ma clovek pred vyplatou a skrabe aj tie posledne centy, tak vtedy ked muz ide na nakup, tak prehladam si kabelku, penazenku, dam vsetko co mam, aby pokupil co treba, ale to je celkom ina situacia. Inokedy by ani nepytal. Neviem si ozaj predstavit, ze dojde pre mna, lebo ideme von a teraz ja mam vylozit svoje prachy a ideme pol na pol, ved mne to pripada jak colna kontrola. Pokial nie ste obaja studenti s podobnym alebo rovnakm prijmom, tak toto nie je absolutne namieste. Ja som mala vzdy problem, ze som sa s chalanom hadala, ze ja si to zaplatim sama, mne to bolo blbe, aby mi platil, ale fakt by som nezniesla situaciu, ze chlap by cakal, ze ideme pol na pol. Nedavno mi zomrela velmi dobra kamaratka, jej muz bol drzgros, mozno, ked uz bola tazko chora, bol iny, ale nezabudnem na to, co nam rozpravala. Zacali spolu chodit. Vytiahol ju na bicykel na Kolibu, vonku 30 stupnov, ona nezvyknuta, znicena, vysli hore, hovori, podme do bufetu, kupit si nieco pit. Naco, ved za chvilu sme dole. Pol roka spolu chodili, ani raz ju nepozval nikam na obed, velmi ju to trapilo. Obaja slusne zarabali. On nemal ziadne naklady na byvanie, nakolko byval u stryka zadarmo na dome. Po pol roku dohovarania ju pozval na veceru. Ona sa tak velmi chuda tesila, ze v praci ani nesla na obed, aby si na veceri pochutila. Vecera bola super, zobral ju do bufetu, do nejakej budy ako je budka PNS, na pizza rozok a vedla nich tam take rozky jedli bezdaci, bola zhrozena. Isli spolu na dovolenku k moru, samozrejme kazdy si hradil svoju cast. Isli na prechadzku, bola smadna, hovori, pod kupime s nieco pit. Naco, ved v hoteli mame pitie zaplatene. Zbadala krasne saty, ale uz nemala dost penazi, chybalo jej 5 Eur. Poprosila ho, ci by jej tych 5 Eur na tie saty nepozical. Pozical! Normalny chlap by jej cele saty zaplatil, neboli vobec drahe a boli na spolocnej dovolenke. A takto to vyzeralo aj ked spolu zili. Nikdy z toho domu neodisli, hoci ho velmi prosila, aby mali uz svoje byvanie, lebo jej povedal, ze pokial si ona nenasetri na polovicu hypoteky, aby nemuseli brat vysoky uver, tak on do ziadneho bytu nepojde. Nikdy sa toho chuda nedozila ☹ Nastastie deticky nemali. Ale su takyto chlapi, ze ked potom ostane zena na MD, potom mam rodicak, ze ju muz obmedzuje, vydeluje ju s peniazmi, a nikdy ta kasa nie je tak spolocna ako by mala byt. Nefunguje im to. A este jedna vec, mozno vela robi to, v akej rodine clovek vyrastal. Su rodiny, kde cely zivot nie je spolocna kasa a su spokojni. Ja som vyrastala v rodine, kde bola kasa spolocna, ale kazdy mal aj svoje peniazky, aby si mohol kupit co potrebuje pre osobnu potrebu a tak je to aj u nas, ja by sm ney alebo aby sme platili ja svoje ty svoje, nedokazala fungovat bez spolocnej kasy, proste je to nase, nasa domacnost.