icon

Musím byť účastná na súde, ak som podala trestné oznámenie ja?

soffi2017
12. dec 2018

Ahojte chcem sa spytať ...ex je vo vazbe a bude sud musim sa tam zučasnit aj ja ? ( ja som ho udala) ale je to aj kamere nahrate vipoved aj pisomne... Dakujem za kazdu odpoveeeed 🙂(

zuzka565
12. dec 2018

Podľa mňa áno.

janinka007
12. dec 2018

ved ked dostaneš predvolanie, tak sa musíš zúčastniť

dzulli1980
12. dec 2018

Mohla by si sa dať zastupovať nejakým právnikom ... vtedy by si nemusela ísť 🙂
@soffi2017

sissy27
12. dec 2018

@soffi2017 no ak ťa súd predvolal, tak sa musíš zúčastniť. Prípadne sa môžeš nechať zastupovať právnikom, ak to súd bude akceptovať.

saurian
12. dec 2018

sud ta moze aj nemusi predvolat (zalezi od skutku, dokazov, toho ci prislo k priznaniu, dohode etc... )

soffi2017
autor
12. dec 2018

@saurian ak sa zučastnit nechcem alebo nepridem čo stoho može bit? :/

soffi2017
autor
12. dec 2018

Alebo nejake ospravedlnenie (zevraj aj to sa robi..) nechcem sa snim stretnut na sude nejako to musi ist... Ženičky pomozte prosim.

deti95060810
12. dec 2018

môžeš sa nechať zastupovať právnikom, ale aspoň raz tam vypovedať ísť musíš.... Ak neprídeš a neospravedl. sa tak ti môžu dať pokutu, resp. po niekoľkých razoch ťa predvedie polícia ....

soffi2017
autor
12. dec 2018

@deti95060810 boze to fakt ? A to ospravedlnenie by šlo ?

janinka007
12. dec 2018

@soffi2017 no ale ked sa ospravedlnis, tak akurat odrocia pojednavanie a raz tam aj tak budes musiet ist. Viem ze je to neprijemne, ale nejako sa prekonaj. Daj si redbull a zvladnes to😉

saurian
12. dec 2018

@soffi2017 ono tazko napisat neviem o co ide. ale ak si predvolana sudom, z relevantnych dovodov (a zdokladovanim dovodu) sa mozes ospravedlnit, ale predvolanie moze prist znova.... a bez reakcie mozu ulozit pokutu......

moonlight1210
12. dec 2018

@soffi2017 ak uz teraz nemas cas nic riesit, mozes sa skusit dat rychlo vypisat na pnku. co je ospravedlenie. myslim, ze pojednavanie nezrusia a preberu co dalsie sa prebrat da aj bez teba, ale urcite stanovia nove pojednavanie, kde ta zas predvolaju. a nemozes to takto urobit kazdy raz.
a rataj, ze ti najskor pride domov kontrola zo socialky.

byt tebou, poradim sa s pravnikom. myslim, ze sa da poziadat, aby si vypovedala v jeho nepritomnosti, ak uvedies dovody. ale neviem to naisto.

ell3
12. dec 2018

@soffi2017 ahoj, velmi zalezi v akej veci. Ak bola tvoja vypoved nahravana asi sa jedna o nieco chulostive, pri com tvoja pritomnost na sude asi nebude potrebna a vypoved bude prehrana video zaznamom na sudnom pojednavani. Avsak blizsie informacie ti pridu v liste domov. Ak ti pride predvolanie na pojdenavanie, musis sa dostavit, alebo predlozit opodstatnene ospravedlnenie. Ak ti nepride nic, tvoja pritomnost ma sude nie je potrebna a pride ti len vyjadrenie ako dopadlo pojednavanie. Aky bol priebeh a ze tvoja vypoved bola prehrana aby bola ochranena tvoja osoba. Ale naozaj zalezi v akej veci, ak by si chcela vediet nieco blizsie, kludne mi napis sukromnu spravu, bohuzial s tym mam skusenost :(

cacianka
12. dec 2018

Chod do skupiny Pravne poradenstvo.tam ti skor poradia,bez urazky ako tu, su tam 3 pravnici.
Len preboha si nepomyl niekedy CPP a CSP.
To 1.je centrum pravnej pomoci -kde radia ludom s prijmom velmi nizkym.
To 2.je pokutne spolocenstvo - Spravnej pomoci
myslim ze by si musela mat veeeelmi vazne dovody aby si na sud nemusela ist aspon raz.vynimky. a ako toto riesit ti poradi iba fundovany pravnik

cacianka
12. dec 2018

Inak preco zakladas tolko diskusii.ries to v jednej kompletne