icon

Musím byť účastná na súde, ak som podala trestné oznámenie ja?

soffi2017
12. dec 2018

Ahojte chcem sa spytať ...ex je vo vazbe a bude sud musim sa tam zučasnit aj ja ? ( ja som ho udala) ale je to aj kamere nahrate vipoved aj pisomne... Dakujem za kazdu odpoveeeed 🙂(

zuzka565
•
12. dec 2018

Podľa mňa áno.

janinka007
•
12. dec 2018

ved ked dostaneš predvolanie, tak sa musíš zúčastniť

dzulli1980
•
12. dec 2018

Mohla by si sa dať zastupovať nejakým právnikom ... vtedy by si nemusela ísť 🙂
@soffi2017

sissy27
•
12. dec 2018

@soffi2017 no ak ťa súd predvolal, tak sa musíš zúčastniť. Prípadne sa môžeš nechať zastupovať právnikom, ak to súd bude akceptovať.

saurian
•
12. dec 2018

sud ta moze aj nemusi predvolat (zalezi od skutku, dokazov, toho ci prislo k priznaniu, dohode etc... )

soffi2017
autor
•
12. dec 2018

@saurian ak sa zučastnit nechcem alebo nepridem čo stoho može bit? :/

soffi2017
autor
•
12. dec 2018

Alebo nejake ospravedlnenie (zevraj aj to sa robi..) nechcem sa snim stretnut na sude nejako to musi ist... Ženičky pomozte prosim.

deti95060810
•
12. dec 2018

môžeš sa nechať zastupovať právnikom, ale aspoň raz tam vypovedať ísť musíš.... Ak neprídeš a neospravedl. sa tak ti môžu dať pokutu, resp. po niekoľkých razoch ťa predvedie polícia ....

soffi2017
autor
•
12. dec 2018

@deti95060810 boze to fakt ? A to ospravedlnenie by šlo ?

janinka007
•
12. dec 2018

@soffi2017 no ale ked sa ospravedlnis, tak akurat odrocia pojednavanie a raz tam aj tak budes musiet ist. Viem ze je to neprijemne, ale nejako sa prekonaj. Daj si redbull a zvladnes to😉

saurian
•
12. dec 2018

@soffi2017 ono tazko napisat neviem o co ide. ale ak si predvolana sudom, z relevantnych dovodov (a zdokladovanim dovodu) sa mozes ospravedlnit, ale predvolanie moze prist znova.... a bez reakcie mozu ulozit pokutu......

moonlight1210
•
12. dec 2018

@soffi2017 ak uz teraz nemas cas nic riesit, mozes sa skusit dat rychlo vypisat na pnku. co je ospravedlenie. myslim, ze pojednavanie nezrusia a preberu co dalsie sa prebrat da aj bez teba, ale urcite stanovia nove pojednavanie, kde ta zas predvolaju. a nemozes to takto urobit kazdy raz.
a rataj, ze ti najskor pride domov kontrola zo socialky.

byt tebou, poradim sa s pravnikom. myslim, ze sa da poziadat, aby si vypovedala v jeho nepritomnosti, ak uvedies dovody. ale neviem to naisto.

ell3
•
12. dec 2018

@soffi2017 ahoj, velmi zalezi v akej veci. Ak bola tvoja vypoved nahravana asi sa jedna o nieco chulostive, pri com tvoja pritomnost na sude asi nebude potrebna a vypoved bude prehrana video zaznamom na sudnom pojednavani. Avsak blizsie informacie ti pridu v liste domov. Ak ti pride predvolanie na pojdenavanie, musis sa dostavit, alebo predlozit opodstatnene ospravedlnenie. Ak ti nepride nic, tvoja pritomnost ma sude nie je potrebna a pride ti len vyjadrenie ako dopadlo pojednavanie. Aky bol priebeh a ze tvoja vypoved bola prehrana aby bola ochranena tvoja osoba. Ale naozaj zalezi v akej veci, ak by si chcela vediet nieco blizsie, kludne mi napis sukromnu spravu, bohuzial s tym mam skusenost :(

cacianka
•
12. dec 2018

Chod do skupiny Pravne poradenstvo.tam ti skor poradia,bez urazky ako tu, su tam 3 pravnici.
Len preboha si nepomyl niekedy CPP a CSP.
To 1.je centrum pravnej pomoci -kde radia ludom s prijmom velmi nizkym.
To 2.je pokutne spolocenstvo - Spravnej pomoci
myslim ze by si musela mat veeeelmi vazne dovody aby si na sud nemusela ist aspon raz.vynimky. a ako toto riesit ti poradi iba fundovany pravnik

cacianka
•
12. dec 2018

Inak preco zakladas tolko diskusii.ries to v jednej kompletne